Ce am înțeles eu din moartea lui G. Pascu

L-am ascultat pe Arafat azi dimineață la radio, am citit raportul intervenției și nu cred că medicul de pe ambulanță are vreo vină. I s-au descris niște simptome, i-a dat un medicament care să le rezolve, n-a vrut să meargă la spital.

Nu știu câți dintre voi au avut de-a face cu ambulanța, dar eu am avut de câteva ori în ultimii ani, inclusiv o dată pentru mine, și medicii de pe toate ambulanțele (și din Brașov, și din Ploiești) mi-au părut foarte bine pregătiți și foarte dornici să rezolve problema pentru care fuseseră chemați. Au pus întrebări, au cerut detalii suplimentare, au întrebat de boli în familie, de alergii, de alte probleme și la final au dat același sfat: dacă nu se rezolvă cu ce facem noi aici, mergeți la spital.

Nu vreau să spun că e o vânătoare de vrăjitoare, dar așa pare. Lumea e prea pornită pe medici ca să mai judece, plus că era vedetă, deci dublu agresiune și agitație.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Bine zis bo$$.
    Chiar mi se pare absurd (in cel mai bun caz exercitiu de imagine pentru Raed) sa te apuci sa cauti nod in papura.
    Acuma, sincer imi pare rau ca te-ai dus, Gyuri

    00
  2. Exact asta cred si eu, e o fumigena, se acopera ceva cu acesta falsa problema.

    00
  3. N-ai observat la multi bucuresteni cum incep sa pufneasca si sa se strambe daca trebuie sa faca ceva? Eu da, inclusiv la cei platiti sa o faca.

    00
  4. e un medic pe o ambulanta de noapte platit probabil cu vreo 20-25 de milioane. aia buni au plecat de mult afara , ce pretentii sa ai? il dai afara vine altul de la facultatea din rosiorii de vede. vrei medicina ok mergi afara daca mai ai timp. nu ai timp? o sa ai din plin dincolo

    00
    • Eu sunt „afara”, am o problema de sanatate si trebuie sa vin in Romania sa o tratez,
      Pentru ca aici, sistemul de sanatate e foarte greoi, si ineficient. Totul se face cu trimitere de la medicul de familie, dupa ce ai scrisoarea trebuie sa astepti 1-2 ani ca sa vezi un specialist. Practic in timpul asta, ori se rezolva boala, ori te rezolva boala pe tine.
      La urgente, se asteapta in medie 10 ore, pentru niste banale analize de sange programarea se face peste cel putin o luna jumate.
      Asa ca nu va mai plangeti de sistemul de sanatate din Romania. O fi el prost, ca uscaturi sunt peste tot, dar macar e accesibil. Nu-ti place ce ti-a spus unul, te duci la 2,3 … 10, pana dai de unul competent. De obicei te poti programa in mai putin de 1 saptamana.
      In cazul lui Gyury Pascu, mai ales tinand cont ca are diabet, trebuia familia sa insiste sa il duca la spital. Putea fi criza de hipoglicemie, putea fi infarct putea fi orice care sa ii puna in pericol viata. Infarctul la majoritatea diabeticilor e silentios, nu da aceleasi siptome ca la un om fara diabet.

      00
  5. Hehe. Tocmai asta e. Și eu am avut noroc, cred, sa întâlnesc medici f ok pe ambulante. În schimb, în contrapartida am 1001 de povesti de la alții…
    Au luat bani, e adevărat, cu excepția SMURD-ULUI. CITEZ:”SMURD nu ia bani.”

    00
  6. Faptul ca ai citit tu raportul de intervenție ma linisteste profund . Faith in the Romanian medical system restored!

    00
  7. Asa este , dar din pacate medicul de pe ambulanta nu i-a luat acordul scris ca refuza mersul la spital. De aia este bine sa fii paranoic si sa te asiguri cu acte si stampile….

    00
  8. Asa este, este un adevarat desant emotional asupra medicilor, spitalelor, sistemului, ceva de genul:
    daca e nasol intr-un caz sau doua, daca a patit matusa ceva naspa, daca e posibil sa fie dezinfectant prost in 20 de spitale, să dam foc ! Să demisia !
    De parcă poimâine vine dumnezeu tatăl şi reface tot de la zero

    00
  9. Plus ca am vazut de atatea ori la Dr. House ca nu e lupus. Din pacate, in medicina si in multe alte domenii, simptome asemanatoare pot avea mai multe cauze. Nu-i poti da de vina omului ca a ales ‘calea batatorita’, adica a dat diagnosticul cel mai la indemana care corespunde simptomelor in majoritatea cazurilor. Si sunt atatea cazuri de diagnosticare gresita in toate spitalele lumii cu mult mai multa aparatura la indemana si analize de tot felul. Nu exista metoda infailibila, corpul uman nu e Dacie, sa stii sigur ca zgomotul ala e de la rulmentul de pe dreapta

    00
    • chiar si la Dacii acelasi zgomot era de la rulmenti diferiti.

      00
    • Absolut corect. Insa, din ce inteleg eu, protocolul prevedea in cazul asta sa se faca si un EKG (nu stiu daca chiar asa este, dar asa sugera Arafat la un moment dat). Daca e asa, atunci e si medicul putin vinovat. Inteleg ca nu poti sa-mi spui corect 100% ce are Dacia mea daca asculti doar ce zgomote scoate, dar poate n-ar strica sa deschizi putin capota, sa te uiti si pe dedesubt etc., macar ce se vede cu ochiul liber fara s-o demontezi, daca tot esti mecanic.

      00
  10. cum sa mori de inima intr-o tara cu atatia „doctori” ?… :O

    00
  11. refuzul de catre pacient al propunerii de internare trebuie consemnat in scris. in plus trebuia efectuat ECG de catre prima ambulanta.

    00
    • ce ne pricepem toti romanii la politica si „folbal” si mai nou suntem toti si medici neurochirurgi… nu-i asa anonimule? :)

      00
    • EKG, ca ECG e alta chestie. Dar e mai bine sa-l faci in acest caz, decat sa ai probleme ulterior. Noi am avut 3 distractii cu salvarea, au fost OK de fiecare data

    • Asa e ma Vlad, in fond daca era sa moara murea calcat de o masina sau se ineca cu mancare. Chiar sefa lor a spus ca nu prea a respectat protocolul si chiar au sanctionat-o (am inteles ca e femela). Tie cum ti se pare situatia asta, suni ca te simti rau, vine un doctor, se uita la tine si peste doua ore mori? Nu ti se pare trasa de par ca medicul l-a invitat la spital pentru investigatii dar nu a facut singura investigatie foarte simpla pe care putea s-o faca chiar acolo? Ma refer la ekg-ul ala. Dar na, nu putea s-o faca fiindca nu si-a luat aparatul. Asta e, doar nu suntem specialisti. Aia era specialistul.

      00
    • @Vlad: aici nu era vorba de un caz de neurochirurgie.
      @Ramona: electrocardiograma se poate prescurta in ambele feluri, ECG sau EKG,
      referitor acest caz eu am zis ca refuzul propunerii de internare trebuia consemnat in scris. la partea de investigatii care ar fi putut fi efectuate nu reiese daca a fost masurata glicemia pacientului (diabetic).
      toate astea sunt specificate in protocolul ambulantei.

      00
    • ce alta chestie e ecg? e tot ekg!

      00
  12. tl;dr medicul a vazut un atac de panica acolo unde era vorba de un atac de cord in cazul unui bolnav de diabet

    r/itshappening

    00
    • Si daca omu nu a zis ca avea diabet?

      00
    • „suferiti de ceva boli cronice, hepatita, diabet etc.?”
      „nu vreau sa va spun”
      sau cum?

      00
    • Din ce a aparut prin presa, s-a stiut de la inceput ca e vorba de un diabetic.
      Problema e ca romanul stie de toate si cand suna dupa salvare nu spune „ma doare pieptul, nu pot sa respir bine, sunt foarte agitat”, ci spune „am un atac de panica”. Si nu-si da seama ca doctorul va fi influentat de asta si in loc sa analizeze situatia si sa puna un diagnostic, va incerca mai degraba sa caute confirmari ale diagnosticului care i s-a comunicat (asa-zisul atac de panica).

      00
  13. Si eu sunt de parere ca lumea e pornita pe medici si nu judeca corect. Acuma sa fim cinstiti, cat de caine sa fii, sa vezi un bolnav pe care-l poti salva cu metodele elementare de prim ajutor si sa zici: da-l in plm, ii dau o aspirina si aia e, ma duc sa ma culc.
    Nu cred asa ceva.

    00
  14. Pentru ca tu ești o vedeta mai mare decât era Pascu, modestule care ești tu!

