Situația la zi, joi, 20iuni

Iată, olandezii conspiră încă o dată să ne facă rău: Iohannis s-a retras din cursa pentru NATO. Măcar a eliberat postul ăla de profesor de fizică, singura realizare pe al doilea mandat.


Nu înțeleg de ce aveți o problemă cu decizia în cazul Mario Iorgulescu. Dacă revine în țară și devine antrenor și ajungem la Cupa Mondială? L-a asta v-ați gândit? Sau doar la mizele voastre mici, gen justiția pe care o apărăm?


Turiștii cad ca muștele în Grecia, care este lovită de un val de căldură. Dar suntem bine, nu există încălzire globală, stați liniștiți, ați uitat ce frig era asta iarnă?

Iar în România sunt probleme cu autostrăzile și trenurile.


Ceva amuzant cu reciclarea.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Acum multi ani am prins in Grecia un val de caldura. La ora 9:30 am iesit sa cumpar apa si mai cateva chestii si efectiv ma usturau narile de cat de cald era. Dupa 30 de minute de mers si intors pe jos de la magazin eram leoarca. In zilele alea nu am iesit la plaja inainte de ora 17. Cat de dobitoci pot sa fie sa se plimbe dampulea pe asa caldura ?

    Comentariu apreciat.11817
    • Si nu se prea auzise de incalzirea globala. Nu neg incalzirea globala dar se murea de caldura si inainte. Ce se mai aude cu stratul de ozon. S-a astupat gaura aia din 90 ? Petrol mai avem ? Parca era vorba ca se termina prin 2000 si ceva.

      Indecis. Tu ce zici?6272
    • Pai ei au dat bani aiurea pe concediu sa stea in camera pana la ora 17? Nu, stau de dimineata pana seara inclusiv intre 11am si 15 cand e dezastru. Si apoi ajung in cel mai bun caz prajiti cu insolatie.

      Comentariu apreciat.676
    • Nu sunteti obisnuiti cu caldura si nu stiti cum sa va imbracati.

      In primul rand pe 40+ grade trebuie sa ai maneca lunga si pantalono lungi largi. Neaparat deschisi la culoare.
      Nu trebuie sa te expui continuu mai mult de 10-15 minute la soare, plus multa apa.

      Dupa 43 devine nasol rau de tot.

      Comentariu apreciat.6714
    • Eventual o robă lungă albă și un batic eşarfă albă pe cap.

      Comentariu apreciat.5117
    • Nu știu pe unde au murit ăia, dar temperaturile prin insule nu-s exagerate. Da, s-a încălzit mai devreme, dar pare mult mai stabilă decât în alți ani. Înainte plecai cu 25 pe la mijlocul lui Iunie și ajungeai la 35 la mijlocul lui Iulie. Acum, prognoza zice constant 30. Sincer, prefer așa.

      Comentariu apreciat.494
  2. când e căldură mare prima dată cad grăsanii, oamenii care se alimentează prost, fumătorii și alcooliștii, bolnavii și bătrânii cam evită să iasă că-și cunosc limitele. Să fim serioși, încălzirea globală nu e din vara asta doar.

    Indecis. Tu ce zici?7669
    • batranii :))

      aia acuma ies. ca mustele la cacat.

      Indecis. Tu ce zici?4850
    • Fix asta am vrut să zic și eu. Nu zic că nu e și încălzire globală, dar luați pe medie, oamenii de azi sunt mai grași, mai slabi ca și condiție fizică decât acum 20-30 de ani, iar astea se văd. Și o zic asta ca unul din ăia, lucrez zi lumină.

      Mai ales americanii (care merg mulți în grecia mai nou) nu își cunosc limitele, ei cred că e ca în US, mergi cu mașina peste tot, dar după 5-10km i-ai distrus.

