Zice la gazetă:
75% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani care au folosit internetul anul trecut au intrat pe reţele sociale și doar 8% au folosit serviciile de internet-banking. Tot la capitolul activităţi online preferate se înscriu și convorbirile prin intermediul aplicaţiilor de tipul Whatsapp Voice Call şi video-chat-ul potrivit unui studiu citat de agenția News.ro.
Cam așa e treaba: 75% stau pe feisbuc și doar 8% folosesc telefonul la ceva util.
Pe mine încă mă miră enorma discrepanță dintre “am nevoie de informație” și “am în buzunar o metodă de a ajunge la toată informația disponibilă în lume”. Oameni care nu au folosit niciodată hărțile, nu au căutat niciodată un număr de telefon sau o adresă. Acum niște ani, la coadă la pașapoarte, toți părinții aveau smartphone și toți se uitau pe pereți după orar și acte necesare. Azi un cuplu a refuzat să plătească parcarea prin SMS, preferând să caute mărunt pe la buticurile din zonă și să se plângă că nimeni nu are schimbat.
Mă bucur că ai mei n-au avut perioada feisbuc și au trecut direct la “să căutăm rețete și idei de chestii de făcut prin curte” și la “să citim știrile”.
Acum 3 saptamani pe YouTube la sectiunea „Trending”, 50% din video-uri erau de la înmormântarea nushcarei maneliste: vlogging si selfie cu ea in sicriu.
Azi am 20% video-uri cu scris in araba.
Ăla se mai ia și după ce vizionezi tu așa că mai ușor cu aruncat pietre
@marsten Secțiunea „home” se ia după ce vizionezi tu așa că mai ușor cu pianul pe scări.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@mihaita @marsten sunteti niste idioti. Una e trending, alta e home. Daca nu stiti, va documentati. Daca nu stiti sa cititi, mars la spalatoria de masini.
Cel mai frumos este cand vine unul cu ditamai telefonul destept si intreaba unde este strada x.
@Cristi: pai b0$$, treaba e simpla, nu-si permite un abonament cu net acum ca are rate pe 3 ani la telefon.
O doamna ne abordeaza marti sus la cetate: „Nu va suparati, sunteti din Brasov?”
„Da”, zic eu.
„Imi spuneti si mie un numar de taxi? Ca domnul care m-a adus pana aici mi-a dat un numar care nu poate fi apelat.”
„Sigur ca da”, zic eu si intru sa-i dau ceva numar de la Tod sau City. Ii dau numar de la Tod, suna sa verifice, merge numarul.
Se uita apoi la Samsungul ei J3 si zice: „Ah, chiar asa, puteam sa caut si eu pe internet”.
E trist.
Era o doamna in virsta.
@Alexandra – ce e trist, draga, ca cineva a facut conversatie face-to-face cu tine, timp de 1 minut? Ca, in loc sa va dati cap in cap pe strada, fiecare uitandu-se in telefonul ei „dupa ceva”, „dupa o informatie”, ai interactionat cu alt uman?
Femeia nu era proasta, bineinteles ca stia sa se uite pe telefon si sa caute. Dar stie si ca, de MULTE ori, informatiile pe care le gasim nu mai sunt actualizate, sunt spam-uri de cacat sau SEO sau alte prostii. Da, si eu pot sa caut pe Internet, dar prefer sa socializez un minut cu cineva, intrebandu-l strada cutare sau un restaurant bun in zona. Nu e nimic trist, daca iti iei putin ochii de pe tripadvisor sau mai stiu eu ce bazaconie, mai ales când esti in vizita…
Si ai mai primit si tone de plusuri… Asta chiar e trist.
PS. Sper ca data viitoare, când ai vreo urgenta, când o sa ai nevoie de ajutor, lumea sa se uite la tine ciudat si sa-ti spuna „Da, ce, draga, n-ai si tu aifon sa suni la 112?”.
Dacă te citesc pe tine,pe tătar si pe unu care era gras si acu e slab,ceva sport,mă pot inghesui intre ăia 8 %?Dacă îmi fac curaj sa mă uit la porn pe telefon,prefer un monitor,deja sar in primii 1%.
