zodiac-travel.ro spam

Received: from smtp1.zodiac-travel.ro (smtp1.zodiac-travel.ro [188.138.23.39])
Subject: Vedete in vacanta: interviu Marina Almasan.
Date: Sat, 12 Jun 2010 22:55:09 -0700
From: "Zodiac Travel" <emailing@zodiac-travel.ro>
Reply-To: emailing@zodiac-travel.ro

In conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam, deoarece:
– contine datele necesare de identificare;
– acceptarea de primire a ofertei nu va implica financiar;
– adresa Dumneavoastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri;
– acest mesaj va este adresat cu scopul de a va invita sa beneficiati de serviciile companiei noastre si va este transmis in dorinta de a va tine la curent cu cele mai noi si mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. „adresa Dumneavoastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri, fie in adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor intalniri de afaceri”

    WTF?!!!!

    00
  2. Eu ma intreb daca vre-unul sau vre-una din cei care zic „In conformitate cu legea 365/2002” chiar au citit legea si normele de aplicare. Ar fi foarte haios ca unii dintre astia sa se trezeasca cu amenda pe cap ca spammeri.

    00
  3. Unde se reclama spam-ul? Daca am primit spam ce pasi trebuie sa urmez pentru a-l reclama pe expeditor?

    00
  4. Am primit și eu email-ul asta, l-am trimis direct în spam, acolo unde îi este locul.

    00
  5. Articolul 6 – Comunicarile comerciale
    (1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamântul expres pentru a primi asemenea comunicari.
    (2) Comunicarile comerciale care constituie un serviciu al societatii informationale sau o parte a acestuia, in masura in care sunt permise, trebuie sa respecte cel putin urmatoarele conditii:
    a) sa fie clar identificabile ca atare;
    b) persoana fizica sau juridica in numele careia sunt facute sa fie clar identificata;
    c) ofertele promotionale, precum reducerile, premiile si cadourile, sa fie clar identificabile, iar conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea lor sa fie usor accesibile si clar prezentate;
    d) competitiile si jocurile promotionale sa fie clar identificabile ca atare, iar conditiile de participare sa fie usor accesibile si clar prezentate;
    e) orice alte conditii impuse prin dispozitiile legale in vigoare.
    (3) Comunicarile comerciale care constituie un serviciu al societatii informationale sau o parte a acestuia, atunci când acest serviciu este furnizat de un membru al unei profesii reglementate, sunt permise sub conditia respectarii dispozitiilor legale si a reglementarilor aplicabile profesiei respective, care privesc, in special, independenta, demnitatea si onoarea profesiei, secretul profesional si corectitudinea fata de clienti si fata de ceilalti membri ai profesiei.
    (4) Furnizorii de servicii ale societatii informationale care efectueaza comunicari comerciale au obligatia de a respecta prevederile alin. (1)-(3).

    de aici: dreptonline.ro/legislatie/lege_comert_electronic.php

    Cat mai sunt amenzile pt spam? :)

    00
  6. vorbiti despre spam de parca ar fi prima data cand primiti asa ceva :))

    00
  7. Daaaa. Din astia sunt mai mult de o groaza. Disperare frate. Si partea proasta. . . nu ai cum sa scapi de SPAM-uri de genu.

    00
  8. :)) Eu am dat in dimineata asta reply ultimilor 10 spammeri care aduceau legea 365 in discutie:

    Buna ziua,

    Incetati sa mai spamati si sa nu mai aduceti in discutie legea comertului electronic 365/2002. Aceasta a fost modificata prin legegea 121 din 2006, puteti vedea mai jos cateva pasaje din ea (sau aici intreaga: http://www.legi-internet.ro/legislatie-itc/comert-electronic/legea-comertului-electronic.html ). Emailurile nesolicitate pe care le trimiteti sunt ilegale si nu mi-am dat niciodata consimtamantul sa primesc comunicari de la firma dumneavoastra.

    Articolul 6 – Comunicarile comerciale
    (1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamântul expres pentru a primi asemenea comunicari.

    Articolul 22 – Contraventii
    Constituie contraventie, daca nu este savârsita in astfel de conditii incât, potrivit legii penale, sa constituie infractiune, si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 50.000 lei fapta furnizorului de servicii care:
    a) efectueaza comunicari comerciale incalcând conditiile stabilite la art. 6 alin. (1) si alin. (2) lit. a)-d);

    Toate cele bune.

    00
  9. Orice lege este irelevanta daca nu poate fi aplicata. Cum pot aplica legea daca cineva ma spameaza?

    Cum pot reclama un spammer?

    00
  10. spamcop.net
    efrauda.ro
    anrcti.ro

    Bagati reclamatii!

    00
  11. Folositi cu incredere banlisturile clientilor de mail. Fiecare ar trebui sa aiba acest lucru si oferit si la alti utilizatori.

    00
  12. Te-ai gandit vreodata ca niste idioti iti dau numai tie spam doar doar scrii un articol despre ei?

    00
  13. Zoso, uite care e faza. Toata poveste cu disclaimer-ul e sa sperie prostimea. In realitate toate mailurile astea sunt Spam. Ii reclami frumos la DGul pentru Comunicatii din Cadrul EU, si isi iau o amenda frumoasa (calculata in functie de reach-ul si frecventa mesajelor).

    La ce sa ma mai astept de la zodiac nush cum, cand Monitorul Oficial face Spam, iar dupa ma ia la teoria chibritului cu gamalie la ambele capete, ca de fapt spamul nu e spam. Ba chiar aia mai si trimit mesajele ca atasament HTML, si nu esti sigur daca sa le deschizi. Pe principiul „poate-i virus poate nu-i”.

    00
  14. @Pyuric
    Faptul ca ai raspuns la spamuri duce la un singur rezultat: mai mult spam! Le-ai aratat ca adresa de e-mail este valida si ca este accesata in mod regulat de tine. Ca urmare, vei primi mai multe spamuri.
    Cea mai buna solutie este cea oferita de blowfish la postul 7.
    Numai bine!

    00
  15. ce tare esti.. deabia am astept sa vad cine mai spameaza.. cum astept sa vad un viol la stirile pro tv

    00
  16. Eu aştept ziua în care supărarea adusă de spameri va trece de stadiul de simplă revoltă virtuală, anonimă, pe bloguri. Cam câte firme expeditoare de spam ar trebui incendiate pentru ca alţii să se gândească de 2x înainte de a expedia gunoiul? :D

    00
  17. E usor… dai forward la mesajul complet (inclusiv headere) la anrcti, intr-o luna sau mai mult, o sa primesti raspuns cum ca se investigheaza.

    Dupa aproximativ 3-4 luni o sa primesti solutionarea cazului. Eu asa am facut, si 5 din cele 8 firme care mi-au trimis spam au primit amenda. Trebuie doar rabdare.

  18. @marcib: nu e ca si cum adresa mea de mail ar fi secreta, o am afisata pe blog alaturi de numarul de telefon, dar asta nu inseamna ca e ok sa fie bagata in toate listele posibile de mailuri de spamat

    00
  19. Am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva…unde reclami daca primesti mesaje ce contin calomnii de la un nr de telefon…?Multumesc anticipat!

    00
  20. @Pyuric – din moment ce ti-ai facut mailul public si ai timp sa le raspunzi spammerilor nu ramane decat sa te intalnesti cu ei si sa le explici la o cafea cum sa evite o intersectie si de ce e ilegal asta.

    Singura Solutie e gmail. Nu ANRCTI – sunt prea limitati.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.