Programul viitorului guvern sună bine

Ia să vedem ce au decis băieții că are nevoie țara asta la negocierile de zilele astea, via news.ro.

În administrația centrală, reducem numărul de ministere la maximum 16 și numărul agențiilor cu cel puțin 25%;

Da. Foarte bine. De ce avem 3 ministere pentru finanțe? De ce avem ministerul familiei?

Reducerea numărului de secretari de stat cu cel puțin 50%. Regula de maximum 2 secretari de stat/minister/maximum 3 la ministerele mari;

Foarte dureros, pentru că fiecare secretar de stat avea o întreagă suită de lingăi și de lobby-iști.

Audit de eficiență pentru fiecare autoritate centrală, instituții regionale și companii de stat, în primele 6 luni ale anului viitor;

Neplăcut. Ce e aia eficiență? Trebuie legi care să permită concedierea bugetarilor rapid și fără durere. Eventual eutanasie direct.

Ne propunem să asigurăm acces egal la servicii publice de calitate, să atragem investiții și să stimulăm crearea de locuri de muncă, astfel încât fiecare regiune să aibă șansa unui viitor prosper.

Asta e nesimțite. Cum adică servicii de calitate? Ce e aici, Suedia?

Comasarea autorităților de reglementare din același domeniu de activitate în baza unei analize, în termen de 6 luni;

Auch. Adică alea 7 care se ocupă de reglementarea spațiului online vor fi doar una? Păi și oamenii ăia ce fac? Se angajează la stat?

Digitalizarea și interconectarea bazelor de date de la nivelul administrațiilor publice centrale și locale;

Nu o să mai apucăm noi asta, dar dacă mă pun cu 3 ITiști de pe blog, în 2 săptămâni am conectat toate bazele între ele, în condițiile în care ăștia mai au și locuri de muncă, deci ar face asta în timpul lor liber.

Ar dura mai mult să facă interfața grafică decât interconectarea în sine.

De la 1 iulie, instituțiile statului nu vor mai avea dreptul să solicite cetățenilor documente sau hârtii care sunt deja emise de alte instituții publice.

Asta s-a mai propus. Și s-a rezolvat românește.

Transfer de active, competențe și responsabilități de la nivelul ierarhic superior către cele inferioare;

Adică responsabilizarea subalternilor. Neplăcut. Foarte neplăcut.

Identificarea activelor instituțiilor centrale lăsate în paragină sau prost administrate și transferarea lor în proprietatea publică sau privată a primăriilor;

Vă salut, domnu Bolo, și mulțumim că citiți pe aici. Așteptăm cu interes.

Finanțarea proiectelor de la bugetul de stat pe bază de eficiență și co-finanțare din partea autorităților locale.

Neplăcut.

Reașezarea bugetului conform noilor priorități de dezvoltare. Analiza eficienței cheltuielilor în marile sisteme publice.

Adio bani pentru scheme.

Raționalizarea cheltuielilor nejustificate. Extinderea achizițiilor centralizate. Mecanism de control pentru creșterile care depășesc 20% față de costurile medii ale instituțiilor publice.

Vreau să văd asta.

Un nou statut al funcționarului public, care să cuprindă criterii de performanță, salarizare în funcție de criterii meritocratice.

Aici vor fi proteste de stradă. Cum adică performanță? CE E AIA? Bugetarii vor protesta și vor…face orice mai puțin să plece.

Reducerea taxelor si impozitelor pe muncă. Reducerea poverii fiscale pe muncă cu până la 5 puncte procentuale, în cazul salariilor mici și al familiilor cu copii.

Da. Impozit mai mic pe salariu duce la bani mai mulți la angajat, bani pe care îi va cheltui.

Impozitarea progresivă a marilor averi.

Dar politicienii vor putea să își cumpere în continuare mașini de lux pe numele șoferului?

Peste 155 miliarde euro investiții publice în următorii 5 ani (120 miliarde euro in 4 ani). De exemplu, 8% din PIB investiții din buget și fonduri europene în anul 2025 (adică 150 miliarde lei, pentru investiții în școli, spitale, autostrăzi și cale ferată, agricultură și mediu).

Să se dea la casat vagoanele CFR, șinele care stau abandonate (sunt numai bune de folosit pe post de grinzi la construcția de case, printre altele) și să se facă această nouă tehnologie numită canalizare în toate satele și comunele unde sunt școli.

