Vreau parc în Prelungirea Ghencea, dar cu o condiție…

Primarul Bucureștiului vrea să facă un parc în PRelungirea Ghencea, în locul Serelor Militari, zice știrea. Mi se pare o idee bună, dar aș pune o condiție. Ai acces în parc doar dacă faci dovada că stai în zonă.

Glumesc. E loc acolo pentru o școală generală, o grădiniță și o parcare P+4, să își lase părinții care vin din Bragadiru (partea din stânga Prelungirii aparține de Bragadiru, așa cum zic panourile) și să ia metroul.

Ar fi ceva nemaivăzut la noi, să colaboreze niște instituții ale statului într-un orizont de timp normal, adică în timpul vieții noastre. Și acum e momentul perfect pentru a cere să se rezolve asta acum. Acum. Repede. Stă de 20 de ani abandonat, nu cred că e cineva care spune/crede că ADS are planuri cu terenul ăla (mă rog, altul decât de a-l vinde rechinilor imobiliari). Eu cred că până la alegeri se poate face.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Parcare gratis ! :D

    Comentariu apreciat.282
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1677
    • Sa nu mai dea voie la masini de Bragadiru in Bucuresti ca e plin de masini cu numere de BG peste tot.

      Comentariu apreciat.470
  2. Simplu! Faci ca in Spania, Japonia, pui niste bariere la intrare si taxezi persoanele. Stai in sectorul respectiv ai acces gratuit pentru tine si familie + 1 persoana. Restul platesc o taxa modica la intrare si cu asta reusesti sa strangi si o parte din banii de mentenanta. Inchizi parcul la 7 seara (9 seara in timpul verii) si te asiguri ca nu e vandalizat. Suna SF nu?

    Indecis. Tu ce zici?2141
    • ce?! exista asa ceva? cum sa taxezi intrarea functie de alocarea resedintei?

      1216
    • Deci dupa ce ca nu sunt parcuri, cand se face unul (daca se face), sa fie cu plata nene. Sa nu cumva sa vina puhoi de maramureseni in parcul din Prelungirea Ghencea. Ca asa a vazut var-miu pe Descoveri intr-o seara, ca era un reportaj cu Japonea.

      Comentariu apreciat.548
    • @Raphael unde ai vazut prietene asa ceva in Japonia?
      Vezi sa nu confunzi cu gradinile private ca aia e alta mancare de peste

      Comentariu apreciat.301
    • Imi place, esti amuzant. Copiii care nu mai sunt la varsta la care au nevoie de parinte atasat, dar nici la varsta de buletin..ce-or sa faca? Cer bani parintilor numai ca sa intre in parc? Le baga parintii buletinul in fund ca sa poata sa se joace in parc de la 14 ani incolo?
      Dupa ce ca nu mai ai loc sa bati o minge pe strada din cauza masinilor, acuma nici in parc nu mai ai voie daca esti sarac. Te rugam nu candida la nimic.

      205
    • @Bruta O mare parte din parcurile din Japonia au taxa la intrare, in special in Tokyo/Kyoto/Osaka.

      The entrance fees for Shinjuku Gyoen in Tokyo, Japan are: Adults: ¥500

      Nishinomaru Garden A garden within Osaka Castle that costs an additional ¥200 to enter

      Sunt multe exemple, multe dintre ele fiind chiar gradini botanice (astea fiind parcurile din orasele mari). In zona rurala sunt parcuri, gradini si paduri pe peste tot, toate fara taxa.

      819
    • De ce la 9, eu propun ca deja la 8:30 sa se ia curentul, doar la 6 tre’ sa fie schimbul 1 in fabrici si uzine

      124
    • @BGDN Aici nu era vorba de copii, in general copii pana in varsta respectiva au intrare libera in marjoritatea locurilor. De ce ai avea nevoie de buletin la varsta aia? Nu ai carnet de note? Aaa, l-ai inscris la o scoala din capatul celalalt al orasului? Nasol.

      Vad ca va ultragiati cand auziti de orice fel de taxa. Cam cat credeti ca platesc locuitorii din Bucuresti pentru intretinerea parcurilor? Cati bani au fost mancati in S3? Daca era taxata pana in 5RON intrarea/zi ar fi asigurat un venit constant pentru mentenanta parcului plus ar fi fost un motiv sa nu mai vandalizeze toata lumea parcul.

      Toata lumea vrea parcuri amenajate frumos, cat mai multe daca s-ar putea, toate situate de cele mai multe ori in zone premium ale orasului.