    00
  15. ma bucur ca in sfarsit cineva e de acord cu mine:)cand am zis eu asta cetin mi-a zis ca spun prostii si nu stiu despre ce vorbesc.oricate probleme sunt inca cu serviciul de ambulanta care e departe de a fi perfect,ar trebui sa inteleaga toti ca ambulanta nu trateaza si nu pune diagnostice.menirea ei e sa te duca la spital si sa incerce sa te mentina in viata pana acolo daca esti grav,daca refuzi deplasarea la spital nu au cu ce sa te ajute

    00
    • pasajul cheie: „daca esti grav”
      una din menirile ambulantei este si sa-si dea seama cat esti de grav, iar aici a dat gres doctorita, desi se pare ca avea la indemana mijloacele (unii zic ca avea si obligatia, conform protocolului de interventie)

      00
  16. Nu prea comentez, ziceam sa las si eu cei doi bani ai mei aici… ai dreptate, lumea e pornita pe medici si nu de azi sau de ieri, ci de multi ani.
    Acum, cred cu tarie ca majoritatea sunt oameni normali, stresati din cauza programului pe care il au findca sunt putini, poate din cauza banilor… poate mai gresesc (poate si aici e o eroare), dar ideea este ca dupa toate episoadele astea in care lumea mai da c-o piatra, cred ca unii mai iau decizia sa plece din tara. Raman si mai putini. Un cerc vicios din care nu prea vad vreo iesire.

    00
  17. Pai the answer is right there „n-a vrut să meargă la spital”. Toti stim pe cineva care nu vor sa mearga la spital, iar motivul e de cele mai multe ori faima si „track record”-ul (mortalitatea).

    Vb lui Eftimie parca: e suficient sa fii doar in umbra unui spital in Romania si e f probabil ca deja te-ai infectat de ceva mortal.

    00
  18. Am chemat ambulanta intr-o noapte pentru o criza de tahicardie (puls 200 bpm). Personalul a fost foarte profesionist, doar ca m-au diagnosticat cu atac de panica. Eu stiam de fapt ce am, nefiind prima oara. La spital mi-au spus ca sunt cel mai calm pacient cu TPSV pr care l-au vazut. Deci, da… Panică.

    00
  19. Bine, şi dacă a întrebat de toate pentru toţi, cum spui că au făcut Bv+Ph, isteaţa asta de B cam după câte antecedente, AVC+IM+diabet, ar fi trebuit să aducă râşniţa din dubă să-i facă un EKG amărât? Cred că şi un copil ar fi dat soluţia asta. Cred că e vorba de orice altceva: oboseală, incompetenţă, prostie…îngâmfare…Nu mi se pare un act medical profesionist.

    00
  20. Poate era atac de cordeala.

    00
  21. Ba si cand ii vezi in piata cum cer salarii mai mari… Am si un exemplu bun in familie, pe tata.

    00
  22. Se intra in panica pentru ca dupa 26 de ani de o lipsa constanta de investitii in medicina, sistemul in sfarsit moare de tot. Ne asteptam ca sistemul sa functioneze pt ca ne „platim taxele” . Fara sa fim complet constienti ca taxele noastre ajung la personaje gen Ghita, A. Nastase, Ponta, Dan Sova (n-am mai auzit nimic de el) si alti infractori dovediti.
    Daca adaugai stiri cu „x ‘jde mii de doctori au plecat din tara” si incapacitatea sistemului medical la un accident semi-major (ex. Colectiv), imaginea e completa: sistemul nu mai functioneaza de ani buni, iar oricine care are niste bani si niste inteligenta iese din tara pentru orice tratament. Si asta de 5-10-15 ani.
    Ce s-a intamplat cu sistemul medical romanesc? Intrebati partidul care a condus cel mai mult tara, si care se vinde ca fiind „cel mai mare partid din tara”: ce programe majore de investitii in sanatate au initiat cand au fost la putere? Tin si acum minte cum se ruga „societatea civila” de tot felul de proto-comunisti PSD sa dea bani pentru medicamente compensate ca ramanea tara fara. Programe de investitii? PSDistii n-aveau bani de medicamente ffs.
    Deci despre ce vorbim aici?
    Bani avem? N-avem ca ii fura politicienii pe care ii alegem si prietenii lor.
    Vointa avem? N-avem ca avem alte chestii pe cap (cum sa furam mai mult preferabil).
    Spitale avem? Cateva, dar majoritatea trebuie inchise definitiv pe motiv de „paragina”.
    Doctori macar avem? N-avem ca au plecat toti scarbiti de tara si locuitori.
    Deci ce avem de fapt?
    Si o a doua intrebare, ceva mai usturatoare: daca n-avem grija de un sistem, chiar il meritam? Cati platesc de fapt pentru sistemul medical? Si nu ma refer la 2 lei dintr-un salariu de 100. Ma refer la plata integrala a serviciilor: adica cateva sute de Euro/luna pentru sanatate luati dintr-un salariu de cateva mii Euro? Sunt 10k indivizi de genul asta prin Ro? 10k care platesc pentru un serviciu care o sa fie folosit de niste cetateni care cel mai probabil nu-si platesc taxele. Si acei 10k oameni mai mult ca sigur se duc la privat.
    Deci, revenind: noi ce dam la schimb ca sa folosim si sa intretinem acest sistem? Bani nu dam, e clar. Dau cei care ii au, si numarul lor e mic. Votam inteligent? Nu, votam unii care ne fura impreuna cu rudele lor, prietenii lor, pana si animalele de companie.
    Astfel nu vad nici un motiv, economic sau altfel, pentru care sa avem un sistem medical public.