Cele mai mari investiții din istorie în infrastructura de transport. Peste 27 miliarde euro investiții pentru a finaliza rețeaua de 2000 km de autostrăzi și drumuri expres și peste 2700 km de infrastructură feroviara.

Da. Vrem.

Finalizarea celor 3 spitale regionale, construirea a 10 noi spitale, modernizarea a 17 spitale, construirea celor 200 centre comunitare integrate de sănătate în urbanul mic și rural și dotarea celor 2600 cabinete.

Spitalele alea mici au nevoie în primul rând de medici. Medici care nu vin că nu au unde să locuiască. Că toate casele sunt sat sunt ale cuiva, dar nu se știe cui, și dacă vor teren primesc doar în câmp, fără utilități. Și de aia nu vor.

Peste 16 miliarde euro în următorii 4 ani pentru investiții masive în irigații și stimuli pentru fabrici noi de procesare, susținerea depozitării și ambalarea produselor.

Din nou, salutăm domnu Bolojan. Ce facem aici, canale de irigații?

Peste 6 miliarde euro investiții în sistemul de educație. Generalizarea Programului Masa Caldă în școlile din România. Sprijin pentru 750.000 de copii vulnerabili, pentru a reduce abandonul școlar. 900 creșe și grădinițe construite. Dotări moderne pentru 9000 școli și 1200 microbuze electrice pentru transportul elevilor.

Totul pornește de la refăcut programa și examene pentru profesori.

 

 

yellowstone-final

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

82 comentarii

    • Eu zic să îi suni pe băieții ăia trei, nu se știe niciodată, cine știe unde sau ce ajunge omul😁

      Comentariu apreciat.351
  1. Care sunt consecintele daca nu se respecta aceste promisiuni? A, niciunele? Buuuun.

    Comentariu apreciat.2672
    • Corect. Suna foarte bine tot programul, singura hiba dupa mine e ca gargara am mai vazut in politica romaneasca si sunt sceptic ca nu o sa il arunce la gunoi dupa alegerile din martie.
      Eu sper ca orice pot implementa in urmatoarele 12 luni sa fie implementat, dar sunt optimist legat de perioada cat vor rezista fara sa apara frecusuri/certuri intre partidele de la guvernare.

      Comentariu apreciat.721
    • Consecintele sunt calin georgescu

      Comentariu apreciat.404
    • Consecintele sunt usor de verificat. Spitalele alea se tot construiesc la fiecare program de guvernare. Daca puneau la un loc toata hartia consumata cu promisiunile umpleau un dispensar satesc.

      Comentariu apreciat.520
    • Daca astia nu au realizat ca consecinte = AUR + POT + SOS si ca partidele lor vor deveni istorie in urmatorii 15 ani, atunci da. Am belit matzu.

      233
  2. De parlamentari <300 ce se mai aude?

    Comentariu apreciat.1007
    • Tocmai au fost de acord >300 și noi am votat asta.
      Rezistă bine politrucii terfelind Constituția.

      Comentariu apreciat.335
    • Nu s-a putut pt ca ei sunt spartani si nu se mai respecta adevarul istoric!

      240
    • Nu am înțeles niciodată de unde numărul ăsta de 300. Adică știu, referendum, Băsescu etc. Dar de ce 300 și nu 350 sau 250? Există niște criterii după care se stabilește numărul de reprezentanți și de camere în legislativ. Ele țin de mărimea populației, structura populației, niveluri de reprezentativitae, distribuția puterii, tipul de stat (unitar, federal etc) și altele. Dar voi, batman-batman, 300 nene, că așa a zis unu.

      1017
  3. NOU
    #12

    mai tineti minte cand tara a votat la referendum treaba aia cu 300? Basescu remembers, au ras, s-au sters cu parerea unei tari la fund si au facut tot ce au vrut. E usor sa minti si sa promiti cand nu te taxeaza nimeni.

