Noi norme pentru maşinile în leasing

Pentru amatorii de maşini în leasing cu plăţi în urmă s-au introdus noi măsuri menite să îi ajute să plătească mai repede şi mai consecvent ratele la troace.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. El nu a furat in viata lui, doar nu si-a mai platit ratele… nu e corect domnle, nuuu!

    00
  2. #spercabasescuefericit
    Iti dai seama ce drama, ce tragedie… dupa doi ani in care nu am platit rata la leasing sa imi ia si masina sa ma acuze si de furt ?
    Eu as sugera puscarie minim 1 an, sa se linisteasca baietii.
    Am un prieten recuperator pentru firmele de leasing, you wouldn`t believe the stories …

    00
  3. Ce nu înțeleg eu este de când poliția are atribuții de executor judecătoresc în baza unui contract comercial.

    Firmele de leasing sunt, la rândul lor, niște societăți comerciale care ar trebui să aibă aceleași drepturi și obligații ca și restul societăților comerciale. Așadar, și-au asumat un risc, au semnat un contract. Dacă una dintre părți nu respectă clauzele contractului, mergi frumos la judecătorie și chemi în judecată cealaltă parte.

    În state există Bounty Hunters care fac bani frumoși de pe urma recuperărilor (din buzunarul firmelor de leasing).

    Eu unul n-am chef să plătesc poliția din buzunarul meu pentru ca mustăciosul de Țiriac să taie din cheltuielile cu recuperarea mașinilor pe care le-a cumpărat fără să se gândească la riscuri.

    00
  4. :)) Io n-am furat niciodata! Nici nu mi-a trecut prin gand ca daca nu platesc ratele timp de 2 ani dar continui sa folosesc masina, proprietatea altuia….s-ar putea numi furt…

    @Andrei: sunt perfect de acord! Nu politistii ar trebui sa alerge dupa recuperarea creantelor – sau, daca tot o fac, sa recupereze impozite sau alte taxe/amenzi neplatite.

    00
  5. unde vedeti voi ca politistii fug dupa creante ?!!?? aia opresc in trafic niste masini date ca furate…ce conteaza daca e persoana fizica sau firma ala care o anunta furata?

    00
  6. @Andrei: eu am zis ca masina este data ca furata…nu am zis ca firma de leasing are dreptate sau nu sau ca ala trebuie sa faca parnaie sau nu..
    cat timp pe talon e un nume…si numele ala zice ca i s-a furat masina…politia are datoria de a opri respectiva masina in trafic si de a face cercetari… politia nu il va baga pe respectivul nene in puscarie…dar nici nu-i poate spune aluia…”lasa ma ca stiu eu ca nu a furat…doar ca nu va intelegeti voi la rate…dobanzi…plm…nu-l opresc”

    00
  7. @Attila: Voi încerca, în limba română: Câtă vreme ai un contract, iar tu cu mâna ta ai dat cheile mașinii, și ai avut grijă să iei bani de la „hoț”, acela nu e furt.

    În cel mai rău caz se poate numi abuz de încredere din partea debitorului, însă legislația română le spune creanțe. Dacă pentru rate neplătite la plasmă sau apartament nu faci pârnaie, de ce ai face pentru mașini? Doar pentru că există polițiști rutieri și nu există polițiști „plășmieri” sau polițiști imobiliari?

    00
  8. Andrei nu este recuperare de creanta. Este abuz de incredere, adica Articolul 213 CP (4 ani de inchisoare), insemnand fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.

    00
  9. Andrei nu face diferenta intre ratele platite la o plasma (pe care ai luat-o in proprietate) si un leasing de masina (care intra in proprietatea ta abia cand platesti tot leasingul)…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)