      815
    • Raphael, sa inteleg ca tocmai ai comparat parcuri din Japonia, in care aia penseaza boschetii si fac pedichiura la pesti, cu un posibil parc dintr-o localitate de la noi?

      134
    • @Raphael

      1. Alea pe care le-ai dat tu ca exemplu in Japonia sunt parcuri/gradini botanice unde intrarea este cu plata pentru toata lumea, nu doar pentru locuitorii din alte cartiere.
      Avem si noi Gradina Botanica de vis-a-vis de Cotroceni, unde toata lumea plateste intrarea.

      2. Chiar daca prin absurd punem o taxa, de ce ar trebui sa beneficieze cei din Prelungirea Ghencea de acces gratuit? Ca doar parcul nu va fi amenajat din banii lor, va fi amenajat din banii tuturor locuitorilor.
      Daca vor parc cu acces limitat, pot sa puna ei mana de la mana si sa cumpere terenul, apoi sa-l amenajeze si sa-l intretina.

      192
    • @Gogu Da, am dat un exemplu dintr-un parc situat intr-o capitala. Gresela mea e ca nu am dat un exemplu din Europa. Uite ia un exemplu din Barcelona: Park Güell – care e intr-adevar o atractie turistica privata. Daca esti din zona ai acces gratuit. Sigur, exista multe alte parcuri in oras fara taxa. Nu stiam ca Bucuresti S6 e localitate.

      710
    • @Raphael
      Cred ca faci o mica confuzie. Parc, in tara asta, inseamna o bucata de pamant cu iarba, copaci, banci, locuri de joaca pt copii/ caini, eventual o terasa. Ce zici tu sunt parcuri tematice, gen gradini botanice , sau Disneyland, sau parc Guell, in Barcelona, unde intradevar se plateste taxa.
      Dar chiar in centrul Barcelonei, in fata la Sagrada Familia, vezi ca e un parc cu acces liber…cu banci, alei si locuri de joaca.

      123
    • Sa nu „va” radeti de gandirea rudimentara a tovarasului @Raphael pentru ca in sectorul 4, parculetele dintre blocuri au fost INGRADITE si arata ca niste inchisori colorate care insa se inchid la ora 22 si se deschid la 7 … aaa si se mai inchid si in orele de odihna de dupa amiaza.
      Fiecarui parculet ii este arondata o baba ninja level 999 care detine cheia ce deschide si inchide portile.

      74
    • La Guell, cand am fost eu, nu se platea nicio taxa. Acuma relativ recent, probabil e cu taxa, ca se sufoca de lume. Dar are legatura cu parcurile de la noi, cat are Tokyo cu Faurei.

      15
    • Raphael, ce zici tu se aplica daca locuitorii din PG pun bani si cumpara serele sufletului si isi fac singuri parc.
      Daca e din bani publici pe terenul statului nu prea merge. Nu ca nu le-ar permite legea, probabil permite, dar ar fi de porc.
      Plus ca primii afectati ar fi chiar locuitorii zonei, pun pariu ca cel putin jumate din ei au inca buletinul in alta parte

      51
  3. Parca scuza statului era ca il tine ADS pentru retrocedari. Daca candideaza Firea in 2028 la Primarie poate se ‘indulpeca’ statul sa il cedeze 50% catre parc, 50% catre dezvoltatori.

    42
  4. Sunt hater daca zic ca nu merita parc?

    Cand s-au mutat toti in Bragadiru, Popesti Leordeni, Pantelimon la case ieftine nu s-au gandit ca nu au parc, gradinite, scoli, etc. Cumva prin actiunea lor au incurajat mafia imobiliara sa construiasca niste ghetouri.

    Comentariu apreciat.4115
    • Nu esti hater, de obicei de prosti nu trebuie sa iti fie mila. De bolnavi si saraci da, de prosti nu.

      1611
    • @SirNeo nu esti hatr, esti doar prost.
      Tu daca te muti in Rahova in spatele pietei pentru ca doar acolo iti permiti, nu vei face tot ce tine de tine ptr a schimba zona aia? Sau te vei complace si vei trai in mizerie?