    Comentariu apreciat.1205
    • Primul care s-a șters la curs a fost chiar Băsescu. Avea majoritate parlamentara, guvern, majoritate în ccr și nimic. Nu, nu era nevoie de modificarea constituției pentru asta, doar pentru parlament unicameral trebuia, reducerea numărului de parlamentari se face prin lege votată de majoritate în parlament. Voi încă nu vă dați seama că ați fost proștii cărora le-a arătat o chestie strălucitoare populista, să se discute despre parlamentul cel rău cu care se luptă el, eroul anticorupției, să îi dați voturile necesare pentru a o face pe Nuți Udrea șefa pe cel mai bogat minister, după care să vă dea jet? Ok, atunci fiți proști în continuare, și nu uitați să vă minunați de cât de proști sunt votanții lui cegeunspe, să voteze un om al sistemului, fost securist, drept cavalerul pe cal al poporului – cine ar putea crede așa ceva? (hint: voi insiva, ați făcut-o deja și încă nu v-ați deșteptat).

      61
  4. Prostalai ar fi sa nu se tina de treaba. Lumea ar vota psdnl cu ochii inchisi dupa daca s ar tine de toate punctele alea in urmatorii 4 ani

    Comentariu apreciat.3711
  5. La aia cu bazele de date e mai greu cu digitalizarea decat cu interconectarea ca e greu sa conectezi dosarul cu sina din beci cu PostgreSQL :D

    Comentariu apreciat.606
  6. Aș vrea să zic:

    „și ăsta e doar începutul!”

    Dar o să zic:

    153
  7. Asta e o lista de dorinte imposibil de realizat, pentru ca:
    – birocratii sunt PSD/PNL, sunt oameni, familiile lor voteaza
    Industria nu exista in jumatate de tara, deci oamenii astia nu au unde sa fie asorbiti.
    – in stilul clasic romanesc, se reorganizeaza, nu se concediaza nimeni.
    Statulul birocratului public este nemuritor.
    – birocratia e data de legislatie, iar daca legislatia ramane la fel si injumatatesti birocratii, statul se blocheaza.
    – se ingheata angajarile si indexarile, pana apar probleme. Ai nevoie de oameni, totusi…
    – stati sa apara si grevele

    Nimic din cele de mai sus nu se poate face fara sange in instalatie.
    Sa asteptam sa vina FMI, ca UE si banii din PNRR nu ne plac si nu ne convin.

    Comentariu apreciat.652
    • sunt o grămadă de alte instituții ale statului unde e nevoie de oameni și nu vin.
      @Ambra zicea de poliție, eu zic de justiție: instanța în care dau cu sapa are 2 posturi libere de grefier, nu vine nici dracu’. instanța de unde am plecat are 8 posturi de grefier libere, iar nu vine nimeni.
      nu vine nimeni= au fost concursuri, nu a cerut nimeni posturile, cine a fost repartizat și-a dat demisia. (s-a luat la rând lista cu ăia cu note de trecere, dar care nu au ocupat posturile dorite de ei, toți au refuzat)

      Comentariu apreciat.330
    • daca nici la 7-8 mii net lunar, plus plata chiriei, plus alte avantaje nu se mai apuca nimeni de munca, viitorul este ori grefierul filipinez, ori ai-ul. sau, pe termen scurt, absortia celor care freaca duda pe bani multi in institutii inutile, presupunand ca exista si o minoritate cat de cat competenta printre ei.

      252
    • @Daddy, mă crezi, bine, nu mă crezi, iarăși bine. Eu vorbesc de 2 instanțe din cele câteva sute din țară.

      Ah, nu îmbăta lumea cu apă rece, la 7-8.000 lei ajungi dupa cca 30 de ani de muncă în sistem. Cu mai puțini ani, poate la instanțe superioare, de la Curtea de Apel în sus, dar nici acolo în primii 10 ani. Nici chiria nu se decontează toată.

      Mă rog, am renunț să contrazic oameni.

      30
  8. Ei vor sa traga de timp sa vada cine ia presedintia si apoi usor usor se uita.

    USR e deja in opozitie daca nu o stie deja.

    PNL ramane de mana cu PSD, Bolo se duce inapoi acasa dupa 6 luni.

    Comentariu apreciat.933
    • ”300 de parlamentari”, mesajul disperat dat de bolo intre turul 1 si parlamentare este noul ”eliminam pensiile speciale in 30 de zile”.
      lozinca a avut ecou printre gugustiuci, care cred ca noul usl e diferit de vechiul usl, pentru ca ei ”au votat cu bolo”, desi nu ala era pe lista stampilata de gugu.

      Comentariu apreciat.270
    • Era normal ca USR să nu mai facă alianță cu pnl/psd după ce Căcîțu i-au dat afară din guvern și acum ar fi USL 3.0 dar partea mai nasoală e că încă avem somnambulul în jilț, altfel mergeam cu speranțe mai mari spre alegeri anticipate.
      Eșalonul 2 din USL vor face tot ce știu ei mai bine, să fure prin spate (al lui Bolojan, de data asta)…

      74
  9. NOU
    #28

    Mă scuzaț’, dar ăsta nu e program. Sunt doar vorbe goale puse pe hârtie. Numai la faza cu spitalele și e deja penibil. La Brașov au făcut totul pentru a bloca spitalul pentru că nu era propus de cine trebuie.

    Comentariu apreciat.902
  10. Au uitat să pună la sfârșit ”Să moara familia mea dacă nu fix așa facem și cine nu ne crede mă-sa-i curvă”.

    Comentariu apreciat.1282
  11. Aia cu medicii care nu vin ca nu au unde sta e folclor. Altele sunt problemele.
    Uite, spital judetean dotat blana, cu ultimele chestii posibile. Deci tehnica este, medicatie este. Renovat este, conditii pacienti bune.
    Case disponibile pentru medici cu chirii modice.
    Si medicii pleaca.
    De ce?
    Din cauza managementului.
    Care, desi a castigat un concurs (heh… niste dubii exista aici) e varza la management si duce la plecarea medicilor.

    Comentariu apreciat.534
    • Ceea ce nu vreti deloc sa intelegeti este ca medicii vor bani si banii nu se fac la stat decat din spagi.
      Noua generatie, mai tanara, nu e confortabila cu spaga si au vazut ca sunt riscuri.
      In privat nu se castiga decat daca tai si in orasele mari, ducand pacientii de la stat in privat.

      E un sistem subfinantat, cu o structura feudala.

      Indecis. Tu ce zici?1722
    • De castigat bine, se castiga bine si la stat dupa ce ai terminat rezidentiatul adica de la specialist in sus. Problema e ca niciodata nu e suficient, plus ca vezi colegi care fac bani tragandu-se pe cur cu munca sau care sunt mai putin implicati ca sunt cativa prosti printre colegi carora le pasa si muncesc aia mai mult sa nu sufere pacientii, ca primii se pastreaza sa nu fie obositi cand se duc apoi la privat.
      Apoi ca sa poti ajunge si la privat trebuie sa stai in orase mari. Unde e penurie de medici specialisti, bonusurile si garzile sunt platite foarte bine, dar ce faci cu banii in Slobozia de exemplu?
      Eu as pune limitare pe orele prestate cumulat la stat plus privat pentru ca altfel asta se traduce in fentat munca si uneori chiar programul la stat.
      „E un sistem subfinantat, cu o structura feudala.” Da asa e, plus schema cu medicamentele/consumabilele cumparate la suprapret de intermediari. Plus ar trebui pensionati toti dinozaurii din sistem. Stiu chirurgi foarte buni care au plecat in afara pt ca nu mai mureau aia odata si nici nu se pensionau.

      Comentariu apreciat.341
    • Unde-i ala? Amic chirurg cauta si nu gaseste post. Fara spaga. Cumva Tg Jiu?

      30
  12. Bolojan e doar posterboy-ul, a se intelege gasculita pe care au scos-o in fata niste baieti destepti ca sa mai castige niste timp, a se intelege bani si sa mai uite pulimea de Ciolacu CCR, Grebla, Iohannis si Georgescu. Bolojan probabil o sa dea el din coate, da n-o sa faca mare lucru. Il jupoaie de viu alde Bode, Vlase, Stanescu si restu, astia. S-au mai incordat niste Presedinti si prim-ministri si-au zburat cu prima cursa.

    Comentariu apreciat.474
  13. Am citit povestea de seară, mă pot culca…
    Situația e kkcioasa in privat, deci bugetarii aia care ar fi dați afară nu ar avea unde să se ducă…plus perspectivele lui 2025…
    Deci o să crească taxele.

    Comentariu apreciat.552
    • Taxele vor fi marite oricum, aia e subinteleasa.

      252
    • sunt 2 puncte acolo care inseamna acelasi lucru: impozitare progresiva pe salarii cu deductibilitati pentru persoanele in intretinere. Daca mai tine cineva minte, salariile mari erau impozitate cu 40%, plus contributiile sociale.

