Mobila locală, între simplitate și linii drepte

Anul trecut, prin vară, după ce am cumpărat casa, am zis să schimbăm mobila din sufragerie (living, pentru tineri). Am detaliat aici cum am ajuns la setul de rafturi Kallax de la Ikea, după ce ne-am săturat de alergat după meșteri care fac mobilă.

Partea proastă e că nu găseam o comodă mai înaltă pe care să punem televizorul, ca să evităm să tragă juniorul de cabluri sau de televizor (între timp am urcat televizorul pe perete).

Bun, găsesc pe net pe unii ProdAlcar, care aveau o comodă de aceeași culoare cu restul mobilei, pentru că Ikea sunt idioți și vor să mobilezi toată sufrageria de la ei, dar nu au un set complet într-o culoare (și credeți-mă că am așteptat să apară ceva similar pe stoc).

Bun. Iau comoda de la ProdAlcar, vine acasă, desfac coletul. Instrucțiunile erau pe o pagină A4, doar pe o parte, scrise cu font de 8px și fără vreo logică. Noroc că mai asamblasem mobilă și am luat-o pe ghicite. PAL-ul bun, solid, spre deosebire de cel de la IKEA, dar aici se termină veștile bune.

Așa arată comodă din prima zi. Românește. Sus nu e egală, jos nu e egală, ușile nu se închid bine, sertarul nu se închide bine. Am mai scos șuruburile, am mai încercat să potrivesc, nimic. N-ai ce potrivi la placa de PAL strâmbă.

Nu mă pricep la mobilă, dar am o nedumerire: cum funcționează afacerile astea? E unul pe piață care vinde de rupe, hai să copiem de la el totul, mai puțin instrucțiunile, funcționalitate, frumusețea și simplitatea și să vindem la același preț? Sigur e o idee bună! Sigur vor mai cumpăra oamenii de la noi după ce le dăm o bucată de mobilă proastă!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

92 comentarii

  1. Pare a fi inclinat spre stanga dulapul. Presupun ca in spate are un carton, fara nimic altceva.
    Cauta o firma care produce mobila de PAL si are asa ceva in hala:
    https://eet.ro/index.php?route=product/listing
    Utilajul garanteaza perpendicaularitarea laturilor la usi si sertare.

    00
  2. Beliturile alea is parte din design?

    • nu. sau, mă rog, nu voit :)

    • belisi tu sau asa au venit?

      00
    • NOU
      #6

      chiar. acolo (peste tot) e zgariata? sau e de la scotch? chiar nu pare model.

      00
    • Beliturile alea fac parte din designul palului. http://www.palmob.ro/pal/pal–egger-c27/h1145-stejar-bardolino-natur-p497.html
      Balamalele, cat si glisierele au elemente prin care se pot regla in asa fel incat sa aibe toate lufturile (golurile) egale si sa fie totul o linie dreapta.
      Cel mai probabil ele au fost reglate pentru un plan perfect drept si la tine nu este drept, problema de unde apar distantele alea inegale. Evident ca balamalele de calitate slaba fac usile sa fie si mai strambe decat ar trebui. Nu vad ce balamale are comoda, dar deduc din detaliile care se vad ca este o comoda ieftina cu accesorii slabe calitativ. Ar ajuta daca poti spune ce scrie pe balamale.

      00
    • Cristi, mie mi se pare sertarul pus strâmb, și acolo nu știu să aibă reglaje. Dacă a pus Vali mecanismul de glisare atunci asta este, se iartă, că e făcut de mâna lui. Dacă a venit din fabrică pregăurit pentru mecanismul ala… s-a greșit. Apoi placa de sus pare încovoiată, o fi prea grea încărcătura? o imprimantă și niște prize, ruter. Nu pare. Dacă o faceam eu (nu sunt de meserie) aș fi pus un spate rigid (sigur are numai carton în spate) și o stighie în față, sub placă, deasupra sertarului, pentru a susține mai multă greutate. Dar da, mulți amatori în srl-urile românești. Dacă și patronii vor cât mai ieftin… Că și clienții preferă cât mai ieftin (nu de Vali vorbesc).

      00
  3. eu unul mi-am facut singur (bine, cu nevasta :) ) vreo teri dulapuri pe hol, cu pantofar, spatiu pentru pus haine de iarna. A durat ceva, dar a iesit foarte bine.