      Comentariu apreciat.5413
    • Oculta vrea sa ne omoare grasii, batranii si alcoolocii ca sa nu le mai plateasca pensiile, ozempicu si dezalcoolizarea

      Comentariu apreciat.708
    • Caldura incepe de foarte devreme in perioada asta, la 8-9 deja este foarte cald si oarecum periculos; cam cand sa iasa batranii din casa ca sa ii fie ok lui theBBCblack? La ei nu prea merge pe useristanezeala sa comande prin Bringo ca sa nu deranjeze panseaua.

      Indecis. Tu ce zici?2341
    • hai blob, pensionare, ca nu e greu. in afara de ‘batranii’ mai sunt 6 cuvinte. doar 6. fa un efort si arata cu care dintre ele ma declar deranjat. mi se rupe in 14 la ce ora ies. doar mi se pare amuzanta prostia. doamne fereste sa iasa sa isi ia painea aia pana in 8-9 ala de zici tu, sau dupa ce soarele nu mai are putere. nooooo, fix la 12-1-2 e musai sa iasa. toti au treaba pe afara exact atunci. din partea mea n-au decat. dar sa nu se astepte la prea multa compasiune cand ii damblageste soarele. cel mult la niste injuraturi ca au ocupat aiurea o ambulanta care poate s-ar fi dus la cineva care nu avea de ales sa stea pe afara la ora aia.

      Indecis. Tu ce zici?2226
    • Hai sa iti explic punctual de ce te suspectezi de prea multa inteligenta:
      1. Nu iese nici un pensionar la 12-1-2 cum zici tu; fortezi nota si muti totul “la dreapta” cu 3-4 ore ca sa argumentezi cv ce iti convine tie;
      2. Magazinele deschid la 7 cel devreme asa ca e posibil ca multi sa prinda deja un val de caldura, fie chiar si pe drumul inapoi spre casa. Nu ai cum toti sa isi faca cumparaturile in alea 1-2 ore cat le-ai aloca tu;
      3. Nu ti se rupe deloc in 14 ca daca nu ti se rupea, nu coborai din turn sa semnalizezi;
      4. Care e categoria aia care nu are de ales si sta afara si pt care se mai si cheama ambulanta frecvent? A nimeni, ok…
      5. Poate ca mai ies unii totusi si pe la 12-1-2 pt ca nu pot sa ii primeasca medicii de familie sau cabinetele ambulatorii pe toti intre 7-9. Multi au probleme medicale obiective, nu se duc la consult in privat pt mental health pe mocangeli de abonamente din corporatii.

      Indecis. Tu ce zici?3019
    • ai fi putut din nou sa taci dar ai ales sa vorbesti si sa elimini orice dubiu.

      intai ai zis 8-9, acum a ajuns 7. probabil daca mai discutam un pic aflam ca e deja canicula pe la 5.

      da, magazinele se deschid la 7. stii cati oameni sunt in ele la ora aia? ca eu stiu, sunt unul dintre ei. foarte putini, si in general muncitori prin diverse santiere. stii tu, aia care nu prea au de ales si cam stau pe afara toata ziua. ca si mine. ah, si aparent iarasi a fost textul prea complex. subliniaza te rog undevam folosit eu termenul ‘frecvent’. ah, am zis ‘poate’. practic sinonime.

      si tocmai ca eu cam stau pe afara vad si traficul (pietonal, ca sa nu te confuzezi din nou). si da, chiar in miezul zilei incep ăștia sa bantuie. si nu ma incurca cu nimic, ca noi ne desfasuram activitatea conform legii si normelor de siguranta, in amplasamente imprejmuite si semnalizate. deci iti pica si ipoteza asta.

      si cum dracu se face ca n-au toti loc in magazin la 7 da’ au toti loc la cabinet la 1. si, tocmai ca ii vad, nu, cei mai multi NU se duc la nici un cabinet. plimba catei (ii mai chinuie si pe aia, ca sunt toti cu limba de-un cot), fac cumparaturi minore sau sunt pur si simplu la promenada.

      adica da, e clar ca tu esti unul dintre ei, cu mari carente in intelegerea limbii romane si in general o educatie precara. de unde si revolta si agresivitatea gratuita.