      Indecis. Tu ce zici?248
    • Irod, they are the same people…

      38
    • @amandoi
      Bai nene
      daca acolo s-a inceput construirea ca era teren mult si ieftin,
      si s-a construit prost si inghesuit ca na se puteau ocoli legile,
      si apoi multi au cumparat acolo pentru ca acolo si-au permis,
      si da sunt prosti pe termen lung pentru ca au incurajat, desi pe termen scurt mediu si-au rezolvat si ei problema locativa chiar daca au amplificat traficul,

      acuma logica sanatoasa si rationala este:
      sunt prosti, repet pe termen lung, deci nu merita ei, deci doar pentru ca nu merita ei sa nu se faca parc dom’le.
      Sau ma rog, replica voastra este ceva in scarba gen „hai bine sa se faca parc, dar nu merita aia”.
      Mai bine sta asa si pana la urma ajunge tot la retrocedari, unde noii proprietari vor vinde parcelele si se va construi similar cu fortarea la maxim a legilor.

      Nu locuiesc in prelungirea Ghencea, locuiesc pe strada Raul Doamnei.

      27
    • Da, esti hater, copiii din zona aia merita parc. Sigur, vor fi 2-3 care se duc sa sparga seminte in parc, dar majoritar de parc se vor bucura copiii, nu aia care au cumparat in zona, intelegi diferenta? Si in 20 de ani, ai vrea sa traiesti intre niste adulți crescuti intre 4 pereti sau intre niste copii care au copilarit cu alti copii in parc?

      39
    • SirNeo, tu stai in Cotroceni, Primaverii sau alte cartiere premium? Sau unde?

      00
  5. Face el o pula.

    Terenul ala e in Sectorul 6, Ciucu il cere de 5 ani sa faca parc, s-a plans de nenumarate ori ca ND nu ii raspunde.

    Iar Ciucu, spre deosebire de ND, a demonstrat ca poate realiza parcuri, vezi Liniei si altele din sector, facute de la zero.

    Indecis. Tu ce zici?926
    • Da, sa i-l dea lui Ciucu care sa dea jumate la dezvoltatori si jumate sa faca un parc care sa incurce planurile de tren metropolitan.

      186
    • A scuze asta cu incurcatul trenului metropolitan a facut-o deja. Intelegi ideea.

      56
    • Ii cere Ciucu lui Nicusor Dan terenul ADS-ului si Nicusor nu vrea sa il dea? Dar ce? e al lui sa il dea?

      132
    • Deci Nicusor il cere de la ‘stat’ (ca nu e al primariei) si tu plangi ca Ciucu il cere de 5 ani lui nicusor si ca ala nu raspunde. Si e usor sa ai buget sa faci parcuri cand nu trebuie sa platesti subventii si sa faci lucrari de infrastructura. Plus niste datorii de la (cu adevarat) greaua mostenire…

      182
    • Ce tren metropolitan ar trece pe acolo ? ce tren metropolitan face Nicusor ? Ce ?

      Ionel, da, ALPAB (Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti) e la ND, o institutie sugrumata de coruptie si incompetenta – vezi Herastrau si Cismigiu cum arata.

      Tocmai pentru ca se refuza predarea spre administrare catre sectoare.

      316
    • Vale, mie ca cetatean putin imi pasa cat de greu ii e lui Nicusor, ca nu are bani de parcuri, ca greaua mostenire, ca draci si scuze.

      Tocmai, daca nu poate, sa dea altuia care poate si sa ne scuteasca.

      219
    • Despre Ciucu, mai usor cu el pe scari si iti explic de ce. Eu locuiesc in S6, in Drumul Taberei.
      Cu ce se lauda el ca a scos masinile de pe troutuar, da, a facut. Si este foarte bine si frumos dar doar pe bulevardul Drumul Taberei si altele similare, desi el vorbeste la general despre asta. As vrea sa il vad ca face acelasi lucru si pe strazile dintre blocuri … o sa il urmareasca cu furci si topoare.
      Foarte bine, a inceput sa delimiteze cu stalpisori unele zone de dinainte de trecerile de pietoni (sa nu se mai parcheze pana in buza si chiar peste trecere), unele statii autobuz (Orizont) unde parcau toti cocas la liber. F buna treaba si bine gandita.
      Pe Bd Drumul Taberei anul trecut in zona Favorit-Orizont a plantat lalele pentru 6 luni. Apoi scos totul si inlocuit cu copaci.
      Tot in zona Favorit a eliminat complet parcarea dintre bulevard si zona comerciala. Avand in vedere ca acolo este o policlinica MedLife si urmeaza un centru multi-cultural (Favorit), idea de a desfiinta parcarea doar ca sa extinzi o zona pietonala, care oricum era foarte generoasa acolo, este stupida si nu foloseste la nimic. Eu inteleg orasul de 15 minute si il sustin dar mai exista nevoie si de parcari.
      Trecerile strada-trotuar erau facute frumos cu panta lina. Nuh, nu e bine. A spart asfaltul,tot de el pus, si a facut aceasi panta/rampa din placi.
      Idem scos asfaltul si refacut trotuarul adiacent parcului pe una din laterale tot cu placi. Deja sunt ridicate / lasate la colturi, in cativa ani, dupa cateva ierni va fi veselie.
      Parcul Liniei de care zici, foarte ok ca s-a facut parc dar oare nu a fost facut cu dedicatie pentru a salva ghetoul Exigent aprobat tot de liberali ??? Foarte bine ca s-a facut acel parc dar a blocat si deturnat prosteste calea de acces directa catre Iuliu Maniu intre Plazza si Cora. Acum cand vii dinspre Bd. Timisoara nu mai mergi drept spre rondul de la Cora spre Iuliu Maniu ci trebuie sa faci o bucla inutila spre stanga.
      Apoi nu rateaza nici o ocazie sa il muste de cur pe Nicusor. Daca ar face-o motivat as zice pentru ca dupa cum vezi din ce am scris il felicit pentru ce a facut bine, dar o face numai pe ordin de la partid si pe principiul stupid ca sa ramana primariile de sector cu banii.