    00
  4. daca postul era scris de vreo pizduta poate mai credeam ca mobila a fost taiata aiurea. da asa… auzi, esti sigur ca ai asamblato cum trebuie?

    00
  5. Si eu am cumparat un pat (fara saltea) de la o firma romaneasca pt ca aveau dimensiunea, designul si mai ales pretul corect (subiectiv). Au venit, l-au livrat si asamblat, toate bune si frumoase. Dupa ~ 1luna s-a stricat o balama ce permitea ridicarea saltelei si accesul la un spatiu de depozitare sub aceasta. I-am sunat, nu plin de sperante, insa nu au comentat, au venit si rezolvat problema f elegant. Deci se poate si la noi, tine pana la urma de strategia de business. Ai incercat sa-i suni sa le spui de problema?

    00
  6. Eu mi-am luat cu manere din aur

    00
  7. Bai, o tot arzi cu bricolaju. Pentru cacatul asta de comoda, te duceai frumos la orice magazin de bricolaje, cu shchema dupa tine. Ziceai: vreau bucatile astea de pal, frumos taiate. ba, la asta vreau, uite ichisha, niste gauri pentru balamale.
    cred ca modelul asta trebuia sa il dai azi si te duceai a doua si si il luai. Dupa, ajungeai matale acasa si puneai singur balamalele, manerele si restul de cacaturi.

    Da, dura cam o ora sa faci tot ansamblul, dar macar stiai ca l-ai stricat singur :D (cel mai greu lucru de aici e sertarul)

    00
    • Si abs-ul cine il monta?

      00
    • aceasta operatiune mega complicata este inclusa (contracost evident) la magazinele de bricolaj

      00
    • in poze nu are abs. are cant din ala subtire care in cel mai rau caz il pui cu fierul de calcat si apoi il taie cu ce gaseste ca slava-domnului are o gramada de bricege Vali.

      Si eu zic ca usile alea sunt deregulate din balamale si se pot regla.la sertare nu-mi dau seama

      00
  8. Am cumparat un dulap de la ei, mai mic. Montat singur, toate bune si frumoase, pana cand il ridici sa stea in picioare. Am reglat usile din balamale, d-aia una sta mai in afara si alta mai bagat. Problema principala e ca suruburile alea nu tin deloc si e nevoie de niste tablite mici de metal in unghi de 90 de grade puse pe la incheieturi ca sa-l faca rigid si sa stea drept, altfel se indoaie din toate partile. Eh, ei nu dau asa ceva la pachet, ceea ce mie unul mi se pare esential.

    00
  9. Eu in afara de bucatarie unde doamna vroia usi lucioase si am gasit un nene care le-a zbarcit, dar a luat 5,000 lei:
    – daca e mic, ma duc cu dimensiunile si ce cant sa puna si unde, la Hornbach si taie baietii si o montez eu acasa. Ma feresc de sertare, iar la usi e 4 lei gaura de balama, cam scump.
    – daca e mai mare (1 placa doua de pal), ma duc la Darel ca lucreaza mai frumos palul (taieturi, cant)

    00
    • O freza de 35 mm m-a costat la rusi 10 lei, am dat 27 de gauri cu ea, mai merge inca :)

      00
    • @marcian: nu-am bagat la gauri de balamale ca mi-e ca stric, poate nu aliniez bine. Asa baietii le dau direct la masina milimetric.

      00
    • eu am aflat ca baietii la Dedeman (de unde am luat PAL-ul) dau si gauri pentru balamale dupa ce am terminat lucrarea :) . Altfel cred ca faceam si eu ca tine.
      Oricum, de preferat sa ai un sablon special pentru dat gauri, altfel e chin si jale

      00
    • Exista niste cacaturi din plastic cu sabloane. Singurul risc este sa fii dobitoc sa dai prea adanc :)

      00
  10. Fa o poza si la balamelele usilor.
    Daca au doua suruburi se mai pot regla/echilibra din acele suruburi, depinde insa se sistem.

    00
  11. am luat si eu un birou si un dulap (wooden-art parca de pe emag.ro) , dupa asamblare ca la instructiuni , toata ziua numai asta am facut, tot asa arata ca la tine , poate chiar mai rau , nu le-am returnat ca n-am mai avut nervi sa le dezasamblez dar nici nu mai dau banii pe kkturi din astea … :(

    00
  12. Daca ai timp liber incearca sa o lăcuiești cu o nuanta închisa, nu e scump si nici nu-ti ia mult timp.
    Usile care nu se inchid bine pot fi rezolvate cumpărându-ti niste magneti de mobilier sau inchizatori magnetici pe care le montezi in partea de sus.