    00
  23. Nu țin partea nimănui. Dar, v-o ofer pe mama mea. Cu o ipohondrie dusa la extrem. Infarctele erau la ordinea zilei. Salvări care veneau și confirmau iminenta unui infarct care, la ajungerea la spital, dispărea ca prin farmec, EKG-ul ieșind bec.
    A păcalit atât de multi medici încât unii, cunoștințe de familie, nu mai vor sa aibă de a face cu ea.
    Ce vreau sa spun este ca meseria de medic nu-i ușoară. Aici nu vb. de mecanica auto. Simptomatologia difera de la om la om.

    00
  24. În București chemi salvarea, dacă spui toxiinfecție vin după patru ore. Dacă spui ai amețeli puternice, vin după șase ore.
    Îți dau un calciu și gata. Iar la toxiinfecție îți dau un no spa

    00
    • Stii ca salvarea vine la cazuri grave, nu cand pacientul e deplasabil? Daca vei avea vreun caz grav sa vezi ce nervos o sa fii ca toate ambulantele sunt la oameni pe care ii doar un pic capul.

      Mai un pic si vrem sa vina chirurgii direct la noi acasa sa ne opereze.

      00
  25. Ce culoare avea ambulanta ?

    00
  26. Fără să compar experiența mea cu ambulanțele, eu sunt de o altă parere:

    E clar că, atunci când dau telefon la 112, este vorba despre o urgență. Iar decizia mersului la spital nu este una care să-mi aparțină – iar aici putem deschide o conversație complexă referitoare la lipsa discernământului pacientului (de ex, Dar nu limitativ: pacient cu probleme psihice care omite să-și descrie istoricul…)

    De asta e bine că SPECIALISTUL să determine corect – prin toate mijloacele posibile – starea pacientului. Cat si ce se impune ulterior intervenției facute în deplasare.

    Ce cred eu că s-a intamplat: „ce coitul meu Suna telefonul în miez de noapte ?! Hai bosule la adresă, ca-s plătit derizoriu, să scăpăm repede, să ieșim din tură…”

    00
  27. problemele sistemului de ambulanță sînt multe și le recunosc chiar cei care lucrează în sistem. protocoale învechite sau lipsă, personal subdimensionat sau vacant, stres, achiziții cu curul, corupție, unele orgolii în sistem, ș.a..
    și eu am avut nevoie vara asta de ambulanță. după descrierea simptomelor, a durat cam o oră și jumătate pînă a venit o ambulanță privată. în cluj. stau la cca. 10 minute de sediul lor, în condiții de trafic extrem de aglomerat fără girofar, adică eu, gigel, cu mașina mea. ce pot suspecta, că au primit apelul de pe 112, au lălăit-o pînă au transferat cazul unui serviciu privat, probabil și acolo au mai așteptat pînă cînd una din firmele private a acceptat cazul și a venit. cei doi, medicul cu asistentul au fost mai mult decît ok, aici nu am de ce să mă plîng.
    pe de altă parte, hai s-o recunoaștem. la un salariu mediu de cîteva sute de euro, cu un sfert din popendulație ocupată, cam greu să avem servicii medicale la standardele cele mai înalte. cu alte cuvinte, atît avem, atît ne permitem. dar sîntem și o nație de isterici și căutăm vinovați chiar și acolo unde nu sînt.

