Fanii Buzdugan sunt la fel ca fanii Guerrilla

Daniel Buzdugan, un jeg de om cu pretenția de om de radio, și-a spus o părere despre religie. Moldovean fiind, omul e destul de ipocrit încât să fie credincios, dar să nu ia în serios religia, ignorând cu succes poruncile de bază din cartea aia groasă fără poze.

Online-ul cu un ochi râde, cu altul plânge. Buzdugan e recunoscut pentru că fură tot ce prinde pe net, le dă ca fiind ale lui și, când e prins, șterge și se preface că nimic nu s-a întâmplat.

Și fanii lui sunt foarte senini.

Eh, a furat o glumă, ce mare scofală. N-a dat în cap, n-a violat, n-a făcut nimic rău.

Și asta o spun de obicei oameni săraci cu duhul, care n-au creat niciodată ceva, deci șansele să le fie furat spiritul e nul, la fel ca spiritul.

Unde e asemănarea cu fanii Guerrilla? Și ei sunt la fel de ignoranți și tâmpi. Guerrilla nu avea datorii la ei personal, deci nici un motiv să îl considere un post de radio mizerabil, nu? OK, și pentru că majoritatea sunt angajați și logica lor de spirite libere nu merge atât de departe până la a gândi cum ar fi ca un client de-au lor să nu le plătească lucrarea și să vadă cum e fără salarii.

Ăia ai lui Buzdugan sunt fix la fel.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. binili învinge !

    00
  2. Cred ca sint prea obosit ca sa inteleg pe deplin postarea asta. Un lucru e sigur. De fapt doua. Buzdugan e cel mai idiot moldovean in viata iar Guerilla nu mai exista. Aici ar putea sa inceapa asemanarile, totusi … fanii Buzduganului sa fie la fel de in viata si ‘telectuali ca si cei ai Guerillei.

    00
    • Guerrila nu mai exista, s-a mutat in parte la Gold FM.

      00
    • NOU
      #5

      Eu ascultam radio Guerrilla pentru muzică. Si cred că si pentru emisiunea lui Bogdan Șerban. Puțin mă durea la bască de Mihaiu lăbărțat la miezul zilei. Atunci schimbam postul. Sau de misoginismele lui Dobrovolschi. Deci, despre ce e vorba in aceasta compunere? :)

      00
    • tragerea pe cur clasică.

  3. Vali, uite ce cred eu despre ora de religie: nu poti blama ora de religie din cauza actiunilor / comportamentului / modului de a gandi al unor profesori (majoritari sau minoritari) cum de altfel nu poti blama religia in general pentru felul despotic in care se poarta unii pastori (la fel majoritari sau minoritari) la fel cum nici medicina nu o poti blama din cauza unor medici.

    TOTUSI religia este inteleasa gresit. Modul de raportare al majoritatii (si al meu) la Dumnezeu este unul gresit. Noi suntem invatati ca Dumnezeu este undeva sus si ne vede pe fiecare ca pe niste furnici sau ceva de genul ceea ce e total fals. Dumnezeu este in inima omului. Vezi, zice si in Biblie ca „Imparatia lui Dumnezeu e inlauntrul vostru”. E mult de discutat aici iar eu nu cunosc prea multe. Sincer iti spun ca daca Iisus Hristos ar veni iar pe pamant, ar fi rastignit iar.

    Unii vad in religie un mod de a face bani si in preotie o meserie. Imi pare sincer rau ca o dam in bara mereu ca si crestini ortodocsi. Lipseste trairea autentica si sincera. Totul e redus la materie (bani). Cand vorbesti de Biserica ar trebui sa vorbesti de adunare insa in ziua de azi acest cuvant aduce aminte doar de ziduri.

    Revenind la religie, cred ca este un drept al copilului botezat de a afla mai multe despre religia lui. Daca vii cu motivul ca el nu ar trebui botezat de mic si ca parintii n-ar trebui sa ia aceasta decizie in locul lui ci sa-i ofere libertate de alegere, atunci ar trebui sa dam la copil si dreptul de a decide daca se vaccineaza sau nu etc.

    Eu personal sunt pentru educarea copilului privind religia insa nu la modul in care se face acum. De asemenea trebuie si adultii educati cumva pentru ca doar predica de Duminica nu e suficienta. Programa oricum e putin tampita.

    Cu respect.

    00
    • Ciprian, am o curiozitate – de ce nu vorbesti cu preotul sa faca in weekend/dupa-amiaza niste cursuri pentru copii? Nu stiu daca bisericile ortodoxe ofera asa ceva.

      Pe mine m-a dat profesoara de religie afara de la ora in clasa I pentru ca eram catolica. M-am simtit oribil, nu intelegeam de ce ceilalti copii au voie la ora si eu nu. Parintii m-au intrebat daca nu vreau sa merg la scoala de duminica la biserica de langa noi si am zis imediat ca vreau. Sincer, desi in momentul de fata nu ma consider credincioasa sau religioasa, imi amintesc cu placere de cursurile alea de duminica – toate povestile erau adaptate pentru copii, totul era axat pe ce poti sa faci sa ii ajuti pe altii (am avut timp de un an de colorat frunze pe un copac desenat, de fiecare data cand faceam o fapta buna, de exemplu. Nu il verifica nimeni, era doar pentru noi). E si alta atmosfera in apropierea bisericii/templului/moscheii fata de atmosfera din sala de clasa. S-a pus accent pe pilde ale caror valori morale generale sunt valabile si astazi, nu ni s-a vorbit despre iad, pedepse, draci, femeia care e inferioara, homosexualii care trebuie ‘vindecati’, oameni de alte confesiuni care doar prin asta sunt pacatosi, Dumnezeu care iti trage scara de sub tine daca furi mere din copaci.

