Foarte adorabil textul ăsta. Nici o problemă cu el, întrebarea este dacă orele alea suplimentare se plătesc. Că sunt convins că mulți nu ar avea o problemă să lucreze 1-2 ore în plus, dar să și ia bani.
Și doi, oare de ce toți întreabă de bani? Chiar nu-mi dau seama. Sunt toți lacomi și hămesiți? Sau nu vor să piardă timpul pentru 1.200 lei plus bacșis?
Pare genul de mesaj pe care l-ar scrie Pescobar. Sclavie tati, pupa mana patronului ca te-a angajat pe salariu minim.
Ironia de a fi nevoit sa scrii un asfel de text, pentru ca nu mai vin decat din astia cu doua clase, pentru ca pe aia buni te-ai pisat cu bolta ani in sir.
Dupa ce am parcurs la o companie tot procesul: interviu 1, proba tehnica 1, proba technica 2, test psihologic, m-au intrebat ce salariu vreau. Le-am spus suma X
Dupa 2 zile mi-au facut o oferta cu vreo 100 de lei mai mica de cat suma ceruta. Le-am zis nu, multumesc.
Am raspuns pozitiv la o alta companie la care fusesem la interviuri.
Ghici cine ma suna dupa sa imi spuna ca imi dau salariu cerut de mine intial?
Ce este asa de groaznic daca intrebi de salariu? Daca nu imi convine, nu te mai deranjez sa iti trimit CV-ul, sa ne pierdem timpul reciproc.
de fapt anuntul ar trebui sa contina ce presupune postul si ce salariu se ofera.
s-ar castiga o gramada de timp si decatre nagajatori si de catre candidati.
dar la noi, nu stiu cum o fi prin alte parti, si unii si altii incearca sa sa faca sa se intalneasca hotul cu prostul, considerand evident ca ei sunt hotul…
Ce rost are sa intrebi daca stii deja raspunsul?
Au o schema acum… printre primele intrebari dupe ce trimiti cv-ul e si salariul dorit. Fara sa mentioneze ei un interval salarial oferit sau ceva. Si uite asa… aleg ce-i mai ieftin desi posibil sa fie buget…
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Se gândesc că te vor „face din vorbe” să lucrezi la ei și sunt ofticați că le retezi șansa asta când întrebi de salariu din prima. Șmenari.
Cosmin, evident că salariul poate varia chiar și atunci când este fix, in funcție de nivelul angajatului: un junior va lua limita de jos, pe când un senior ajunge la limita de sus.
Nu este nevoie să spună din prima „ție Gigele, îți voi da xxxx salariu”. Dar un interval e mai mult decât decent: limita de jos și o limită maximă pe care ești dispus să o plătești, in funcție de nivelul candidatului, nivel pe care il evaluezi la interviu, prin proba practică, referințe, portofoliu etc.
E cu sechele din vechiul regim.,Am fost la interviuri (2) proba tehnica (1). Placut de colegi toate bune. numai ca.. am discutat cu colegii pe unde am mai lucrat si ce salarii am avut pe acolo. La o saptamana ma cheama seful cel mare in birou, ca de ce ai vorbit de experienta anterioara si de salariu. Mi-a cazut fata. N-am mai stat decat 2 saptamani la jobul respectiv. Ca sa vedeti ce carnat de sef era de fapt.
@ion – inteleg ce spui insa cumva am senzatia ca patronii sau hr-ul nu are ideea ce vrea. Teoretic ai nevoie de un om care sa faca x si y, sa aiba n ani de experienta si pentru asta oferi QW salariu.
Daca ai nevoie de un cofetar este irelevant ca ala stie si mecanica sau macelarie, daca ai nevoie de un mecanic la fel e irelevant daca stie si electricitate.
Vechimea ar trebui sa fie partial irelevanta la salariu – sa spunem ca 5 ani sunt suficienti sa stii ce faci, ok? Atunci salariul este 1 000 de euro, fie ca ai 5 ani sau 30 de ani de experienta, salariul este pentru ce faci in cadrul firmei, ca daca ai 30 de ani de experienta nu inseamna ca lucrezi de 3 ori mai iute, ca ala cu 5 ani de experienta repara 5 masini in 8 ore si tu repari 10 sau 15.