      51
  14. Eu vreau sa zic doar de Kelly Reilly ca e cea mai tare actrita pe care am vazut o anul asta jucand.

    610
  15. În primul an nu se va întâmpla NIMIC din ce este scris mai sus. Ai nevoie de de legi, ai nevoie de norme de aplicare, ai nevoie de oameni care să le aplice și angajații trebuie să semneze că vor urmări criteriile de performanță/eficiență/etc.

    Comentariu apreciat.322
  16. Aș vrea să terminați cu „nu au unde se duce bugetarii să muncească dacă sunt dați afară”.
    Umbrarescu caută mii de angajați.
    Nu avem industrie și servicii bune pentru că nu sunt… angajați.
    Problema e alta. Ăia de or să fie dați afară nu au făcut nimic pe unde au fost și nici nu vor să facă nimic. Locuri de muncă sunt…..

    Comentariu apreciat.377
    • mai degrabă aș pune pariu cu tine că primii dați afară vor fi/ar fi ăia intrați pe bune, fără pile, fără spate puternic, care chiar munceau (și în locul altora).
      rămân fiul/fiica/nepoata/amanta/cumnatul, etc.

      Comentariu apreciat.292
    • adica vor fi dati afara cei care au cele mai mari sanse sa fie absorbiti in sistemul privat.
      iar sistemul de stat va avea mari sanse sa colapseze.
      nu e cel mai rau scenariu.

      205
    • Sunt locuri de muncă fizică, la care nu vor să se ducă nici cei din privat. De aia se aduc srilankezi.
      Nici Umbrarescu nu o va angaja pe Tanti Florica de la arhivă de la Primăria Făcăeni, la turnat betoane.
      IT-istilor, mai ieșiti din loop …’nu sunt meseriași’ …nu s-au făcut bugetari, dacă asta credeți..

      211
  17. O mare lovitura pe surse, dar greu se crezut ca ar fi aplicata, dat fiind implicatiile sistemice ar fi asta:


    O discuție incipientă în PSD este ca CNAS să fie desființat, ceea ce ar presupune întoarcerea în anii 90. O economie s-ar face din desființarea acestei structuri birocratice, banii urmand sa fie gestionati de ministerul Sănătății. Pe de altă parte, finanțarea s-ar duce strict la spitale de stat, se va tăia finanțarea unităților medicale private, iar cine va dori să le folosească va trebui să plătească din propriul buzunar.

    Voi nu va inchipuiti ce implica asta, ce conducte de venit ar fi sectionate, un adevarat cutremur si va fi haos pentru programele de genul radioterapie.

    230
    • Asta ar fi o cretinatate.
      Daca tot imi ia statul aproape 2000 de lei lunar CASS, as dori sa si primesc ceva de banii aia, atunci cand am nevoie. Si as dori sa fiu tratat civilizat, fara sa ne cheme pe toti la ora 8 iar medicul sa apara pe la 10, mi-as dori … ma rog, vise, taica
      Ca asa, hm … statul imi ia banii lunar, iar apoi imi zice „vezi ca este un spital la 50 km de tine, dar nu prea are medici, nu are garzi, iar conditiile sunt nah, dupa posibilitati. Nu iti convine? Ciocul mic si la privat cu tine”

      Visul umed al PSD: sa ne ia banii si sa ne ofere … mai nimic. Iar noi sa si aplaudam pentru asta

      91
  18. Măi… Bolojan a pus Oradea pe picioare. Am văzut asta cu ochii mei – omul nu vorbește aiurea ci chiar face. Problema mare e că n-ai cum face același lucru cu o țară fără să ai oameni de încredere, așa cum și-a făcut el echipa la primărie în Oradea. Nu mai vorbesc de amploarea proiectelor de mai sus, că nu le implementezi la nivel de sate și comune ci la nivel național. Nu văd cum (efectiv nu văd cum) ar putea face nici 10% din cele propuse când rudele tuturor celor din politică sunt proptiți acum în locuri calde din administrația publică și fel de fel de divizii inventate peste noapte cu dedicație pentru ei. Și-s din toate partidele oamenii ăia: PSD, UDMR, PNL, USR etc. Vor cârâi groaznic dacă-i pui la muncă sau îi lași fără venit. Se vor trage sfori. După cum îl știu pe Bolojan nu se va lăsa înduplecat, dar mă îndoiesc că va ține doar de el. Îl dau ăștia jos în 6 luni dacă le amenință nepoții și verișorii din sistem.

    Intenția e bună, dar mă foarte îndoiesc că lucrurile de mai sus vor putea fi puse în aplicare. Gândiți-vă că noi trăim într-o țară în care legile se schimbă pentru că noua lor formă e benefică unui afacerist prieten cu un cutare sau frate cu cine trebuie dintre legiuitori. Adică n-au fost în stare să scoată păcănelele pentru că era o rețea de rudenii și amiciții și bani la mijloc, dar vor face toate cele de mai sus. În România. După 35 de ani în care s-a mers strict pe corupție și nepotism.

    Din nou: mi-ar plăcea să sper măcar puțin.

    Comentariu apreciat.564
    • Mai ales că după alegeri în mod tradițional trebuie recompensat ajutorul din campanie, cu posturi cu contracte…

      200
  19. Din toată polologhiia aia înșirată acolo, autostrăzile e cert că se vor face și într-un ritm din ce în ce mai bun…

    112
  20. Nu ar fi mai simplu sa aduca un principe strain?

    198
  21. Nu am auzit nimic din ce mă interesează pe mine :
    Închisoare pe viață funcționarului public care menține în in viață în 2025 treaba cu LOC PLĂTIT!
    Închisoare pe viață funcționarului public care menține în viață în 2025 trecerile de pietoni peste 4 benzi (2 sensuri ) fără semafor ( cu buton neapărat) dedicat
    Închisoare pe viață funcționarului public care nu semnează odată hârtia aia de aprobare a camerelor fixe de viteză ( exemplu: tu mergi cu viteza maximă legală Intre 2 semafoare, din spate vine tare un gherțoi care evident ajunge in fața ta la următorul semafor. Gherțoi ul a participat la trafic și la semaforul din spate , participa și la cel din fața. Gherțoi ul ăla de regulă nu e singular. La fiecare semafor sunt câțiva. Dacă s-ar merge constant traficul ar fi foarte fluidizat. Gherțoi ii trebuie arși masiv la buzunare iar asta ar fi posibil doar dacă avem „average speed cameras”, DL Bolo, se aude?? )

    PS: trebuie făcută o categorie specială de articole pozitive constructive gen BOLO FANZONE :)

    Indecis. Tu ce zici?921
  22. Hai ma, voi nu stititi de gluma! Vorbim la anul pe vremea asta.
    Pentru astia mai tineri – la intrarea la guvernare a lui Tariceanu erau 400.000 de bugetari. La plecarea lui erau 800.000 de bugetari (intrare UE bla bla).

    Comentariu apreciat.350
  23. Imi par cunoscute, sunt cumva citate din Harap Alb?

    Comentariu apreciat.371
  24. Aia cu bazele de date o fac pana dimineata, doar sa imi dea acces.

    Comentariu apreciat.282
  25. Am…mai auzit lucrurile astea.

    Comentariu apreciat.250
  26. Intr-o comuna din Braila, se face un dispensar si o farmacie foarte bine dotata. Stiu asta deoarece a trebuit sa ofertez echipamente pentru cladirea respectiva. Si mai interesant e ca acea cladire va fi utilizata (au deja un medic care o sa fie 3 zile pe saptamana acolo). Exemplu de bani investiti cum trebuie.

    170
    • cati locuitori are comuna? este la o distanta mai mare de 25 km de cel mai apropiat spital? exista medic de familie si farmacie privata? se merge pe schema cu centrele de permanenta?

      28
    • Daddy, dispensarul nu inlocuieste neaparat spitalul. E pentru Tanti Maria si Nea Ion, bolnavi de tensiune si diabet care au nevoie de asistenta medicala si nu au cu ce sa ajunga la spital la oras. Sau pentru Marioara care are 2-3 copii care se imbolnavesc si la fel, nu are cum sa se duca la oras pentru o reteta.
      Romania rurala e mult mai putin romantica decat isi imagineaza orasenii.

