scandal in spital

Doctor Sahiba

In ultima luna am vazut tot felul de mini-scandaluri legate de serviciile medicale din spitalele romanesti. Din ce in ce mai multi oameni se plang de cum sunt tratati. Ba sunt lasati in salile de internare zile intregi, ba sunt tratati superficial, ba nu primesc informatii destule de la doctori, ba sunt pusi sa faca tot felul de analize aiurea, ba sa vina cu medicamentele de acasa. 

Stim toti cum e, pana acum marea parte a romanilor s-a abtinut sa se planga de medici, ca stiu ca nu se rezolva nimic. Spitalele primesc putini bani, conditiile sunt mizere din cauza asta, doctorii buni putini (daca stati in provincie, sansa se aveti un doctor competent scad), toata lumea da din umeri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. chiar azi a vizitat mama o ruda internata in spital. mai nou „atentiile” se dau inainte de operatie, nu dupa, cum se facea pana acuma.

    00
  2. Mă gândesc cu groază la clipa în care voi fi nevoită să nasc într-un spital din România. Nu din cauza condițiilor, ci din cauza șpăgii pe care va trebui să o dau. Dacă nu dai nimic, doctorii te tratează ca și pe o țigancă, așa mi-a spus o doamnă din România cu stare materială foarte bună. Acum sunt curioasă să găsesc o țigancă care nu a dat șpagă și să o întreb cum s-au purtat cu ea.

    00
  3. aiurea … numai sa nu ajungeti sa trebuiasca sa va rezolvati o problema … peste tot e la fel daca nu dai nu primesti absolut nimic (poate niste drumuri de colo colo fara sa rezolvi nimic)
    Sotia e insarcinata, de la lucru i-a calculat cand trebuie sa isi ia concediul si doctorul de familie spune ca nu ii poate da inca =)) (i-a spus si de la lucru … nu s-a dus pregatita la doctor)

    00
  4. Încă nu am avut ocazia pe propria piele şi sper să nu am niciodată. „daca stati in provincie, sansa se aveti un doctor competent scad”. Din câte ştiu eu, în România nu există provincii. Poate că că în momentul în care va dispărea provincia din mintea românilor, poate atunci nu vor mai dori cei buni, inclusiv doctorii, să plece din ea, spre.. hai să-i zicem „neprovincie”.

    00
  5. Rugati-va sa nu ajungeti intr-un spital din Romania

    00
  6. Deci nu inteleg de ce ai deschis acest subiect care deja e cam expirat.eu sunt student la medicina si sunt scarbit de ce vad la tv si in ziare in legatura cu medicii.
    Bun nu toti or fi usi de biserica,dar majoritatea lor merita respectati.
    Stiti ce salariu are un medic rezident dupa 6 ani de scoala?Va spun eu 8 milioane si pe santier iei cam 20…
    Ar trebui sa invatam sa nu mai dam vina pe medici sa dati vina pe sistemul sanitar din romania care este condus de un imbecil

    00
  7. asta tine de noroc. vedeti ca sunt si care au fost tratati ok si care au fost tratati foarte urat. problema este ca nu ar trebui sa mergem „la noroc” si nu ar trebui sa ne mai temem de spital, de locul care ar trebui sa ne ducem sa ne facem bine. ar trebui sa iesim de acolo vindecati, nu cu alte boli. ar trebui in epoca in care traim sa nu mai moara femei la nastere si totusi se intampla frecvent. ar trebui….multe lucruri si nu stiu cand se va ajunge si la noi sa nu mai spunem „ar trebui”. pana una alta imi pun si eu speranta in prietenii pe care-i am studenti la medicina si le spun mereu sa nu fie „ca ei” sa faca tot ce pot sa schimbe lucrurile.

    00
  8. picealau, subscriu. Insa multi vad, putini pricep. Si dupa cum ziceam, romanul e dator sa-si dea cu parerea, si nu numai. E dator sa dea si indicatii pretioasa. Pana si medicilor, ca doar a cautat si el pe net, e om informat. AM eu o propunere, daca tot suntem toti asa destepti si avem conexiune rapida la net, de ce ne mai ducem, domne, la medic?! macar sa nu mai stea la cozi restu, cei care merg asculta si executa ce zice doctoru. Iar cine vrea sa-l si INTELEAGA, sa puna mana sa faca facultate.

    p.s. picealau, totusi am o obiectie: e strigator la cer ce salariu mic are un rezident, insa nimeni nu-l obliga sa faca asta, doar stie la ce se inhama. In fine, sistemul e cretin de tot.

    p.s. Zoso, tu esti un tip cu darul de a trezi reactii, dar gandeste-te ca unii pot si crede ce citesc. Va reamintesc: acelasi organism poate reactiona de diferit la un agent X, in doua date diferite, si noi facem comparatii intre boli si bolnavi?!?!!??!?!?!?!?

    00
  9. @picealau : Ce sa-i respecti? N-ai pe cine sa respecti…Numai la noi vezi instrumente de operatie uitate efectiv in corpul pacientului,operatii inutile care duc la decesul pacientului,organe taiate in mod misterios in 3,”atentie” ceruta pe fata,cozi kilometrice la cabinete…s.a.m.d.
    8 milioane???? serios? 20 de milioane pe santier? Care santier?
    N-ai ce sa faci cu astia,daca te-ai internat te-ai terminat.

    00
  10. @picealau de vina intradevar este si sistemul dar si incompetenta medicilor care te trateaza in scarba , uite chiar in seara asta am fost cu un prieten la municipal ca a avut un accident de masina si avea o rana adanca la mana si in loc sa-i curete rana si sa puna niste bandaj cu rivanol i sa pus mana in ghips , oare aici mai e de vina sistemul sanitar ?

    00
  11. nimeni nu o sa inteleaga niciodata cum este sa fii student si rezident la medicinina…pana cand o sa invete lumea sa respecte medicii nu o sa fie nimic in Romania…daca nu o sa se intample asta,in 10 ani in Romania o sa fie numai medici din arabia si india fara suparare ce va convine???nu stiti ce inseamna sa inveti ca tampitu…si daca primesti o atentie ce e rau in asta atata timp cat nu tu o ceri???????SANATATE

    00
  12. se invata la medicina ? eu de 4 ani nu am vazut ca se invata nimika la medicina , a da poate se invata lumea ca sa de-a spaga asta este alta treaba

    00
  13. Perfu, e trist ce se intampla la scoala de medicina. In primul rand e supra-aglomerata, ceea ce scade randamentul tuturor, profi, studenti, materiale didactice. Clujul scoate anual mai multi stomatologi decat toata Franta. Am spus tot, prin asta.
    Apoi, medicinistii sunt campionii copiatului. Cu handsfree-uri si alte tehnologii hiperavansate. Unii au afaceri din inchiriat minunile si nici nu le merge rau. Admiterile sunt varza, universitatile au nevoie de cifra de scolarizare. Si atunci, nici nu zboara studenti pe motive de frauda intelectuala.
    Am incercat sa duc o campanie anti-copiat in Cluj. Am scris pe blog, am pus afise, am vorbit cu lume. REZULTATUL? Am ajuns sa nu mai stiu cine copiaza, de unde isi face rost de handsfree, etc. Asa e cand ai gura prea mare.

    Pe de alta parte, sunt cei care invata, isi dau mult interesul si se consuma psihic. Insa e mare pacat ca se pierd in gloata. Ar trebui astia selectati si investit in ei. Pentru ca sunt copii buni, am colegi care din anul 2 proptesc pereti prin cabinete, doar ca „sa vada ceva” si „sa invete”. Sunt studenti VOLUNTARI la smurd; ba chiar, in Cluj, s-au abandonat cursurile de pregatire pentru smurd, fiindca erau prea multi studenti. Deci nu e dracul chiar asa de negru ;)

    00
  14. @picealau nu e vorba de „primit atentie chiar daca nu o ceri”. E vorba de pus conditii (mama unei amice a fost operata acum cativa ani si medicul i-a spus in fata: daca nu imi dai X milioane nu te operez), este vorba de personalul medical care nu face nimic fara sa-i dai bani (acum 2-3 ani taica-miu a tot fost internat prin spitale si pana nu ma duceam sa arunc in stanga si in dreapta cu bani nu-i schimbau nici macar pansamentul), si tot asa.
    Plus un alt exemplu, desi mai putin concludent, de data asta legat de medicii veterinari (si ei tot medici, nu?). Am un motan care are niste probleme. Acum aproximativ jumatate de an am fost la un cabinet cu el, s-au uitat doctorii in gura lui si au pus rapid diagnostic „granulom euzinofilic, trebuie eutanasiat”. Fara analize, fara nimic. Am fost la alte cabinete, ni s-au dat trimiteri la facultatea de medicina veterinara pentru analize si s-a infirmat diagnosticul dat de primii.
    Si asta in conditiile in care la veterinar platesti consultatia, nu exista gratuitati.
    Stiu ca in general la veterinara intra aia care au picat la medicina umana, dar totusi…

    00
  15. Haida de Zoso, si tu ai picat in plasa lui Nicolaescu?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.