Pai tătaru e un fel de Facebook sa fim sinceri
Acum un an, coada la pasapoarte in Piata Amzei, timp de asteptare cel putin 3 ore… Aflat de pe un afis (pe pagina lor nu se publicase inca) ca se pot face programari online si ca au ghiseu exclusiv pentru asa ceva, intrat de pe telefon, facut programare in 5 minute, rezolvat problema peste fix 10 minute. Da, se uitau toti ciudat la mine cand m-au strigat sa intru desi abia ma lipisem la coada…
ejti un nenorocit! păi e frumos ce ai făcut, bă?!?!?!
Domnule Tariceanu, va rog sa nu va mai pierdeti timpul pe bloguri.
anul de gratie 2017. aveam nevoie de pasaport pentru junior pentur o iesire la sfarsitul lui August.
facut programare undeva la sfarsit de Iunie, gasit loc pe 27 Iulie la Amzei, la ora 17:50.
Ajuns acolo la 17:30, pustiu pe holuri, nimeni la coada. Intrat, pozat puradel, totul nu a durat mai mult de 5 minute. Pasaport ajuns prin posta acasa pe 9 August.
Sigur, am pierdut tot fun-ul – puteam sa merg si sa stau la coada la Pipera.
Sau, idem ca la tine, dar in Pipera.
Cozi, oameni in lacrimi, shit like that.
Programare la 11:20, 1 gigel in fata, ca el e acolo de 1 ora (bullshit).
Zic, ai programare online, la ce ora? El cica la 12. Pa
Rezolvat in 5 minute.
Pai boss, cand e vorba despre statul roman, te pisi pe el orar si acte necesare. Am ramas uimit sa aflu – dupa ce am stat cam o ora la coada…. 30+ grade – ca nu e suficient ce scrie pe lista de pe site, mai e nevoie de un formular tip pe care il are doamna de afara de la chioscul „xerox” si care costa 5 lei. Uite asa am luat coada din nou la recuperat permisul. PS: Nu depasiti unde e linie continua care trebuia sa fie dar inca n-au trasat pentru ca diverse
Nici eu nu folosesc telefonul pentru Internet Banking, si asta multumita miilor de articole, mai mult sau mai putin documentate, despre cum se hackuiesc telefoane. Ma gandesc ca multi dintre cei care au smartphone, au Android, si poate ceva manarit, cum ar fi Cyanogen, care este vulnerabil la atacuri.
du-te acasa, inchide apa, gazul, scoate sigurantele si roaga-te sa nu fie cutremur …
@cristi – esti un pic cam prost, dar nu-i bai. Am spus ca nu folosesc Internet Banking de pe telefon, nu ca nu folosesc deloc. Pana si intretinerea o platesc tot prin Internet Banking. Tu? Tot la coada la administrator?
Leo…mai stiu eu pe cineva :)) Nu vroia sa cumpere bilete de avion de pe laptopul meu pentru ca in mintea lui credea ca l-oi fura sau ca poate as avea virusi.
Fricosi si fara minte.
leo, daca esti in stare sa-ti instalezi un cyanogen probabil te pricepi destul de bine la calculatoare incat sa nu fii hacuit asa usor. daca l-ai cumparat deja cu cyanogen inseamna ca l-ai luat de la bajetzi si ori esti prea rupt in cur sa mai ai si conturi bancare ori nu le ai din cu totul alte motive care ar tine mai mult de anaf, politie poate chiar sri.
si inca mai amuzant e cum tu consideri cyanogenul e „manarit” si „vulnerabil” si nu yoate mizeriile alea de la samsung, lg, sony etc care au aplicatii personalizate degen fb, twitter si mai stiu eu ce alte minuni care NU POT FI DEZINSTALATE SAU OPRITE. dar da, un cm cu gapps minim sau chiar fara e periculos.
s-avem pardon, uite hackerii de buzunar cu cyaongenmod https://zoso.ro/client-uber-multumit/
Pentru ca băncile îți țin toate detaliile pe telefon nu-i asa?
Presupun că nici nu plătești cu touch ca e lucrarea satanei acolo
Am îmbătrânit, în plm. La ultima instalare de Cyanogen m-am enervat rău de tot, și am trecut pe iPhone, iar la upgrade-ul de iGo pe antichitatea aia de Asus R700 am stat 3 zile. Aveam fix singura versiune la care trebuia să îi mai faci 3 chestii.
:)) te-ai saturat de hackereala aia de de cyanogen si ai trecut la un sistem de operare in care NU TU esti proprietarul informatiilor tale personale ci doar cineva care are privilegiul temporar de a le folosi.