      Comentariu apreciat.350
  27. Deci n-au facut tot ce scrie acolo cât timp au avut 60% din parlament și președintele, dar vor face cu 40%, UDMR flămânzi in căruță și posibil un președinte din afara „organizației”
    Pare plauzibil.
    Avem doar un pic de așteptat, să dea Bolojan o fugă până acasă la Oradea, că i s-a terminat stocul de chiloți curați de tras peste pantaloni.

    Comentariu apreciat.270
  28. Bla bla bla.
    Reducem povara fiscala pentru aia cu familie numeroasa si remuneratie mica.
    Impozitam progresiv marile averi.
    Reasezam bugetul ca sa reducem deficitul.

    Ce va spune voua dragi cititori aceste randuri?!?!
    Taxe si impozite mai mari.
    Mai ales ca va laudati pe acest blog ca aveti salarii mari.

    Mai e si vrajeala aia cu dezvoltarea zonelor defavorizate.
    Asta o aud de 30 de ani.
    E doar o scuza sa afalteze si reasfalteze aceleasi drumuri judetene si comunale cine trebuie de la PSD/PNL, de exemplu.

    241
  29. DACĂ se fac toate astea, eu zic că nu mai trebuie să emigrăm.

    19
  30. La aia cu bazele de date nu stim noi d-astea, ca daca faci in privat magariile alea cu „sistemul s-a blocat la 15 zile de la expirarea contractului de mentenanta ca n-a intrat baiatul sa curete logurile din baza de date”, zbori instant. Sau lucrezi la Oracle.

    81
    • mai, sa stii ca nu. Lucrez in privat, cu baze de date ale clientilor, tot firme private.
      Cand se apropie contractul de expirare, clientul este informat ca ar fi bine sa il reinnoiasca. Daca nu vrea, i se comunica tarifele pentru interventii „on-call”. Nu plateste – nu ne mai atingem de ele.
      Eu nu am voie sa ma ating de baza de date a clientului fara ticket aprobat de managerul de proiect, care il aproba doar daca partea financiara este rezolvata.

      110
  31. La final ai dat nucleara :”Totul pornește de la refăcut programa și examene pentru profesori.”
    Sa vezi ce injuraturi si critici o sa iti iei pentru chestia asta.
    Profesorii fac greva si scandal DOAR pentru marirea salariilor , nu am auzit ceva de schimbarea programei si examene serioase penmtru profesori.Lasa ca vine ordinul pe unitate de la cancerele alea de inspectorate scolare si totul va fi ok.

    132
  32. Imi aduce aminte de programul Dragnea.

    Gradinite si spitale la tot poporul!!!!

    160
  33. Fan fiction

    70
  34. Ne-au zis ce ne doream sa auzim, dar vor face ce nu vrem sa stim. Cam asa e cu astia. Pariu ca aia cu „impozitarea progresiva a marilor averi” va fi de fapt o reducere a pragului aluia de 500k eur la cladiri pentru care platesti impozit si 75k la masini si nu averi peste 25 milioane coco?

    Intre timp Fitch ne da in cap cu un rating negativ care inseamna ca ne vom imprumuta mai scump. Ce mai conteaza, mai creste putin nevoia de imprumut de la 250 miliarde la 300…

    100
  35. Ca sa interconectezi bazele alea de date ai nevoie probabil de minim 6 luni, juma de remorca de Macallan, un tir de tigari si un portbagaj de xanax.
    Bazele alea sunt facute fiecare de alta firma, fiecare alta baza de date, fiecare alta structura de date si probabil toate incredibil de prost configurate.
    Sa vezi tu cand incerci sa iei date din stanga si sa le folosesti in dreapta si unele-s ascii si celelate utf-8 sau in stanga ai diacritice si-n dreapta nu.

    80
  36. Uitasi finalu’ – hai ma ca am glumit!

    180
  37. Viitor de AUR ,țara noastră are !

    101
    • Râdem, glumim, hai să rezumăm.
      „Fitch a revizuit la negativă perspectiva ratingului României”.
      USR e în opoziție. PSD/PNL/UDMR e la guvern.
      Marcel prim ministru. Klaus președinte.

      Candidatul suveraniștilor va câștiga.
      Îmi pare rău pentru Nicușor, dar nu ai ce salva.

      90
  38. NOU
    #80

    De notat toate aceste enunturi si urmarit progresul pe fiecare in parte.

    50
  39. Vrem și noi ce au fumat ei

    50

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)