Un editorial genial

Scris de Patapievici despre ziaristi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Imediat ai descoperit articolul. Ce inseamna sa urmaresti baietii destepti.

    00
  2. Sa speram ca se va schimba ceva. Ne-am cam saturat de mizerii :|

    00
  3. Hopa, stai asa ca se pregateste lingaul si-i dea un raspuns. Spagatistul impotent nu a zis nimic?

    00
  4. Genial genial, insa care sunt acei jurnalisti dispusi sa renunte la metodele aducatoare de rating?

    00
  5. La o adica, pe el il deranjeaza pe tv in general si la antena3 in special ceea ce ziarele cum sunt cel care ii publica aceasta fitzuica fac de muuuuulti ani. Se cheama „jurnalism de opini” si e un cancer al presei, societatii, rasei umane.
    Poate il deranjeaza concurenta.

    00
  6. Nu e chiar genial, nu descopera nimic nou. Dar pune in ordine cateva lucruri interesante. Probabil ca asta e solutia: ambele parti trebuie calmate de un mijloc cu putin creier.

    00
  7. indurerarea din articol nu e data numai de mesajul lui, de trezirea pe care Patapievici o cere, cat si de constientizarea faptului ca majoritatea nu va citi acest articol din simplul fapt ca e prea lung :|

    e trist. tata imi zicea ca in societate e bine sa fie si oameni care sa-ti poata da lustru la papuci, dar am trecut de mult de acel moment.

    din pacate aceasta stare de fapt nu e un produs romanesc, ci asistam la o tampire pe scara globala a poplatiei, la noi a capatat specificul tiganesc. atat

    00
  8. Mie nu mi se pare deloc genial, dar se pare că gusturile nu se discută

    00
  9. Cu respect, domnule Patapievici! Un editorial care mi-a aranjat ideile in cap, care mi-a spus exact ceea ce vroiam sa aud. Nu credeam sa mai existe astfel de jurnalisti. Astept cu nerabdare, si ma rog ca ele sa apara la un moment dat, iesirile in strada, boicotarea tuturor institutilor statului etc.

    00
  10. Cu respect, domnule Patapievici! Nu credeam sa mai existe astfel de jurnalisti. Un editorial care mi-a aranjat ideile, si care sper sa ma determine sa nu mai urmaresc mass-media clasica din Romania. Astept cu nerabdare manifestari de strada si boicotarea tuturor institutiilor statului. Oare o noua revolutie si-ar avea rostul ? Oare suntem un popor care chiar nu poate sa stea unit „ca degetele unei maini, stranse ferm, si sa dea o riposta ferma adversarilor de orice gen ” ? :P Destul !

    00
  11. Bine scris dar nefolositor…pacat.
    Cei care au rabdarea sa citeasca tot, stiu deja, altii (vezi comentarile) nu au inteles nimic , iar altii nu o sa ajunga sa-l citeasca pentru ca se uita la otv.

    00
  12. pacat ca e singurul care spune. restul….toti o apa si-un pamant. cred ca daca s-ar muta lingaul la realitatea tv nici nu ne-am da seama.

    00
  13. @zoso
    Daca articolul ar fi fost semnat de Plesu ti s-ar mai fi parut la fel de genial?
    Mie imi suna a rafuiala si atat. Nu de alta, dar imi aduc aminte cam cati bani da HRP pe publicul roman, pe care l-a tarnosit prin urina si fecale in cartile domniei sale…

    00
  14. Si cata dreptate are, uitati-va la comentariile de la articol, exact spectatorii despre care scrie in articol s-au garbit sa-i raspunda, asa cu i-a invatat Badea.

    00
  15. adresa de email expirase… despre articol… eu ma droghez cu antena 3 ma uit ca telenovele … asta de cand realitatea s-a facut masinarie… agresivitatea e peste tot la teve Patapievici o vede acolo, eu o vad la altii.. n-am facut nimic cu articolul ala… o idiosincrazie despre idiosincrazii… am facut un blog experimental… in fine asta nu inseamna ca Patapievici nu e editor genial… irelevant

    00
  16. Mda.. un editorial genial. Heh, ironica mi s-a parut natura primului comentariu de acolo.
    Nu stiu daca un articol pe tema asta putea fi mai clar sau documentat. Iata, totusi, ca se poate comenta la orice. Mai ramane de urmarit si reactia celor criticati in articol. (ma rog.. pentru cine dracu’ o fi interesat)

    00
  17. eu nu-l suport pe prostul ala arogant. E UN PROST !!!!
    Ce a facut el pt cultura????

    00
  18. in urma cu ceva ani ar fi fost genial ca unele domnite sa-i indemne pe domni sa uziteze prezervative, am fi scapat de asemenea aprecieri meta-jurnalistice

    00
  19. Sunt curios cati or sa sara cu gura ca il apara pe Basescu, cati or sa se agate de faptul ca a dat in Antena si cati or sa inteleaga ca de fapt nu e vorba de cine in cine da, ci de ce ne ramane noua in cap dupa ce vedem o emsiune si senzatia amara pe care o ai dupa ce te uiti la tv.

    Eu deja m-am saturat sa aud stiri tendentioase, si apoi, rastalmacite in fel si chip, pentru a da cu ciocanul unde le pare lor ca rasare un cui. Nu conteaza ca bunul simt iti spune ca nu ai nimerit bine subiectul si ca vorbesti sa te afli in treaba si practic incerci totusi sa creezi un subiect din nimic. [b]Astia fac bici din orice cacat de stire.[/b] Exemplu clasic este „Veninoasa” de la Realitatea… daca aveti stomac sa dati in cursul saptamanii drumul pe la 23:00 pe Realitatea. Sa vedeti acolo rastalmaciri cu pretentii de jurnalism echidistant. Chipurile povestea spusa de ambele parti, dar de fapt e deja un proces in care vinovatul prestabilit e invitat la telefon, sa nu cumva sa il umanizeze imaginea.

    00
  20. @Someone: hai ca dau eu o şaorma sa treacă juliturile…

  21. Genial? Partinitor. Mereu Basescu e bun, Voiculescu si toti ceilalti sunt rai. Alta opinie e interzisa. Daca e vorba de obiectivitate, Patapievici (+TRU, Voinescu, etc.) ar trebui sa se includa in aceeasi categorie. Rating cu orice pret (jigniri si pupincurism in apararea lui Basecu).

    00
  22. @mike: pana sa spui de cineva ca e un prost citeste cate ceva despre el…prostule!
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Horia_Roman_Patapievici

    00
  23. ma intreb cati dintre voi ati citit o carte a dansului… sa vedem atunci cine il mai pupa in cur…

    00
  24. NOU
    #25

    De acord cu Patapievici in cea mai mare masura. Singura chestie la care as obiecta ar fi faptul ca scrie editorialul doar despre jurnalistii de televiziune si nu si despre cei din print, si il scrie in in EvZ, un ziar care nu se sfia sa faca campanie pro-Basescu pe fata, si care tine de Ringier, singurul trust media de pe piata care nu are televiziune. Atat :)

    00
  25. @Edy: ma….sincer nu stiu daca Basescu e bun…dar in mod clar Voiculescu si ceilalti sunt rai.

    00
  26. NOU
    #27

    @ Iulian Enache: aderenta politica a unei publicatii – ringier&basescu, in exemplul tau, sau intact&voiculescu&psd – e floare la ureche fata de tarele pe care le insira patapievici: standardele profesionale incredibil de scazute, caracterul, registrul discursului, reteta generala. faza cu „cine tzine cu cine” e depasita demult – ea este, in comparatie cu ce se petrece acum, ca guturaiul pe langa sifilis :)
    grav e ca jurnalistii buni fie vor fi asimilati de aceasta maniera de-a face presa, fie vor deveni marginali in redactii – uita-te la condescendenta cu care sunt priviti; de altfel, cred ca ei au si devenit „anacronici” in retzeta generala :)

    00
  27. si ce este si mai amuzant.. este ca un articol ca acesta apare intr`un ziar ca EVZ care a fost o cocina a presei tiparite din romania dar a gasit calea spre un ziarism mult peste medie
    din pacate cineva trebuie sa parcurga acelasi drum dar in sens invers

    00
  28. @Iulian Enache: Ringier are 25% din Kanal D.