    00
  13. las’ că merge și-așa

    00
  14. Subscriu – am luat mobila pe comanda de-a lungul timpului de la 3 ateliere. Intalnit, discutat, revizuit planuri, platit avans, etc…
    Totul bine si frumos pana cand venea mobila care ba nu era chiar ca in schite, ba nu venea peste plinta (desi cerusem asta), ba cand deschideai o usa, o blocai pe alta sau somiera de la pat era prea joasa iar apoi prea sus.
    La nivel de proiectare nimic nu era gandit cap/coada iar executia tot timpul cu compromis – iese noptierea dar nu cuierul, etc.. Singura firma cu care am lucrat de-a lungul anilor si era cat de okay s-a prostit si ea – are recomandari asa ca isi permite sa amane si sa faca rabat…
    Asta desi preturile sunt sensibil peste Ikea.

    00
  15. Ultima data cand am cumparat scaune de la ikea m-am trezit ca lipseau niste găuri, cum nu aveam bormasina si sunt incapatanat, am pierdut o ora pana am perforat lemnul folosind un alt surub.
    Daca tot cumperi din Piatra Neamt, am auzit lucruri bune legate de Mobila Bontas.

    00
  16. In mod normal, daca ai ceva feronerie ok (desi ma indoiesc puternic) cel putin usile ai putea sa le reglezi. Candva, cand ma eliberez de multe chestii revin cu oferta: Tu cumperi materialul, eu fac mobila din lemn masiv si pui poze aici :)

    00
    • Daca esti in Brasov si faci mobila zi ca mai gasim clienti, me included.

      00
    • usile oricum trebuiau reglate. ca balamalele nu vin gata reglate in cutie. si sertarul ala e pus aiurea, se vede clar in poza.

      00
    • Nu sunt si nici nu am timp sa lucrez full time. E la nivel de hobby.
      Cand o sa il vezi pe serif cu mobila din lemn masiv, atunci probabil o sa fac pasul de la it la lemn.

      00
    • In plus, fa o poza cu sertarul ala de sus. Sa vedem cum sunt lateralele. Placa de sus are nevoie de o traversa care sa o tina dreapta. Pe care poti sa o adaugi tu lejer daca sertarul te lasa.

      00
  17. Eu zic ca se face din balamale.

    00
  18. Garantie nu exista? Le spui ca a venit cu zgarieturile alea si aia e :) Retur.

    00
  19. N-ai înțeles. Ei fac mobilier contemporan. Ai rămas tu pe vechi, cu unghiuri drepte și îmbinări la dungă. Las-o așa și ieși din tipare.

    00
  20. Eu mi-am luat mobila de la casa rusu. Asigura si montaj (parca 2% din valoare, 0% daca factura depaseste 6000lei). Trebuie in schimb sa te inarmezi cu rabdare pentru ca au niste angajati „minunati”. Se vede managementul romanesc de la o posta.

    00
    • am cumpărat un fotoliu de la ei, e crimă ce client service au :)

    • Asta cu „managementul romanesc” e pe jumatate adevarata. O buna parte din angajatii romani lucreaza de 2 lei dar vor 2000 euro pe luna. Daca nu stai cu gura pe ei, nu fac calitatea pe care tu ca patron o prezinti clientilor si mai rau, te mai si saboteaza. Pentru ca angajatul roman inca sta si calculeaza cati bani face patronul si il compara cu leafa.

      00
  21. Domn’le, decât să iei ceva gata făcut local mai bine Ikea, oricât de flimsy ar fi cele de la Ikea, ce cumperi de pe piața locală sunt niște glume proaste și în 99,8% din cazuri ce iei de la Ikea arată bine sau foarte bine – cel puțin până începi să atingi limitele flimsinessului.

    Decât să faci la comandă cu niște gigei, mai bine Ikea, măcar vor fi niște soluții care funcționează când le-ai cumpărat și nu-și vor bate joc de tine cu neseriozitatea.

    Dar, există ateliere de mobilă (cel puțin la noi mai la sud) care fac lucruri pe care la Ikea nu le poți cumpăra:
    – mobilă făcută la comandă care se potrivește la centimetru în spațiul existent;
    – feronerie de top;
    – MDF care nu se zgârie instantaneu;
    – combinații cu metal etc.

    00
    • IKEA are PAL si MDF cu goluri de aer in interior. Poti vedea golurile cu ochiul liber la mobilierul de PAL si MDF expus in magazinul IKEA, dar fara canturi pe laterale. Sunt client IKEA, doar ca nu mai cumpar mobila din IKEA. Recomand florile si veiozele.

      00
    • Eu îmi fac mobila pe comandă la nivel net superior decât ceea ce există la Ikea. Dar, dacă ar fi să-mi iau ceva gata făcut din comerț, pe Ikea aș merge, pentru că celelalte alternative sunt mai nasoale.

      00
    • Mai bine la JISK decât la IKEA. Mai ales silkeborg si ryslinge.

      00
    • JYSK e mai prost decit IKEA.

      00
  22. Nu ai prins bine suruburile

    00
  23. stejar bardolino gri, confirm beliturile

    00
  24. ce ai primit tu are un nume simplu: Chabuduo! Close enough

    aici gasiti niste povesti de pe la altii :)
    https://aeon.co/essays/what-chinese-corner-cutting-reveals-about-modernity

    00
  25. Batranule :))

    00
  26. Boss, nu-ti cumperi mobila de la fabrici de mobila romanesti decat daca o faci pe comanda si aia de la care cumperi nu o fac intr-un garaj. In primul rand ai cel mai ieftin cant posibil. Despre restul nu ma pronunt. Am facut un efort pentru tine sa vezi cum trebuie sa arate. Mobila veche de 5 ani: https://imgur.com/YdXLx80.jpg

    00
  27. Pune si tu un „milieu” ceva care sa atarne pana peste usi.

    00
  28. Daca usile si sertarul pentru produsul tau in teorie se mai pot regla, taierea placii de PAL si aplicarea necorespunzatoare a cantului nu pot fi remediate. Modul cum a fost debitata placa si cum a fost aplicata folia de cant este inadmisibil.
    Pentru a elimina orice dubiu, inainte de a te mai apuca de reglaje – masoara TOATE diagonalele panourilor din PAL, a panoului de spate, a sertarului MONTAT si daca corpul este „in vinclu”. Este posibil ca panoul de spate, daca nici el nu este „in vinclu” sa determine „asezarea” stramba a sertarului si a usilor.
    DACA nimic nu determina ca acest asamblu de placi sa stea normal – eu comoda nu o pot numi – zic sa o dai retur cu maxima viteza.

    00
  29. In 2015 am comandat un dormitor de la Arriba. L-au adus in 2 saptamani, l-au asamblat. Apartamentul inca nu era locuit, dar doua luni mai tarziu cand l-am folosit am avut o surpriza foarte neplacuta. Toate muchiile mobilierului care nu erau rotunde by design erau taioase. Toate. Din pacate era cam tarziu sa mai fac scandal, am ramas cu el asa.
    Deci va recomand mare atentie cand comandati mobilier de la fabricantii nostri.

    00
  30. NOU
    #65

    Ce tip de UPS e cel din prima poza?

    00
  31. Am luat de la Naturlich două biblioteci și o comodă. Venit fiecare dezasamblat până la cea mai mică piesă, însă instrucțiunile de montaj erau foarte clare și intutive. Totuși nerealistă estimarea din manual cu privire la durata de asamblare – 190 minute pe element de mobilier, față de 4 ore efective. E adevărat că nu am mai asamblat niciodată. Chiar m-a relaxat activitatea și a ieșit foarte bine, incomparabil cu ce văd în poze.

    00
  32. Patroane, acolo ai doua mari probleme:
    1. Rezistenta structurii. Iti iei un vinclu sau o menghina de colturi sa te asiguri ca blaturile sunt perfect perpendiculare dupa care intaresti unghiurile cu niste corniere din Hornbach. Sa folosesti holsuruburi cu cap plat!
    2. Feronerie reglata prost sau pur si simplu feronerie proasta. Daca ai reglat balamalele si tot nu ies unghiurile drepte fa-i retur si aia e.

    Cei care spuneti ca va faceti mobila singuri … au gandit si altii ca voi. In terorie am castigat vreo 6-8000 de euro desi am pierdut in total vreo 8 zile pe proiectare si montaj. Plus bani dati pe scule, plus plimbari zilnice la magazinul de bricolaj, mizeria din casa, injuraturile vecinilor, etc.

    In final a iesit satisfacator, in sensul ca la Hornbach calitatea blatului e data de ziua in care se pun panze noi pe masini, n-am avut eu norocul asta. M-am ambitionat sa fac totul singur desi unele din operatiuni (de ex. garurirea pentru dopuri de lemn) ar iesi mai precis cu doua perechi de maini. Am dulap cum am vrut, am paturi in care poti sa dai o contra fara teama dar nu cred ca as repeta experienta cu facutul mobilei.

    PS: M-am prostit si m-am luat dupa aia cu bloguri de design. Dressingul negru arata bestial primele 30 de secunde, dupa care se aseaza praful.

    00
  33. M-am uitat cu atenţie, calitatea debitării este una mizerabilă, canturile prezintă „dinţi de şoricel”, ciobituri fine ale cantului care apar la debitarea pe circulare depăşite moral sau amatoristice (România style), canturile din PVC aplicate sunt necurăţate şi încă prezintă urme de clei de la maşina de căntuit pe la colţuri. Uşile se mai pot alinia probabil din balamale, dar după cum stau, lipite de corp presupun că sunt cele ieftine, turceşti, cu care lucrează în general atelierele mici din Ro. care produc acest tip de mobilă. După cum stă sertarul, presupun că are un sistem rudimentar de prindere (foarte ieftin), şi coroborat cu boala meşterilor români de a prinde totul cu şuruburi de pal conice ( există varianta logică, euroşuruburi, cu care lucrează şi IKEA), nu are mecanic cum să menţină frontul aliniat. În plan frontal ( ace de ceas ), e greu de crezut că vei putea vreodată să reglezi frontul sertarului. Blatul e curbat, probabil cum mai spunea cineva înainte este prins forţat de spate sau sertarul are o deschidere prea mare ca standard spre a ţine 18mm de PAL drept ca betonul armat. Pe scurt, nu prea am găsit părţi pozitive. Mobila e proastă. Sper că nu a costat mult, oricum ar trebui să reglezi cumva cu ei treaba, pentru că este sub standarde. Ştim, e România, dar există şi lucruri mult mai bune la acelaşi preţ. Baftă.

    00
  34. pentru ca de ce sa angajezi un meserias???

    00
  35. Dupa primul dulap facut concluzii: e sfant sa-i pui picioare reglabile(se aplica si la cumparare), masori si calculezi de 10 ori inainte sa dai la taiat, cuperi scule bune (folosesc Makita) si accesorii bune (sunt multumit de Blum)
    Eu fac singur pe baza de hobby ce am nevoie. Pierzi mult timp cu desenele initiale si masuratorile la mm, cheltuiala cu scule, dar daca esti atent iese perfect.
    Problema cu dulapul tau poate sa plece de oriunde: calitate pal, calitate accesorii, montaj, reglaje.
    Intra la Blum pe site, download la catalog, rasfoieste cap-coada si poti trage concluzii ce ai nevoie sa-ti faci singur mobila la mm.

    00
  36. iti vine sa crezi ca weekedul asta tocmai ce am montat acceasi comoda? A trebuit sa bag suruburile de la sina din dreapta putin mai sus. Au facut semnele prost..

    00
  37. imi recomandati ceva producator autohton de scaune?

    00
  38. Exista si producatori romani de top. Am vazut fabrica Romina Furniture si am si un dormitor facut pe comanda din gama Ventianni, din lemn masiv (nu, nu scandura, ci miez si fatete, astfel incat n-o sa crape niciodata). Mno, nu e singurul producator, dar de asta stiu eu. Daca aveti de comentat despre design, ma rog, fabrica nici macar nu prea vinde in Romania, ci in State, de aici si designul care unora li se poate parea de prost gust.

    00
  39. În articol omul vorbește despre cat de nașpa sunt gândite afacerile in Romania,nu despre cum își poate el repara mobila(asta daca am înțeles eu bine).Nu e normal că sa îți comanzi ceva și după aceea să mai aduci un meșter că sa îți repare ceea ce tu deja ai platit.

