Vreau un sondaj…

Timp ar fi destul, că n-au unde să fugă, și vreau și poliția acolo, să nu se eschiveze vreunu/vreuna.

Prima întrebare: ce treabă aveți?

Și gata. Asta e tot. Unde te duci? De unde vii? Ce treabă ai zi de zi în mașină? De ce nu te duce capul să lași mașina și să iei metrou dacă vezi că zi de zi e așa? Poza a fost pusă pe grup cu o oră în urmă, deci ora 11. Nu oră de prânz, nu oră de vârf. Și totuși, oameni peste oameni și-au găsit drumuri. La ora 11. Sunt toți agenți de vânzări? Antreprenori care se duc la întâlniri de business? Livratori?

Încep să cred că unii oameni au probleme psihice de se urcă zilnic la volan știind că o să stea cu orele în mașină.

trafic-bucuresti

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

128 comentarii

  1. Unii ar zice ca sunt prea multe masini in Bucuresti si ca ar trebui sa fie reduse, prin limitarea infrastructurii si cresterea taxelor. Dar bine, aia sunt niste oameni rai si saraci, care nu inteleg de ce am murit noi la revolutie.

    Comentariu apreciat.11228
    • Nimic de benzi de autobuz, magistrale de metrou, piste de biciclete, nu? Doar limitari si taxe, a?

      Indecis. Tu ce zici?6850
    • @Zarax: când s-au făcut benzi de autobuz șoferii s-au înghesuit cu mașinile pe benzile rămase și de acolo înjură de zor primăria.

      Comentariu apreciat.5614
    • @neaorin de aceea trebuie sa fie mai multa politie pe strazi care de fiecare data sa ii amendeze pe soferii in cauza pana cand se invata minte

      31
    • @neaorin, atunci nu aveau scuza. Și schimbarea nu se produce instant. Au scos banda de autobuz la prima chițăiala.

      143
    • Pai doar nu construim case de pariuri pe infrastructura aia limitata, nu? Stergi o banda de masini, faci piste de biciclete pe ea.

      32
    • Problema nu e amenda. Problema e ca ala nu plătește iar primăria nu vrea/știe sa ii ia banii din buzunar pt amenda.

      10
    • Zarax, pai sa vedem ce se intampla dupa eliminarea masinilor, am asa o impresie ca se va circula cu transportul public fara prea mari probleme.

      Din ce zici tu, e ca logica aia stramba cu „vom parca pe unde putem, pana ne face primaria locuri de parcare”, in sensul ca mai intai „sa se faca” si de abia dupa „vedem noi ce si cum”.

      11
  2. Motivatie: Daca de cand iesi din casa faci 20 de minute pe jos/autobuz/maxitaxi pana la metrou, iar de unde te lasa metroul faci iar 20 de minute pana la birou, de obicei inseamna ca faci mai mult decat cu masina. Chit ca sunt conditiile de trafic din articol. Solutiile sunt evidente, dar nu se aplica.

    Comentariu apreciat.7121
    • In 20 de min faci pe jos 1,5 km.
      Unde stai (In Bucuresti – atentie) sa nu ai transport public in raza de 1,5 km?
      A, ca te-ai mutat la porumbi si ai prima statie la 3 drumuri de servitute si 5 strazi distanta ….Oare nu e o alegere gresita?

      Indecis. Tu ce zici?6250
    • Ex cunostinta:
      Locuit comuna Vidra, copil scoala Berceni, nevasta serviciu Pantelimon->Colentina, sotul si soferul serviciu prin zona de Nord. Practic sunt dependenti de autoturism.

      *sa nu uitam totusi ca au inceput si facultatile

      Indecis. Tu ce zici?2810
    • @Drax, 20 de minute, in pantofi, la 40 de ani si cu diplomatul in mana faci 1 km daca vrei sa nu fi transpirat la munca. Sau 2 minute pe scari si 8 minute asteptat autobuzul si 10 minute pana la statia de langa metrou.
      Conform tie: Alegerea lor „gresita”, urmata de „alegerea locului de munca gresit”, inseamna ca locuitorii de la Universitate si Unirii unde nu a ales nimeni „gresit”, au parte de asa ceva.

      What now?

      Indecis. Tu ce zici?2825
    • Da, cumva tind sa cred si eu ca mare parte din trafic este din cauza asta, nu toata lumea are metroul si biroul langa bloc/birou.
      Cazuri cunoscute de mine:
      – drumul taberei -> pipera faci cam la fel si cu metrou si cu masina.
      – pallady -> eroilor–> giulesti si retur in pallady – asta cere munca zilnic . faci mai mult cu transportul in comun de fiecare data
      – militari residence –> oriunde in bucuresti.
      – alt exemplu: 2 copii <10 ani care fac dupa scoala sport la ore si in locuri diferite (crangasi berceni sau crangasi piata presei aproximativ)

      Indecis. Tu ce zici?247
    • aaaaa si am uitat, de LUNI s-a dat drumul BENZII UNICE pentru AUTOBUZE intre Universitate si Piata Romana :) + inceperea facultatilor + aglomeratia obisnuita = LOVE :)

      Comentariu apreciat.290
    • @Baliverne: dacă e muncă doar de birou și nu trebuie să mergi la sediul clientului: dulap în care ții 4-5 cămăși plus o pereche de pantofi. Vii încălțat cu adidași negri, te schimbi la patru ace în toaletă și gata. E nevoie de mașină doar o zi pe săptămână să aduci hainele noi gata călcate. Necesită niste șefi care să fie conștienți că se pot întâmpla accidente cu ținuta la muncă și e nevoie să ai ceva de urgență la îndemână.

      Indecis. Tu ce zici?2033
    • @ic
      Adevarul e ca e minunat sa ti pui pe tine plin de transpiratie o camasa curata si un pantalon curat. Ai uitat sa spui sa- ti dai si cu spray peste transpiratie

      411
    • @ic: ești prost. Pe logica ta fiecare angajat trebuie să aibă alocat un șifonier
      Continuu sau te-ai prins?

      Indecis. Tu ce zici?1919
    • @ic
      Da boss ai dreptate ca asa fac si eu zilnic:
      Vin 15 km in alergare usoara spre serviciu, cu copilul in spate pe care il arunc in fata scolii si apoi cand ajung la birou, ma bag la un dus scurt, ma schimb la costum si la intoarcere repet procedura de alergare in short si maieu dar in loc sa mi mai iau copilul de la scoala o urc pe umeri pe neasta mea.
      *copilul se intoarce de la scoala in „pasul piticului” si „flic flacuri”

      Indecis. Tu ce zici?2928
    • Atunci dacă tot vreți sa ajungeți cu toții la muncă în aer condiționat, să miroase a iasomie in jur iar copilul sa fie la „școala aia bună sin celalat capăt al orasului” de ce vă plângeți atâta de trafic?

      Comentariu apreciat.343
    • Imi place cum fiecare isi gaseste scuze la posibilele solutii.
      Unu merge 3km/h, altul are nevoie de un dressing walkin ca sa isi depoziteze cele 5 camasi, etc. Dar sa ma intorc la problemele mele si sa ma plang de ele.

      105
    • @AlexAndru, cum sunt acele cunostinte dependente de masina? Hai sa spunem ca ai fi dependent de masina pana in Berceni, lasi copilu la gradinita si dupa iti parchezi masina la Tudor Arghezi. De acolo sotul are metrou direct in zona de nord iar sotia schimba la unirii si ajunge in zona colentina/pantelimon.

      @dny, cum faci tu mai repede pallady-eroilor-giulesti si retur cu masina decat cu mijloacele de transport? De la capat de linie, Anghel Saligny, metroul face 25 de min pana la Eroilor iar cu masina la ora asta imi arata 40 min. La eroilor e o puzderie de STBuri, imposibil sa nu te duca unu in Giulesti.

      41
  3. Ca tot e tematica despre trafic
    Referitor la clipul de pe live cu Gabriela Cristea si sotul ei idiot in care fiecare cu masina proprie mergeau in aceeasi zi la acelasi mall, cam asa face si patronul cu sotia sa, merg cu masini diferite la firma. Mai nou merg in acelasi Jeep, dar totusi.

    213
    • Da totusi nu e Bucurestiul plin de patroni care se plimba prin oras la fiecare ora din zi.

      166
    • La noi patronul se ducea la munca, sotia la sala, manichiura, coafor, cumparaturi, mall si seara se intorcea acasa, deci da 2 masini. El mai pleca ziua la masa, cu/la amanta, venea la inchidere sa nu plece lumea mai devreme.

      Comentariu apreciat.303
    • Aici e public masculin.
      Nevasta face programare la unghii/sprencene/coafor cu saptamani inainte.
      Nu intelegem noi chestii d’astea.
      Nici eu nu as sta dupa programul sotiei daca mergem de ex la Mall.
      Lumea e mobila, s-au dus timpurile alea in care programul era de cazarma.
      Sculat, mancat, muncit, mancat, culcat

      Astia ce s-au nascut in buricul targului cred ca peste tot e la fel, ca metroul e peste tot, ca tramvaiul si autobuzul vine la secunda si nu e plin.
      Pentru ei 10minute de mers pe jos e super, dar dimineata erau 10 grade si nu ploua/vant.
      10 minute de mers pe jos e ok, doar ca ajungi la statie si e full, iar autobuzul vine si el deja full.
      Si uite asa s-a dus dracu visul, ca la intoarcere e la fel.

      Indecis. Tu ce zici?2711
  4. Mai plec din cand in cand de acasa cand e musai cu masina (de obicei car ceva). Si am incercat toate orele posibile. Nu exista. E aglomerat mereu.
    Am venit odata in Bucuresti seara dupa 12. Aglomerat.
    Am plecat odata din Bucuresti la ora 5… ati ghicit… aglomerat.

    Indecis. Tu ce zici?259
  5. Solutia ar fi banda dedicata de autobuz (delimitata cu pari), benzi dedicate pentru biciclete, latit trotuar la dimensiune dubla cat e acum si .. mai raman una-doua benzi pentru autovehicule. Sa vezi atunci ambuteiaj. In momentul ala o sa se produca un declic si o sa lase masina acasa / la periferie.

    Asta in conditiile in care metroul ar avea mai multe rame si ar circula mai des – ceea ce nu este cazul, metroul e deja aproape de capacitatea maxima de transport.

    Asa ca mai bine eviti sa locuiesti in orasul ala.

    Indecis. Tu ce zici?3111
    • Ieși pe Kiseleff spre Arcul de Triumf atât de multe mașini circulau pe banda de autobuz încât s-a făcut ambuteaj și acolo :)

      In loc să stea polițiștii cu radarele și să adune înjurături, ar fi mai bine să îi amendeze pe ăștia ce merg pe benzile de bus și își cred și popularitatea cu ocazia asta :)

      Comentariu apreciat.341
    • „In momentul ala o sa se produca un declic ”
      Slabe sanse, slabe.

      122
    • Traiesti cu impresia gresita ca transportul in comun ar face fata la o crestere masiva de cerere la anumite ore.

      1611
    • Nu face fata. Totul e aglomerat in orasul Bucuresti pentru ca asa e construit, fara gandire. Oricine ar veni primar, oricat de bine intentionat ar fi, si oricat concurs pozitiv si-ar da toti actorii implicati, nu se poate.

      Bucurestiul e aglomerat by design. Blocuri mamut peste tot. Se construieste indesit. Strazi cu 2 benzi. Nimic altceva nu se mai poate face in afara de metrou, dar asta e foarte scump.

      Ar mai fi o varianta care n-o sa placa nimanui: trasate niste diagonale, facute bulevarde largi, adica daramat blocuri si expropriat la greu. Santier pe 20 de ani.

      Orasul e ca un cardiac hipertensiv cu arterele aproape infundate.

      213
  6. Adevărul e că le face si plăcere dar nu vor să recunoască. 😄
    Deci sondajul ar fi trucat.

    Comentariu apreciat.270
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 837
  8. De lene. Majoritatea vor spune ca fac 10-15-20 de minute mai putin cu masina, chiar si in conditiile astea de trafic. Dar si daca ar face cu 10-15-20 de minute mai mult decat cu transportul in comun tot vor alege masina, pentru ca te urci in punctul A si te dai jos in punctul B, nu trebuie sa mergi pe jos, nu trebuie sa schimbi, nu trebuie sa te inghesui, nu miroase a transpiratia altcuiva.
    Confortul personal e mai important decat binele comun.

    Eu intotdeauna incerc sa dau exemplul salvarilor blocate prin intersectii: gandeste-te ca ai putea fi tu in aia, sau cineva drag tie. Gandeste-te ca ajungi cu 10-15-20 de minute prea tarziu la spital pentru ca oamenii din jurul tau n-au avut chef azi sa astepte 385ul in ploaie 7 minute.

    Indecis. Tu ce zici?2912
  9. in Paris tocmai au triplat taxele pentru suv uri in centru, te costa parcarea vreo 30 de euro pe ora daca ai motor peste 1.6 si vreo 20 de euro la motoare sub 1.6

    214
  10. Daca saptamana trecuta inca era decent, cum au inceput facultatile, cum haos. Concluzia e simpla, studentii asalteaza bucurestiul cu masinile personale.

    194
    • Nu doar asta, vezi daca ai unde parca in Regie.
      Totusi, depinde si cu ce compari.
      Concediile s-au dus, toti sunt acum la munca. Nu mai exista loc cu plata liber, nu mai exista trotuar neocupat.
      Cum sotia lucreaza in centru si are parcare gratuita (ev), nu gaseste loc de parcare, dar are multi colegi care nu platesc cu lunile parcarea albastra la PMB, pentru ca nu se dau amenzi.
      Mai adauga cateva zeci de masini de la companie farma, care vin cateva ore prin rotatie la sediu pentru sedinte si haosul e asigurat total.

      23
    • Pai parca erai din IF. Atunci cum parcheaza nevasta gratuit, ca e gratis doar pentru masinile din Bucuresti?
      Neam de nascuti in masina…

      02
  11. Iti spun eu, ca sunt in coada:
    – am lasat copiii la scoala, am facut 35 minute pana acolo.
    – inca 30 minute pana la sala de sport
    – o ora si jumatate la sala, ca tot nordul e blocat si prefer sa fac sport decat sa stau in trafic.
    – 45 minute pana pe la Sala Palatului unde am o lucrare; traiasca viitorul Metrou.
    – 20 minute cautat parcare cu plata, niciun loc albastru liber, in Pta se pregateste o scena, adio parcare.
    – 30 minute stat de vorba cu mesterii si beneficiarul.
    Mesterii pierd timpul ca piesele ce trebuiau sa fie la ora 10 sunt inca blocate pe centura, sper sa ajunga azi.
    Ei sunt plecati de la firma de la ora 7, la 9 au ajuns la lucrare, au mesterit, dar nu au ce face fara piese.
    – am plecat sa verific alta lucrare in Chitila, acum stau in bara la bara si scriu, aproape de Arcul de Triumf.
    Abai am aflat ca a picat curentul acolo si au plecat sa manance, preventiv.
    Orice lucrare dureaza cu minim 2 zile mai mult decat ar trebui din cauza logisticii deficitare.
    Fiecare beneficiar ar dori sa fie totul gata ieri si sa fie ieftin.
    Mesterii (nu mai sunt muncitori) sunt toti extrem de creativi in a se face ca muncesc, de aia eu trebuie sa alerg toata ziua printre lucrari.
    Te doare mintea cand vezi ce se intampla cand ii lasi de capul lor.

    Eu sunt traficul.

    Indecis. Tu ce zici?4521
    • – am lasat copiii la scoala, am facut 35 minute pana acolo.
      – inca 30 minute pana la sala de sport

      Uite o idee, cum ar fi sa iti gasesti o sala langa scoala copiilor ? Creata idee nu ?

      Comentariu apreciat.378
    • Dar daca in zilele frumoase ai lua un scuter sa mergi dintr-o parte in alta a orasului?
      Doar intreb, nu dau cu parul :)
      In zilele cu ploaie sau zapada, clar nu.
      Din tastatura toti avem pareri, tu stii mai bine dar clar sunt puncte in programul tau unde se pot aduce imbunatatiri.

      109
    • @Ionut si scoala copiilor langa casa :)

      @John trebuie mai multe scutere si pentru copii, depinde cati are. Totul porneste de aici: trebuie sa ies cu masina ca am de dus/adus copii deci toata ziua sunt in masina.

      154
    • John, a zis copiii, deci trebuie minim 2 scutere.

      51
    • Am sala langa casa, dar copiii nu au fizic cum sa ajunga la scoala, ca in Ilfov nu exista acest concept.
      E si sala langa scoala, dar nu e din acelasi lant si e 800 eur/an abonamentul ma cam strange.
      Scuter?
      Am vandut motocicleta acum 10 ani, dupa ce era sa mor de prea multe ori si am 2 copii de care trebuie sa am grija.
      In plus, adesea car diverse scule si materiale, iar copiii nu incap in atas.

      Totul e perfect si optimizabil pana te lovesti de realitate.
      Vali e liber profesionist si isi face programul cum vrea el, are timp non-stop sa critice si sa vada ce e gresit la altii, doar ca viata bate filmul.
      Eu mi-as dori o masina mai mica pentru strecurat in oras, dar nu imi permit inca o masina si nu mai e loc de parcare pentru ea. In plus, e masina firmei, deci e perfecta.
      Am 40000 km facuti majoritar in Bucuresti, de un an si jumatate, cu ID4. Macar poluez mai putin si cheltuiesc putin pe curent.

      64
    • @ev21, ideal da, dar in conditiile in care copii sunt deja la scoala sa alegi o sala pe care o poti schimba lunar sa fie in drumul tau nu e un efort. E o optimizare.

      53
    • Lovituri la talpa ca scrii pe tel in trafic!

      92
    • Care trafic? Stau, ma plictisesc!

      32
    • Bine, atunci sa fiu ceva mai explicit: duci copiii la scoala cu masina apoi ori lasi masina acolo si iei scuterul pe mai departe, ori aduci masina inapoi acasa si pleci cu scuterul.
      Sau nu cumva ai inscris copiii la scoala aia din partea cealalta a orasului „pentru ca e mai buna”?
      Hai sa ne facem viata mai grea inscriind copiii la scoala AIA si apoi vedem noi cum ne descurcam. Fix ce zice si Vali pe aici de ceva timp.

      Cand a fost vremea de inscris copilul la gradinita, am ales una la vreo 15 min de mers pe jos de serviciu (ca nu aveam una in apropiere de casa care sa ma astepte pana ajungeam). Apoi cand a fost de scoala, a venit discutia despre scoala AIA pentru care era minim juma de ora prin trafic. Dar avem scoala la o statie de autobuz sau 15-20 min pe jos. Si uite ca problema s-a rezolvat si cu copiii dusi cu masina.
      Revin la vorba lui Vali: nu-ti place, nu mai poti, atunci vinde si muta-te. Asuma-ti o pierdere financiara (daca e cazul) dar si un castig la timpul cu familia sau timpul din trafic.

      12
    • Lupul, capra şi varza sau cum sa copiii, sala, job

      Un om, ducând la târg un lup, o capră şi o varză ajunge în dreptul unui râu pe care trebuie să-l treacă peste o punte îngustă. Cum va proceda el, ştiind că:
      – lupul mănâncă capra şi capra mănâncă varza;
      – omul nu poate să-i treacă pe toţi o dată şi nici câte doi;
      – numărul de traversări trebuie să fie minim?

      Soluţie:
      Omul va face în total 7 traversări, după cum urmează:
      1. Trece cu capra pe celălalt mal;
      2. Se întoarce înapoi;
      3. Duce varza peste râu;
      4. Se întoarce cu capra;
      5. trece cu lupul;
      6. Se întoarce înapoi;
      7. În sfârşit, duce şi capra pe malul celălalt.

      10
  12. eu nu inteleg dc se mai mira lumea ca e aglomerat la bucuresti, capitala tarii. budapesta, viena, milano sau orice oras asemanator cu bucurestiul e la fel la ora 11. centura budapestei e mai full ca centura bucurestiului la 12. toata lumea are o treaba, toti merg undeva. multi oameni si aglomeratie = banii circula si economie merge.
    daca ma intrebi pe mine ar trebui ca toate comunele din jurul bucurestiului ( chiajna, bragadiru, voluntari, tot ce inseamna ilfov ) sa fie incluse in bucuresti ca si cartiere si toate metrourile la capat de linie prelungite cu inca 1-2 statii chiar si suprateran sa fie mai rapid si mai ieftin.
    vrei oras mai liber ??? Petrosani te asteapta….

    Comentariu apreciat.304
    • Petrosani oras liber ?! Am fost acolo prin August si nu exagerez cand spun ca am vazut mai multe masini decat oameni. Pe singurul bulevard cu banda dubla de circulatie prima era transformata in parcare, iar in Piata Victoriei, desi e o parcare maricica, abia am gasit un loc liber. Cam aceeasi a fost situatia si prin Petrila si Vulcan, efectiv nu inteleg de unde atatea masini intr-o zona pe care multi o declara moarta.

      143
    • @Haulwkey, luna august e luna în care vin acasă în vacanță stranierii. Și fiecare vine cu mașina lui.

      82
    • ion – Atata lucru stiu si eu sa fac diferenta intre numerele de HD si cele straine. Eu vorbeam de masini locale, dar da, mai vedeam si cate un „italian, spaniol sau englez”.

      01
    • Ai fost in august, veniseră stranierii in vacanță.

      00
  13. Fac zilnic un anumit traseu in Bucuresti. Mers pana la metrou+ asteptat metrou+ mers 4 statii+ mers pe jos pana la locatie= 32/ 35 minute.
    Acelasi traseu, cu masina, 35/ 40 minute + gasit loc de parcare la destinatie.
    Aleg metrou aproape zilnic.
    Eu cred ca pe hartie aratam bine. Cate auto sunt in Bucuresti? X auto. Pai avem infrastructura pt X auto.
    Dar la astea se adauga: MAPN, MI, STB, Ambulante, auto de IF/ ph/ orice alt judet, care nu sunt turisti, ei locuiesc/ muncesc in Bucuresti, dar platesc impozit in Prahova.
    Si asa ajungem de fapt la Y auto in Bucuresti, unde Y este mai mult decat dublul lui X de pe hartie.
    Solutii?
    Poate o rovigneta de Bucuresti pentru cei din alte judete. In asa fel intra bani in bugetul local, care teoretic sunt folositi la imbunatatirea infrestructurii.
    Alta solutie: desfiintarea Popesti, Rosu, Dobroiesti, etc, si trecerea lor in Bucuresti. Cine sta in Dobroiesti foloseste in peste 90 la suta infrastructura din Bucuresti, gratis, fara sa plateasca nimic, el plateste impozite in comuna lui. Pana si spitalul lui este in Bucuresti.

    Comentariu apreciat.333
    • Pana ajungi la Y, vezi ca deja X e mult prea mare, apoi fiecare judet sa isi puna taxa de intrare pentru non-localnici, ca asa e frumos si logic.

      Cum ar fi totusi sa punem taxe pentru tot ce e EUR4 si mai jos, in orase?
      Si EUR5 e o putoare antica, ca eur6 a aparut acum 10 ani.
      Buvigneta pentru orice masina non-eur6!
      Asa poate scapa si bucurestenii de masinile alea antice ce se misca putin in weekend, cand merg la localitatea de bastina.

      914
    • Valabil si reciproca! Masinile care „misca” muncitorii de la Uzinele Dacia sunt inmatriculate in B, inginerii si sefutii de la Dacia (care locuiesc in AG/Pitesti) au masini inmatriculate in B. Cei de la Banca Transilvania aveau toate masinile inmatriculate in CJ(nu stiu cum mai e acum).

      „Alta solutie: desfiintarea Popesti, Rosu, Dobroiesti, etc, si trecerea lor in Bucuresti.” – pleaca mielu’ de la uger? Ar fi minunat dar ce te faci cu primarii si camarila de partid?

      80
    • Eu as fi curios cati de pe aici au masini EUR5 si mai jos.
      Pun pariu ca majoritatea au diesel EUR5 si mai jos, dar sunt ofticati pe poluare si aglomeratie.

      73
  14. Explicatia este simpla, dar ne facem ca n-o vedem. Orasul asta este foarte haotic dezvoltat si in aceste momente nu este absolut nici o diferenta intre a merge cu masina versus a folosi transportul public. Asa ca multi prefera confortul masinii personale sau a uber/bolt.
    Cand transportul public o sa fie mai confortabil si mai bun ca timp sunt absolut sigur ca bucurestenii il vor folosi. Pana atunci avem situatia prezentata de tine.

    209
    • Aiurea.
      Transportul in comun merge greu din cauza imbecililor care blocheaza intersectii.

      Indecis. Tu ce zici?268
    • sustine ce zicd cipper. Idiotii care se plang vorbesc de traseul central pe la unirii victoriei romana unde cu metroul faci 10 minute la orice ora si la pranz e liber. un jeg de la Aur se plangea saptamana trecuta ca a facut 2 ore de pe Fabrica de Glucoza din Pipera pana la Victoriei. Ala e traseu de parcurs in 15 min cu metroul tops. Deci niste jeguri care nici nu concep sa foloseasca transportul in comun

      88
    • @Cipper
      Transportul public din Bucuresti este fix reflexia modului in care orasul s-a dezvoltat in ultimii 35 de ani. Alta solutie decat daramarea vechilor cladirii si largirea bulevardelor plus redesenarea transportului public nu exista. Insa asta inseamna de fapt un oras de la 0. Crezi ca exista cineva din Romania care sa poate gestiona un asemenea proiect mamut?!
      Toate celelalte solutii sunt pistol cu apa, intrucat orasul in sine nu a fost gandit pentru atat de multi oameni si tot ce aduc ei acolo. Absolut toate capitalele la care uneori baltim din prostie au avut nevoie de cativa zeci de ani sa ajunga acolo, plus au cautat sa nu fie atat de dense ca si locuinte plus locuitori.

      56
    • @Cosmin T.
      Orice om cand trebuie sa ajunga de la punctul A la B isi face un plan cum sa ajunga acolo. Planul ala tine de mai multi factori cum ar fi rapiditate, comoditate si alte chestii care omul acela considera ca sunt importante.
      La nivel de Bucuresti si nu numai, transportul public nu ofera atat de multe beneficii raportat la costuri. Mai pe romaneste daca mergand cu transportul public as face 40 de minute, iar cu masina as face 50, eu as alege oricand masina fix pentru confort si lipsa stresului de a fugi dupa metrou/tramvai. Daca in schimb transportul public ar fi 40 de minute, iar cu masina as face 80 as alege transportul public pentru timpul castigat.
      Momentan ne aflam in situatia in care fie ca mergi cu transportul public fie ca mergi cu masina ca timp nu-i mare diferenta, insa la nivel de confort da. Asa ca oamenii aleg in cunostinta de cauza. Ca sunt si prostii prin acesti oameni sunt perfect de acord, dar cam toti au observat ca masina este mai buna decat transportul public in oras. Cand transportul public va bate masina la timp si confort sunt sigur ca bucurestenii il vor alege.

      83
    • @Cosmin T
      Si cum crezi ca ajuns el pana pe Fabrica de Glicoza? Teleportare?
      Probavil ca a venit cu masina, poate chiar pe A3.
      E coada la stopul cu Fabrica de Glucoza dimineata de pe autostrada.
      Unde ar fi trebuit sa isi lase masina parcata oare?
      Desigur, sa vina pe jos pana la Bucuresti sau pe bicicleta!

      42
  15. Prima întrebare: ce treabă aveți?

    Am venit acum de la easybox si am vazut un Bentley Bentayga oprit pe b1 in fata unui mega image. Mi-am luat hate ultima oara cand m-am mirat de bogatii in trafic la ore de varf ca aparent si bogatii ie saraki :)

    121
    • Era proprietarul megaimajului, venise doar 5 minute sa vada cum merge treaba

      150
    • Bogatii folosesc doar Freshful, dar cateodata e urgenta de hartie igienica si tigari.
      Unii cred ca daca ai bani deodata iti cresc niste organe in plus si nevoile tale se transforma in ceva inuman.
      Si ala cu Bentaiga se caca.

      73
    • Da MarcelD, mereu sunt motive. Toti din trafic au cate o urgenta. Si daca era asa cum zici tu ar fi mers pe jos la un mega ca sunt vreo 7 pe o raza de 2km.

      51
    • Pai daca esti bogat iti permiti sa platesti om sa-ti curete casa si sa-ti faca aprovizionarea, nu te duci cu Bentley-ul la MegaImage! Asta sa nu mai zic ca deja ai sofer, ca sa ajungi fresh la intalnirile de afaceri. Ai lucruri mai importante de facut, nu sa stai la covrig.

      81
    • tu cum crezi că se fac banii de bentley? muncind de acasă?!?!?!?

  16. As aplica logica de la articolul cu prelungitorul și aici :)

    31
  17. Alta idee de diminuare a traficului. Sa nu mai existe innoirea permisului de conducere in forma actuala.
    A expirat permisul? Ia da tu examen, sala + traseu. Ca de cand ai luat tu permisul, legislatia s-a mai schimbat, si poate nu o cunosti. Pici examenele, faci scoala din nou. Ai luat permisul la Pitesti? Poate nu mai merge acum cu plicul de bani.
    Daca treci sala+ traseu, plus examene medicale PE BUNE, mai ai dreptul sa conduci 10 ani.

    Indecis. Tu ce zici?922
    • O sa importam soferi! :))

      71
    • Cand venit cu idei asa cretine, poate nus titi ce cozi de asteptare sunt pentru noii soferi la scoli, sale si traseu.
      Daca ai da asa o legislatie ar trebui sa mai angajezi o armata de poliieni si sa faci niste hale de examene.

      Traiti in lumea voastra stramta si trista.

      99
    • venisem să spun și eu ce a spus bogdan1.
      casta polițiștilor care susțin examene e închisă. nu orice râtan are voie să ia șpăgi.

    • NOU
      #84

      Planul lui e cum sa faca primii Politisti miliardari de pe planeta! In euro evident

      00
  18. Inca nu e destul de neprietos cu masinile orasul asta, inca le place.
    Saracii, nu au de ales, ar trebui sa isi schimbe viata ca sa nu mai stea in trafic in masina personala zi de zi de zi.
    Nu poti sa-i ceri unui om asa ceva.
    Ju. Solutia corecta este sa darame blocuri si case si sa largeasca toate strazile
    Si apoi sa nu mai dea voie nimanui sa isi cumpere masina.
    Iata solutia corecta pentru sarmanii oameni din trafic

    69
  19. Hai să vă explic eu de ce.
    1. Fiindcă TR, BZ, BC, VN, CT, AG, VS, GL, IF, SV, BR, DJ, OT, GJ… – ordinea e absolut aleatoare. Ia scoateți-i pe ăștia din oraș sau puneți-le taxă de București, să vedeți ce se golește orașul…
    2. Fiindcă la primul milimetru de ploaie tot românul pune fundu-n mașină.
    3. Fiindcă-n România se muncește pe rupte… la volan.

    1016
  20. Nu ai dreptate! Românii IUBESC să fie blocați în trafic. Altfel, ar căuta o soluție. Atât de simplu e.

    141
    • Mai mult de atat, romanii IUBESC sa SE PLANGA ca stau blocati in trafic.

      Despre ce mai vb cand mergi cu metroul ?

      122
  21. Și eu as fi curios sa aflu rezultatul.
    De obicei daca sunt la ora aia in trafic cumpăr ceva care îmi trebuie in 2-3 ore sau mai devreme sau ma duc la o programare (medic, dentist, tuns).
    Bănuiesc că la 11 mai sunt oamenii care au ceva de rezolvat și au evitat aglomerația de la 8-10.
    Cei care au dus copii la școală și se duc sau se întorc de la mall nu se pun (presupun că sunt maxim câteva sute de mașini în situația asta).

    27
    • Voi mergeti cu masina la tuns? Pe masura ce citesc din astea ma felicit pentru alegerile bune pe care le-am facut in viata ;) (cel putin pana acum)

      183
    • Voi mergeti cu masina la tuns?

      tot timpul cel mai bun meseriaș e în partea cealaltă a orașului.
      cea mai bună cafenea.
      cel mai bun mall (ăla la 2 stații de metrou e câh)
      cel mai bun lidl (ai lidl lângă? prostii, nu are ce vrei tu acolo)
      cel mai meseriaș frizer (care are mâinile calde când te scarpină la coaie, nu reci și unghii netăiate, ca ăla de lângă tine)

    • @ev21 – modelele vechi de masini au par si trebuie regulat tunse. /s

      111
    • @ev21 nu e ideal si e asumat. imi pierd 30 de min (10-15 min drumul si 15 min sa gasesc loc de parcare). am incercat cu transportul in comun, fac 1.5h. Uber sau trotineta merg cand e frumos afara. Bicicleta nu am curaj in Bucuresti.

      Stiu oameni care fac 1.5 h pe drum. S-a mutat frizerul si nu au vrut sa il schimbe sau au incercat si nu au gasit ceva sa le placa.

      Deci am rezolvat problema aglomeratiei. Te uiti in masina, daca are parul nearanjat, merge la frizer.

      53
    • Tocmai am venit pe jos de la dentist ca saracu’ si am vazut pe sotia lui Mariciu in trafic la 3:30 cand ies toti bugetarii, poti s-o rogi Vali sa-ti raspunda la sondaj :)

      21
  22. Poza aia e din fata de la Inter. Cred ca acolo e o mica „coada” si la 03.00! In noaptea de Craciun!

    32
  23. Au inceputl cursurile universitare si ai in jur de 93000 de stundenti in plus.
    Pai gandeste asa: stai mai la margine, pleci de la 7 sa duci copiii la scoala in centru ca aia de cartier e plina de prosti, suedeji si profesori miserupiesti. Ii lasi la 8, apoi mergi la birou. Bagi o sedinta, doua de acolo, trimiti cateva mail-uri. Unul din copii termina la 12, altul la 14. La 11:00 deja esti pe masina ca altfel nu ajugi la 12. La 12 si ceva ajungi, il iei pe primul si il duci acasa sau la vreo activitate si pleci dupa al doilea care are si ala meditatii/activitate.
    In Bucuresti pt unii exista deja 3 moduri de lucru.
    Acasa, la birou si din masina. Fara gluma am colegi care baga 3-4 ore pe masina(nu tot timpul dar sunt zile). Intra in sedinta din masina de pe telefoane, lucreaza si seara dupa program cand au de terminat ceva sau dimineata devreme.
    O viata de cacat daca e sa trag vreo concluzie.

    131
    • Orarul ala de 8 ore e o iluzie nerealista pentru foarte multe meserii.
      Diferenta este ca cei ce comenteaza acum aici ar trebui sa munceasca acum, nu sa comenteze (me included).

      03
  24. Ar trebui sa fie facut mersul in oras cu masina atat de birocratic, incat sa fie o durere in cur sa mergi oriunde. Daca vrei sa folosesti masina personala in oras, sa fie nevoie de ordin de deplasare, in care precizezi pe unde te vei deplasa si daca te prind in alta zona a orasului amenda (similar cum e pentru trafic greu, sau cum se completa pentru iesiriile in perioada COVID). Atunci poate lumea va fi mai retinuta sa se plimbe toata ziua cu masina.

    411
  25. In fiecare zi la ora 7.15 plecam din suburbie cu doua masini.
    La mine in masina sunt 4 copii, de la 3 familii.
    7.30 poate ajungem pe DN1, poate nu. Targetul este sa fie la scoala pana la 8.30 si in general sunt la timp. E foarte grav daca ploua, e jale.

    De la scoala ma gandesc si eu sa ma retrag la Mall Baneasa sa treaca urgia, ca pot lucra de pe computer, dar DN1 e omor si la ora 10, ca se lucreaza la metrou, deci stau in trafic.
    Mall-ul se deshide la ora 10.
    Ajung la birou la ora 9.30-10.
    Cafea, sedinta, computer, ies pe teren pe la 13 catre diverse lucrari.
    Randament 0, ca realist, mai mult de 2 lucrari in medie nu pot vizita si sa inspecta.
    La 16 trebuie sa iau copiii de la scoala, deci plm sunt in trafic.
    Seara mai muncesc minim o ora la computer, ca birocratia e in floare.

    Deci real muncesc de la 10 la 15, adica 5 ore si 3 ore in trafic.
    Compania stie, si ei fac la fel. A fost conditie pusa de la inceput si am marele noroc ca nu sunt multi cu patalamalele mele.
    Ei au mai mare nevoie de mine decat am eu de ei.

    Sotia ajunge in fiecare zi acasa la ora 17.30 si e rupta.

    Metroul din nord va fi gata cand copiii mei vor fi probabil la facultate prin afara, deci mai am inca cativa ani de Uber si probabil ca trec pe PFA.

    Stiu prea bine cantecul de lebada cu mutatul in oras, dar orasul e o mizerie.
    As sta mai putin in masina, dar am stat 10 ani la bloc la Dristor si mi-a ajuns pentru viata asta.

    720
    • dar orasul e o mizerie.

      si de aia venim in fiecare zi in el cu doua masini cu pamant pe roti :)

      234
    • Bai da’ nimeni nu vorbeste de lucru remote? Toti sunteti șăibari? Intr-o zi duce unul copiii si-si fute ziua, o zi alalalt.

      Rahaturile alea de sate din jurul Bucurestiului n-au transport public, de ce nu se coordoneaza cu marele bucuresti sa faca transport special pentru elevi? La noi s-a putut, si s-a observat o imbunatatire mare in traficul de ora 8.

      61
    • Nu vine nimeni de placere in Bucuresti, nu iti fa iluzii.

      17
    • numai pentru chinul copiilor alora treziti de la 6-6:30 si tinuti in masina >1h in fiecare dimineata m-as muta..sunt o gramada de zone bune in oras, dar daca te raportezi la una singura(dintre cele mai aglomerate posibil), nu ramane decat sa-i chinui pe toti din jur, ca e orasul „o mizerie”

      72
    • Mie mi se pare aiurea programul asta preferential la locul de munca pentru ca ai copii carora trebuie sa le fii sofer. Adica la tine in firma cine nu are copii munceste 8 ore, tu doar 5 ?

      20
  26. În loc să înjure traficul, unii oameni ar trebui să învețe să se bucure de el. Mai ies ocazional (cu treabă!) și îmi zice Waze că vom parcurge câțiva kilometri în 40 de minute, dar nu-i bai. Pun o muzică bună, dau drumul la masaj, rog șoferul să dea suspensia pe modul de confort sporit și mă bucur de 40 de minute de „me time”. Dacă tot nu ajung repede, măcar să ajung mai fericit!

    121
  27. Bucurestenii sunt in general jeguri puturoase care se cred indreptatite sa mearga cu masina in orice situatie. Sunt bucurestean si incerc de ani bun sa ma vindec.
    Dar sa o lua metodic
    – jegule care posteaza se plange de traseul Unirii – Universitate. Mers lejer 15 minute, metrou, poate 5?
    – presupunem ca jegul merge mai departe vezi caz de saptamana trecuta. jeg infect agramat membru al partidului Lingou il cearta pe Mucushor ca a facut 2 ore de la Mall Promenada (spoiler alert e metrou langa) pana la Victoriei. 2 fucking ore plus gasit parcare la Victoriei (good luck with that) Durata parcurs metrou 15 minute cu totul. Luat STB cu banda unica pe Aviatorilor hai 30 – 35.
    Solutii sunt insa multi pleaca de la masina ca prima optiune si se plang. Nu, nu ne am lafai intr un oras gol daca am merge mai multi cu transportul in comun. Insa cu siguranta poluarea si aglomeratie ar fi sensibil reduse daca 25 spre 30% dintre masini nu ar pendula in traficul central intre distante de sub 5 km. Am mers cu trenul cand stateam in Mogosoaia si faceam mai putin spre munca decat prieteni care veneau cu masina din Piata Chibrit (unde ai si tramvai si metrou). Am parcat in Brasov spre centrul civic sau Iuliu Maniu unde sunt locuri de parcare libere cacalau cu plata si am luat RaTbv ul si m-am plimbat frumos in centru in timp ce coada de jeguri facea cercuri concentrice pe Muresenilor si Schei cautand loc in buza pietelor principale. Suntem
    jeguri bah si asta se vede in burtile si gafaitul nostru la mers de natie de putori. Si da, doar ieri am vazut un Passat d ala frumos cu d-ul si i-ul rosu care scos fum negru si funingine de pe Jiului (Piata Presei) pana la Victoriei. Ce fum? funingine bai nene. Credeti ca mai are filtru de particule sau catalizator ceva? Dar Nicusor nu vrea taxa de poluare ca el crede ca daca Marian venit din Alexandria are tramvai si bus electric, sigur va renunta la cazan sa mearga la mec la Romana vineri seara sau sa parcheze la shaormeria Baneasa la bordura si sa dea fumigene cancerigene catre copii care merg pe trotuar langa cazan alaturi de parintii care privesc absent in telefon

    104
  28. Singura soluție normala la cap este sa rezolve cu transportul în comun. Sa fie regândire traseele, benzi speciale, program afișat care se respecta și apoi mai vedem cum e traficul.

    115
    • Vorbesti din povesti:
      1 autobuzele nu zboara
      2 ai aplicatie unde vezi in timp real pe unde e autobuzul sau tramvaiul de care ai nevoie, bine tu nu ai de unde sa stii asta, doar perpetuezi minciuni

      54
    • pana se intampla ce iti doresti tu…mai dureaza ani de zile…pana atunci, avem numai scuze ca sa nu renuntati la masina

      30
  29. eu am 5 km de acasa pana la birou si fac pe orice vreme cu bicicleta. ieri ploua destul de tare, dar cu o geaca fas DLX de vreo 200 lei si niste suprapantaloni de la Decathlon pe la 100 care vin si peste incaltari, cei mai penali ochelari transparenti sa nu imi vina apa in ochi si ceva fas peste casca si mergeam fluierand prin coloanele de masini (erau vreo 2-3 puncte de blocaj pe drum, ca daca era tot drumul asa imi trebuia si un filtru din ala anti-poluare). chiar daca bicicleta mea e vreo 3500 euro (titan, transmisie wireless, mai fac ture cu ea, daca nu imi schimbam anul trecut masina costa cam de trei ori mai mult decat masina pe care o aveam, acum raportul e ca masina a costat cam cat 4 biciclete), dar poti face acelasi lucru cu o bicicleta Decathlon de 1500 RON.

    42
  30. Eu văd o singură soluție reală: ridicat mașinile parcate prost (trotuar, treceri de pietoni și toate cazurile care încurcă oamenii) în maximum 10 minute. Aș zice că jumătate din oamenii din trafic pleacă la drum cu premisa „lasă că găsesc loc pe undeva”, iar acel „undeva” e fix unde încurcă lumea.

    Și neapărat ars instantaneu (amendă pe loc, emisă automat, fără discuții de 20 min. gen doamna din fața școlii care, parcată pe trecerea de pietoni și blocând traficul, amenință polițistul că îl face faimos…) toate mașinile care depășesc coloane sau merg pe banda unică de transport în comun + toate lucrurile fundamental greșite, dar care au devenit stil de viață pentru unii.

    111
    • Un buldoexcavator cu cupa, sa-ti ia masina si s-o arunce intr-un autocamion cu bena, directia gunoi.

      Exagerez, mai multe masini-platforma de ridicat, si taxa de transport si stocare usturatoare. Ca amenda e pistol cu apa.

      N-ar mai indrazni nimeni sa parcheze neregulamentar.

      32
    • Deci inca 10000 de masini care s-ar ocupa de ridicarea celor parcate bine :)
      Ar ridica 1-2 masini/zi si le-ar depozita… undeva unde nu e transport in comun, ca sa iei Uber pana acolo.

      33
    • Păi eventual să nu meargă nici über-îl până acolo, să trebuiască să meargă proprietarul pe jos. Iar taxa de parcare plătită în fise de 50 de bani.

      A doua oară garantat nu mai face.

      10
    • @Radu
      Ce propui tu, ridicarea masinilor in stil industrial/ masiv, nu cred ca este fezabil. Se consuma mult timp/ resurse cu ridicarea unei masini.
      Dar se pot introduce ” caracatitele”, sa blochezi masina.
      Ai parcat 5 minute in statia STB, sa iti iei covrig de la Luca? Surpriza, roata blocata, 300 lei taxa de deblocare. In 48 ore nu tipa nimeni ca e masina blocata? Inseamna ca nu are nevoie de ea/ e abandonata, atunci vi cu platforma si o ridici.

      00
  31. Iasi, statie de tramvai si autobuz la 2 minute de mers pe jos si banda unica. De asta m-am mutat in zona. Dar le folosesc doar cand nu trebuie sa ajung undeva la ora fixa sau seara. De ce? Tramvaiul la orele de varf vine full si cu intarzieri. Full ca nu te mai urci, nu full ca stai inghesuit. Ma lasa unde am nevoie? Nu neaparat, mai am de pedalat 15 min pe jos de obicei. Stiu exact la cat o sa ajung? Nu. Masina personala: confort, daca e liber stiu ca fac 15 minute cu tot cu parcare, daca e aglomerat fac 40. Stau in trafic, dar macar nu imi dau coate in autobuz si ajung in acelasi timp sau mai repede.

    Au fost nenumarate momente in care am dus consoarta intr-un loc si a zis ca se intoarce cu tramvaiul. Eu am ajuns in 20 minute acasa, ea in 1h si eventual cu stare de rau, ca mirosul si franele nu prea tin cu tine. Asa ca gargara cu transportul in comun poate se aplica in anumite orase, dar nu peste tot. Am fost si in vest si acolo chiar iti e drag sa iei un autobuz, la noi e bataie de joc. Cu 3 tramvaie noi nu se face primavara, oricat ne-am fi dorit.
    Daca mi-as invinge frica de a merge cu bicleta pe strada ar fi ideal, dar pana acum nu am reusit.

    62
    • Eu la ore de varf mai merg si inghesuit in autobuz. La ora aia sunt mai mult copii si liceeni, nu ma musca.

      11
    • Poti (daca ai pe unde fara sa crosetezi masini sau sa li te bagi in fata, aka pista pe margine sau B1 mai lata) sa mergi cu bicla pe marginea strazilor pe segmentul fara intersectii, iar la intersectii o iei pe trotuar si treci la pas pe trecere.

      Ochii-n zece (si la spate daca se poate) + obligatoriu casca.

      In extremis unde e trotuar lat si cam fara lume, merg pe el. Daca e lume merg mai incet fara sa fortez. Mai bine o amenda decat lat pe jos.

      Cand o sa fim mai multi Primaria va trebui sa faca ceva.

      21
    • Banda unică pentru transportul public va deveni eficienta cand pe ea vor trece autobuz după autobuz/tramvai pe lângă șoferii ce stau bară la bară. Tot in Iași, plecat cu mașina din P. Roș spre Lunca Cetatuii la 16:10. Mă gândeam că voi sta in trafic in timp ce autobuzele și tramvaiele vor zbura pe lângă mine. Ciuciu, in 20 de minute a trecut un singur tramvai, din sens unic.
      Dimineața urc in mașină la 6:45 și ajung la serviciu, in Copou ( 12,5 km distanță) la 7:10. (Azi am facut 19 minute). Cu transportul public ( autobuz + tramvai) : 50-75 minute.

      30
    • eu Copou – Palas Campus, cam 15 minute la vale dimineata si vreo 20-25 la deal seara, comparabil sau chiar mai rapid decat cu masina

      01
  32. Este faza aceea a negării, sau acceptare a dezastrului. Oamenii nu realizează că nu este loc. Mă fascinează soluțiile fantasmagorice pe care le citesc pe aici, majoritatea din categoria „one more lane”, să se dărâme blocuri etc.

    Realitatea pe care nu vreți să o înțelegeți este următoarea: Bucureștiul are o densitate asiatică! 10.000 loc/km2. Cu excepția Paris, Barcelona și Atena+Salonic, nicăieri în Europa nu este această situație, orice alt oraș are densități sub 6000. În atare condiții, numai pe 2 roți se poate circula fluent, ca în Bangladesh. Sunt 2 milioane de mașini în București, și numai 500k ar avea loc. Deci cel puțin 1 milion de bucureșteni (jumătate) ar trebui să renunțe la mașină. Și nici măcar nu am deschis discuția parcărilor.

    61
    • Astia nu pot concepe sa renunte la masina. Pentru ei masina este un drept vital, un statut obligatoriu.
      Degeaba ma tot contrazic cu unii si altii ca doar masurile drastice vor aerisi orasul asta.
      Cand le zic ca daca am gandi la fel de toxic si prost ca ei si am iesi in trafic, toti, in acelasi timp, pai n-ar mai inainta nimeni 1 metru.
      Am coleg care sta la 30 minute de mers pe jos si vine zilnic la birou cu ditamai cazanu diesel, de 3 litri.

      22
  33. Până la comentariul #106, al lui @Cristi, cred, nu am văzut nicăieri pomenit orarul STB-ului sau al metroului.
    De câtiva ani am renunțat aproape definitv la mașină și folosesc doar transportul în comun prin București.
    Am instalate vreo trei aplicații, inclusiv aia a lor, și nu au absolut nici o treabă cu realitatea. Nu există două zile consecutive în care un tramvai sau un autobuz să ajungă la aceeași oră în aceeași stație, sau să ajungă când zice aplicația (chiar cu marjă de 1 sau două minute). Cine mă contrazice minte cu nerușinare.
    Aplicația arată că în stația X la ora Y vine tramvaiul Z. La Y+2 minute nu vine nimic, se actualizează, și zice că vine la Y+5. Dacă ai noroc. Dacă nu, vine la Y+10 minute sau chiar mai târziu. A doua zi nu mai vine la Y+10 sau Y+15, ci la Y-5 sau la Y+20 de minute. Am explicat ca pentru proști.
    În cazul autobuzelor înțeleg cumva, fiindcă trafic, dar în cazul tramvaielor care nu prea mai au mașini pe șine chiar peste tot nu mai înțeleg.
    Bănuiesc că cei care fac orarul sunt idioți, cei care se ocupă de aplicație la fel, iar pe șoferi și vatmani îi doare fix în pl de intervale, orare și altele.
    Am fost martor, fiind la capătul unei linii de autobuz, când un șofer a mai stat să tragă o țigară deși aplicația zice că ar trebui deja să fie de 2 minute de traseu. Și nu, nu plecase altul înainte.
    Mă pot obișnui cu aglomerația, jegul, halul în care se conduce, pot accepta că fac la fel de mult cu STB-ul cât fac și cu mașina, dar impredictibilitatea asta, statul și privitul în zare să vezi dacă vine ceva și oare ce o fi, asta mă omoară. Nu depind de un program strict, dar dacă aș depinde, m-aș pișa instant pe mersul „la ghici” cu transportul în comun și aș lua mașina.
    De asmenea, de când cu scandalul cu mentenanța metroului, acesta a devenit o glumă proastă, aglomerată și, cel puțin pe M1, antică și jegoasă (adică sunt iar trenuri d-alea vechi de pe vremea lui Ceașcă, mai ales la orele de vârf). Orarul metroului nu l-am verificat, nu știu dacă vin când trebuie și cum trebuie, dar, de cele mai multe ori sunt minim 15 minute între trenuri, ceea ce nu e ok.
    Am mai spus pe aici de multe ori despre treaba asta cu orarul fiindcă nu am întâlnit atâtea surprize – surprize la mersul cu transportul în comun în nici unul din orașele mari pe care le-am vizitat prin Europa (și am vizitat destule).

    11
  34. Ca sa raspund la sondaj, stau in Unirii si merg cu masina La Universitate ca sa beau un cafe latte la Starbucks!

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile