HP şi viitorul

hp_all-in-oneHP analizează posibilitatea trecerii pe planul doi a diviziei de PCuri şi concentrarea pe alte segmente. Asta nu înseamnă că renunţă de tot la computere, ci doar că îşi dau seama că nu pot vinde doar asta, pentru că profitul e mic şi piaţa e aglomerată, mai ales că tovarăşii chinezi produc aceleaşi lucruri la preturi mai mici.

Dacă ne uităm la ce produce HP acum, ne dăm seama de ce sunt în rahat şi au nevoie de o schimbare.

  • 12 tipuri de laptopuri. in loc să ţină 3 sau 4 linii, ei au zeci de sute de modele, unele mai urâte ca altele. aş face 4 linii: CheapBook (laptopuri ieftine, fără prea multe opţiuni), CrapBook (laptopuri medii, să poată rula HD şi HDMI şi alte porcării), PremiumBook (clasa EliteBook de acum, dar cu design decent) şi SlimBook (portabile). eventual furat cineva de la Apple care să ştie cum şi ce să pună pe fiecare laptop.

  • All-In-One PC. Ştiţi pe cineva care are un din ăsta? Chestia arată foarte mişto, ar putea fi o variantă serioasă la desktopuri, mai ales pentru corporaţii, dacă le-ar face un pic de reclamă.

  • o tabletă de 10’, cu design conservator. nu cu design prost, ci conservator. nu îmi dau seama de ce se zgârcesc atâta la design.

Îmi place HPul meu. E bine făcut, e rezistent, trackpadul e bun, ecranul e anti-glare. Am văzut că noua generaţie are designul furat de la MacBook. Arată ok.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. mă uitam ceva mai ‘nainte să văd postul tău peste niște all-in-one pe la magaznele online.
    cu ocazia asta am văzut că au și hp și lenovo etc, dar eu nu auzisem nimic despre ele. singurele despre care știam erau imac’urile, dar deh, ca mactard, era normal! :)
    nu am găsit review’uri, iar ceea ce am observat din poze e că par cam butucănoase…

    00
  2. Eu lucrez pe un AIO de la HP. De fapt e un AIO cu touchscreen, facut de NextWindow.

    Problema e si ca au un Mr. Software ca CEO (Leo Apotheker), care a declarat in mai multe randuri ca nu il intereseaza f. mult hardware. Pe de alta parte, profitul la vanzarile de PC’uri scade de ani buni, si acum tableturile au inceput sa taie din vanzari.

    00
  3. All-In-One PC – sunt destul de poplare in vest … si au inceput sa intre pe piata „All-In-One PC” cu touch screen. ;-) probabil c-or s-ajunga ele si-n RO.

    00
  4. HP ar fi trebuit sa se rezume la ce stiau ei sa faca mai bine, adica imprimante. Ce au facut in schimb? Au inghitit Compaq impreuna cu
    tot portofoliul lor de produse, foarte apreciat de altfel si au inceput sa le distruga rand pe rand. Vezi platforma Alpha de mainframe-uri, vezi esecul cu procesoarele Itanium (care au fost preferate gamei RISC) si cred ca mai urmeaza. Ce n-au reusit sa strice inca este gama ProLiant de servere Intel, mostenita de asemenea de la Compaq.
    La PC-uri si portabile n-au facut altceva decat sa schimbe sigla Compaq cu HP si au asteptat sa le intre banu’. Piata insa evolueaza imprevizibil pentru ei si, in mod evident, nu au stofa sa tina pasul.

    00
  5. Cred ca-s un pic cam scumpe pentru a intra in grilele de achizitii ale corporatiilor.

    00
  6. All in one pc sunt excelente! Functia touchscreen e total nefolositoare, dar aspectul si spatiul ocupat fac totul. Anul asta am schimbat toate pc cu allinone lenovo si msi. Sunt peste performantele office necesare si dau si un aer aerisit fara cabluri si unitati. Recomand cu caldura!

    00
  7. All-In-One PC-uri am văzut pe la noi în Oradea în magazine și prin bănci. Chiar am rămas plăcut surprins să văd așa ceva pe la noi.

    00
  8. AIO-urile sunt viitorul pe partea de vanzari corporate/business. Stiu si ei asta. In strainatate am vazut multe modele, la noi… Abia spre sfarsitul anului aduce Lenovo prima bucata.

    00
  9. Ceva de generatie mai noua este ProBook-ul de la HP, ca de exemplu ProBook 4720S cum am eu. Nu ca laud HP, dar pana acum am avut 3 HP-uri, un HP NW9440, un HP 620 si un HP 6130, ce s-au descurcat excelent, bine, am mai avut si un Toshiba Satellite care m-a tinut aproape 5-6 ani, si inca il mai am.

    Mi-a placut gama HP, iar acum ultimul pe care l-am luat, 4720S-ul este foarte aratos, desi unii l-ar crede „un tank” fiind destul de marisor. Eu sunt multumit.

    00
  10. Când încerci să câştigi rapid, fără să investeşti pierzi pe termen lung!

    00
  11. e tare ciudat anuntul lor. plm, sunt nr.1 in pc-uri si din senin vor sa inchida taraba. e clar ca nu se pricep la altele, dar totusi, pc-urile lor sunt ok. rezistente, bine facute. la design nu exceleaza, dar oricum, targetul lor principal sunt companiile.

    00
  12. @Aprilia cred că a punctat destul de bine slăbiciunile celor de la HP. Motivul pentru care au trebuit să apeleze la restructurare este incompetența managerilor. Gama lor de produse neadaptată pieței, aroganța și încăpățânarea de a rămâne la WebOS au dus ani întregi de pierderi financiare.

    00
  13. zoso, pai daca vrei sa fii de talia lui apple si/sau google, atunci pune mana si investeste cum trebuie in oameni. aia te vor ridica. daca tu inchizi singura chestie care functioneaza… cred ca dai cu mucu-n ciorba.

    00
  14. HP este o corporatie prea mare si prea plina de imbecili, lectura placuta pe forumul lor pe Desprefirme.com

    00
  15. Să ştii că HP are cam ceea ce vrei tu. Divizia mini (netbook) şi pt laptop-uri (notebook-uri) avem (că sunt şi eu un şurub la HP Italia, :D) seria G (entry-level), dv6 şi dv7 (middle-level – HDMI şi HD, cu plăci video DDR5 de 1 şi 2 GB) şi premium (ENVY. cu beats, 3D, 17 inchi, pachet editare Photoshop, etc). AIO-urile sunt produse inovative dar înlocuiesc greu laptop-urile. În Italia AIO-urile vin cu asistenţă 24 din 24 pt client. Adică vine Gigel, îşi ia un AIO şi are număr dedicat (nr verde, nu cu suprataxă). Chestia asta atrage, pt că ştii şi tu că în Occident (deşi Italia e departe de Occident :D) nu prea se complică lumea cu instalat programe and shit. Au necaz cheamă ajutor. În cazul de faţă HP. Despre tabletă … au cam dat chix toţi. N-a prea fost anul tabletei, aşa cum se zicea. Poate în 2012.

    00
  16. Daca nu vindeau divizia de echipamente medicale catre Philips, poate ca altfel arata acum HP. Daca se intampla asa, poate ca nici nu achizitionau Compaq :))

    In rest, de acord cu Aprilia. HP este lider pe piata imprimantelor jet, un domeniu in care activeaza putini jucatori si mult mai slabi (Canon, Lexmark, Epson). Pe piata imprimantelor laser e concurenta mult mai puternica din partea unor jucatori precum Samsung, Xerox, Konica Minolta. Poate ca aici ar trebui lucrat putin :)

    00
  17. Daca ‘succes’ ar insemna sa inceapa sa scumpeasca un laptop ca Apple, doar pentru ca are carcasa misto, mai bine nu. Am un HP Pavilion G71 luat anul trecut. Mare, destul de aratos, daca ne uitam si dupa porcarii din astea, si care-si face treaba super OK. Si a costat 560 de dolari in State, in timp ce un MacBook similar trecea de 2000.

    Nu caut frumusete la sculele mele, caut sa-si faca treaba. Iar minunea asta, desi nu castiga premii de ‘miss’, face bani si ruleaza absolut OK. Pe acelasi principiu am luat si un Nook Color, cand puteam da de 3 ori banii pe un iPad care are ceva chestii in plus si bineinteles un design exceptional.

    In rest .. sa le fie de bine si sa mai faca laptop-uri, ca nici asta n-o tine o vesnicie. :D

  18. Din punctul meu de vedere, hp-urile sunt cam de cacao. marea majoritate a laptopurile defecte care vin intr-un service de laptopuri , sunt hp-uri si ace-ruri

    00
  19. @Androidlive

    Crezi că, dacă ar vrea cu adevărat, HP n-ar avea forța financiară și tehnică de a face din WebOS un succes?

    00
  20. Pentru cei ce nu cunosc industria, nici unul din producatorii de laptopuri (inclusiv Apple) nu au facilitati de productie proprii ci apeleaza la 4-5 fabrici mari si late care detin monopolul in industrie: Quanta, Compal, Pegatron, Wiztron si Foxconn. Acestea dau designul si gamele noi de produse cu din care fiecare isi alege ceva si incep campaniile de marketing prin care se diferenteaza cum stiu ei mai bine. In momentul de fata toti pierd bani pentru ca este un razboi al preturilor interminabil in piata (nimeni nu accepta ca piata se contracta grav si lucrucile nu merg cum ar trebui).
    @andrei HP, Acer, Asus, Toshiba, Lenovo, toate au sub 1% rata de cadere si toate sunt pe acolo, ba chiar am vazut foarte multe SOny Vaio care crapa in draci in ultima vreme deci nu as face o regula cu „numai brandul x si y sunt praf”

    AIO au si Acer si Asus si Lenovo si chiar si MSI. Sunt foarte misto toate dar pretul la HP chiar nu se justifica in raport cu competita (toate sunt facute la aceeasi fabrica).

    00
  21. Mi-am luat și eu un Elitebook la 14 inch zilele astea. S-a belit Thinkpad-ul meu (cand o sa apuc o sa mai povestesc eu ce si cum) si-am avut nevoie rapid de-o sculă nouă. Ei să dea dracii în el de Elitebook că n-a avut o saptamână și l-am dus în garanție (s-a stricat fingerprint reader-ul la el). Așa, să-ți vină să te p.și și pe linia lor de scule premium.
    În rest e frumușică jucăria, nu zic (sper s-apuc să-i fac si-un review cand se întoarce din service). Dar să scoți model în 2011 și să ai tot lanternă sus fără tastatura backlit e cam rușinos…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube