Momentan discuția e la nivel de grupuri de fb de cadre didactice, și e aceeași de 10 ani încoace. Nu s-a schimbat nimic. Editurile se agită, cadrele didactice se agită, în ultimul moment, când se vor întoarce incompetenții de la Ministerul Educației la muncă, se vor da directive pe tema cine are voie să livreze, cine are voie să intre să lase o șpagă și alte asemenea.
Și vom avea și gașca aia amuzantă de proaspeți părinți care se vor lovi prima oară de asta. Până acum n-a fost de interes subiectul, dar va deveni, că acum au copii la școală, vor descoperi fondul clasei, șpăgile, manualele lipsă, corupția, frigul, cornul mucegăit și alte minuni.
La fel cum alții descoperă că nu sunt destule grădinițe sau că nu sunt grădinițe deloc acolo unde s-au mutat.
La școala vieți, nu trebuie carț!
Nu trebu-ie cart!!!
Nici la fabrica de bani
Pula nu știe carte tocmai din cauzăca in fiecare an se schimbă manualele :)))
Mai degraba ai spune „Pula mai stie carte…”
Ne agatam de fleacuri precum niste manuale, porci omorati si alte prostii. Important este programul de guvernare, pensiile se vor dubla si tudorel scapa de acest element dusmanos numit procuror general. Felicitarile, masa si dansul au fost pe malul lacului Snagov
Mama soacra mai mica decat nora cu doi ani….Poate i-o da baiatu’ si lui mamica vitrega,veverita la scorbura.
pai daca nu mai sunt gradinite de ce incurajezi tineretul sa faca copii ?
Asta este o minciună pentru mine.
După 1989 populația a scăzut și scade în continuare.
Facultățile resimt din plin această scădere dramatică.
Să zicem că nu s-au construit grădinițe noi publice, dar sînt n-grădinițe private.
În consecință, coroborînd scăderea natalității, a stagnării grădinițelor și a apariției celor private, cum se poate să nu existe loc la grădinițe?!
Dau un răspuns legat de faptul că nu sînt școli în aceleași condiții de mai sus: concentrarea pe anumite zone ne apare că nu sînt locuri la grădinițe/școli.
Am simțit-o pe pielea mea, a copiilor.
Cool. In Romania nu sunt manuale. La fiica-mea la scoala sunt imprimante 3D. Good fucking luck.
in ce tara?
@mariuscc: în Narnia.
Olanda
da-ne si noua bos sa ne printam niste manuale
Tocmai au anuntat la stiri ca au retras milionul de manuale de geografie gresite.Intrebarea este cine le plateste pe astea gresite si cine va plati pentru inca un milion de carti noi???
Chiar trebuiau 1.000.000 ?!
inteleg ca si alea de istorie contin niste perle gen „regi investiti ministrii”
Acum, daca stăm să căutăm de purici, un fost rege al Bulgariei (sau urmaș al lui) a fost prim-ministru tot acolo acum 10-15 ani.
Deși textul de mai sus este perfect adevărat, el vrut o glumă în context.
Dar nici nu sunt atatia elevi…de ce s au tiparit 1 milion???
De ce 1 milion? aaaaaaaaaa, pentru ca sunt vreo 2+ milioane de elevi clasele 1-12 si s-au gandit ei ca un manual este destul la 2 elevi?
@Verdenpom, manualul ăla e pentru toți anii de studiu sau doar pt unul din ani din ăia 12 și deci pentru câteva zeci de mii (sau hai, vreo sută-2 de mii) de elevi din ăia câteva milioane?
? lingua rumena…
Pai la ce trebuie manuale daca sunt ca alea de geografie ? Mai bine fara :).
PS: La anu merge fimiu la scoala.
Dovada ca in tara asta nu merita sa faci copii. Vreti copii? Plecati, daca va pasa de ei si daca vreti sa aiba un viitor.
Ce manuale le trebuie, bani aruncati aiurea, pot sa invete totul de pe internet.
Nu era vorba ca le da tablete si toate manualele vor fi electronice?
ba da, dar tabletele și manualele nu sunt compatibile.
pr0nhub
După modelul „Dă-le dracu de căpriori” – Dă-le dracu de manuale, ce ne mai trebuie „oricum este greșite”. „Panglica” se taie și fără ele.
Pamblica
@Alin: Degeaba am încercat eu să mă dau ministru că telefonul meu a corectat din mers.
|@Tutan Camon Ministerul Educatiei a spus ca toate cheltuielile privind retiparirea manualelor cu erori vor fi suportate de catre Editura Didactica si Pedagogica, aflata in subordinea Ministerului. Deci noi le platim.
si cine plm ai vrea sa plateasca?
daca plateste angajatu care a belit-o din banii lui – practic tot noi platim.
poate sunt ignorant, dar poate conteaza CUM suporta edp cheltuielie, din profit (daca au)? taie si mai multe costuri? sau vine ministrul cu infuzie de capital? daca-i ultima, de unde vin banii? ciupeste un pic din salariile profesorilor si intretinere scoli, etc? sau o sa avem rectificare bugetara? o sa ia bani de la pensii sau de la autostrazi pentru manuale?
Ma si miram sa reuseasca introducerea manualelor unice tiparite de stat. Multi din sistemul de invatamant central aveau legaturi cu tipografii private care tipareau manuale. La o materie erau vreo 5 manuale. Si acuma sa ne prefacem ca profesorii alegeau pe bune manualul potrivit, nu in urma unor presiuni de la directori si inspectori.
Asta este știre de acum 30 de ani.
Nimic nou.
Ce draq ar zice toți miniștri care au promis că vor fi manuale și nu au fost?
Pentru prostituție si șantier nu e nevoie de manuale.
In fiecare an fac „oferta” asta: sunt dispus să fac muncă voluntară să scanez manuale pentru a le pune la dispoziția celor la care nu ajung manualele.
Ați văzut câte manuale xeroxate se vând pe olx.?
De ce sunt lasati sa vanda manuale sau copiate dar se trage linie filme ,jocuri etc. ?
Ala din poza, primu pe stanga, de jos in sus, zici ca-i Iliescu …altfel … In clasa a IX-a am invatat cum se fac bani din manuale … Le ceream la ai mei bani pe unele noi, eu le cumparam la jumatate de pret de la cei de a X-a, ai mei credeau ca deja le-am tocit, iar eu invatam ce-i aia bere si cum sa fumezi fara sa tusesti sau sa nu-ti intre fum in ochi!. Buna treaba! … Acuma ma gandesc fi-miu cum va vrea sa ma „prosteasca” si pe mine ;))