      233
    • andreid – pe scurt, te plangi ca nu s-au facut parcari in loc de parcuri, si ca nu mai poti ajunge cu masina nu stiu unde.

      Fix din aceleasi motive pentru care tu nu esti de acord cu Ciucu, eu sunt si l-am votat. Si ca mine majoritatea locuitorilor.

      Tot in Drumul Taberei si eu.

      317
    • @CosminO
      acolo era o parcare care deservea o policlinica + centrul multicultural care va fi finalizat.
      A fost eliminata parcarea ca sa se extinda un trotuar placat cu placi ceramice.
      NU PARC, tot beton.
      Macar ai decenta cand comentezi.

      Eu am laudat la Ciucu ce a facut bine si cu logica.

      144
    • @CosminO, cum naiba sa declari ca Ciucu cere terenul de la Nicusor Dan, in conditiile in care terenul nu este al Primariei Generale?

      Acum sunt doua variante:
      – ori Ciucu vorbeste prostii si CosminO le ia de bune, fara sa se gandeasca daca sunt posibile;
      – ori CosminO vorbeste prostii doar ca sa il critice pe actualul primar.

      152
    • andreid nu, in loc sa vorbesti de parcuri, ai dat-o pe parcari.

      Tot ce ai spus de parcuri a fost legat de Liniei, ca trebuie sa ocolesti 5 minute, ca si cum ideea in sine de a face un parc acolo e gresita, pentru ca nu mai poti tu sa mergi drept pe langa Plaza pana in rondul de la Cora.

      311
    • Andrei G – ND ar fi trebuit sa recupereze zona aia de mult si apoi sa o cedeze in administrare catre S6.

      Asta e ideea.

      Cum e formulata acum stirea, pare ca ar fi un succes al lui Nicusor, cu terenul recuperat si parcul deja facut, cand el (prin ALPAB) si-a dovedit incompetenta in mod repetat, nefiind capabil sa gestioneze nici parcurile care deja sunt in administrarea Primariei Generale.

      Si oricum, nu a zis nimeni ca terenul va fi cedat, doar ca a fost cerut.

      Pana la transfer mai e. Si de abia apoi urmeaza discutia despre ce se va face pe el.

      Probabil ca Nicusor il va pastra in administrare, pentru ca „stie el sigur” ca daca il preda catre S6, Ciucu nu va face parc ci blocuri.

      Pentru ca asa e Nicusor, obsedat de imobiliare, iar daca ar fi dupa el, cum de fapt a si propus public, ar fi blocarea PUZ-urilor pana la urmatoarea venire, si sectoarele sa dispara practic, toti banii la Primaria Generala, ca stie Nicusor mai bine ce sa NU faca cu ei.

      215
    • CosminO este clar ca nu poti sa intelegi ce citesti.
      Bonus, daca te uiti si mai sus prin comentarii vei vedea ca eu am criticat logica unora ca „pentru ca au fost prosti si au cumparat in Prelungirea Ghencea nu prea ar merita sa se faca un parc in loc de fostele sere”
      Deci vreau parcuri stai calm.

      La Favorit s-a inlocuit asfalt cu placi ceramice, deci no change.
      Eu folosesc masina maxim la 15% din drumuri deci nu plang dupa parcari in mod special
      DAR sunt necesare si astea.