      Indecis. Tu ce zici?1626
    • Tot ziceți să stea moșnegii acasă că e cald, dar dacă n-au aer condiționat (și de obicei n-au) crapă de cald și in casă. Așa măcar mai iau un autobuz de ăla nou (ieri era plin de ei in 313), se mai răcoresc puțin

      232
    • lia, dar numai dupa ce inchid geamurile, ca ii trage curentul.

      1111
    • @Blob: mananci cacat, majoritatea batranilor nu ies la magazinul din coltul blocului sau la piata din intersectie, se duc cateva statii la o piata unde e mai ieftin cu 10 bani.

      188
    • NOU
      #18

      In bv e cam ce a zis thebblack. la 7 si ceva maruntis duc copilul la scoala, trec pe la un magazin mare in drum spre casa sa iau un iaurt/ayran ceva, fac o pauza mica pe acasa, ma car la munca pe la 8, mai intru intr-un magazin mare sa iau niste alune, ma duc la birou. Nu sunt batrani mai deloc. Nici in magazine, nici pe strazi, nici in statii de autobuz, ca merg pe jos cativa km si trec pe langa destule.
      Pe la 12-13 iau masa de pranz si fac o tura pe la scoala sa recuperez copilul, in magazinul (2) e plin de pensionari, se bat pe la vitrina de reduceri. Pe strazi au inceput sa bantuie, apar si in statii.

      Nu stiu cum au ajuns sa umble la ora asta, ca pe vremuri ocupau autobuzele si strazile fix cand mergeam la munca/scoala, pe la ~8 erau autobuzele pline varf de pensionari, atunci trebuiau sa iasa la cumparaturi/plimbare.

      76
  3. ” Iohannis s-a retras din cursa pentru NATO” mereu m-am intrebat in ce fel de imprejurari ajung romani in functii de conducere la nivel european sau mondial in organizatii politice

    Comentariu apreciat.671
    • Atunci când vesticii au nevoie de un pic de răgaz să facă curat la ei în curte, un independent din România este ales ca „lider”. După ce se termină curățenia, vesticii aleg un „lider puternic” de la ei din țară.

      Indecis. Tu ce zici?274
    • Iohannis nu-i român, e prezența (aparent) vie a vorbei:
      „De chemi calu’ ori nu-l chemi, el ori vine, ori nu vine”

      Comentariu apreciat.474
  4. Referitor la retragerea lui Klauss: intrebarea e ce a primit la schimb? Sigur i s-au dat ceva garantii pentru ceva anume.

    Comentariu apreciat.512
    • probabil imunitate.

    • Nimic?
      De ce ar fi cineva dator ăstuia?

      Indecis. Tu ce zici?306
    • Garantia ca povestea cu casele alea retrocedate inchiriate etc ramane asa cum a cazut, americanii i-au spus „ne despartim in conditii decente, succes pe mai departe daca prindeti repartitie pe un alt post, daca plecati in concediu sa va luati sepcuta si sticla cu apa rece, sa nu va extenuati muncind prea mult dar deja stiti cum se face asta”

      Comentariu apreciat.463
    • ne-poprire pe conturi pentru returnarea chiriei incasate ilegal?

      Comentariu apreciat.302
    • @Fooriysh, e adevarat ca nimeni nu are o datorie fata de el, dar sa nu uitam ca deciziile la nato se iau prin consens. Adica, el putea sa o tina tot asa si sa puna intr-o situatie penibila organizatia. Ca nu l-a interesat niciodata ca pune/a pus intr-o situatie penibila Romania. Totul se rezuma la persoana lui. El e buricul targului.