Procesul ar trebui sa fie simplu – firma posteaza descrierea corecta si completa a jobului in termeni decenti, nu terminologie corporatista si pachetul salarial cu o zona, gen intre 5 si 7 mii (brut) iar ala care trimite cv-ul ar trebui sa il aiba bine facut, sa scrie concret experienta si eventual o mini scrisoare de intentie unde sa explice cat de relvanta este experienta lui sau aptidinile, in caz ca nu este fix acelasi domeniu.
Si cand ajungi la interviu ramane de discutat concret despre ce inseamna jobul, mediul de lucru si salariul in acel interval intre 5 si 7.
Vad ca in 2024 in anunturi de inchiriat pe FB inca exista acelasi format ca in 91 „ap de inchiriat, zona T, detalii in privat”. Inca nu am inteles de ce acest secret, la job sau imobiliare.
@Cosmin, nu se asteapta nimeni ca angajatorul sa iti spuna salariul exact de la inceput. Ce isi doresc candidatii este sa fie prezentata o plaja salariala, astfel incat sa stie la ce se asteapta inainte sa piarda timpul cu interviul.
La fel cum si angajatorii vor sa vada un CV cu studiile si experienta anterioara inainte sa te cheme pentru discutii suplimentare.
@Bigbear, Trebuie să facem diferența între tipurile de job. Joburi gen cofetar pot avea indicatori de performanță foarte bine definiți: productivitate X prăjituri/ torturi pe zi. Faci mai puțin de X pentru că ești la început, atunci primești limita de jos. Daca ai însă un cofetar cu talent la creat figurine pentru tort va fi necesar să îl plătești mai mult, iar daca este super mega talentat ii dai și mai mult decât un alt coleg care doar știe să facă figurinele.
Când te duci in joburi de birou, de corporație, este și mai subiectiv totul pentru că nu vorbești de număr de unități produse pe oră, este mai abstract. Poți să vorbești de disponibilitatea de a face un efort mai mare sau mai mic (in timpul orelor de lucru), un angajat poate să își ia 15 minute pauza de un sandviș altul 45 de minute, ambii își fac treaba dar unul e mai dedicat, este dispus să facă mai mult, poate primit mai mulți bani.
La fel și la Horeca, spui că dai între 3500-4500 + tips + masa. Te trezești la interviu cu un candidat cu carisma la nivel maxim și care va creste satisfacția clienților și îi va face sa vina mai des, sa consume mai mult, sa recomande mai mult și poți decide sa ii dai chiar mai mult decât ai spsu inițial, in timp ce unuia care nu are carisma deloc dar își va face treaba oi dai limita de jos si aia e.
@Bigbear „vechime” se traduce in experienta si responsabilitate. Sunt importante in special in job-urile unde stii si ce sa nu faci. Nu e doar chestiune de volum.
@ion, poate ca ai vrut sa spui altceva si am inteles eu gresit.
Dar nu ar trebui ca cel care isi ia doar 15 minute pauza sa primeasca mai multi bani decat cel care isi ia 45 de minute pauza, in conditiile in care amandoi isi indeplinesc sarcinile la timp.
Conditii de munca grele dar macar plata e pe masura, right? Riiiight????
Si cu toate acestea, de fiecare data cand mergem la restaurant plecam injurand cat de scump este.
E mult de munca in Horeca, autoritatile statului de *ut de te rup, spaga e norma, munca la negru la fel.
Clientul vrea sa petreaca pana la 2 noaptea? El e stapanul nostru!
Ore suplimentare? LoL
Ajungem la 100 lei ciorba lunga!
Ciorbele au deja pretul dublu de cat ar trebui. A ajuns sa coste o ciorba si 35 de lei la restaurant si tu zici de 100 !
Cred ca in momentul actual in Horeca stau lucrurile exact la fel cum stau lucrurile in imobiliare de ani buni. Profit cel putin 100% inainte de ‘optimizarile’ fiscale.
Exista locuri unde meniul zilei costa 25-30 de lei. Asta de exemplu in orase cu staif precum Cluj sau Brasov.
Stiu ca vita aia buna e in jur de 100 de lei ca vad si eu preturile prin magazine dar cand imi ceri 60 de lei pe o pizza si 40 de lei pentru o ciorba parca nu mai inteleg.
In plus sunt unele restaurante unde vad aceeasi oameni servind de minim 5 ani.