      Legat de parcul Liniei, poti folosi GMaps si vezi cum era organizat inainte.
      https://www.google.com/maps/@44.431522,26.034701,507m/data=!3m1!1e3?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTAwMS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
      Concret parcul Liniei a inchis strada dintre Timisoara si rondul Cora in mod inutil si ilogic.
      Puteau ramane parculetul vechi si asta nou fiecare separat.

      72
    • BGDN – tren metropolitan …. asta a fost una dintre glume.

      40
    • Da, da, Ciucu. Numa un pic sa termine parcul Grozavesti, ca si acolo s-a batut intens cu agenturile

      42
    • CosminO
      cand o sa poti da exemplu de capitala sau oras european unde subdiviziunile orasului au buget propriu, te poti iubi in continuare cu primarii de sector.
      Pana la proba contrarie, adica exemplul pe care ti-l cer mai sus, lumea civilizata spre care teoretic tindem si noi functioneaza cum propune ND.
      Ca o paranteza pt tine, si Buc functiona asa sau aproximativ asa dpdv bugetar, pana cand Nastase l-a faultat asa pe Basescu.

      62
    • Cum ziceti voi, pana una alta nu e niciun teren predat, iar ND e tot gramada la facut de parcuri.

      28
  6. Acolo ar merge niste blocuri de vreo 10 etaje. Nu e nevoie nici de parc, nici de scoala, vedeti voi dupa aia cum va descurcati. Important e sa se faca residence-uri.

    212
  7. ND sa faca dracu Prelungirea Ghencea mai intai si sa lase visele umede, nu exista strada, cat de cat importanta, mai jegoasa in Bucuresti

    617
  8. In PUZ-ul vechi e prevăzut un parc dar cam pe o zecime din teren… îl fac pe ala și spun că s-au tinut de cuvânt.
    Prin niște postari mai vechi chiar Ciucu (parcă) spunea că terenul face parte din fondul de retrocedări și va fi greu de scos (aici îi dau dreptate ar vrea destui să li se retrocedeze acolo – vezi ancheta Recorder de acum câțiva ani despre retrocedările din zonă care spine unde erau terenurile originale).
    In rest… dacă se vrea parc, copacii sunt mari, doar îi mai curăță puțin, trage niste alei și gata, ai parc cu umbră fără să aștepți zece ani.

    140
  9. Blocuri, șerif. Aia se va face acolo, blocuri. Eventual clădiri de birouri, poate și vreun hypermarket. Nu parc, nu zoo, nu grădinițe, școli sau altceva. Clădiri înalte, aia e destinația acelui spațiu.
    Îl mai lasă la păstrare vreo 8 – 10 ani, se mai întreține un pic „cearta” între Ciucu, Nicușor Dan, ministerul apărării și ce alte instituții ale statului or mai fi implicate, între timp se mai schimbă niște ture de consilii, primari, parlament, miniștri, se uită despre acel loc, până într-o zi când copiii locuitorilor de acum, deveniți între timp adulți, vor vedea macaralele și excavatoarele și vor ridica din umeri ocupați probabil cu altele.
    Nu te apuci să faci parc din ditamai pădurea, așa de nebun, în București, în anul de grație 2024! Ce-ai?

    82
  10. ADS-ul e o institutie de retardati. Am vorbit cu clienti care au meciuri constant cu ei, se considera stat in stat. O mizerie ca multe alte institutii din tara asta, care stau in calea progresului.

    52
  11. la mine la lujerului e parcul liniei facut nou. e PLIN de oameni care vin de departe cu copilul in parc. parcheaza in parcarea de la plaza unde ai 2 ore gratis. in weekend nu gasesti loc liber in coltul parcarii dinspre parc ( care intotdeauna era liber pana sa fie parcul ) pentru ca toti sunt in parc

    71

  12. Glumesc. E loc acolo pentru o școală generală, o grădiniță și o parcare P+4, să își lase părinții care vin din Bragadiru (partea din stânga Prelungirii aparține de Bragadiru, așa cum zic panourile) și să ia metroul.”

    La un moment dat autoritatile voiau sa faca un spital acolo, ca nu e niciun spital mare sa deserveasca zona. Nu, ca ei vor parc. Li s-a insurubat parcul in cei 2 neuroni si cu orice propunere s-ar veni – spital, scoala, gradinita, or sa urle “parc parc parc”. Vor sa se dea cu rolele si bicicleta, nu servicii de utilitate publica

    42

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)