trei rapide de pe şosea

1. traiasca primarii din satele unde linia alba e marcata puternic. si mamele si soacrele lor! si copiii lor, ca nu s-au zgarcit la vopsea. deci, se poate. numai sa se vrea.

2. la talmaciu, pe drum national (si parca singurul care leaga sibiul de dracu stie ce), un bou (posibil mai multi) au pus indicator de "zona 30". repet. pe drum national. si la ora 1 noaptea politia veghea. am trecut pe langa ei cu un regulamentar 90 fara sa clipesc. ba, e drum national, e plin de tiruri, daca mai mergem cu 30 ajungem poimarti! daca taranii din zona sunt speriati de accidente…sa sape şanţuri. daca sunt stresati de zgomot, sa planteze pomi, sa puna termopane si sa nu doarma in camera de la strada!

3.  nu stiu cine a fost cu ideea sa puna niste limitatoare de viteza din beton, inalte si consecutive, dar ii doresc sa isi rupa masina acolo.

bonus: dimineata pe autostrada.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. Hai. ma, ce-i cu atatea chestii de trafic/sosele/DeCeNuNeLasaAstiaSaMergemTareCuMasina? Zi-ne despre soselele din cine stie ce tara exotica, pe-astea le stim si noi. Si sa stii ca eu sunt perfect de acord cu limitatoarele de viteza. Altfel chiar nu se poate, la cati Schumacher – wannabe’s sunt prin Romania… Indicatoare? Fuck’em. Politia? Fuck it. Legi? Fuck’em sideways. Puncte? Amenzi? Ne pisam pe ele, ca avem cu ce.

    Nu-mi plac fazele astea. Hai sa ne civilizam incetisor, e chiar imposibil??? Nu exista soferi mai tampiti ca-n Romania, din pacate. Poate doar in India. :-(

    00
  2. Faptul ca sunt limitatoare de viteza nu e rau, dar noi chiar nu avem pe unde sa circulam, nu avem autostrazi, daca ar fi treba de un drum comunal cu trafic redus ai mai zice dar cum naiba ajung eu de la Bucuresti la Arad mergand cu 30la ora. Zoso are dreptate, de cand politia e in grija primariei, primarii astia analfabeti s-au apucat sa monteze radare particulare, sa puna indicatoare si bumpere dupa cum ii taie capu’.

    00
  3. E bine ca ne bucuram de o linie marcata corespunzator, imbucurator de-a dreptu’. Partea cu limitarile se mai practica in multe locuri cand in zona e trafic mare de tiruri/camioane grele care provoaca fisuri prin casele juma pamant/juma caramida.

    00
  4. asta ca sa nu uiti ca traim in Romania :)

    00
  5. asta cu limitarea de viteza e absolut corecta. frustrant e faptul ca drumul european trece prin sat. De fapt e drum judeatean, comunal wathever. E drumu oamenilor alora care au case de 100 de ani inainte sa fie drum european pe acolo, si pe care le strica masinile in viteza, le mai omoara cate un copil, una alta. Eventual poti sa zici ca e aiurea ca drumul european sa o ia prin sate. Acum ar putea sa ii zica si autostrada si avion Concord, ca tot cu 30 numai e sanatos de mers pe acolo. Intamplator i-a zis drum european pentru ca nu este alt drum care sa ocoleasca asezarile mai mici. Doar numele nu il face drum european. Acuma tu poti sa crezi harta si sa mergi cu 90 sau sa iti crezi ochilor si sa te uiti in jur. E frustrant dupa autostrada, dar asta e in Ro, viteza de croaziera e 60km/ora. Pentru atat e facuta infrastructura.Daca traficul se misca mai repede mor oameni, se strica case, masini. Daca vrei sa meri mai repede tre sa te enervezi ca nu e terminata deja autostrada Sibiu Bucuresti, si sa lasi drumul ala in pace ca saracu nu are nici o vina. Atata poate.

    00
  6. Viteza optima pentru un volum cat mai mare de vehicule tranzitate pe ora este in jurul a 30 km/h. (Deci avem un trafic eficient vineri dupa-amiaza pe DN1 cand se circula in coloana cu 30km/h.)

    Nu e vina localitatilor respective ca prin mijlocul lor trece un drum european sau national. In mod normal drumurile de mare viteza ocolesc asezarile umane si nu asezarile umane ocolesc drumurile de mare viteza.

    Intre fluiditatea traficului auto (oricat de intens ar fi) si siguranta oamenilor, prioritara este cea de-a doua. Deci a circula cu 90 km/h intr-o zona in care limita este 30/50 km/h mi se pare cel putin nesabuit.

    00
  7. Vrei sa traiesti ca in Vest?!Respecta dracu legile chiar daca sunt idioate.

    00
  8. dupa ce drumul e plin de gropi si prosti … mai trebuie sa ne ferim si de limitatoare ….

    00
  9. Aia cu limitatoarele mi se pare aiurea…Sa nu-i dai in judecata pentru ca-ti rupi masina?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.