Asa ca la unii se poate, la altii nu. Se pare ca la asta care a dat mesajul nu prea se poate….
leasingul la 2-3 autobuze nu e ieftin, tati.
uite la pescobar.
am văzut prin zonă, imediat ce le-a mers bine doi ani cu restaurantul, asociații și soțiile și-au luat cotețe de +100.000€ bucata. nu doar ei, cei 2, ci și soțiile lor. el pe maro, ea pe roșu. el pe negru, ea pe alb. și nu varianta de săraci, +300CP, varianta sport, +400CP. ce mai sunt 20.000€ în plus la valoarea mașinii, per mașină, când e leasing?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
La fle si potentialul angajat poate sa spuna acelasi lucru.
Fa pasi si nu-mi mai pierde timpul. Lasa locul unui alt patron care chiar are nevoie sa angajeze oameni.
Astia cu „sa nu intrebati de bani” sunt de-a dreptul gretosi. Da, hai pierde timpul cu interviuri ca apoi sa-ti facem o oferta de rahat.
Pentru ca vor sa te citească, sa vadă dacă ești disperat, sa aibă suficient timp sa te vrăjească și sa te agațe.
Daca ma calific pentru punctele 4 si 5, de ce m-as mai face ospatar?
Salariul minim pe economie este de 2.363 lei. E imposibil legal să plătești un salariat cu 1200 lei, chiar dacă ar fi cu contract part time.
Salariu minim e pentru cand esti angajat poate il ia pe drepturi de autor
Salariu minim brut vs net:
8h/zi, 3700 lei = 2363 lei net
6h/zi, 2775 lei = 1697 lei net
4h/zi, 1850 lei = 1156 lei net
2h/zi, 925 lei = 601 lei net
1h/zi, 463 lei = 301 lei net
Esti sigur ca e imposibil legal sa platesti 1200 lei?
Florin,
E posibil sa platesti 1200 de lei net legal un angajat part-time,dar taxele le platesti pentru salariul de 3700 de lei brut.
Punctul 5 e de tot rasul. Da, de aia ma duc la resturant, sa ma holbez la chelnerite fotomodel in timp ce ele stau pe telefon la bar si nu ma baga in seama. Sau, pusa altfel problema, nu cred ca vreodata cineva n-a bacsis pe motivul „m-a servit chelnerita perfect, pacat ca e urata”.
Patronacheii sunt in delulu mode. Avand in vedere ca probabil e 2230 de lei salariul si intarzie in medie cu o saptamana. Ar trebui sa reconfigureze cerintele:
– sa ai puls, majoritatea dintilor in gura, sa te speli, sa ajungi cat de cat la servici si sa incerci sa realizezi o parte mare din ce iti cerem. Deja ce depaseste asta e grandomanie. A si sa nu uit, sa stie sa scrie si citeasca (la nivel de clasa a II-a)
TREBUIE sa
1. sa nu fiu analfabet functional
2. sa nu intreb de salariu
3. sa fiu om harnic si sa sa fiu pregatit sa stau la ore suplimentare
4. sa stiu vorbi frumos
5 sa fiu aratos
Bun
Deci, stiu sa citesc si sa inteleg un anunt, stiu vorbi frumos, sunt harnic si dornic sa muncesc si sunt si frumusel, daaar sa nu intreb de salariu. :)))))))))))))))))))))
Daca as bifa cu brio toate calitatile alea tu crezi ca as cauta de munca in HORECA? :))))))))))))))))
ce idiot
In afara de 2. si 3.1., restul au cumva sens
Adica da, daca vrei sa servesti la mese trebuie sa fii prezentabil, curat, sa stii a vorbi articulat, sa fii politicos. Desi in horeca ar trebui sa fie si joburi in spate, la curatat legume si spalat vase, ma gandesc. Daca ma gandesc si mai bine, nici bucatarii nu trebuie sa bifeze musai 4. si 5.
Si atunci, care e rostul postarii?
Si atunci revenim la 2. si 3.1.
Cumva e multa munca pe bani putini? Ore suplimentare garla, dar platite la minimul pe economie si restul „din bacsis”? Care bacsis unii il dau pe card, iar patronul il dijmuieste?
De aia intreaba oamenii de salariu, ca e plin domeniul de combinatori si de tepari. Si vor sa stie din prima daca are sens sa aplice, sa nu isi piarda timpul.
Nah, s-au schimbat vremurile – acu ceva ani trebuie sa vina omul cu caciula in mina, sa te convinga ca are experienta si ca e bun, iar apoi iti revenea TIE, seful, sarcina de a decide daca il iei si ce bani vrei sa ii dai.