Esti un bou
@thebblack – îl am pe ăla de 16 giga. De-abia a încăput sitemul de operare, de unde date personale?
Lumea m-a tinut minte de la faza cu petitiile la Primarie, si cu groapa astupata, si in binecunoscuta traditie romaneasca, cand unul pune mana si face ceva de Doamne-ajuta, ceilalti ii cauta nod in papura. Un fel de Simona Halep, cand pierde cate un meci. Nu conteaza ca e acolo in varf, cum a calcat un pic stramb, zici ca a provocat sfarsitul lumii. Pun pariu ca nici un sfert din cei 100 care au dat downvote, nu folosesc Internet Banking pe telefon, dar astia sunt romanii: un neam de taraie-branza. Cei mai multi sunt skin of the dick, dar nu-i intrece nimeni la criticat pe altii.
leo, eu nu sunt din aia care ti-a dat minus. mi-ai rasarit in atentie la faza cu rablele si mi-ai castigat respectul acolo. dupa aia ai mai comentat niste prostii (da stiu, in opinia ta nu sunt prostii, dar na…) pe undeva, dar nu-mi mai aduc aminte unde. dupa care ai comentat pe undeva ceva cu care am fost de acord.
acum iarasi in opinia mea ai dat cu mucii in fasole. si tocmai pentru ca pari om cu capul pe umeri te-am bagat in seama. si daca in urma acestei discutii iesim amandoi un pic mai destepti, cu atat mai bine.
Eu niciodata nu am inteles „rostul” celor 20,000 de minute lunare la abonament. Sigur, initial am zis ca-s mana in mana cu statul, ca oamenii vorbesc vrute si nevrute la telefon. Ba, dar toata lumea vorbeste cu orele in sir la telefon si li se pare ceva normal.
Oamenii au ramas rasisti, dar tind spre a fi politically correct. Nimeni nu te mai trimite-n pizda ma-ti sa-ti vezi de familia ta, de batut copii tai, de aranjat borcanele in debara. Nu, toti ar prefera sa dea join conference si sa lase timpu sa zburde. Cine pendula mea il contorizeaza, doar ai 20,000 de minute.
Sunt lucruri atat de simple si atat de logice. Tu esti ca un calculator un hibrid. Difuzoarele manance energie. Ochii ( placa video ) rupe energie iarasi. Za brain, daca il lasi pe autopilot, isi cerne singur sarcinile prioritare, nu tre sa-l incarci cu roaba.
Cand comunici, o faci in parametrii stabiliti de relatia cu persoana respectiva. Ce rost are sa lauzi copiii si sa razi la fiecare gluma a unui om pe care abia l-ai cunoscut ? Mi-e mi-ar fi jena sa fiu obligat de „norme” sa trebuiasca sa accept.
Ajungi sa simti ca fiecare om nou pe care-l intalnesti tinde sa-ti vanda ceva. Tu poate nici de tigari nu mai ai chef, d’apoi de alte basini. In general tre sa stai in banca ta si sa-ti plivesti buruienile tale, intervenind doar cand e necesar.
Si, vazand ca oamenii sunt mai prosti decat ghetele, daca as avea firma de telefonie, le-as da tuturor 20,000 de minute PE ORA. Apoi as colecta fiecare cuvant spus, as contopi pattern-ul si as incepe sa livrez coincidente, inainte evenimentelor oficiale. Gen concerte.
Wow
Atât de inteligent și atât de puțin timp sa salvezi planeta, timp pe care-l folosești comentând pe un blog.
The planet needs you!!!
All planets need you.
Tu la ce film te-ai uitat ca sigur nu la acelasi ca noi…
Apel telefonic la o agenţie de turism:
– Faceţi excursii în Egipt?
– Da, desigur…
– Spuneţi-mi, vă rog, ce staţiuni balneare sunt acolo?
– Sharm-el-Sheik, Hurgada, Taba, Nuveiba…
– Stop… Nuveiba. Nuveiba e bine!
– Când doriţi să plecaţi, câte persoane?
– A, nu, nu plecăm. Noi doar rezolvăm integrame…
gluma de posesor de pisici
Banking:ING Home banking, Paypal
Transport:Moovit, Clever Taxi, Uber, Waze, Google Maps
Facturi:My Electrica, My Digi,My Line E-ON, Allianz Tiriac, Regina Maria
Comenzi online:Foodpanda,Amazon, eMag, eBay, Aliexpress
Cam astea le am eu pe telefon.
