Flotare logica birocratica

Oamenii care nu sunt in stare sa isi organizeze sau ordoneze vietile proprii ar ordona si organiza statul si institutiile sale de ar merge ceas.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. depinde.

    Sunt unii care in „viata particulara” sunt dezordonati dar in campul muncii sunt buni, de unde si zicalele de gen: „ca si cizmarul care nu are ghete” (sau ceva aproximativ) :)

    00
  2. 2. Oamenii care nu sunt in stare sa isi organizeze vietile proprii pot sa voteze pe unii care sa le organizeze vietile, atat lor cat si altora.

    00
  3. Clar te-a suparat cineva de esti asa pornit

    00
  4. Mai greu cu organizarea vietii in ziua de azi..unii oameni uita si de sanatatea lor.

    00
  5. pai e destul de simplu, e mai usor sa delegi decat sa faci tu insuti. E mai usor sa interzici fumatul intr-o institutie decat sa te lasi de fumat tu insuti. E mai usor sa evaluezi performanta altora decat sa faci tu insuti performanta.

    Si pana la urma asa si trebuie sa stea lucrurile, un popa bun e ala care ii convinge pe oameni sa duca o viata exemplara, chiar daca lui ii mai aluneca piciorul, nu popa ala care duce el insusi o viata exemplara dar nu convinge pe nimeni sa il urmeze… :D

    00
  6. Subscriu, tocmai vin de la ANAF. Pentru o adeverinta trebuie sa fac un dosar stufos . Printre cerinte este si mentionarea unui numar de telefon real. Cuvantul real este subliniat, deci e important. Acum stau si ma intreb cum verifica asta: imi da un bip sau ma trimite la compania de telefonie sa obtin o adeverinta ? :(

    00
    • Te impacientezi degeaba.
      Ideea este sa te poata gasi rapid functionarul care se ocupa de dosarul respectiv, pentru a lamuri orice neintelegere. Altfel, functionarul constata ca lipseste hartia x si daca nu te poate contacta, iti pune dosarelul in cutia cu „retur”, conform regulamentului intern al institutiei, iar tu ve primi raspuns acasa in 30 de zile, cum zice legea, ca „nu se poate, deoarece n-ati prezentat x si y”. Iar tu, desigur, te vei enerva.
      Ideea cu telefonul „real” este desprinsa tot din practica: multa lume indica telefoane aiurea, avand impresia ca solicitarea e prosteasca. Adesea, e vorba despre semi-imbecilii care, altminterI, nu au nici o problema in a-si trece telefonul real pe bonuri de concursuri si tombole (la Cora, de exemplu), mirandu-se ulterior de ce ii suna de pe la banci si firme de asigurari tot felul de indivizi…

      Sotia mea a avut niste venituri nedeclarate de prin 2009. Dupa ce a primit somatia, a depus o cerere lqa ANAF sa i se faca un calcul al datoriei, sa stie cat are de platit. In cerere a dat telefonul mobil si dupa trei zile a sunat-o un functionar care i-a spus „mergeti si platiti suma minima X, ca sa nu mai figurati cu datorie de peste pragul Y timp de peste 2 ani, altfel pana la sfarsitul saptamanii aveti conturile blocate”. A facut ce i s-a spus si a prevenit o situatie neplacuta. Daca omul nu era amabil s-o sune, sau daca ii indica un telefon mobil aiurea si omul n-o gasea, situatia n-ar fi fost deloc roza.

      00
    • Nu ma impacientez deloc, dar explicatia ta e de tot rasul, adica daca au subliniat ca telefonul trebuie sa fie real acei „semi-imbecili” de care vorbesti vor executa imediat? Nu este deloc profesionist sa ma considere din start batuta in cap.

      00
    • Nu e explicatia mea, este realitatea.
      Si altfel, cum ai fi preferat sa scrie pe formular, in loc de „telefonul real”, ca sa-i convinga si pe imbecili, daca oamenii dashteptzi ca tine nu inteleg? Apropo, in general, iei la modul personal, ca jignire, orice chestie scrisa pe un formular impersonal?
      Nici nu stiu, sa te intreb daca ti-ai trecut telefonul…?

      00
  7. Uneori e mai simplu să organizezi pe oricine altcineva decît treaba ta personală. Idealul e să le faci pe amîndouă, dar nu e neîntîlnit (din experiență!) să vezi oameni nestructurați care pun ordine în diverse locuri.

    Motivatorul între organizarea personală și cea instituțională e diferit.

    @Cristian: probabil e postat de pe mobil, pentru că a scris fără diacritice, ceea ce nu face foarte des.

    00
  8. „Seem’s logic”

    00
  9. Din pacate cam asta e lumea in care trăim: „cizmarul n-are cizme și croitorul n-are haine”; mai rău de atâta, „nici cizmar cu ghete bune, nici croitor cu haine noi”.

    00
  10. Tăriceanu e excepție :))

    00
  11. WRONG! Cele doua nu se coreleaza sau daca se coreleaza e doar intr-o mica masura.

    00
  12. He, he poate (si de ce nu) sa fie si invers in viata.
    Nu-i o regula ci tine de motivatie.
    Ca Al Pacino (parca din Heat era faza) cand el care era negociator SWAT cu teroristii si alti netrebnici, avea probleme sa o convinga pe fiica-sa sau pe mama-sa sa taca sa sa faca ceva.
    Sunt cazuri in care ce e acasa e complet diferit de ce e la biuro. Poate din motive de echilibru.
    Chiar daca e putin ciudat, se mai intampla.

    00
  13. NOU
    #16

    Si marmota…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.