Dacă nevoile mele personale sunt de 4000 de lei pe lună și tu vrei să mă angajezi pe 3000 sunt două variante: fie refuz job-ul, fie îl accept cu gândul că găsesc modalități să te fac de mia aia de lei diferență.
Atunci nu e mai corect să spună din start ambele părți „timpul meu se vinde începând cu X”, respectiv „acest job se plătește de la Y la Z în funcție de calificare” și dacă cele două intervale coincid trecem la pasul următor, interviu, proba de muncă șamd? De ce atâta secretomanie?
Agarici cu pretentii. Intrebarea mea e, de ce s-ar angaja cineva care stie sa scrie si sa citeasca, e dispus sa lucreze ore in plus (nespecificat daca platite sau nu), sa fie si punctual (azi nu mai poti fi punctual la orele de varf) si sa mai arate si prezentabil la unu’ care il ia din prima cu arogante de sef la buda din fundu’ curtii? Si fara sa stie in clar pentru ce bani de inghetata ar face tot efortul asta.
Haidii sefu’ marca banu’ ca nu se da nimeni jos din pat pt tine fara compensatie rezonabila.
Mergea și pentru postul de Cotroceni.
Acolo e putin invers, programul incepe cand incepe si se termina cu o ora inainte de deschidere.
Si dupa toate pretentiile astea majoritatea patronilor vin si se plang ca nu exista oameni care sa vrea sa munceasca in Horeca.
Nu stiu ce este gresit in a intreba de la inceput plaja salariala pentru o anumita pozitie.
Sa spunem ca tu ca patron esti dispus sa oferi intre 3.000 si 5.000 de lei pentru postul de ospatar. Daca eu deja lucrez undeva pentru un salariu de 6.000 de lei, nu are niciun sens sa mai continuam interviul si sa-ti explic cat de potrivit sunt pentru aceasta pozitie. ar fi doar pierdere de timp.
Nu este nimic gresit dar dupa al zecelea „ce salar’ da-ti” , caruia ii raspunzi ca intre 3 si 5000 ca apoi sa te injure pt ca betmen ti se cam ia.
Dupa al 15-lea „detali ?” pe care il intrebi punctual ce detalii ar vrea si nu mai raspunde iar ti se cam ia.
Adevarat, unii au impresia ca ne angajam ca sa vedem sefii la fata. La ultima interactiune pe linkedin cand m-a intrebat o hr-ista daca vreau sa beneficiez de oportunitatea unei viet eu am intrebat ce buget au. A zis ca stii ca ne vedem, discutam dupa aia, i-am zis cat vreau, ea a zis bine pa. Cel mai bine. Daca nu conduci o organizatie care vindeca cancerul sau faci ceva foarte foarte misto, 99.99% din oameni vin la tine sa lucreze pentru salariu sa isi ia mancare, sa plateasca curentul, haine la copii si din astea.
@VladM, nu mai bine pui tu salariul direct in anuntul de angajare si atunci scapi de toate intrebarile cu „ce salar’ da-ti”?
@AndreiG & restu, vedeti voi vedeti problema din unghiul gresit. Sunteti obisnuiti cu experientele de recrutare de pe Linkein unde in momentul in care cineva te abordeaza iti vede deja experienta si claificarile.
La anunturile astea e invers, tu postezi anuntul si apoi iti scriu oameni despre care nu stii nimic si din prima te intreaba „Cat dai ?” ca apoi sa-ti spuna ca ei sunt zugravi desi postul era pt ospatar cu experienta, sau sa-ti spuna ca ei sunt in Galati desi tu cauti in Cluj si lista poate continua.
Din intamplare am lucrat in horeca vreo 8 ani de la angajat la partener, este ceva deosebit.
@Vali & restu companiei
Va rog eu, ca experiment, postati un anunt de angajare in horeca, cu salariu in clar si ce mai vreti voi si dupa zile veniti inapoi si raportati
– cati v-au spus ca salariul e prea mic
– cati v-au spus ca nu va cred
– cati fara nicio legatura cu domeniu sau jobu v-au scris
– cati v-au injurat doar asa, gratuit
Depinde, daca din descriere le spui sa nu intrebe detalii cred ca vei lua ceva in frigider..
NIX nu e vorba de intrebat despre detalii, este vorba de persoane care trimit un mesaj format dintr-un singur cuvant si anume „detali”… atat, nu tu cine sunt, ce detalii vor, ce calificari au, nimic.