    Altfel spus: solutia e simpla. Se ia rezultatul de la ultimele alegeri, se aleg primele 2-3 partide dpdv al scorului obtinut si se baga in basca. Apoi se trage la sorti unul, pe care sa-l sustinem si pe restul ii injuram seara de seara. Astfel majoritatea alegatorilor vor fi multumiti ca la postul nostru sunt injurati cei pe care ii injura si ei. Deci rating. Bine, asta in cazul in care nu avem din start o agenda stabilita de patron.
    Concluzia e simpla: oamenii vor sa isi auda la tv propriile idei fixe, repetate la nesfarsit. Si daca se poate sa iasa si circ, cu atat mai bine.

    00
  29. Pana mea, un sfert din comentariile mele se duc in spam, cred. Tocmai scrisesem ceva aici… :(

    00
  30. doamne da d ce tot ce spune BADEA se adevereste si intradevar prostii si incultii se strang laolalta laudandu-se ca prostii unii pe altii?
    go lick basescu’s ass …

    00
  31. „Se îngrijesc de tâmpirea noastră zilnică, fireşte, cu asentimentul şi concursul nostru” Asta e de fapt! Eu de fiecare dată am crezut că prostirea extremă a poporului este motorul care generează toată această debandadă! Desfigurarea, îmbolnăvirea poporului care acceptă docil şi umil voma de pe TV! Se vrea cu scop! Eu am mai spus asta! Trebuie să recunosc: este un subiect care mă tentează des şi care mă macină!

    00
  32. articolul este decent dar titlul pe care l-ai pus nu isi are rostul.

    patapievici este un incompetent, dat afara de la facultatea de istorie dupa o serie de nereguli si abuzuri pe care le comitea. asta pe langa faptul ca nu venea niciodata sa isi tina cursurile.

    00
  33. Un om inteligent, un intelectual rasat, jurnalist adevarat.

    00
  34. În afară de faptul că şi el ţine partea cuiva, recte Băsescu, şi scrie pentru el şi îl pupă uşor în poponeţ, fapt pe care deja unii l-au semnalat, eu cred că aţi uitat cum a promovat el imaginea României în străinătate. Numai pentru acest lucru, pentru că şi-a bătut joc de imaginea ţării, părerea lui nu ar trebui să mai conteze. Adică e român, dar şi-a bătut joc de ţara lui în faţa străinilor. Tot el vine şi îşi dă cu părerea despre un lucru din ţara asta. Păi nu mă interesează ce zice el, pentru că îl consider trădător. Oricare ar fi subiectul, părerea lui valorează cât a unui lăcătuş mecanic sau a unui sculer matriţer.
    Pentru că a arătat sânii şi penisurile din expozţiile de la ICR, unde el e director, şi pentru că loveşte în Băselu, Antena 3 instigă la ură? Da’ Realitatea preabăsesciană care loveşte în Năstase, Geoană, Tăriceanu, Voiculescu, Oprescu şi Orban cum e? Ei nu instigă la ură pentru că încă n-au găsit un om care să facă o emisiune în stilul lui Badea dar care să zică de ăilalţi.

    00
  35. Eu n-am zis nimic, dar are dreptate. Plus că-mi dă dreptate într-un fel pe care nu-l ştie… şi care nu interesează pe nimeni, de altfel.

    00
  36. @sept – mai cititi fratilor. nu zic sa cititi carti de istoria artei dar macar cititi si voi presa straina si vedeti cum a fost prezentata expozitia icr in presa din sua. hai ca google e baiat dragut si va da linkurile. cat timp va uitati doar pe antena si in tabloidele din romania nu aveti ce invata.

    apoi citeste putin si despre ce inseamna new york in arta de azi, cat e avangarda si cat traditionalism si apoi, cu temele facute, poti sa comentezi din nou.

    ne freaca grija de de cum a patat patapievici imaginea romanilor. dincolo de faptul ca nu a patat-o, vezi ca e un nene michelin care face niste ghiduri turistice. a facut unul si pt. .ro si zice ca suntem o tara unde nu e bine sa mergi la buda. asta e mult mai trist si mai grav decat o expozitie de art street buna.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.