      De ce sa faci educatie religioasa in scoli, de ce sa o faci obligatorie cand nu ii poti asigura fiecarui copil indrumare in confesiunea in care a fost botezat, cand poti sa faci asta in biserica si in comunitatea adunata in jurul ei?

      00
    • 1. Exista oameni pe care nu ii preocupa religia. Asta e situatia si oamenii religiosi trebuie sa o accepte. E o chestiune de libertati individuale, nu de filozofie sau teologie. Nu poti impune cu forta unei persoane sa fie interesate de un lucru, fie el si religie (deci nici adultii si nici copiii nu „trebuie educati” ei se pot educa daca aleg acest lucru).

      2. Comparatia cu vaccinurile e complet aiurea din cel putin 2 motive: primul e ca boala de care te apara vaccinul e indiscutabila, nu e o chestiune de opinie. Al doilea e ca faci vaccinul ala in cateva minute, nu intr-o ora intreaga in fiecare saptamana timp de 12 ani.

      3. NU inteleg care e agitatia cu ora de religie. Ea se face EXACT ca inainte, singura modificare e la inscriere, unde se incalca un anumit drept al copilului intr-un stat laic (nu poti obliga un om sa isi declare religia). Ora a ramas. Nu inteleg de ce se agita atat biserica si oamenii religiosi in general, ei vor face ora de religie ca si pana acum iar cei care nu voiau sa faca religie nu faceau nici inainte.

      In final, daca nu e cu suparare, un articol despre religie si ideile fixe in general: http://thearchdruidreport.blogspot.com/2016/11/knowing-only-one-story.html

      00
    • Daca ii interzici copilului accesul la grupari sec^H^H^H religioase, impactul major este de ordin financiar in buzunarele popilor. Daca ii interzici vaccinurile, are sanse mari sa o suga (rece) mai incolo in viata si, dupa caz, sa tina active boli crezute eradicate.
      Oamenii din pesteri aveau o scuza sa se cace pe ei de frica atunci cand fulgera: lipsa educatiei. La voi care e?

      00
    • singurul motiv pt care nu m-am plictisit rau de tot la ditamai insiruirea ta de cuvinte este ca e plina de prostii amuzante.

      00
    • @PCH: ti-am dat down din greseala. Stiu ca nu poti afla cine ti-a dat, dar m-am gandit sa ies la careu. Ia-mi cravata!

      00
    • @ana
      Majoritatea nu fac. Nu cunosc motivele pentru ca nu sunt preot nici nu provin din familie de preoti. Ideea oricum este una bine-venita. Din cate am auzit s-a incercat prin Italia la cateva parohii ortodoxe insa au fost prea putini cei doritori (gen 2-3).

      @Alex
      Am adus in discutie vaccinurile pentru ca e mare agitatie si cu ele. La o adica e tot vorba tot de libertatea copilului.

      @PCH
      Sa fii sanatos.

      Eu doar mi-am expus o opinie proprie si personala, a unui om de rand.

      00
    • Ciprian, poate ar trebui sa insiste parintii pe langa biserica/templul/moscheea/ whatever de care apartin, daca pentru ei este atat de important sa primeasca indrumare religioasa copiii lor.

      00
  4. Sunt atat de jalnici cei despre care vorbesti incat in doua ore n-a strans nici un comentariu articolul.

    00
  5. „Moldovean fiind” s.a.m.d. Meh…(a se citi „plm, generalizezi”)

    00
    • Zoso e cunoscut ca fiind un mare generalist, caruia binenteles ii place sa isi bata pendula de moldoveni ca asa judeca prin prisma la o mana de oameni cum e Buzdugan de exemplu.

      00
  6. „șansele să le fie furat spiritul e nul, la fel ca spiritul.” Bună asta, bună de tot.
    Simt o filozofie lirica la baza. Suna cam de cacat „sansele e nul”, da’ plm… licenta poetica.

    00
  7. Esti obo? Nu ai in ultimele 6 luni atâtea greseli de scriere cate am numărat în articolul asta.

    Si care e faza cu Guerrilla? Acu’ ti-a casunat si pe ăstia?

    Baga somn.

    00
  8. Nu mai trebuie sa ne zici despre buzdugan, știm deja :) te surprinde reacția infectului șef de la A3 care îi ia apărarea santajistului ce tocmai luă cinci ani de bulau?

    00
  9. Moldovean, cuvânt care-ti garanteză avalanșa de comentarii. Mai usor cu ipocrizia. Buzdugan e concetătean cu mine dar nu-l mai urmăresc din perioada Divertis.

    00
  10. Folosind aceeasi logica, hai sa inchidem caloriferele ca jegosii de la RADET au datorii si sa nu mai mergem cu metroul ca si Metrorex sunt datori.

    00
  11. Ce inseamna ca furi o gluma? Cand spui un banc inseamna ca l-ai inventat tu? Incepem cu copyright pe bancuri sau cum?

    00
  12. mi se pare exagerata alaturarea acestor doi termeni, Buzdugan si Guerrilla, in aceasi postare.
    as fi curios cati dintre cititorii tai asculta guerrilla, gold, strong radio. poate faci odata un sondaj, rezultatul ar putea fi surprinzator.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile