Imobiliare: bloc la Răzoare?!?!?!?

Mi-a apărut asta de la Nicușor Dan. și mi-a luat un pic să procesez. Cineva voia să construiască un bloc la Răzoare?!?!? În intersecția de la Răzoare??!?!

Pentru cine nu știe (poate nu e din București sau nu cunoaște intersecția), Răzoare este una dintre cele mai nenorocite intersecții din oraș: se varsă 4 străzi aglomerate acolo, semafoarele sunt aiurea, trece și tramvaiul pe acolo (cred), s-au făcut foarte mici modificări pentru a ajusta situația, dar overall e așa de 20 de ani. Ca idee, e mai eficient să cobori din autobuz la Favorit și să mergi pe jos câteva stații și să iei autobuzul de la Răzoare, ajungi mai repede decât dacă ai sta în autobuzul inițial.

Văzând asta, cineva voia să construiască niște apartamente acolo. Înțeleg, oraș, aproape de metrou, bla bla, dar totuși…

Și mai groaznic este că probabil oamenii ar fi cumpărat. S-ar fi uitat acolo, ar fi zis că e ok traficul și acolo e de locuit.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

118 comentarii

  1. Pai cum nu ?! Ia du-te doar 100m mai in spate pe progresului la prietenii de la one.

    Comentariu apreciat.1183
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 49162
    • Nu Nicusor ar trebui, ci oamenii de sub el. Ca totusi Bucurestiul e o capitala nu un sat de 500 de oameni unde primarul face si drege el direct.

      Atunci cand a ajuns primar Nicusor, in primarie au cam ramas aceiasi oameni ce erau si dinainte.

      Comentariu apreciat.7622
    • Nu sunt fanatic Nicusor, dar pun pariu ca intersectia aia e impartita intre Generala, sectoarele 5 si 6, si Min Transporturilor
      Parcul de deasupra metroului, daca e sa ma iau dupa tablele puse cu mandrie in parcul amenajat de curand la Eroilor, ar tine de primaria de sector (5?)
      Dar nu-i bai, ajunge Piedone primar simultan la generala si la 5 si face el

      Comentariu apreciat.1048
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 2390
    • Mama ce pasaj ar merge acolo! Poate chiar 2.
      Se vede treaba ca e S5-6-PMB-Min Transp. Niste rupti in cur.

      Daca ar fi S3 sau S4 PSD ar sifona minim 300m E pe el.

      Oportunitati ratate, BA! /s

      Comentariu apreciat.705
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1851
    • Intersecția ended căcat. Corect.

      Dar când ai trecut ultima dată? Că sunt benzile trasate de mult. Degeaba, dar sunt.
      În continuare jegurile vin pe banda de stânga să se bage în față fix in intersecție..

      Comentariu apreciat.312
    • @Bruta: tu crezi ca e asa de usor sa dai afara oamenii neperformanti si sa aduci altii?
      Mai ales cand incurci niste interese, pile samd? Imediat te dau cei demisi in judecata. Si dureaza 3 ani procesele chiar daca la final iti da dreptate. Sunt multe cazuri de genu.

      Si nici nu poti angaja altii, ca iar te dau in judecata aia si li se suspenda angajarile. Plus presa care pentru bani publica orice.

      Eu zic sa te mai informezi.
      In general la primarie, primarul ar trebui sa fie un manager, dar sistemul nu te lasa sa faci asta.

      Daca echipa e o gloaba si nici nu poti face transferuri, poti sa aduci antrenor si pe Mourinho ca nu iese bine.

      Comentariu apreciat.384
    • @Bruta: când ai lucrat ultima oara în administrație publica? Auzi tu.. Sa dai afara. Am ras cu lacrimi.

      Comentariu apreciat.523
    • @CristiX trebuie sa iesim din bula asta in care ni se spune ca angajatul de la stat e acolo peren. Sunt zeci de administratii locale in care s-a facut curatenie si performeaza din pct asta de vedere.
      Aia cum dracu reusesc si in Buc nu se poate?

      Indecis. Tu ce zici?825
    • @Bruta
      „zeci de administratii” WOW
      Ai putea te rog sa dai zece exemple de astfel de administratii ? asa o statistica gen, in 2021/2022 au fost 100 persoane, iar in 2023/2024 au ajuns la, nu stiu, 90.

      174
    • @Bruta. De acord ca trebuie sa ieșim din bula asta ca nu se poate. La fel cu bula pe multe alte subiecte.

      Problema è ca toți tipa sa ieșim din asta dar sa o facă altii. Ala trebuia sa facă, ala trebuia sa dreagă. În timpul asta suntem criticii perfecți.

      Și sunt doar 2 exemple de reușită. Oradea plus o comuna din zona Banat. În tot restul politicul face legea. Și sindicatul. Și rahatul ala de statut de angajat la stat. Care vine cu foarte multe drepturi LEGALE. Deci practic se poate lucra doar la schimbarea mentalității. Dar asta nu se face mâine.

      Deci răbdare și vot.

      62
    • Sa se dea afara! Dar nu pe mătușa VasiliCa Care e conțopista și linge pe varul lui primaru’. Nici pe vareisoara lu unchiu’ Sandel care a prins și ea ceva bun la salubrizare, secțiunea hârtii mutate. Sa se de-a afara!! Dar nu din aia de îi știm noi, alții…

      40
  3. De când am văzut terenul ăla m-am gândit ce mândrețe de bloc se poate ridica acolo. Prea îl curățaseră și îl lăsaseră așa…să stea degeaba. Într-o zi tot orașul se va prăbuși în subteran de la atâtea P+X construite unul peste altul.

    Comentariu apreciat.641
  4. La Razoare sunt deja 2 blocuri noi: unul mai micut de birouri (?) construit peste Golden Blitz (cu aceiasi proprietari binecunoscuti din era Basescu, presupun) si un mega-bloc de locuinte alaturi. Se vad ambele in poza de pe maps. Niste oameni deja au zis ca e ok si au investit acolo. Ies masini scumpe de la blocul ala mare si taie 3-4 benzi de trafic sa faca stanga inspre centru.

    Acum e vorba de parloaga aia mare din mijloc. Nu imi dau seama unde ar avea accesul, probabil tot pe Geniului ca sa fie treaba treaba

    Comentariu apreciat.310
    • NOU
      #19

      „mega-bloc de locuinte alaturi.”
      Iar in spatele la mega-blocul ala de locuinte au sedii DGPI, Politia de Frontiera si SPP.
      Intrebare: cine sta in mega-blocul ala?

      Comentariu apreciat.522
    • Niste IT-isti cu rate pe 30 de ani care nu au nimic de ascuns?

      Comentariu apreciat.401
  5. Nicusor a oprit dezvoltarea Bucurestiului la Razoare ! Acum Bucurestiul a ramas nedezvoltat acolo, sta asa nedezvoltat…

    Comentariu apreciat.6312
  6. partea misto e ca de cand se lucra la metrou si au facut intersectia un fel de giratoriu se circulă mult mai bine in ea.

    ah, si pentru ca cotroceni, au reusit sa blocheze scurtatura prin parcare. oare in alte intersectii de ce nu pot?

    119
    • se circulă pe dracu mult mai bine, zilnic pe 5-6 benzi pseudo imaginare unde se încrucișează fluxuri de mașini sunt claxoane, mui și julilturi la greu acolo doar pentru că cineva de la capetele de cretă miliție a zis că ce rost are să mai facem străzile la loc cu 2 sensuri, cum erau, lasă așa un triunghi/giratoriu absurd – ca la Brașov

      226
    • Si mie mi se pare ca se circula mai bine acum. Dar intr-adevar faptul ca benzile nu sunt marcate de niciun fel incurca foarte mult. Trebuie sa fii foarte atent, pentru ca apar masini din toate directiile.