Sunt exact oamenii care lasa exact acelasi comentariu sau dau mesaj la anunturile de vanzari de masini sau diverse si de multe doar se baga in seama aiurea.
Majoritatea posturilor din Horeca sunt necalificate, de ceea vedeti din ce in ce mai multi straini veniti sa munceasca aici timp de 8-10 ore/zi.
Ceea ce foarte multi nu vreti sa intelegeti e ca adesea nu salariul este problema (cost), ci disponibilitatea!
Nu gasesti oameni, nu se tin de treaba, nu te intelegi cu ei, nu muncesc.
Horeca = bottom of the barrel.
Angajatul roman are multe probleme:
– sanatate
– familie
– copii
– birocratie
– transport/acces
Si uite asa, te trezesti ca nu ai cu cine sa iti desfasori activitatea, pentru ca angajatul are probleme sau lucruri mai importante de facut.
Nu glumesc. E innebunitor sa ii faci contract, sa ii faci medicina muncii, PSI etc si dupa cate zile sa nu iti mai raspunda la telefon. E deja normalitatea cu angajatii romani.
De aceea angajatii straini sunt solutia, indiferent de parerea voastra.
La fel e si cu romanii plecati pe afara. Acolo rup restaturantele muncind.
Apoi vine problema posturilor calificate, iar bucatarii sunt niste vedete.
Nu gasesti bucatari nici daca dai cu tunul, iar bucatarii buni sunt pasari rare.
Un bucatar bun e adesea diferenta dintre profit si faliment, pentru ca el stie sa se uite si la costuri.
Un bucatar bun nu iti vine sub 5000 eur net, deci nu mai comentati ca e mancarea scumpa la restaurantele bune.
Problemele cu angajatii care nu iti mai vin dupa doua zile provin de la calitatea oamenilor pe care ii recrutezi.
Cand tu propui salariul minim pe economie, o sa vina anumite categorii de oameni la interviu: cei fara nici o experienta si cei neseriosi, care nu au putut sa pastreze locul de munca anterior.
Daca vrei oameni seriosi si capabili, atunci in general va trebui:
– sa ii furi de la concurenta – ceea ce implica salarii mai mari decat restul pietei SAU
– sa ii pregatesti intern – ceea ce implica sa le platesti cursuri de specializare.
Wtf 5000 de euro net? In ce univers castiga un bucatar in Romania 5000 de euro net? Adica patronu plateste pt . bucataru ala aproape 10k brut. Asta pe langa restul angajatilor si alte cheltuieli. Deci ala mort copt trebuie sa scoata minim 10k pe luna doar pt. bucatar basca de restul cheltuielilor? Are u on drugs ?
Ca sa inteleg. Pentru HORECA normalitatea si tinta e angajatul care isi abandoneaza :
-sanatatea
-familia
-copiii
, ar trebui sa locuiasca la locul de munca pentru a nu se pune problema ca pierde timp cu transportul, si daca se poate, sa lucreze la negru pentru a nu-l pune pe patron sa aiba de a face cu birocratia. A…si sa nu intrebe care e salariul. Where do i sign up ?
rup restaturantele muncind – > sunt platiti pentru ruperea aia.
EU cred ca noi traim in alta lume…
Nu neg ca ai de a face cu persoane de genul, dar sa generalizezi e tot asa cum amu spunem ca pe Germania sau pe Anglia doar romanii muncesc…
Sa numesti problema :
– sanatate
– familie
– copii
inseamna ca tu ai o Problema…
Eu inteleg ca tu ai afacerea ta, dar atunci cand am copilul bolnav, il las singur in spital si vin sa iti fac tie banii de masina ? Daca am de facut o operatie, o aman pentru ca e vara si tu nu poti fara mine ?
Da, pai sa vedem : la 5000 de Euro net , inseamna 8600 Eu Brut . Asta inseamna ca eu ca si restaurant trebuie sa scot doar pentru a plati salariu la chef – 350 Eu/Zi . 1800 lei fara alte costuri doar pentru un bucatar …
Ce preturi trebuie sa pot sa imi permite asta nu stiu, dar cu siguranta preturi imense…
Sau rulaj mare, dar pentru asta nu e nevoie de bucatar…
si daca imi ceri pentru o portie de cartofi prajiti cu o bucata de carne – 100 de lei atunci prefer sa iau 4 saorme la pretul asta !