      Comentariu apreciat.591
    • Si eu m-am retras de la conducerea NATO inca de saptamana trecuta si n-am primit nimic in schimb, desi aveam sanse cel putin la fel de mari ca Plavanul.

      Comentariu apreciat.413
    • Vorba in targ e ca dulapiorul si-a cam bagat picioarele in negocierile de la Bruxelles de zilele astea de supi ce e pentru ca n-a primit nicio functie. La intalnirea de acum cateva zile in care s-a pus UE-ul la cale dupa alegeri a fost absent, tocmai pe motivul asta, deci Romania o sa se aleaga cu praful de pe toba. Nu e ca si cum ne-am fi ales cu altceva, dar macar aveam pe cineva acolo cand se facea imparteala ciolanului.

      153
    • @ motociclist
      Un comisar tot vom avea, fiecare țara membră are unul.

      00
    • NOU
      #31

      @george.s Pai da, dar e diferenta dintre comisarul pentru multilingvism si cel pentru economie.

      00
  5. Iohannis nu a eliberat postul blocat la catedra de fizica, postul a devenit liber datorita pensionarii titularului

    Comentariu apreciat.930
  6. Ia, bă, că-mi bag picioru’, mă duc să arunc pe câmp ăia doi saci de-i țineam să-i duc la containerul de plastice.
    Dă-o dracu’ de reciclare!

    Comentariu apreciat.402
  7. Ai sarit Patriotu’ maestre!

    204
  8. Justitia s-a intors in timp la nivelul 2000-2004. Totul e de vanzare! NU radeti ca ca puteti fi urmatoarele victime unei beizadele si chiar fara masina dar sa aiba un pistol si sa nu ii placa de fata ta. Remember Iustin covei din Craiova, fiu de judecator, care au dezbracat un barbat in pielea goala in plina strada ca nu ii placea de fata lui+ multe alte infractiuni pentru ca putea si nimeni nu avea ce sa ii faca- acum vremurile s-au schimbat si sunt mult mai multi cu mult mai multi bani. Credeti ca o duceti bine ca aveti o masina noua pe leasing si vacanta in grecia dar daca doamne fereste aveti de a face cu asemenea spete cat de mici ar fi va spun eu ca nu o sa va fie bine. Uite ca in 2 sectoare s-au furat alegerile si efectiv s-au mictionat pe noi. Rusia e mai aproape de noi decat va inchipuiti si nu vorbesc de km ci de timp- in 15 ani acolo vom fi !vezi cazul Magnitsky
    P.S Va scapa si ala de la 2 Mai

    Comentariu apreciat.5012
  9. Oricât s-ar considera el însuși, KWJ nu e un politician de nivel înalt. Îl înțeleg că știe limbi străine și toate cele, dar nu are nici o realizare, nu a mirosit nici un moment strategic, nu ne-a mobilizat la nici o oportunitate.

    Adică doar numărați câte zile i-a luat lui KWJ să facă un discurs după invazia în Ucraina, și mă refer să apară moaca lui, nu să trimită comunicat din concediu. Până s-a trezit el, românii și ONG-urile deja erau din proprie inițiativă la graniță, împărțeau mâncare, cazare, apă, etc. Guvernul încă nu știa pe ce planetă e. Cât a luat să convoace CNAS?

    Și acuma faza cu Patriot a fost mega-penibilă. Cum sărăcie să afirmi public că ‘nu le dăm până nu negociem ceva la schimb’.

    Băi alea trebuia să le trimiți tu din proprie inițiativă și să începi tu negocierile în secunda în care alte țări s-au oferit să le trimită și americanii le-au dat OK.

    Nu stai tu ca un boss lăbărțat pe canapea și scremi un ‘mie ce-mi iese boss?’. A fost o românească absolut penibilă.

    Comentariu apreciat.8314
    • Incepi cu politica de nivel inalt, unde totul este o negociere si un schimb, dupa care o dai in bara cu „mie ce-mi iese boss?”.
      Pai tocmai acum fost poate singura data cand a jucat cum trebuie in politica de nivel inalt.

      917
    • Motociclist, n-am zis că nu e negociere, am zis de poziția din care s-au făcut negocierile.

      Una e să stai lăbărțat în concediu și să te sune americanii: boss, nu ne-ajuți și pe noi aici cu un Patriot? La care tu, păi stai, că să vedem, să vorbim, să pun niște posturi pe facebook, să vadă lumea că mai lucrez.

      Alta era în momentul în care alte țări au luat inițiativa și le-au dat, România să se alăture din proprie inițiativă, și să zică: noi ce primim dacă donăm și noi patriot-urile astea, facem un deal bun la pachet cu toți?

      Aici e diferența, una e să se roage alții de tine, alta e să miroși oportunitățile și să fii prezent acolo la masa negocierilor din timp…

      163
    • Manu, poate nu stii cate din armele alea promise Ucrainei (de alte state) au si ajuns in Ucraina. E ok ce am facut, fix stilul Franta sau UK.

      00
  10. ref decizia lu savonea: tara asta e complet pierduta, e o retea la varf care poate face orice fara frica de nimic.
    pana nu apare o aplicatie de crowdfunding pe darkweb nu cred ca e nimic de facut:(

    Comentariu apreciat.311
    • Am o întrebare pentru tine: eu asociez crima lui Mario Iorgulescu cu crima lui Vlad Pascu, de ce unul e în pușcărie (arest) și celălalt nu? că bani sunt de ambele părți.

      Comentariu apreciat.291
    • Give it some time.

      171
    • e in arest? credeam ca e acasa
      e o diferenta de putere si de bani intre cele 2 familii

      143
    • diferența de putere e de partea cui? și banii de partea cui?

      62
    • Chiar daca diferenta dintre familia Iorgulescu si familia Pascu, este de un 0 in plus pentru familia Pascu, familia Iorgulescu are relatii la vedere care nu trebuie ascunse. Cu familia Pascu e mai rusinos sa te asociezi, de asta odrasla lor e in arest.

      170
    • Iorgulescu a spus „nu voi face nici o zi de pușcărie în România”, mă-sa lu’ Pascu a zis „vom plăti niște articole și Vlad va fi un alt om”… unii au bani iar alții au cu ce să șantajeze…

      171
    • @Laur – o intrebare buna, pe care si-o pune probabil si familia Pascu. O solutie ar fi sa angajeze avocatii lui Mario.
      Nu cred ca e o probleme pentru ei sa arate cum Vladutz era lipsit de descernamant cand a comis-o si cum sufera de afectiuni psihice din copilarie.

      O diferenta ar fi ca acum presa s-a sesizat rapid si a mediatizat extensiv crima. Politia incepuse deja musamalizarea, dar cand toaaata tara pune ochiul pe tine e ceva mai riscant. Probabil d-aia Vladutz nu e la clinica acum cu Mario.

      Neoamenii astia care au anulat condamnarea si mai ales daunele sunt niste sociopati infecti. Nu se pensioneaza naibii si astia odata? Cat mai dureaza? 10, 20, 30, 50 de ani?

      52
  11. De unde ai cumparat poza cu tricourile? Voiam sa o pun si eu intr-o prezentare, dar nu am gasit sursa de nicio culoare.

    134
  12. Așa se explică victoria României. Noi jucăm în galben, din ce văd în poză tricoul galben e cel mai rece.
    Dacă e caniculă cu Belgia, ne-am scos.

    242
  13. @Ciocanul – da, spre surprinderea ta, ozonul s-a regenerat. Iar cu petrolul e putin mai complicat. E o resursa limitata si devine din ce in ce mai greu si mai costisitor de extras. Iar tarile care il au, au tendinta de a deveni dictaturi cu fantezii expansioniste. De asta e bine sa avem niste alternative

    26

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile