- Brunetă . Brunetă . Brunetă . Verde . Brunetă . Munți . Roșcată . Brunetă . Roșcată
- Se cumpără voturi în continuare
Real, pe bani, că primarul știe că își scoate banii înzecit în patru ani de mandat, din contractele cu primăria.
- 25% din secții au raportat greșit?!?!
Asta în București, unde se presupune că oamenii știu să scrie și să citească, cum o fi în restul țării?
- Petrom investește 750 milioane euro la Petrobrazi
Bine, frumos, dar se poate totuși să intrăm în Schengen?
- Copiii vor să fie cadre didactice
Problema e sistemul care le taie aripile și îi transformă în drone care predau aceeași materie obosită și învechită.
- Stai, ce? Când a fost retras Logan-ul de pe piața din Germania?
Sau e vorba de un model ieftin, anterior?
- Evenimentul important al verii în București
Apa caldă, spațiul verde, parcările, astea sunt pentru amatori și neștiutori, problemele reale se rezolvă.
- Cronica de tehnologie
Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
6. Deci sintagma ”nemții cumpără Logan și fraierii de români WV și BMW” vehiculată des pe aici e cam bășină de struț…
Altfel suna cand spui ” am Loganul de la o batranica din Germania „!
Plang nemtii dupa Logan cum plang romanii dupa sifoane.
Nemtii nu cumparau Logan, cumparau Dacia (mai ales Sandero, Jogger, Duster, ba chiar si Spring).
https://m.zf.ro/opinii/dragos-dragoteanu-euroest-ianvest-punct-si-de-la-capat-inca-patru-22403973
Omul ăsta se întreabă de ce lumea are așa o ură față de dezvoltatorii imobiliari? Câștigi bani pe termen scurt dar pe termen lung ai distrus tot. Distrugi și calitatea vieții a celor care locuiau deja acolo.
Iar încheierea articolului nu o prea înțeleg, este ieftin în București pentru că s-a putut construi orice și oricum?
Articolul lu’ baiatu’ ala contine toate motivele pentru care capitala l-a votat cu doua maini pe ND si-l va vota in continuare, urandu-le multa, multa UE tuturor dezv imobiliari precum si mamicilor suprasolicitate ale acelora.
Intr-o tara cu legi interpretabile, autoritati ale statului incompetente si spaguibile, avocati facuti la Spiru FF al caror unic scop e stoarcerea banului de la fraieri si dezvoltatori imobiliari care si-ar dezgropa parintii si i-ar arunca la tomberon daca parcela aia cu mormantul le-ar lipsi ca sa ridice un bloc pe tot terenul, un ND care stie legislatie si urbanism suficient ca sa „indoaie” orice decizie in directia pe care o doreste si sa se pishe pe detractori este tot ce putea spera pentru bucuresteanul onest, haituit si agresat de tot felul banditi de abia mai tespira in propriul oras.
Asa ca baieti d-astia cu „mvaai, bucurestiul e in pericol sa i se fure laurii de capitala europeana, pierde competitia cu x, y z” ar trebui inghesuiti intr-un colt de trotuar de bucuresteni si calcati in picioare pana nu mai sufla. Probabil ar fi murit oricum din soc cand ar fi aflat ca Bucurestiul n-a avut sansa de a intra intr-o competitie reala cu vreo capitala europeana adevarata la cat de distrus, betonat si nelocuibil este si nici nu ar fi visat la aceasta sansa cu mafia imobiliara atarnata de jugulara.
La nivel european Sandero Stepway e vedeta, Logan nu se vinde asa bine, motiv pentru care a fost retras din oferta în mai multe țări. Ceva similar cu tendința europeana de a renunța la sedan.
@6. In general in Europa de Vest nu prea se vând sedanuri. Recordurile la vânzări le făcea Sandero, care e mai mult sau mai puțin aceiași masina. Sau poate Logan break, care cel puțin în UK de exemplu, știu că se vindea.
Corect !
6. Dacia Logan – loganul este retras de pe piata din europa de vest de cativa ani pentru ca acolo se vindea mult mai bine Sandero. Au marsat pe modelul ala.
2. Si mai misto este cand reteta este folosita si de PSD si de PNL in aceeeasi comuna parlita „La Costineşti are loc cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.”
Sistemul este rudimentar și făcut special pentru a umblă cu maradona la fraude.
Buletine neștampilate, buletine dispărute, buletine ștampilate de 2 ori, buletine cu ștampila scursă pe verso, numărări a la grapini, numărări pe șmen, proces verbal completat aiurea, proces verbal transcris aiurea, schimbat ordinea, schimbat cifrele, dacă nu renumăra sacii se poate scăpa cu asemenea furturi.
Lasă că nici cu Bucale nu-mi e rușine, cu Tută ăla besedistu care a spus că e totul legal, de parcă o fi verificat el toate buletinele de vot și numărătoarea. Metoda rusească, nu contează cine votează, ci cine le numără…
In opinia lui Dragos Dragoteanu orasul ar trebui condus dupa mintea dezvoltatorilor imobiliari. Saracu nu intelege ca se conduce dupa lege, nu dupa Nicusor sau dezvoltatori.
Manipuleaza si el cum poate in articolul de opinie respectiv.
A, da…si daca legea este interpretabila, sa mizeze pe schimbarea/clarificarea legii, nu pe reducerea atributiilor primarului.
Pe logica sa, el nu vrea sa se ghideze dupa lege, ci dupa un om altul decat Nicusor. De exemplu, ar fi multumit ca proiectele sa fie gestionate de Piedone sau Negoita.
Oare pana acum nu cumva el si prietenii lui din imob au profitat de ambiguitatea legii, totul fiind in detrimentul cumparatorului dar si a comunitatii?
Niste satrapi!
3. E consecința firească a alianței psd-pnl. Nu mai există opiziție care să supervizeze, să verifice, să oprească furtul de voturi, să corecteze „erorile”. Și dacă nu se ceartă ăștia până la parlamentare și prezidențiale, o să fie jale.
Traducerea este: In Bucuresti S-A FURAT cel putin 25%!
2. De ce ar fi Bucureștiul mai puțin analfabet și/sau ticălos decât restul țării? Procentele sunt asemănătoare.
Erată: era pt punctul 3
pentru ca aici s-a strans spuma :))
Daca diferenta la locale intre posibilii primari e mai mica decat 1%, ar trebui sa se organizeze si turul 2, evident ca in cazurile in care sunt foarte apropriate scorurile se fraudeaza mai intens.
Sa-i multumim lui Base ca avem alegeri intr-un singur tur.
Parlamentul face legile, nu președintele.
Da, legea atunci avantaja PDL-ul lui Basescu pentru ca stia ca PNL-ul si PSD-ul nu aveau cum sa mearga impreuna la primarii (n-ai cum sa-i zici lui badea Gheorghe care a fost primar 2 mandate de la PSD sa nu candideze ca trebuie sustinut Vasile de la PNL ca asa s-a decis la centru). In schimb in turul 2 PNL si PSD s-ar fi sustinut acolo unde intrau cu unul de la PDL.
Problema nu e ca e un singur tur, problema e ca nu avem o alternativa puternica la PNL, PSD.
Din sidebar
WTF did I just read?
2,3. Am votat, dar au și furat.
7 spectaculos de imbecil mi se pare ca i-au plantat la maxim 2m unul de altul.
succes la transplantare cand o avea 50 de metri inaltime si diametrul de 1.5….
man, ești ok? folosim și noi creierul? TU CREZI CĂ II LASĂ AȘA? SAU CĂ AIA E POZA DE DUPĂ PLANTARE?!?!?
In 200 de ani cand vor atinge 50 m, o sa se miste singuri
vali, articolul spune ca s-au plantat 2 puieti.
imaginea arata doi puieți proaspat plantati, inconjurati cu un gard, adică s-ar vrea protejarea lor cumva, adica nu sunt chiar corcoduși, si un afiș cu ‘alpab – azi plantam’.
daca imaginea este de la altceva decat subiectul articolului sau aplab doar a facut un exercitiu de imagine urmand sa ii ‘planteze’ din nou peste un an in alta parte, imi asum injuraturile, eu sunt imbecilul, in nici un caz g4 sau alpab.
punkreas, la 10 ani poate avea 50 de cm diametru si 10m inaltime. la 50 de ani, 1.5m diametru si spre 50m inaltime. la 200 de ani nu mai caut, dar sigur ar fi ‘siamezi’.
ah si radacinile se duc radial. la aia adulti ajung si 50m.
Ok, nu-i lasă așa, dar de ce ar trebui să-i scoată peste 2-5 ani să-i replanteze?!
Nu mă pricep la pomi d-ăștia, dar e posibil ca o parte din rădăcini, capetele subțiri să interfereze.
Nu e ca și cum ar fi meri/peri/etc să știe oricine cum se comportă la replantare, deranjare a rădăcinilor, eventual chiar tăierea capetelor acestora.
Aici sunt toate imaginile de la plantare, i-au adus in doua ghivece si i-au pus fix asa.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02bkqxbUkWBZifMbkWsr2PY4zY4R9828g1JR2somXiZB7RhcQZMHJ4XJFpkZffV3Qel&id=100083588311335
Am fost in comisia de votare in cadrul unei comune mari. Nu stiam la ce ma bag cand am acceptat si promit ca nu mai fac prostia asta. Am vazut toata plaja de fraude, am raportat tot ce era in neregula, degeaba, absolut degeaba, nu s-au luat masuri. Primarul pune la dispozitie spatiul, cei de la circumscriptiile electorale au rolul sa rezolve neintelegerile si nu o fac, ori o fac in favoarea cui doresc ei. Am lucrat peste 40 de ore, am fost amenintat, tinut fara apa, mancare si in conditii mizere, o sala mica, fara ventilatie, la 40+ grade. De ieri sunt amenintat si cu dosare penale. Pentru ce? Pentru a avea ocazia sa aud batranii strigand unii la altii prin cabine ” Ai votat fa trandafirii?” Cand am citit ce mandri sunt mai marii poporului de faptul ca au comasat alegerile m-au apucat dracii. Lumea nu stie pentru ce se voteaza. Ei voteaza doar primarul si eventual consiliul local. Restul… votat la misto, ori lasat buletinul gol, ori pus stampila peste tot, ori votat partidul primarului. Cele mai multe voturi nule au fost la europarlamentare. Foarte putini tineri au votat. Majoritatea batranilor nu vedeau bine, semnau pe liste cu un X si cam atat, nici nu stiu cati puteau ori stiau sa citeasca. Multi nici un X nu faceau si incercau sa semneze cu buricul degetului inmuiat in tus. Multi nu auzeau. Multi veniti beti manga. Suntem praf ca tara la educatie, iar asta e in avantajul politicienilor. Parerea mea e ca de aia niciodata educatia nu va fi o prioritate. Ne vor prosti. Caut job in afara tarii din primul minut de cand am ajuns acasa de la comisia de votare. Pana in septembrie vreau sa fugim. Am un nod in gat si nu mai pot sa urlu de disperare.
P.S.
Am fost delegat din partea USR. De luni dimineata de cand au realizat ca n-au facut mare branza la alegeri, au disparut toti ca magarii in ceata. Nu mai gaseai pe mineni, nu mai raspundea nimeni la telefon.
Imi pare rau pentru experienta ta. Stiu destul de multi oameni decenti (ca tine) care chiar au incercat sa faca „ceva” si in cativa ani au luat distanta de partid.
Romania rurala/mic-urbana e … cum e. Mai bine decat acum 20 de ani, mai rau decat ar fi putut sa fie.
bea, mananca, dormi.
Nu e treaba ta sa rezolvi tot. N-o sa-i educi pe taranii in varsta in ziua votarii. Nu e treaba ta. Tu trebuia sa numeri voturile, sa nu-i lasi sa ti le fure.
Ai facut asta? Bun, ti-ai facut datoria.
(de venit era bine sa-ti aduci tu apa si mancare, sau sa vb cu cineva sa ti le aduca)
Acuma somn, stiu ca e greu.
Nu sunt membru de partid si nici nu vreau sa fiu. Câțiva ani sa iei distanta e deja o veșnicie. Mi-au ajuns câteva zile.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Nu, ai inteles pe dos. Nu e vorba ca nu vreau sa voteze si nici nu am dreptul sa decid eu asta. E vorba ca nu-i pasa nimanui ca unii nu vad, nu aud, nu stiu sa citeasca. Nu au pic de ajutor. Sanatatea si educatia e praf. Aia e problema. Sunt oameni care traiesc de pe o zi pe alta si de care politicienii isi bat joc. In comuna in care am fost, primarul decide cine primeste ajutor social si cine nu, cine primeste bani pe cardul de ajutor energie si cine nu, etc. La nivelul asta de constrangere sunt oamenii.
Am fost si cu urna mobila, am vazut toti oamenii bolnavi la pat, ultima batrana avea lumanarea aprinsa la capatul patului. 98 de ani avea si indiferent cat mi-a fost de greu m-am dus pentru a-i respecta dreptul la vot.
Dar ma bucur sa stii tu ce „as fi vrut eu”. Si da cate downvoturi vrei tu daca asta te face sa te simti mai bine azi.
Ok imi fac mea culpa. Puteai sa zici asa de prima data. La ce filme au unii din bula asta in cap, vezi ideea cu referendumul de la Brasov de exemplu, nici nu mai stii ce sa crezi.
părere nepopulară: nu poți citi, nu poți vota.
Vali, daca se vrea se poate sa primeasca un insotitor care sa citeasca si sa le explice ce e pe buletinul de vot, atat in cazul nevazatorilor cat si a celor care nu stiu sa citeasca. Dar nu-i pasa nimanui. Daca nu stii sa citesti sau nu vezi bine nu inseamna automat ca esti mai prost decat restul sau nu ai acelasi drept constitutional.
In alta ordine de idei, acum se aude clopotul de la biserica, batrana de care vorbeam mai sus cred ca s-a dus intr-o lume mai buna.
FMM de viata, imi vine sa plang.
Ah, am uitat.
Luni seara lesinasem cand am ajuns acasa. Nu ajunsesera buletinele de vot la prefectura, dar m-am trezit din somn de bubuieli. Vechiul primar isi sarbatorea victoria cu artificii. 4 dosare penale are, 2 condamnari pentru frauda electorala.
@George: Daca te ajuta cu ceva eu ma gandesc ca in toamna sa ma duc ca observator pe baza a ce am vazut ca s-a intamplat acum si pe baza a cate am online de la tine si de la altii.
Cred ca e foarte important ca, in special cand lucrurile sunt facute sa fie mai dificile, sa existe cat mai multi oameni care sa impiedice fraudele (macar la nivelul nesimtit de care aveam parte pana acum cativa ani). Pana la urma, uite, „facem cu schimbul”…
Cat despre ce a zis Vali, cred ca se referea la analfabeti prin „nu poti citi, nu poti vota”. Iar daca la asta se referea atunci sunt de acord cu el. Pana la urma, ca societate, am decis ca putem vota toti (mai putin cei fara discernamant sau cei cu interdictie judecatoreasca) indiferent cat de proasta sau inculta e persoana ce voteaza pentru ca e foarte periculos altfel si se ajunge rapid intr-o situatie de abuz.
Dar analfabetismul ar fi o departajare clara, usoara si de bun simt in momentul asta.
la partea cu ‘nu poti sa citești’ ar fi loc de dezvoltat o discutie.
cat discernământ poate avea cineva incapabil sa citeasca? noi, ca societate, suntem inca supusi cuvantului scris. ba mai mult, nu pe un ecran, ci tipărit. legile in romania nu devin active decat dupa publicarea in monitorul oficial. da, apar si pe net, dar nu au putere pana nu ies din tipografie.
mai departe, in afara de legi, majoritatea surselor de informatii sunt inca scrise, indiferent de format.
deci cum facem cu cei care nu stiu/pot sa citeasca? ne bazam ca inteleg din ce vad in jurul lor (ah, toata lumea opreste cand e becul ala rosu aprins, hai sa opresc si eu?)? sau ca le explica cineva corect si cinstit ce si cum? si pe ala cine il verifica?
in final, cum facem ca oamenii astia, care au drept de vot (si probabil ar vota o lege care sa le asigure educatia pentru ca macar sa poata citi) sa nu fie o masa de manevra a unor politicieni nu chiar asa de bine intentionati?
Bai George, eu iti multumesc ca ai incercat si apreciez efortul.
Daca mai multi ar face asta poate s-ar crea o masa critica pentru schimbare.
Dar multora le place manelizarea asta facila a democratiei cu pretul mentinerii majoritatii animalice a populatiei in tarcul saraciei, lipsei de educatie si de perspective iar pe restul, mai spalati, mai scoliti, mai avuti, impartiti intre diverse bule de bunastare si sofisticareala.
Apreciez si concluzia la care ai ajuns.
Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Acelasi mecanism de decizie a functionat si la mine. Iar cand ai copii decizia devine si mai simpla.
Privind retrospectiv, zic doar doua chestii:
„Nicaieri nu-i mai bine ca acasa”. Partial adevarat, partial fals, depinde de multi factori.
„Nicaieri nu e asa nasol ca acasa”. Asta se dovedeste adevarata in cazul meu in majoritatea situatiilor din viata cotidiana in europa de vest.
Much better value for money and life, as zice.
Succes. Don’t look back.
Logan 3 (sedan) e o masina locala, vanduta doar la noi in zona, au anuntat asta inca de la inceput. M-am uitat acuma nitel, noi, sarbii moldovenii, bulgarii. Nici macar in Bosnia nu se vinde. Si au anuntat ca asta va fi ultima masina Logan ever, dupa aia urmeaza sa faca alte modele.
Punctul 3- in tara de exemplu:
BEJ Olt: Aproape 70% dintre procesele-verbale, completate cu greşeli. Continuă depunerea documentelor electorale
https://www.g4media.ro/bej-olt-aproape-70-dintre-procesele-verbale-completate-cu-greseli-continua-depunerea-documentelor-electorale.html