    00
  28. NOU
    #50

    Bine ca nu ati patit mizerii de genul: chemat salvare acasa pt pacient de 69 de ani cu diabet, 2 infarcturi la activ + stent pus avum 3 ani, care pacient avea insuficienta respiratorie grava si mizeria de doctor de pe ambulanta a inceput sa urle in casa ca la ce dracu a fost chemat la 1 noaptea, nu putea sa ia un taxi pana la spital? Din pacate, eu nu eram de fata. Mi-a zis taica-miu a doua zi cand mergeam impreuna in vizita la maica-mea. Jeguri din astea ma fac sa fiu circumspect fata de tot sistemul de urgenta

    00
  29. Din informatiile din presa primul medic nu avea cum sa-i faca EKG pentru ca la primul apel s-au descris niste simptome si un context care nu au justificat trimiterea unei ambulante cu aparatura necesara. S-a trimis una de „cod verde”, orice o fi insemnand aia.
    Daca asa e protocolul, adica la telefon intrebi simptomele si decizi la dispecerat ce fel de masina trebuie, nu mi-e clar ce trebuie schimbat. Poate ar trebui cerut tot istoricul medical si daca e pacient cu diabet si probleme de inima trimiti tot timpul ambulanta de cod rosu chiar daca el spune ca doar e constipat.

    Ca la fata locului medicul putea sa afle mai multe detalii si sa decida ca se justifica musai un EKG, asta e alta discutie. Probabil ca da, trebuia internat, nu avea rost sa cheme medicul, tot atunci, alta ambulanta, si daca nu voia internare sa semneze.

    Daca nu era vorba despre Gyuri Pascu nu aflam in veci de cazul asta, mai sunt 50 pe zi similare.

    Cu toata nebunia din ultimii ani legata de sistemul sanitar, de inteles pana la urma, si noi avem niste asteptari ne-realiste uneori. Ne uitam la doctor House si avem impresia ca medicina e un fel de inginerie aplicata la oameni doar pentru ca mai scos Siemens un RMN mai smecher. Nu e chiar asa, nu e matematica. Nu poti sa „vezi” in om, sa „citesti” simptomele exact pana la nivel celular si sa intelegi intotdeauna ce se intampla cu adevarat.

    Da, multi medici, mai ales astia mari si smecheri au o mare problema: nu asculta pacientii. Uita ca ei isi cunosc cel mia bine corpul si istoricul medical. Dar, si pacientii mint, cum zice tot House.

    00
  30. Caz concret trait de mine:

    Ma simteam rau de vreo 2 zile, greata, vomitat, diaree, ameteala. Initial am crezut ca am mancat ceva care nu mi-a priit. Chem salvarea, pentru ca deja ma simteam tot mai rau si simptomele nu se ameliorau. Vine un echipaj de pe ambulanta, vorbesc cu un medic foarte arogant. Ii enumar simptomele, imi pune o perfuzie si ma „cearta” ca sunt genul fricos care se agita si are atacuri de panica. Imi prescrie antidiareic si insista sa ma linistesc ca am pulsul dezordonat si ma panichez prea tare. Pleaca ambulanta, si ajung in cele din urma la urgente cu alta ambulanta. Unde aflu ca aveam un ulcer duodenal cu sangerare. Desi i-am enumerat toate simptomele si eram atat de slabit si de palid incat s-au speriat cei de la UPU cand m-au vazut (ajunsesem cu hemoglobina la 5.3, de la normalul de 15). Din ce i-am enumerat ca simptome, isi putea da seama ca din moment ce aveam scaun negru deci sangeram intern si nici nu ma puteam tine pe picioare ( am avut si episoade de lesin subit), vomitam constant si violent, clar nu era un atac de panica si nu eram un caz care se rezolva acasa. Cei de la UPU m-au sfatuit sa-l dau in judecata, dar..sa fim seriosi. Am fost multumit ca s-a rezolvat totul si am scapat cu bine, dupa 3 zile de internare. Unde, fara binecunoscuta spaga, nu te baga nimeni in seama. Iar asistentele cand le cereai ceva, aproape ca-ti cereau de la obraz cu vaicareli de genul „noi muncim pe un salariu de 2 bani”.

    Concluzia: Sunt convins ca sunt medici extraordinar de buni si de constiinciosi. Dar experientele

    00
  31. Eu am chemat ultima oara ambulanta acum juma de luna. A venit dupa 4 ore desi da, am sunat a doua oara dupa primele 2 ore, a urcat o tanti cu o gentuta, a zis ca trebuie dus la spital (sotul) si am zis pai hai sa mergem…aaa pai stati ca noi nu avem cum sa va ducem ca nu suntem cu masina de transport si nici nu am eu ce sa ii fac..mai bine chemati taxiul sau mergeti cu masina personala daca aveti, ca sa nu mai asteptati inca 3 ore… am mai avut de a face cu ambulanta acum vreo 5 ani, cand tot el a avut un atac de panica, insa evident nu stiam ca aia e, simptomele fiind de infarct in mare parte. Am sunat la salvare, i-am descris simptomele, durere si dupa care amorteala bratului stang, culoare vinetie a pielii, etc…m-a intrebat cucoana cati ani are si i-am zis ca 25..si zice aaaa pai la 25 de ani nu are cum sa faca infarct…el intre timp incepuse sa strige dupa mine ca moare, si nu doresc nimanui sa auda asa ceva de la o persoana iubita… Noroc ca era si mama atunci la noi, ea a reusit sa ramana calma…oarecum; si i-a dat un distonocalm…ambulanta a venit dupa o ora jumate. El se calmase de la pastila, domnii au urcat i-au facut un ekg sau cum i-o zice, dupa care zice unu din ei:aa pai vad ca nu are nimic….dar daca doamne fereste chiar ar fi fost caz de infarct???? In urma cu vreo 6 ani, tot cu el a trebuit sa ajung la spital, atunci salvarea a venit dupa vreo ora, si la urgenta l-au tinut in sala de asteptare pana a lesinat dupa care s-au gandit sa il preia si sa il bage la perfuzii…anii aia au fost foarte grei dpdv financiar, a fost un stres enorm pe o perioada lunga si de aceea el a avut toate episoadele respective, insa faptul ca cei de la ambulanta de fiecare data au tratat cu dezinterez apelul si au mers pe presupuneri mi se pare de rahat.

    00
  32. si eu cred ca medicul are o vina minora.

    in acelasi timp, medicii stiu bine ce cacaturi se intampla in sistem, si le tolereaza. cacaturile astea insa, le afecteaza defapt munca (resurse care se pierd prin smecherii, in loc sa fie puse la dispozitia medicului ca sa-si faca treaba mai bine).

    pacientul nu are treaba cu managementul institutiei medicale. ci cu medicul.

    asa ca toata vena se duce pe medic.

    pana cand medicii nu vor mai suporta si vor da pe goarna cacaturile. cum se intampla acum.

    00
  33. Eu vad din articolele aparute ca jurnalistii (ma rog, echipa lui Tolontan, ca restul doar preiau) se leaga de sistem, de proceduri, de timpii de raspuns, de apelul ala la care nu a reactionat nimeni. Doar Ambulanta da vina pe medic momentan.

    00
  34. cine-i g.pascu ăsta?

    00
  35. Eu am chemat salvarea acum un an pentru fix acelasi motiv, mi-era frica ca fac atac de cord. Mi-au facut EKG, era bine, mi-au dat ceva pt linistirea inimii. Cateva ore mai tarziu iar m-a apucat, iar am chemat salvarea, iar EKG. Ambele OK. De fapt beam cafea ca sparta dar asta e alta poveste. Anyway, am fost foarte multumita, si vorbim de salvarea de la stat, au venit foarte repede, foarte ok

    00
  36. 3:23 – primul apel la 112. Vreo 10 minute drumul, vreo 15-20 minute consultatia, deci medicul pleaca de la pacient pe la 3:50

    4:42 – al doilea apel la 112, adica dupa mai putin de 1 ora. Se anunta ca starea bolnavului s-a agravat.

    4:53 – al treilea apel, se anunta ca bolnavul nu mai respira

    Cand bolnavul moare la o ora dupa consultatie nu poti sa spui ca medicul si serviciul de Ambulanta si-au facut datoria.

    00
    • Stii tu ce s-a intamplat in corpul omului? In caz ca nu ai aflat inca…sunt cazuri de moarte cand acum esti alive and kicking si peste 5 minute esti mort. Dar e bine ca nu rateaza nici ocazia asta romanii sa demonstreze cat de specialisti sunt in medicina. Numai ce se terminase demonstratia de specializare in cutremure. Intre timp suntem super specialisti si in opere de arta – a se vedea opinii despre cumintenia pamantului.

      Deci stam bine…pe internet. Pacat ca in viata reala suntem vai de capu nostru.

      00
  37. Fara sa ofensez pe cineva, dar mi se pare ca „mortul e de vina” iar se aplica…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)