Eu nu comentez ca e mancarea scumpa la carciuma ta, pur si simplu nu te vizitez. Poti sa-i dai bucatarului si 10k pe luna, e strict problema ta.
@Vio, stiu in în Galati bucatar cu 10.000 lei net. Și nu suntem nici stațiune, nici „miez” , cum e Cluuuuju. Deci ce ți se pare asa incredibil?
Singurul comentariu pertinent si sariti toti cu minusuri, mama lor de patroni.
Ce vrea Cristian sa spuna este ca angajatul roman foloseste familia/ copii / sanatatea foarte frecvent ca scuze ca nu aparut la munca sau ca a intarziat, nu ca a avea chestiile alea sunt o problema.
Daca nu ma credeti incercati sa faceti niste lucrari la casa, gresie, faianta, electrice si sa vedeti de cate ori mesteru nu ajunge azi ba ca i s-a stricat masina, ba e bolnava nevasta, ba are copilu muci, ba tre sa mearga la primarie.
@Alina I, este o oarecare diferenta intre 10.000 lei si 5.000 euro (adica 25.000 lei). Poate salariile alea de 5.000 euro sa le primeasca un bucatar chef la un restaurant foarte luxos, dar in niciun caz nu este asta norma, asa cum se intelege din comentariul lui Cristian Cristescu.
Horeca zice ca statul in picioare aduce bani:
Revelion în Poiana Brașov, mai scump de trei ori ca la New York și Londra. Un sejur pentru doi adulți și un copil costă…4.400 de euro (Bizbrasov,ro)
Aduce bani …. d(o)ar patronului pentru urmatorul SUV luat tot pe firma bineinteles.
Vezi cat costa un revelion la un restaurant de TOP din New York si cat costa la unul din TOP din Poiana. Stiu ca sunt top-uri diferite, dar comparatia asa ar trebui facuta
„Patronul român” in toata splendoarea sa!
Adica avantaje doar de partea partonului: muncesti cat vrea el, te plateste cat vrea el. Zero respect pentru angajat. Da, atat timp cat nu ii platesti munca corect nu avea pretentia de respect.
Iar moral asta inseamna ca opresti plata lucratorului / muncitorului / angajatului, tu punandu-l sa faca mai mult de munca decat orele platite.
Hmm…cred ca stiu persoana care a scris postul, are un restaurant In Brasov (Bistro De L’arte) si se pare ca este printre cei mai buni bucatari din tara..
Si din cate stiu, nu prea ii pleaca personalul. Dar nah, nu am acces la dedesubturile afacerii…
Ehe, daca ar fi unul sau doi, ce bine ar fi pentru angajatii din Romania,
Dar din pacate sunt exceptii cei care nu gandesc/fac asa cum e scris acolo.
Ce sunt eu curios e cum e posibil ca in Bulgaria preturile din Horeca sa fie mai mici decat in Romania si cu toate astea nu prea vezi angajati din Sri Lanka, Pakistan etc. Cum de aia gasesc angajati si noi avem o problema pe partea asta ?!
probabil pentru ca nestiind engleza nu prea pot pleca in alte tari. Sau ceva?
SUNT MAI PROȘTI CA NOI, DE AIA!!!!
Se termina cand se termina. Cand ai copii, ca si ospatarii mai au copii, ai cam vrea sa stii cand se termina, ca si daca e platit tot nu ai vrea sa stai 10-12 ore la serviciu, 3 zile din 7, doar ca sa nu mai angajeze patronul inca un om.
Cu ceva ani in urmă era un afiș ,scris de mână de patron, pe două rânduri, într-o locație Horeca. Primul rand: Vă rugăm să păst-. Al doilea rând: rați bonul fiscal până la ieșire.
Producția industrială a României a înregistrată o scădere de 2,2% ca serie brută în primele nouă luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași muncă a anului trecut, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.
S-ar putea sa fie mai mare scaderea in realitate. Apar tot mai multe semnale nasoale si nu doar din automotive.
meanwhile, patron de restaurant (are decat unu) in municipiu in provincie si-a luat ultimul tip SUV Masarati. E bine
Regula e simpla, daca o companie se coimaneste cand intrebi de salariu poti deja sa o tai de pe lista, salariul in 99% din cazuri e prost, e drept pot exista situatii de moment cand preferi sa fii sclav decat boschetar dar si alea sunt un procent aproape de neluat in calcul