Iată o idee simplă și de maxim efect, de pe urma căreia ar beneficia niște producători sau vânzători de vinuri care au o urmă de creier, ceea ce bănuiesc că le cam lipsește când vine vorba de o chestie simplă.
Scris tipul vinului un pic mai mare.
Atât. Să nu stau să caut sau să mă chinui să citesc, că e scris cu font de 5, dacă este demisec, demidulce sau poșircă.
Simplu sau ce?
Pe PET-urile alea de 5 litri scrie destul de măricel…
Tot aceeasi posirca e si in alea de 0.75 cu eticheta aurita.
Nu te-ai uitat la producatorul care trebuie.
Adevărul e ca uneori vad asta doar pe eticheta cu preț a magazinului, pe sticla trebuie sa citești o ditai povestea cu cai, prinți și dealuri bătute de soare pana sa găsești un cuvânt gen demisec rătăcit printre cuvinte.
Plus ca unele sticle de alb sunt asa negre ca nici nu te prinzi ce draq e înăuntru.
Si tu si Vali nu sunteti bautori de vinuri si de aceea va deranjeaza că nu scrie MARE. Soiurile de vita de vie prin denumirea lor pot indica tipul de vin si astfel fac alegerea mai usoara. Nu ai sa vezi niciodata un Chardonnay sec sau un Merlot dulce, asta ca idee.
Da, ca eu sunt somelier și cunosc toate tipurile de viță de vie și ce fel de vinuri ies din ele. Că așa îți câștigi clientelă, da-i informații cât mai ambigue ca un potențial cumpărător să zică „bag pl, îl iau tot pe ala care îl beau de 10 ani” atunci când citește eticheta.
@Calorifer: ești mai prost așa în viață, nu?
@Calorifer: aseara am baut Chardonnay sec de la Purcari.
@Calorifer: recomand o purjare
Ghici ce, soiul e scris tot cu 5, culoare aiurea, pierdut in text… Pentru ca aparent se cumpara dupa grafica de pe eticheta, nu dupa gust
@Tudor faptul că mai nou, producatorii de vin au adaptat daca pot spune asa soiurile de vita la cerinta consumatorilor si al pietei nu inseamnă ca ea reflecta intru totul caracteristicile soiului. S-a intamplat acest fenomen cum a fost si in piata auto unde segmentele A,B,C etc. astazi se intrepatrund nemaiavând delimitari binedefinite. Pentru ca asa a cerut piata.
Ok si ce e cu asta? Tu ai afirmat ca daca eu citesc pe sticla Chardonnay nu poate fi sec. Uite ca e sec. Deci nu ma pot lua dupa soi.
O idee bună! Și să scrie si dacă e făcut din struguri, pastile sau surcele
Zahărul este natural, doar este din trestie…
Și denumirile alea stupide, Dracula, Caii de la Letea, iepurii de la Dorohoi…
ce ai cu iepurii de la Dorohoi?
Aia de la Dorohoi au aroma de lacrimi de unicorn. Doar ca unicornii sunt din ce in ce mai rari, si i-au inlocuit nenorocitii cu iepuri de la Dolhasca. Aia au aroma de Alexandru Arsinel.
Eu ca idee le-aș sugera sa facă vin din struguri.
ceea ce se si intampla daca cumperi vin la sticla si nu la PET
@dny, este ca n-ai citit niciodată ingredientele unei sticle de vin? În multe cazuri nu sunt scrise, dar au un cod QR să-l scanezi sau dacă nu, caută pe site-ul producătorului.
Dap, la vinul la sticlă și bentonita e naturală…
Pana mea, una e sa zici ca nu e facut din struguri, una e sa mai contina sulfiti, acid ascorbic, antioxidanti etc
Hai sa nu ne ducem in extreme de fiecare data.
Ingrediente la o sticla de Murfatlar de 19 lei (luate de pe net): Struguri, must concentrat, corectori aciditate : (acid L- tartric, acid lactic); conservanti si antioxidanti : (dioxid de sulf, metabisulfit de potasiu, sorbat de potasiu, Acid L-ascorbic ),stabilizatori : (acid citric, acid metatartric, poliaspartat de potasiu )
O adevarata bautura 100% naturala….
E prea clasic!
Toti sunt acum speciali, cu arome si trnte subtile de alte buruieni.
Cumperi opera de arta de pe eticheta, nu continutul ei secret.
Dacă ai intrat în restaurant de pictori…
„…dacă este demisec, demidulce sau poșircă.”
Cand credeam ca dupa atat timp mai apare un articol ce n-are legatura cu politica am citit asta de mai sus.
Deci extremele sunt posirci?
Adica ala de e simplu Dulce sau Sec nu e bun?
de ce ai înțelege așa ceva?
Plus capacul cu filet. Nu știu de ce mai insistă pe plută sau plasticul ce simulează pluta.
Conspiratie ca sa nu dispara nici producatorii de tirbusoane.
Nu mai bine ce ceolofan legat cu sfoara?
Ceara cu sfoara
Ați uitat de coceanul de porumb înfipt în gîtul sticlei.
„Motonel, vin demisec de pe Dealurile Chimiei”
/s
as adauga si cantitatea de zahar
Un cunoscator STIE deja ce vin sa cumpere :))
Desigur, ala mai ieftin si de toti banii.
și ăia necunoscători ce fac?
Aia necunoscatori mai bine nu se apuca. Tara ne vrea sanatosi. Sa bea apa, pura
”Alb, mult, sec, rece și gratis.”
Nu aveti si voi un somelier care sa vi le aduca acasa si sa le aranjeze frumos in crama? In ce lume traiti?
domnu Klaus, nu toți avem 12 vile, unii suntem mai modești.
Chiar asa. Producatorii de vin zici ca vor sa vanda doar catre somelieri si ar trebui sa te prinzi tu ce fel de vin este in sticla.
Scrie in plm acolo VIN ROSU SEC sau VIN ALB DEMIDULCE, ca nu te doare la imprimanta!
Sustin! Si in alte tari aceeasi problema.
Daca la tipul vinului (sec, demisec etc) pornesc de la ideea ca e sec, macar culoarea sa o scrie ca sticlele alea maro inchis sunt jale.
Somelierii sa stea in bula lor. Poporul are alte papile. Si nevoi.
Și un Nutri-Score la alimente, tot așa cu litere mari, nu mai văd ingredientele nici cu +3
eu ma intreb de ce nu mai e cool sa treci pe eticheta anul recoltei.
Fiindcă e dubios de aflat dacă „recolta” nu există. Doar nu or trece acolo data de fabricație a pastilelor, nu?
Google lens?!
Mi-ai adus aminte de un episod din Shark Tank cand fix pe asta s-a mizat: ditamai eticheta sa stie tot omu’ ce cumpara – https://www.youtube.com/watch?v=d6K2h8YqMik
nu mai bine scrie direct: „PENTRU FIERT!” ?
Exista deja, dar nu e la sticla ci la carton
Si recomanarile ar putea fi îmbunătățite, caut de mult un vin care sa mearga cu un snitel de parizar, nimic nene, doar peste, fripturi, plm, prostii din astea!
La snitel, de porc, merge Petrus.
La snitel de parizer, de porc, un Romanee-Conti.