    00
  40. In industria mobilei se copiaza pe rupte si de multe ori ft ft prost. In Ro sunt doar doua firme care fac mobila misto si solida si au aparaturi ft bune, dar vine cu un pret. Din astea 2 firme doar una e in stare sa taie MDF de 0,8 la 45 de grade astfel ca imbinaturile sa fie si estetice si solide. Marea majoritate taie palul la soricel si il prind in suruburi. Asta ca sa nu incep cu industria canapelelor…
    De multe ori merita bagati banii in IKEA sau daca ai posibilitate in mobila de calitate.

    00
    • Sa nu dai nume, ca o sa iti cada coaiele. Care sunt firmele alea 2, ca doua stiu si eu si una din ele aprovizioneaza toata tara cu MDF. Explica-te.

      00
  41. Ai incercat sa l inchizi si sa l deschizi din nou?

    00
  42. Recomand trei fabrici, am comandat pe net, au trimis mostre pentru culoare pe lemn, apoi au livrat la timp si fara sa necesite asamblare elaborata, doar lucruri simple si rapide de genul atasat picioare la o masa in forma de semiluna, rafturi, bara pentru umerase etc.
    Deci SzelMob din Cristurul Secuiesc, cred, Juniorban din Falticeni si fabrica de mobila din Campeni. Toate lucreaza exclusiv cu lemn, accesorii de calitate, fac si piese antichizate. Estetic si de calitate.Ieri am vazut pe hotnews lista cu firmele de mobila care participa la cel mare targ din Europa, la Koln,si am copiat lista:

    BUCIN MOB,
    CAREL CONSTRUCT,
    CARO JIBOU,
    DESIGN FOR LIFE,
    DIS PROD,
    DITRE INTERNATIONAL,
    ECOMATRIX,
    EKERO CONCEPT,
    FAMOS,
    OMEGA SEATS,
    SIGSTRAT,
    SZEL MOB.

    00
  43. NOU
    #85

    Poate aia de la magazin sunt cititori fideli si ti-au trimis ceva de bricolat.

    00
  44. Eu am un calcul simplu:
    PAL->Ikea
    Lemn masiv->comanda sau facut singur

    Ikea rulz. Instructiunile sunt fara erori. Mobila e rezistenta si ieftina. La bucatarii cel putin, imi e greu sa justific altceva, in conditiile in care orice nu e Ikea e mult mai scump (in cartierul asta cel putin).

    00
    • La bucatarii au niste preturi explodate. Big time. Da, mobila e rezistenta, da, poate fi ok. Dar e mjult prea scumpa o bucatarie. Ca idee, mi-am comandat stejar pentru toata structura, inclusiv blat de 4 m (4 cm grosime) si am dat 900 lei. Ma mai costa feronerie 1000-1500 lei si inca sertarele inca 1000 lei.

      De aici pana la 12000 lei cat ma costa bucataria la ikea e cale lunga. Bine, poti sa inlocuiesti ikea cu orice alt nume si ai acelasi rezultat.

      00
    • Cartiere diferite probabil

      00
    • Alexandrule bucataria IKEA e cea mai ieftina optiune pentru cei din lumea libera. Te duci la alte magazine si platesti cel putin dublu fata de IKEA. Aici nu vorbesc de mobila facuta pe comanda ca atunci dai triplu.

      00
  45. Plus ca-i si zgariata.

    00
  46. Cu toti ne pricepem la mobila, ce sa ne mai ascundem dupa deget! Asamblarea nu e o chestie simpla, mai ales la PAL, are gauri date, frezari pentru balamale, etc, dar intervine si factorul precizia mainii asamblatorului. 2mm eroare de pozitionare e suficient pentru a monta suie o chestie, iar PAL-ul e moale, un holzsurub poate fi fortat sub un unghi, etc. Usile se pot totusi regla, au balamae ce suporta reglaj pe doua axe. Dupa primele doua luni de utilizare trebuie reglate din nou balamalele la orice mobila.

    00
  47. Salutare,
    Eu am un vecin care este mai pretentios si care si-a cumparat o biblioteca de pe site-ul asta https://www.ka-international.ro/mobila. Ideea este ca am vazut-o la el si arata foarte bine numai ca este din lemn masiv si este cam scumpa pentru bugetul meu. Credeti ca merita sa-mi fac la comanda ceva de genul dar din pal? Rezista bine oare? Astept sugestii daca se poate. Mersi mult!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube