Românii sunt căcănari…

E plin tiktoku și instagramu de căcănari care se întreabă “unde-i uraganul Ashley”. Primul imbold e să îi duci la Galați și să îi bagi cu nasul în nămolul din casele oamenilor de la Pechea.

Dar eu văd altceva aici. Văd că de fiecare dată când un căcănar a fost prins nepregătit de o ploaie, ninsoare, furtună ceva, el de fapt știa că urmează să vină, dar a fost căcănar și nu s-a pregătit deloc. Și, fiind căcănar, a și început să mintă că nu știa și să se plângă când au venit cu camerele de filmat. Că așa e natura căcănarului.

Dacă sunteți tineri, ați ratat două momente de aur în televiziune. Primul, ceva ninsoare puternică, s-au dus oamenii să sape și să deszăpezească. A3 era pe val, lache ăla de Badea și cu încă unii săpau de zor la o casă, transmiteau în direct, mai avem puțin și ajungem, iată, am ajuns la ușă, deschid ușa, înăuntru trei bărbați în putere fumau plictisiți. Sfârșit de transmisiune. A doua, tot ninsoare, sunau oameni care fuseseră salvați din zăpada mare. Unul plecase în șlapi și tricou, că doar era în mașină, alții, o tanti contabilă și șofer, au stat toată noaptea în frig ca doamna era un pic corpolentă și nu a vrut să meargă câteva sute de metri pe jos până la benzinărie căreia îi vedeau luminile.

Reiau ideea principală: românii văd știrile că urmează urgia, dar nu fac nimic pentru a se pregăti.

 

furtuna-lightning-clouds

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Tot pentru aia tineri, semnalizează, te rog, ca ca A3 e Antena 3, nu Autostrada 3.

    Comentariu apreciat.865
  2. Mie imi place ca se ajuta la necaz, doneaza…
    Iohannis si-a donat setul de crose pentru golf unei familii de sinistrati din Galati.

    Comentariu apreciat.341
  3. Parca la faza cu cei 2 care au stat in masina nu cumva au murit de la noxe?

    29
  4. E oleacă de nuanță aici, „Reiau ideea principală: românii văd știrile că urmează urgia, dar nu fac nimic pentru a se pregăti.” eu dacă acasă îmi fac cât mă țin puterile… și autoritățile nu consolidează digul – vine urgia și mă ia cu tot ce am reușit eu să mă pregătesc (duc vitele într-un loc sigur, mut aparatajul scump la etaj, topoarele la fel le pun în pod, atunci cine e căcănar?

    122
  5. O fi frumos sa pui link-uri de tik-tok cu inudatii si titlul „acum in bucuresti” si ele sunt postate ieri cand erau 30 de grade ?

    120
  6. Uite aici probleme reale : nu mai poate suedezu’ să își bată nevasta : https://www.reddit.com/r/romaniacrazy/s/5LOi1jZJ8r

    34
  7. Ai uitat un al treilea moment: Prin 2014-2015 pompierii s-au dus intr-o localitate sa faca diguri din saci cu nisip, iar localnicii ii priveau de la carciuma

    112
  8. cele 2 categorii atotstiitoare: cei care stiu cum sta treaba pt ca au auzit ei in ceva podcast si predecesorii lor cei care folosesc experientele empirice din batrani + neaga orice nu au vazut cu ochii lor.

    21
  9. Bun, in Galați la 22.00 a intrat codul roșu. Pechea, partea inundabilă, a fost evacuată. Toată. Oamenii și-au luat strictul necesar si bunurile de valoare, respectiv actele si au plecat la rude prin alte părți. Alții s-au mutat in mașină, la capătul străzii să poată fugi in caz de ceva. Alții la căminul cultural unde sunt niste paturi.
    Vine un coleg din tură de zi si se plânge că a trebuit să meargă s-o ia pe maică-sa la el acasă, că toti erau evacuați. Pai si a fost mai bine data trecută când ai luat-o la 2 noaptea doar in chiloți de a trebuit să-i cumperi haine a doua zi? Nu, n-a fost mai bine. Atunci ce-ai fi vrut? Na, să nu mai plouă dacă s-ar putea. Păi a ieșit Teodosie cu crucea să se roage, poate nu mai plouă. Știu că m-a înjurat, dacă nici eu n-am treabă…
    Oricum,ideea e că nu plouă, doar bate vântul tare, dar pe de altă parte sunt în oraș, nu știu cum o fi in Pechea.

    142
  10. Poate nu fac nimic pentru a se pregati, dar se pragatesc ca sa nu faca nimic!

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)