Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Referitor la articolul cu economistii de Nobel, economistii nostri se plang ca trebuie sa scrie 3 carti si 4 articole ISI pentru a ajunge profesori, stiu ei ca celor de la chimie li se cere sa publice 80 (optzeci) de articole ISI si nu oricare (cu o medie a factorului de impact 2)? Ce are in plus sau in minus un profesor de la economie fata de unul de la chimie?

    00
  2. Si unde sa predea aia cu Nobel? La Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc?!

    00
    • E greu tata sa scrii 3 carti si 4 articole ISI sa ajungi profesor de economie. Lasa ca este usor la chimie unde trebuie sa scrii nu 4 ci 80 (optzeci) de articole ISI, si nu orice articole ISI, toate sa fie in domeniul de cercetare si in reviste cu factor de impact mai mare de 2.

      00
    • @Costel, cum să-ți ceară așa ceva?

      00
  3. E unul, Anonymous, in comentarii la articolul cu Ciolos si Soros, e tare amuzant. El vrea sa bombardeze site-ul!

    00
  4. „Vom avea credite pentru studii?”
    Da’ ce intenționezi, boss, să te apuci de construcții, să fii bricolator acreditat?

    00
    • Probabil cei care au dat minus consideră creditele ăstea o mână cerească. Sau nu știu de glumă.
      Nu am văzut în știre dacă tot prin credit poți achiziționa cărțile/cursurile necesare și un laptop (în principiu necesar pentru facultățile tehnice).
      Uitându-mă la americani și cum se plâng studenții lor de aceste credite, tind să presupun că tot acolo ajungem și noi. Bla, bla, nu se compară salariile, bla, bla.
      Un exemplu scurt (personal): facultate 4 ani. Primi doi an la Taxă (4000 RON total), ultimii doi la F.T. Grosso modo, cursurile, copiile, printurile sunt undeva la 400 lei/an. Plus laptop 3000 lei. Cost total: 8600 lei
      Salariu câștigat datorită obținerii diplomei: 1800/ lună în primul an. Venit anual: 21.600 lei. Bani recuperați în mai puțin de 1 an. Ca să nu complic,nu iau în considerare banii scoși pe proiecte făcute. Bineînțeles că am avut colegi mai frugali dpdv financiar, dar care au obținut aceleași salarii, deci au recuperat banii și mai repede.

      Tldr: facultatea trebuie privită ca o investiție. Poți băga foarte puțin și să scoți mult sau viceversa. Dar să iei credit ca să faci o facultate la noi mi se pare ceva SF.

      00
    • In romania oricum sunt prea mici salariile raportate la orice diploma care chiar are valoare. Iar daca te descurci n-ai nevoie de diploma, asta e mai mult pt targuiala cu angajatorul care la fel, daca nu e marlan iti recunoaste valoarea si te remunereaza corespunzator. Credite pt studii ma face sa ma gandesc.. moare prima casa si bancile vor in continuare acelasi profit?

      00
  5. Duster-ul ala cu senile cred ca ar merge la perfectie pe drumurile patriei. Si un dizelache poate ti-ai face cu ochiu’ si tie, boss. Macar asat are usile cu rame intregi *

    00
  6. Referitor la articolul despre incalzirea la sobe, cred ca e oleaca ceva eroanat.

    1. Nu te poti plange ca scade consumul de gaze, cand reteaua de distributie e inexistenta in majoritatea satelor.
    2. E destul sa mergi prin sate si sa citesti pe forumuri, ca sa intelegi ca multi au renuntat la sobe si au facut incalzire centralizata, cu centrala pe lemne/carbuni/peleti. E destul e ieftina, civilizata, si are avantajul de a nu trebui sa te trezesti dardaind la 5 dimineata, ca sa faci focul (cum e la soba clasica).

    00
    • Depinde si de izolatia casei.Poti sa ai 25gr seara si 20 dimineata sau 15 in functie de cat de grosi si bine izolati sunt peretii.
      In conditiile in care pleci si ramane casa goala, nu poti lasa flacara in centrala pt ca exista riscul sa pice curentul si de aici problemele binecunoscute, iar atunci cand ajungi acasa de la munca, centrala incalzeste casa in 2-3 ore, soba mult mai repede.Asta e si motivul pt care majoritatea celor care si-au montat centrale au pastrat sobele.

      00
    • Da e prea complicat de instalat un sistem de protectie. De asta se incalzesc la sobe. Prosti dar multi

      00
    • Lemnul are cel mai mic cost pentru incalzire si folosit in soba e cel mai eficient.

      00
  7. Scoate stirea aia cu sobele ca e scrisa de o tipa de clasa primara.

    00
  8. La 860 de lei rata pe luna (pentru 4 ani,dupa terminarea studiilor) multi vor pleca in strainatate sa lucreze, altfel nu vad cum ar putea plati din salariu de angajat incepator.
    Iar cei care totusi vor ramane, probabil vor trebui sa faca unele sacrificii personale (amanare copii, casa, etc) ca sa isi permita.

    00
    • „unele sacrificii personale (amanare copii, casa, etc) ca sa isi permita.”
      Gandesti departe rau. Amanare copii,casa se face in cazul in care esti incepator cu 0 lei rata. Daca ai si 860 lei rata lunara…amani telefonul mobil,tubul de pasta de dinti..alte lucruri nu casa,copii.

      00
  9. Soba chiar face caldura!!! :)

    00
  10. Bai, ce s-a intamplat ieri la Antene? M-am trezit cu „feed” plin de injuraturi la adresa lui Gadea, pentru emisiunea cu Ciolos, apoi am zis sa intru pe paginilile lingailor, sa vad ce se intampla si acolo.
    In 2014 aia au blocat sute/mii de oameni care nu erau de acord cu ei, dar azi E PLIN de injuraturi la adresa lor, pe pagina cu oameni „selectati” de ei!! :)
    Care are o inregistrare cu emisiunea de ieri, e asa de amuzanta? :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)