Mai iesi din casă?
N-auzi că foloseşte şi google maps?
parola : Parola123
Mie inca mi se pare fascinant ca sunt oameni cu smarfonu in buzunar, care nu cauta pe maps(waze, w/e) adresa unde trebuie sa ajunga si prefera sa-l sune pe cel cu care se intalneste, sa-i indrume, ma refer inclusiv la fucking curieri.
Ghici ce, gmaps indica cu precizie si blocul, cel putin in zona mea.
la mine in zonă, pe gmaps pe o parte e un număr, pe de alta unul cu 100 mai mult. de vreo 4 ani.
Gmaps e foarte ok in majoritatea cazurilor, dar sunt exceptii. Pentru Bucuresti sunt mai multicele ca sa zic asa, mai ales in zonele unde ai aleea x si strada x apropiate sau blocuri care apar pe o strada dar intrarea principala in scara e pe alta strada. Sau, ca in cazul locuintei mele intre bulevard unde e adresa si blocul efectiv e un parc la mijloc care deruteaza curieri, livrari etc. Postasul nu a mai ajuns din 2001. Cred ca pune avizele prin curier.
Păi și ce pendula mea faci? Corectează, că ai map editor.
Dar nu e doar la noi asta. Si turistii straini fac la fel. Unuia chiar i-am zis ieri, cat de amabil am putut, do you want me to google that for you?
Omul insista sa ii dau informatii din Novi Sad. I-am zis ca n-am fost, am scos telefonul, i-am cautat rapid poze si i-am povestit scurt ce are de vazut cu google in palma, in timpul conversatiei i-am repetat ca n-am fost. Jumatate de ora mai tarziu ma intreba cat costa cazarea in Novi Sad :).
Pt ca roaming
Sunt intr-un hostel in Timisoara, exista wifi peste tot, indoor si in gradina. Nu trebuia sa stea pe roaming ca sa caute „accomodation Novi Sad”.
…și el știa?
Eu cred ca toata treaba asta are mare legatura cu analfabetismul ala functional despre care vorbeai mai acum catva timp.
ha, în seara asta m-am întâlnit cu un tip programator, cu telefon, tânăr, căruia i-am dat pin pe hartă cu câteva ore înainte și am sfârșit stând 15 minute în telefon fiindcă nu a reușit să coboare la stația potrivită, deși pe hartă se vede tot, deja la maică-mea nu mai pot să am nicio pretenție (și m-am amuzat că femeile nu sunt singurele care nu se descurcă nici cu hartă)
Share location pe gmaps și va vedeți amândoi pe unde sunteți.
Pai, citatul nu se prea pupa cu concluziile.
Anyway, Aia 8 % sunt campioni. Eu nu ma vad, dacă nu e vreo urgentă, sa intru pe ibanking de pe mobil. Caută tokenu’, chiorastete, baga numere, etc.
Dar cum tu extrapoleazi de la asta la a nu face nimic altceva util pe mobil e cale lunga., cred eu.
In plus, poate nu e numai vina oamenilor ci si a dezvoltatorilor , sau chiar a sistemului (ie taxi de pod)
Pai suntem in Romania. 8% au bani de banking. Cand toti banii tai sunt 11 lei,la.ce-ti tre’ online banking?
In alta ordine de idei,oamenii-s batuti in cap cand vine vorba de indicatii . Stau cu cei de varsta mea (in jurul a 30 de ani) si ii vad xu se chinuie 10 minute sa explice unde sunt . Imi vine sa-i pocnesc cu pin locationul peste ochi
Mno, eu încă dau de ăștia ce folosesc iPhone de când a apărut, dar încă nu știu cum se șterge de pe calculator când tastează o cifra greșit. Și înjură ca trebuie sa șteargă tot și sa o ia de la capăt…
În 2011, la Iași, îmi fac programare online pentru pașaport. Primesc confirmarea: „Aveți nr de ordine 128, trebuie să vă prezentați la ghișeul 2, la ora 11.20”. Ajung la Pașapoarte la ora 11.10, full rău de lume la toate ghișeele. Găsesc ghișeul 2, care era pentru rezervări online, culmea și aici full de lume. Întreb pe ultima persoana ce nr de ordine are, 170, mai în față 148, apoi 143 și tot așa. Toți trebuiau să intre mult după mine și păreau că așteaptă de ceva vreme. Peste câteva minute, la ora 11.19, se eliberează la ghișeul 2 și se anunță că urmează nr. meu de ordine – 128. Nu mi-a venit să cred, punctualitate de puteai să reglezi ceasul, prea tare. În România? De necrezut. Deci se poate. I-am felicitat din toată inima pe cei de acolo. Mi-au spus că nu sunt obișnuiți să primească și laude sau mulțumiri .
Oamenii tot nu fac legătura dintre hartă și informație – intreaba alt sofer
Oamenii tot nu fac legătura dintre cartea de telefon și informație – intreaba un prieten
Oamenii tot nu fac legătura dintre cartea de bucate și informație – suna la mămica
Oamenii tot nu fac legătura dintre biblie și informație – intreaba popa
…
Te mira ca „oamenii sunt tot oameni” fie ca au o hartie in buzunar fie ca au un „calculator ce comunica cu satelitii” in buzunar?
Te mira ca daca nimeni nu le-a aratat, nu stiu sa foloseasca internetul/aplicatiile?
Te mira ca li s-a aratat doar Facebook si vor stii doar Facebook?
Nu e cazul, chiar nu e cazul…
Internet banking nu e pe bani in ro?
Dacă nu îți permiți să rupi de la gură o pâine pe lună, nu văd de ce îți mai faci cont la bancă.
Nu vad de ce mi-as mai tine banii la banca daca ma taxeaza pt ei.
FB e pe moca, mai vezi o t.. o buca, internet-banking se plateste, ce sa vada in cont? in ziua de salariu e plin la ATM. Uitate la Radu ca lauda Banca Transilvania iar internet banking nu e gratuit.
Bancile din Romania sunt hapsane, in loc sa lase pe moca sa te obisnuiesti apoi sa iti bage servicii extra de pe care sa scoata bani ei vor sa castige 1 LEUlună ceva taxa de administrare cont.
coada de 2km la Fetesti la plata cu cash, nimeni la benzile cu plata prin sms, care poate fi trimis oricand in urmatoarele 24h. retard nation ftw.
Au fost ceva probleme cu sms, dar nu te obliga nimeni sa nu o plătești înainte cu câteva zile. Am plătit dus întors cu 2 zile înainte la o benzinărie din drum, am trecut fluierând pe la Fetesti #caunboss. Plata e valabila 1 an dacă nu ma înșel.
https://cetin.ro/recomandarea-zilei-mergeti-mare-platiti-taxa/
Da Sms, sa stai tu sa te judeci cu CNADNR…
N-ai cu cine, popor cu fobie de chestii online, din aia care fac coada la bancomat si-si scot tot salariul de pe card, ca ce-i in mana nu-i minciuna, mai cade sistemul, mai ramane cardul blocat in bancomat, am citit noi la unu’ de pe net ca doar prostii se bazeaza pe tehnologie, ca au fost amendati jdemilioane ca n-a intrat semeseu’, deci e clar ca exact asa sta treaba, statul vrea sa ne fure, era pe net, e musai sa fie adevarat.
florine, ai care stau la coada la bancomat scot SALARUL.
Asta e o treaba generala, nu doar valabila in cazul telefoanelor. Internetul este folosit de aproape toata lumea in mod gresit. Si aici nu sunt inclusi cei care lucreaza in domeniul it, cercetare etc. Incepand de la copii, care sunt invatati ca internetul este pentru jocuri si fb si eventual sa copieze ceva material pentru scoala, ca ei nu mai sunt obligati sa gandeasca, pana la cei care cauta doar senzationalul, poze cu ce fac altii si in general chestii de pierdut timpul.
Boss, dincolo de ceva calități ale tale, tu suferi de un defect mare. Presupun greșit că tu ești etalonul universului
La asta cu banking, exemplu concret. Și taică miu și maică mea, iau pensiile pe carduri. Taică miu e paralel cu tehnologia, nu suportă telefoanele.
Maică mea în schimb nu doar că are dar intră fix în categoria pe care o înfierezi: foloseste tel pentu facebook și citit presă, site uri, dar deloc pt mult mai utilul internet banking.
Bun, de ce crezi tu că are nevoie (cum tu și eu avem, viața mea ar fi mult mai complicată fără) internet banking pe smartphone o pensionară de 65 de ani cu o pensie de vreo 800 lei amărîți :)) păi crezi că toată lumea face zeci de tranzacții lunar, care ar fi f neplăcute la ghișeu?
Se poate extrapola și la cei mult mai tineri, pur și simplu mulți nu au nevoie. Una e să ai un salariu fix pe care, alta e să ai zeci de încasări lunar, de făcut la rândul tău plăți, etc, când ai nevoie de banking non stop.
De mai multe ori în schimb au luat electrocasnice and stuff online, plătite cu cardul.
negger, nu zice nimeni de maică-ta de 65 de ani, come on, zice de oamenii ăștia activi, care fac treburi și au nevoie de informații. mai citește o dată articolul, sunt 3 paragrafe căcăcioase, hai că le poți înțelege.
I-o fi rău lu’ mă-ta să-și plătească facturile prin Internet Banking în loc să se ducă în oraș să stea la cozi?
Nici nu e greu, cel puțin cu ING scanezi și plătești. Nu îi trebuie mare educație financiară/tehnică.
Poate mă ta (să te citez în formularea colocvială) stă la cozi, maică mea pierde fix 2 minute pe lună să plătească la magazinul local la paypoint, la care oricum merge zilnic sau la 2 zile. Și eu prefer des să fac plăți așa, decât prin homebank.
Băi, chiar am boală pe ăștia gen znuff de știu ei gaura la covrig, iar restul sunt proști dacă nu vor ca ei. Pensionarul care nu se descurcă să își achite facturile prin telefon e cam înapoiat.
Și că să îi răspund și lui Zoso, înțelege că multă lume, tânără, activă, percepe smartphone-ul util pt alte chestii, ce i așa greu?
Eu folosesc în draci internet banking, că am nevoie, în schimb fac 5 poze pe an cu telefonul. Frati miu nu are nevoie de internet banking pe telefon, e salariat și atât, dar face 1000 poze pe an. Maică mea îl foloseste ot facebook. Și eu. Frati miu în schimb nu, deloc, niciodată pt rețele sociale.
Eu fără gmaps sunt mort, îl folosesc de zeci de ori pe lună făcând și livrări. Cumnată miu în schimb este anti hărți hardcore, că e convins că fac rutările prost, că ajungi mai repede fără. Fiecare cu nevoile lui. Zic și eu?
Na nivel de exprimare/intelect la znuff.
Bai znuff,ma-ta o fi deaia de are fb la 65 basca si raspunde pe messenger daca ii zic „send nudes”.
Vorbeste frumos ca nu te costa nimic
@znufff…fff
ieșitu’ din casă pt ăi bătrâni este mană cerească, este dictată de nevoia de socializare!
(câți dintre noi își vizitează părinții/bunicii/unchii?)
așa că, dacă se lasă cu un rând de o oră, cu atât mai bine!
Fratele unei prietene de-ale mele are o problemă de dezvoltare mentală, nu știu exact ce că nu prea vorbește despre asta. Băiatul are 32 de ani și folosește foarte mult facebook-ul pe telefon ca să vadă ce evenimente sunt prin baia mare, mă întâlnesc cu el aproape la toate. De vreo două zile, ne-am dus la spa. Când am ajuns ne-au spus la recepție că-și cer scuze dar nu merg saunele că nu au curent de câteva ore, la care băiatul zice: de ce nu ați anunțat pe facebook? că eu m-am uitat înainte să vin. Și să ne faceți reducere! Am râs bine.
E buna prietena?
Ce drăguț… Să iei orarul de pe net. Simpatică idee, nu merge.
Trezorerie. Program 8-17. Frumos. Te duci la 8, încep la 9, te duci la 12, e pauză de masă până la 13.
Schimb buletin. Acte necesare: alea, alea, alea. Ajuns la ghișeu, „vă mai trebuie și un alt act care nu apare pe listă”.
Clinică analize. Orar pentru ce-mi trebuia mie 10-16. Ajuns la 12, „Reveniți la 14, nu se poate acum”.
Internet banking… E cam peste mână pe telefon, nu știu. Eu m-am interesat la ING. Am token la ei, dar pe telefon mi s-a părut dificil de accesat. Stai după SMS, să te autentifici. La naiba, mă autentific cu amprenta și pe urmă aștept după SMS. În plus copiatul datelor facturii pe ecranul de smartphone… Nu mi se pare relevant procentul de 8%, ca procent a celor care folosesc telefonul la ceva „util’. Internet banking-ul încă scârțâie pe la multe bănci, mai ales aplicațiile de pe smartphone.
