Niciodată mulțumiți!

Ăsta e omul modern.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. E discutabil. Nici multumirea ca blocare a evolutiei nu e buna. Nicicum nu-i bine :))

    00
    • Mai bine iobagi la care nu le ajung banii nici de mancare. Ei au permanent o motivatie….Sunt tzinuti in priza de ghiortzaitul matzelor.

      00
  2. Maximizer here, not proud dar ma regasesc des in situatiile respective.

    „Maximizers want to make the optimal decision. So even if they see a bicycle or a photographer that would seem to meet their requirements, they can’t make a decision until after they’ve examined every option, so they know they’re making the best possible choice.”
    https://gretchenrubin.com/2016/06/are_you_a_satis/

    00
    • NOU
      #4

      Dacă stau zile întregi pe net sa evaluez fiecare informație despre un produs ce urmează sa îl cumpăr, ma încadrez și eu?

      00
    • Li se mai zice si consumatori educati. E bine sa fii asa dar e bine si sa-ti pui un timp de cautare fix dupa care sa zici stop altfel ajungi sa ramai doar cu cautarea. :)

      00
    • In Romania pana si consumatorii educati sunt siliti sa aleaga produse proaste, vandute la mai mult decat face… Esti educat dar alegi dintr-o oferta de tara africana… Ramai cu educatia dar si cu un gust amar ca n-ai putut da si tu 70 de euro pe un produs mai de Doamne Ajuta care e disponibil doar in Germania sau Austria.

      00
    • daca ramai doar cu cautarea inseamna ca nu aveai de de fapt nevoie de produsul respectiv, deci ai facut un lucru bun ca nu l-ai cumparat

      00
  3. SI ce e rau in a vrea mai mult?
    E in gena noastra, altfel comentariu asta era pe peretele unei pesteri.

    00
  4. Mmmnu, nu sunt sigur ca asta e ceva rau. Frustrarea poate fi folosita intr-un mod constructiv, pentru a depasi noi bariere si pentru a obtine mai mult de la propria persoana. Dar da, undeva exista o limita, pe care fiecare ar trebui sa si-o cunoasca (si sunt prea putini care chiar fac asta), peste care deja o dai in obsesii bolnave.
    Ca o concluzie, e ok si recomandat sa te bucuri de ceea ce ai, mai ales de lucrurile esentiale, gen sanatatea fizica sau mentala, dar nu este suficient.

    00
  5. Ultimul e nemulțumit pentru că nu poate să facă ceva.
    Ăilalți îs nemulțumiți pentru că nu au câte ceva.

    Soluția e Kalașnicov. Igor Kalașnicov.

    00
  6. Logic ca trebuie sa vrei mai mult :))

    Pana ma, daca in urma cu 10 ani ma declaram multumit cu ce aveam, as fi muncit si acum 7 zile pe saptmana, 12 ore pe zi, pe minimul pe economie.

    00
  7. ultimul e nemultumit ca nu are ReWalk
    https://en.wikipedia.org/wiki/ReWalk

    00
  8. Nu vad ce e rau in a fi nemultumit de ceea ce ai, ceea ce esti, si sa iti doresti mai mult. Totul e sa nu se limiteze doar la partea materiala, ci sa iti doresti sa faci mai mult, sa cunoasti mai multe, sa fii in general o varianta mai buna a ta.

    Intodeauna ne dorim ceea ce nu avem, problema e ca ceea ce ne dorim e unerori sub ceea ce avem, dar asa suntem noi, ne place sa indeplinim teluri (goals) ca sa umplem viata cu ceva.

    00
  9. NOU
    #22

    Uite cine vorbește :-))))))))))))))

    00
  10. esti constient ca stai cu curu la birou si te plangi pe net ca suntem nemultumiti in timp ce-ti faci comanda de pizza tocmai din cauza alora care erau nemultumiti si au vrut mai mult?

    00
  11. Toata lumea a descoperit chestia asta veche abia azi?

    00
  12. Eu, daca e sa am o frustrare, nu o am in legatura cu lipsa de acces la produsele de top, alea care iti asigura statusul… ci cu faptul ca produsele de calitate medie, la pret rezonabil lipsesc cu desavarsire. Sunt disponibile ori chinezarii (cam tot ce ne inconjoara) ori produse din clasa business, la preturi nesimtzite. Asa ajungi ca, desi te incadrezi statistic in clasa medie (3000-4000 lei pe luna, sa spunem), te imbraci, dupa ce iti achiti rata de 2000 lei la banca, tot de la C&A, Waikiki si alte firme care ar trebui fugarite cu carpe cu tot, in tara de origine. Si nu e valabil numai la haine… la tot. Lipsesc produsele decente, din clasa medie, alea pe care sa dai un pic mai mult, dar sa fie mai de calitate.

    Intre pantoful din sintetice de 200 de lei si cel din piele de 800+ e un mare gap pe piata romaneasca.

    00
  13. Era de anticipat. Multi nu au inteles nimic din filmulet sau au inteles ce au vrut ei. Nu spune nimeni sa ramai neevoluat dar trebuie sa iti cunosti limitele ca om si faptul ca acumulezi bunuri materiale nu este neaparat sinonim cu fericirea . Oameni bogati depresivi, sinucigasi si oameni saraci multumiti cu ceea cea au…tocmai pentru ca si-au acceptat limita. Crezi ca esti vreo valoare si meriti mai mult…atunci lupta si acumuleaza dar nu te astepta ca la final sa fi fericit. Unii sunt fericiti ca citesc carti, altii ca sunt sanatosi iar pentru altii nimic nu este suficient si vor muri frustrati ca ei meritau mai mult…ce sa spun…pamantul, galaxia si universul se vor opri din aceasta cauza .

    00
  14. Si ala din masina isi doreste o alta mai buna, etc, etc.
    Nu o sa fim niciodata multumiti, din pacate.
    Apare ideea de concurenta, sa am eu mai multe decat alalalt, tipul taranului roman ce vrea mai mult pamant decat are vecinul.

    00
  15. A-nceput de ieri sa cada, cate-un om flamand pe strada…

    00
  16. Mai e o vorba, decat bolnav si sarac mai bine sanatos si bogat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile