Antreprenoriat social in Romania

Tot cu ocazia Scolii de Bani, care, apropo, a inceput azi oficial, asa ca puneti mana si invatati, cineva a avut ideea unui mesaj si pentru antreprenorii romani, ca tot a fost saptamana trecuta howtoweb.

Ati auzit de antreprenoriat social?

 Da, ma gandeam eu. Nici eu nu stiam pana nu m-am uitat in wikipedia. E ceva ce nu prea vad pe la noi, afaceri care rezolva probleme sociale prin activitatea lor. De la ecologisti care produc chestii mai putin poluante pana la cei care angajeaza persoane cu handicap. Probabil un astfel de business are si posesorul de mercedes din articolul ala de saptamana trecuta. De data asta, serios.

Si tot serios, a vazut cineva asa ceva in Romania, un business care sa faca un bine sau sa rezolve o problema prin activitatea lui? Asta e lectia din Scoala de Bani pentru antreprenorii actuali. In general, daca te-ai facut antreprenor, ar trebui sa stii sa faci bani si singur. Insa poate ar fi util sa te mai gandesti o data si cum ii faci.

Votati in widgetul din sidebar daca vreti sa vedeti asa ceva si in Romania :)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. daca angajezi la negru faracarte de munca ca sa-si ia si socialu’ si ajutor de incalzire se pune ? ;) :lol:

    00
  2. De ceva timp se promoveaza si in Romania antreprenoriatul social, mai ales prin asociatii stundentesti si chiar se fac proiecte interesante. Vezi de exemplu

    00
  3. Primul impuls a fost sa scriu ceva despre ” Scoala de bani” a lui Udrea :).
    Apoi am zis sa nu fiu dobitoc si sa scriu inainte sa vad despre ce e vorba, asa ca am intrat pe link.
    Chestia pare chiar ok.
    Nu stiu daca va avea mari efecte, dar este evident o initiativa absolut laudabila
    Bafta

    00
  4. Scoala de bani este super-instructiva. Te invata cum sa iti refianantezi creditul ipotecar si sa faci inca un credit pentru masina. Divin!

    00
  5. gog se pare ca la cate credite fac toti , multa lume a absolvit-o!!!

    00
  6. pare interesant,dar la noi nu prea se face asa ceva:-?

    00
  7. cred ca am auzit ceva asemanator la manafu

    00
  8. doamne…e asa stupid….

    00
  9. tare. ar trebui sa ma bag, mai ales ca implementez 2 (spre 8) astfel de proiecte. :)

    00
  10. * in loc de B-) vroiam sa zic 8 (opt)

    00
  11. Nu vreau sa par carcotas insa Scoala de Bani nu este un proiect al BCR? Exact banca care ii jecmanea pe clienti prin includerea in contractele de credit a unor comisioane abuzive! Totusi ideea de a educa oamenii cu privire la finantele proprii este una laudabila. Este nevoie!

    00
  12. Pentru antreprenoriat social tot BCR oferea si niste credite. De unde si legatura.

    00
  13. Eu stiu cateva firme care au angajati handicapati. Stii ca exista si o lege care obliga societatile cu peste 40 de angajati sa plateasca o „taxa sociala” la stat daca nu au angajate astfel de persoane ? Cauta unitate protejata pe gugal sa vezi ce rezulta. O alta cale de a spala banii , pentru ca legea este infecta.

    00
  14. sunt si la noi afaceri care functioneaza fara sa aiba ca scop obtinerea de profit, intreprinderi sociale adica. un exemplu e magazinul social deschis in Piata Matache, Somaro; initiativa au avut-o doua fundatii din austria si se bazeaza pe un model austriac. nu e un business care are ca scop profitul ci rezolvarea unei probleme sociale.
    https://romanialibera.ro/economie/finante-banci/unde-poti-sa-ti-faci-cumparaturile-cu-10-lei-205257
    un alt exemplu e o fundatie locala – motivation – care si-a infiintat un mic srl si produce scaune cu rotile pentru persoanele cu dizabilitati motorii.
    se intampla asadar si la noi.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.