Smartphone-urile au utilitatea lor, cam pentru orice deținător. Adică eu n-am găsit om care să nu-mi poată trimite ceva prin e-mail sau WatsApp, chiar trecuți de 40-50 de ani. Chestie care, în urmă cu zece ani, era dificilă. Încă mai auzeam „aveți un număr de fax?”. La fel și cu adresele. Înainte trebuia să explic cum să ajungă, faci dreapta, faci stânga, acum le dau adresa și se descurcă. Procentul celora care folosesc smartphone-ul la chestii utile e mai mare de 8%.
Pe mine m-au abordat zilele trecute niște puști de maxim 20 de ani că pe unde s-o ia să ajungă în piața X din oraș. În 2017.
nu erau puștoaice?
Aici se incadreaza perfect si cei care se prezinta in aeroport la checkin cu foi A4 infoliate, cand de fapt pot bine mersi sa foloseasca codul de bare de pe telefon. Trist, foarte trist. Din 170 de oameni doar eu si prietena mea nu aveam printate foi si toti se uitau ciudati la noi.
Se uitau „ciudat”, nu „ciudati”; ai nota 2, ia o foaie A4 si scrie dupa dictare…
ioane, trolez si eu un pic, sper sa nu te superi…
CIUDÁT, -Ă, ciudați, -te, adj. 1. (Despre lucruri sau despre noțiuni abstracte) Care iese din comun, neobișnuit, curios, straniu, bizar. În urechi îi sunau ciudate și depărtate glasuri. CAMILAR, N. I 181 Iazurile lucii ca oglinzile râsfrîngeau luna nemișcată din înalt, o lună ciudată, atîrnată parcă în văzduh, în aburi, subt un cer albastru spălăcit. SADOVEANU, O. I 520. Ciudat nume!… Cine ți l-a dat? ALECSANDRI, T. I 446. ◊ (Adverbial) Copacul negru răsărit ciudat în zorii albi, pe cîmpul foarte sur, își răsfăța scheletul deșirat. DESLIU, Voi ce priviți așa ciudat la mine? BENIUC, V. 23. Ochii lui Anton sclipeau foarte ciudat. SADOVEANU O. VI 246. 2. (Despre oameni) Care are ciudățenii, căruia cu greu îi poate intra cineva în voie, cu care greu se poate înțelege și împăca cineva; curios, sucit, supărăcios. V. capricios, mofturos. Celălalt, un om de tot ciudat, fără pic de asemănare, cu conmesenii și cu ceilalți obișnuiți ai casei. GALACTION, O. I 305. 3. Plin de curiozitate, curios. După storuri capete ciudate Vor să vadă noul trecător. BENIUC, V. 59.
sursa: DLRLC (1955-1957) adăugată de blaurb. acțiuni
nu stiu daca se vede tag-ul, defintia 2, curios. merge si ciudati :D.
vad ca au mai aparut comentarii la cei incapabili sa foloseasca harti. cea mai mare parte dintre ei nu sunt in stare sa foloseasca harti in general, pe telefon sau tiparite. nu stiu sa le orienteze, nu stiu sa le citeasca. in consecinta nu le folosesc nicicum.
Boss, la aia cu plata prin SMS nu ai ce sa le reprosezi. Sa platesti parcarea prin SMS e doua ori mai scump decat daca o platesti cu fise.
Poate oamenii vor sa faca economie, pana la urma sunt banii castigati de ei, nu de altcineva.
Acu’ 2 zile in microbuz o tanti era nemultumita ca de ce costa biletul 40 de lei, ca s-a uitat pe site si scria 37. Biletul pe ruta aia e 40 lei de prin 2015.
Acu’ vreo 3 luni ma uit pe site-ul unei minunate institutii publice pt program. Pt nu mai stiu care zi din saptamana scria ca au program prelungit dupa-amiaza (pana la 18.30 sau 19). Ma duc acolo-program zilnic 8-16.00.
Acum niste ani ma uit pe site-ul politiei pt schimbarea cartii de identitate. Documentele x si y in original, documentele a si b in copie si original. Le-am luat pe toate in original si copii just in case. Ajung acolo, imi trebuiau copii pt toate. Noroc c-aveam.