      90
    • flat, de cand n-ai mai trecut pe acolo? ca eu până acum cateva luni treceam saptamanal sau mai des. singura directie care se blochează si se sta mai mult de un semafor e spre leu.

      si andrei are dreptate, trebuie într-adevăr sa fii foarte atent… dar nu e atentia un element fundamental al soferiei?

      71
    • theblack: Bd. Timișoara este blocat tot timpul. Tramvaiele stau cârd pentru că nu pot trece decât câte unul la 5 minute (semaforizare pro mașini, anti transport în comun). Sunt niște treceri de pietoni unde ai șanse 50% să mori, fiindcă șoferii vin pe 4-5 benzi uitându-se în oglinzi să schimbe benzile, deci nu în față.

      În ce univers ai mai văzut fluxuri de mașini, autobuze, trolee, lăsate să se descurce cu prioritate de bandă, forfecând cele 2 direcții, baleind de pe banda 5 pe banda 1 și invers? Pur și simplu trebuiau refăcute șoselele Panduri, respectiv Geniului, cu 2 sensuri, cum erau acum 25 de ani.

      123
    • @Flat are dreptate: e un mare haos în intersecția aia. Trec zilnic pe acolo și nu e vorba de atenție. Preselectarea și schimbarea benzilor se face haotic, cu japca, la nimereală, majoritatea par să n-aibă habar ce au de făcut acolo și încotro ar trebui să o ia. Confirm și partea cu tramvaiele încetinite mult acolo pe ambele sensuri de mers.

      31
    • Intersecția aia e un mare sens giratoriu cu încălecări ieșire-intrare pe două părți și cu încă un sens giratoriu încorporat prin care trece și tramvaiul. Ar trebui să aibă un capitol separat în codul rutier.

      Da, și pușcărie pentru ăia care lasă străzile nemarcate cu lunile, anii, deceniile.

      10
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1966
  8. Bucurestenii simpli nu au cum sa-si dea seama ce norocosi au fost ca l-au avut primar pe Nicusor. Ar fi pacat sa dea cu piciorul acestei sanse. In schimb, daca vine firea sau piedone peste ei se va construi acel bloc si multe altele care stau in calea dezvoltarii corecte a capitalei.
    De exemplu, la Iasi am avut parte numai de corupti care efectiv au predat orasul mafiei imobiliare. Actualul primar, chirica, are vreo 5-6 dosare penale iar cel dinainte, nechita, a plecat din primarie direct la puscarie pentru vreo 5-6 ani. Toate investitiile primariei in cei peste 20 de ani in care cei doi talhari au condus orasul sunt 2 poduri si un steag. Orasul este efectiv distrus ocupand primul loc la poluare in UE. Orice spatiu verde existent a fost ocupat de un bloc iar cele cateva care mai sunt au proiectele in derulare. Poate suna usor cinic ca in Iasi singurele zone relativ extinse cu vegetatie au ramas cimitirele.

    Comentariu apreciat.675
  9. Pana la proiectul mentionat s-au construit in zona blocuri ONE vreo 6 + 1 nerezidential, un bloc langa sediul politiei de frontiera ( nu stiu cine si cum poate cumpara acolo). Toate in regim de inaltime peste 8 etaje. Cu toate astea, acest bloc care e situat chiar in intersesctie se va vinde singur. Doar pui un afis ” De la balconul tau poti scuipa direct in gradina palatului Cotroceni.Bonus: Se poate observa ficusul in habitatul natural.”

    Comentariu apreciat.431
    • A fost o discutie amuzanta cu blocul ala facut chiar in spatele statuii Leu, s-a plans administratia iohaniana ca e prea inalt si se vede peste gard. Dar asta dupa ce blocul era deja ridicat, banii fra…investitorilor erau platiti, asa ca s-a lasat linistea.
      Nici macar presedintele tarii nu se poate pune cu baietii imobiliari

      50
    • i-au dat și lui ceva și aia a fost.

  10. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1957
    • Mai degraba un parc

      Comentariu apreciat.338
    • Idem si cu asa-zisul parc Grozavesti aflat la 3-4 sute de metri inspre N-V. Lasat in paragina de zeci de ani, dinainte sa ne nastem noi de aici de pe blog.

      Primarii nu sunt pusi in functii pentru bunastarea cetateanului, doar niste naivi ar putea inghiti gogoasa asta.

      194
    • sau Spital SRI. SRI chiar a vrut să dezvolte zona.

      115
    • Exact cum zice Stanciu, cine vede videoul asta isi face o parere „buna” despre bucuresti. Vine nicusor si zice ca e cea mai complicata intersectie din bucuresti, asta in timp ce el este filmat intr-un fel de crang, care pare parte dintr-o zona marginasa a unui sat, nu din cea mai complicata intersectie din capitala tarii.

      00
  11. în caz că nu știați, zona Răzoare este prezentată de agențiile imobiliare drept „Cotroceni”

    Comentariu apreciat.426
    • ai 700m pana la Parcul Romniceanu totusi… nu e ca si cum ar fi pe 13 Septembrie

      1414
    • @dny: eu cand locuiam la Obor, nu ma laudam ca defapt stau la Armeneasca. Ce iti e Armeneasca, ce iti e Universitate? Deci practic, eu la Obor, stateam la Universitate.

      Comentariu apreciat.513
    • One Cotroceni Park. Solved.

      144
    • @CP
      Ok, tu pui egal intre cei 700m pe care i-am dat eu exemplu cu 3 km cat e de la obor la universitate.
      Dar na, trebuie sa facem din tantar armasar in general.

      317
    • @dny nu stiu tu, dar cineva zice ceva de Cotroceni, primul meu gand e pe ce strada cu nume de doctor e adresa. o fi mai pe langa Arenele BNR? mai pe langa Biserica Sf Elefterie? asta cu „Razoare e de fapt Cotroceni pt ca e la 700m de un parc de la marginea Cotroceniului” e de amuzament asa…

      Comentariu apreciat.291
    • johncue, Sunt perfect de acord cu tine, dar nu am spus ca Razoare=cotroceni, discutia continea cuvantul „zona” care in contextul asta e un punct de reper.
      In situatia de fata Cotroceni este mult mai aproape decat 13 Septembrie, Drumul Taberei sau Iuliu Maniu.

      212
    • Atatea discutii despre Cotroceni care nu mai e de mult ce a fost. Multe case in paragina, strazile si unele trotuare pline de masini, locuitori doar cu drepturi si zero obligatii.

      1514
    • NOU
      #56

      @CP: mai nou daca stai la Stefan cel Mare sau la Obor, declari ca stai la Victoriei. :))

      191
    • @dny: nu am pus egal intre 700m cu 3km. Pt ca in primul rand: 700m ai tai, defapt sunt vreo 1,2km, cam asa. Iar cei 3km, sunt defapt vreo 2km. Deci am pus egal intre 1,2km si 2km. Si ce mai sunt 800m in ziua de azi, mai ales daca-i parcurgi cu un avion?

      Ma rog, ai inteles ideea: Cotroceni e o zona bine delimitata, faptul ca esti la granita, nu inseamna ca esti acolo. Pentru ca pe principiul asta, tot timpul cine e la granita va considera ca defapt e in ailalta parte, mai convenabila. Si granita asta o sa o tot impingi pana ajungi sa zici ca Militari Residence e tot Cotroceni.

      182
    • voi stiti ca in bucuresti cartierele NU au limite administrative ci doar sectoarele? si ca sunt destule cartiere care se intind peste limita de sector?

      nu exista nicaieri nici o limita fizica sau imaginara care sa desparta un cartier de altul.

      unde stau eu este in mod frecvent numit pantelimon, titan, balta alba, dristor, muncii si chiar iancului desi mai e si vatra luminoasă intre.

      ce vreau sa zic e ca nu mi se pare chiar asa gresit sa-i zica cotroceni acolo. pana la urma palatul e peste gard iar strazile alea cu nume de doctori sunt la cateva minute de mers pe jos.

      28
    • @thebblack: hai ca le-ai zis aproape pe toate din doua sectoare.

      Mi se pare exagerat sa amesteci Balta Alba cu Iancului sau Vatra Luminoasa. Nu mai zic ca Pantelimon cu Dristor nu au nicio treaba de „proximitate”.

      Faptul ca spatele Palatului Cotroceni e lângă Razoare, e ok, înțeleg, dar pe principiul asta putem considera și Orizont ca fiind în Cotroceni, pt ca e aproape lipit de Razoare, care e lipit de Cotroceni.

      81
    • nu le-am zis eu. eu zic doar muncii, mai rar balta alba. dar multi, foarte multi altii ridica din umeri ca nu inteleg unde si dupa alte cateva detalii se lumineaza ‘aah, adica in x’ unde x e oricare din alea enumerate mai sus.

      adica exact ce faceti voi aici, va contraziceti pe niste limite extrem de vagi si care nu au nici o semnificație reala.

      da, e aiurea sa stai la delfin si sa zici ca stai in cotroceni pentru ca vecin cu vecin cu vecin cu.
      dar daca stai la 5 minute de mers pe jos de dr. staicovici, chiar daca pe partea ailalta a palatului…

      24
    • theblack, https://pug-bucuresti.uauim.ro/cartiere. Da, stiu nu e oficial, dar exista. Si avand in vedere cum sunt microzonele in bucuresti (adica ai zone extrem de diferite pe distante mici) fortari d-astea chiar daca sunt la limita nu sunt ok.

      20
    • „Delimitarea cartierelor nu reprezintă o propunere a Planului Urbanistic General al Municipiului București, nu reprezintă contururi administrative și nu reprezintă în nicio privință poziţia oficială a Primăriei Municipiului București. „Harta cartierelor” constituie doar un instrument preliminar de anchetă.”

      practic e același lucru cu discutia noastră aici. e opinia unor particulari ca acolo e ceva si dincolo altceva.

      pe langa asta, unele cartiere sunt comasate, altele lipsesc cu totul. si in mod ironic intersectia de care vorbim este la doar cateva zeci de metri de cartierul cotroceni si muuuult mai departe de de bulevardele dupa care a fost botezat cel in care se afla, 13 septembrie -trafic greu.

      02
  12. Pai la Razoare (sau in apropiere) ai asa:

    Linga politia de frontiera: https://maps.app.goo.gl/fP6daDhzGbpjet3TA

    https://maps.app.goo.gl/NNgtmrWkhRWywZD19

    Golden Blitz-ul

    Blocul unde si-a luat Cirstoiu apartament (linga statuia Leul): https://maps.app.goo.gl/mtkA9qvhWQMPSd2H9

    Dar Nicusor e de vina ;-)

    12
  13. Constructorii din Cluj estimeaza din poza ca acolo este loc de cel putin 5 blocuri mari.

    Comentariu apreciat.432
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 440
    • Va rog sa ne scuzati ca nu suntem la fel de speciali ca voi .

      127
    • ăia de la tenblocks respiră greu.

    • NOU
      #70

      Stanciule, esti vreun dezvoltator frustrat ca nu mai are cum sa toarne niste ghetouri in Bucuresti? Zona e oricum supra aglomerata (muie ONE), un p+15 lipseste acolo.

      155
    • @RaduN, ai ghicit !!!!
      Sunt un dezvoltator imobiliar frustrat care invart sute de milioane de euro, am santiere in desfasurare, zeci de angajati etc.

      Avand prea multi bani si neavand pe ce sa-i mai cheltuiesc, de obicei imi pierd vremea aici pe blog. M-am saturat de Caraibe, sampanii scumpe, ferrari , gagici si restaurante cu stele Michelin.

      O ard pe bloguri si formuri iar din cand in cand mai dau un refresh pe conturi sa vad cate milioane de euro au mai intrat.

      88
    • DOMNU PANCIU?! DA, AM ÎNȚELES DOMNU DANCIU!

      12
  14. Da, s-ar fi cumpărat toate apartamentele.
    Ăștia suntem.

    136
  15. Locuiesc la 5 minute de mers pe jos de intersectie. Chiar ma intrebam ce vor sa faca acolo. Evident ca un bloc. Epopeea construirii oriunde din disperarea de a ajunge milionari continua.

    154
  16. Problema expusa de tine reprezinta in esenta punctul de plecare al tuturor problemelor pe care marile aglomerari urbane romanesti le au sau le vor avea. Pur si simplu tot ce inseamna dezvoltare urbana este haotica si lasata la mana sortii. Traficul si toate probleme de care toti locuitorii de la oras se plang sau se vor plange in urmatoarea perioada pleaca fix din acest gen de abordari. Partea nasoala este ca odata lasate sa se intample aceste rahaturi lucrurile devin insuportabile pentru bastinasi.
    Si pentru cine vrea sa se convinga cumva de gravitatea situatiei o sa las niste date comparativ cu alte capitale europene cu care Bucurestiul se compara uneori. Datele contin chestii simple, suprafata orasului, populatia, densitatea populatiei. Singura problema care poate aparea este fiabilitatea datelor la nivel de Romania caci aici uneori datele sunt vechi sau un pic deformate:
    1. Bucuresti: 2.142.929 locuitori, 240 de kilometri patrati de unde rezulta 8.299 locuitori la kilometru patrat. Ca si idee am impartit locuitorii la numarul de kilometri patrati;
    2. Sofia: 1.3 milioane locuitori, 500 de kilometri patrati de unde rezulta 2.600 de locuitori la kilometru patrat.
    3. Viena: 2 milioane de locuitori, 414 kilometri patrati de unde rezulta densitatea de 4.830 de locuitori la kilometru patrat;
    3. Stockholm: 1.7 milioane de locuitori, 381 kilometri patrati de unde rezulta 4.461 de locuitori pe kilometru patrat;
    4. Varsovia: 1.8 milioane de locuitori, 517 kilometri patrati de unde rezulta 3.617 locuitori pe kilometru patrat;
    5. Kiev: 3 milioane de locuitori, 836 kilometri patrati de unde rezulta 3.588 locuitori pe kilometru patrat;
    6. Belgrad: 1.4 milioane de locuitori, 360 kilometri patrati de unde rezulta 3.888 de locuitori pe kilometru patrat;
    7. Moscova: 13 milioane de locuitori, 2.561 kilometri patrati de unde rezulta 5.080 de locuitori la kilometru patrat;
    Datele nu sunt luate din aceiasi ani, mai precis la nivel de Bucuresti sunt luate de pe inse la inceput de an 2024, iar pentru restu sunt din 2021 cand multe tari au facut un recensamant. Calculele sunt foarte simpliste si rotunjite in sus insa nu poti sa nu observi cat de inghesuit e Bucurestiul. Acum intrebare este de ce suntem asa si ce putem face?

    Comentariu apreciat.283
    • limitele administrative sunt puțin dubios calculate, dar da. Bucureștiul are densitate dublă. O densitate asiatică. Ce putem face? să circulăm ca asiaticii, pe mopede, motociclete, biciclete, tuktukuri.

      215
    • NOU
      #77

      Nu stiu cum sunt celelalte orase mentionate de tine, dar hai sa tinem cont ca limitele administrative ale Bucurestiului inseamna si zeci de km2 de parloage nefolosite (adica nu sunt nici parc, nici nimic, mai ales in zona de nord, nord-vest si intre Militari si Rahova). Poti vedea asta pe Google Maps.

      Ceea ce inseamna ca densitatea acolo unde orasul este practicabil este chiar mai mare decat in calculul tau.

      141
    • NOU
      #78

      Uite am verificat de exemplu cum arata zona administrativa a orasului Moscova. La ei intra o zona gigantica de padure in sud-vest care este un pic mai mare decat orasul propriu-zis. Deci densitatea calculata acolo este irelevanta.

      91
    • propun să fii biciuit că mă faci să punctele acolo unde le-ai ratat.

    • intrebare este de ce suntem asa si ce putem face?

      1. pentru că sunt 5 orașe unde găsești locuri de muncă multe.
      2. pentru că in restul tării nu găsești joburi in marketing și alte științe umane. nu sunt bun de inginer, ce fac? vânzător la magazin și cam atât.

    • @Flat,@Cristian Pop
      Cifrele sunt acolo pentru a reprezenta o oarecare tendinta sa nu zic specific al anumitor orase. Bucurestiul este un oras destul de inghesuit daca ma intrebi pe mine si de aici pleaca toate pacatele pe care le are acest oras. Motivele ar fi asa: sistematizarile lui Ceausescu dupa vizitele de schimb cultural din Asia plus mafia imobiliara de dupa Oprescu. Pe langa asta adauga si viziunea primarilor ce s-au perindat pe la PMB, bucurestenii mai batrani plangand inca dupa Basescu.
      Toata inghesuiala asta pe care o vezi cu ochiu liber in Bucuresti dupa ce te mai plimbi prin lume duce la toate problemele de care orice bucurestean se plange. Chestia asta a fost exportata in mai toate orasele mari din tara pentru ca viziunea oamenilor de acolo a fost 0.
      Comparativ cu situatia celorlalte orase unde este suficient sa te uiti pe harta sa te plimbi cu google street view si sa vezi ca foarte rar s-a facut o dezvoltare bezmetica ca la noi. Pur si simplu transportul public a tinut pasul cu dezvoltarea orasului plus anumite norme de spatiu verzi ce trebuia sa le respecte cine construia blocuri. La noi se foloseste pana si ultimul spatiu in dorinta de a face profit, iar apoi ne miram ca orasul este inghesuit.
      Moscova,Kiev,Belgrad sunt niste contra-exemple intrucat dezvoltarea sovietica a pus pret pe bulevarde mari, aerisite si pe opulenta. Plus ca oamenii ce au fost in pozitii de decizii stiau ce risca daca fac rahaturi. Insa restul de orase si de fapt orice oras din Europa Centrala, respecta tendinta de a nu inghesui oamenii.
      @Vali
      Oboseala, graba si ar fi frumos un buton de edit daca se poate. Imi cer scuze!

      91
    • Asdad2005 ai dreptate. Totuși, ce înseamnă „a nu înghesui oamenii”? Eu știam că lumea este liberă să se stabilească unde dorește. Bucureștiul poate avea 10 milioane de locuitori dacă vor 7 milioane de asiatici să se stabilească aici. E interzis? nu putem pune bariere la intrarea în oraș.

      Problema nu este înghesuiala oamenilor, ci înghesuiala mașinilor. Evident că la 10.000 loc/km2 nu poți avea car ownership de 1:1. 10.000 mașini/km2. Nu se poate. Doar 1/4 dintre bucureșteni au loc cu mașinile. Asta nu vrea nimeni să accepte și toți cer fantasmagorii precum pasaje și mai multe benzi, parcări suspendate etc.

      Adică ok îmi asum aglomerația și densitatea de populație, dar NU îmi iau mașină. Motocicleta ce are? râie? Românul vrea și cu fundul în BMW și la densitatea din Asia. Nu se poate.

      49
    • @Flat
      A nu inghesui oamenii inseamna cateva chestii de bun simt pe care le enumar:
      1. Respectarea legii locuintei unde este stipulat ce inseamna o locuinta in Romania. Nu respecti locuinta nu faci receptia si nu poti vinde. Faci asta automat puscarie fara discutii.
      2. Stabilirea unui PUZ/PUG dupa standardele actuale si nu ce era prin anii 50. Unde sa se respecte distantele intre cladiri, regimul de inaltime, scalarea a tot ce inseamna servicii de utilitate publica(apa, canalizare, gaze, curent electric,scoli).
      3. Schimbarea regimului de inaltime al unei zone sa se poata faca progresiv sau daca cineva detine in intregime acea zona fara prea mari batai de cap daca respecti legea locuintei si reusesti sa te pui in acord cu PUZ cand vine vorba de restul de povesti.Un exemplu pe placul lui Nicusor: vrea ONE sa faca in Dorobanti zona capitale bloc de p+20 cu 10 apartamente pe nivel, perfect trebuie sa detina un anumit procent de teren din acea zona pentru ca trebuiesc reconfigurate serviciile de utilitate publica, strazile sa fie reconfigurate la noile realitati. Vrea sa construiasca in regimul de inaltime specific zonei este liber s-o faca cat timp respecta legea.
      Pe langa asta oricine vrea sa construiasca la porumbi cum se zice sa poata s-o faca numai dupa ce are rezolvate serviciile de utilitate publica si proiect clar de la primarie cu planul de dezvoltare a transportului public raportat la numarul de locuitori ce vor fi acolo. Faci militari residence faza 1 ai nevoie de drum de x benzi pe sens, y linii de transport minim. Nu incepi constructia pana drumul nu este asfaltat, receptia o dai abia dupa ce liniile de transport sunt puse in functiune. Nu mai vorbesc de PUZ/PUG.
      Tot ceea ce propun este sa nu mai construim blocuri de 10 etaje pana si pe ultimul petic de pamant si sa scalam serviciile publice la realitatile actuale unde se poate.

      100
    • @Cristian Pop
      Densitatea aia e FOARTE relevanta.
      Pentru ca orice dezvoltare urbana trebuie sa includa un % optim de spatii verzi (amenajate sau in curs de amenajare sau lasate de izbeliste cum mai vezi pe la noi).
      Cand vezi ca unii au surprinzator de mult spatiu verde in oras iti explici -partial- de ce sunt la jumate din densitatea Bucurestiului si iti dai seama ca cel putin din perspectiva asta calitatea locuirii in acele orase e mult peste Bucuresti. Densitate mica inseamna si infrastructura larga, comfortabila, si spatii costruite cu destinatie publica (stadioane, teatre, sali de expozitie, muzee, biblioteci, spatii comerciale, sali de sport, parcari, terenuri de sport, etc care au zonele lor bine delimitate de cele de business sau de cartierele de locuinte, nu amestecate si ametite ca la noi de stau inghesuite unele in altele perturbandu-se reciproc. De aia PUG si PUZ sunt importante pentru ca dedica spatii suficiente si separate fiecarei categorii pentru toate trebuintele si conform unor standarde. De aia in Bucuresti e ridicol sa platesti pe mp la fel sau mai mult decat in oricare dintre orasele alea, deoarece calitatea locuirii e la jumate din toate perspectivele.

      30
    • @Asdad2005, mulțumesc pentru răspuns. Argumentat, da, dar:

      1. să nu mai construim. miau miau. that ship has sailed. Încă din 80 când cârmaciul a făcut blocurile alea sinistre din Militari, Crângași, Colentina, etc. Densitatea era deci gata făcută dinainte, e drept că și după revoluție și mai ales tranziție s-a completat cu hidoșenii noi, dar răul fusese deja făcut.

      2. dacă stăm după regulile astea, nu s-ar mai fi construit nimic în Buc. sau împrejurimi și ar fi crescut prețurile apt la triplu față de azi.. sigur că așa ar trebui, planuri, PUG, utilități, dar dacă stăm după stat ne apucă pensia, moartea și viața de apoi. Prefer densitate mare și PIB crescut, duduie orașul, decât urbanism la sânge și mâncăm rădăcini de copaci că nu avem populație suficientă care să susțină economia

      Nu văd o tragedie în înghesuială și densitate mare. Tokyo, NYC, astea cum sunt? Da, e dificil, nu ai loc cu mașina, te calci pe bombeuri, dar lumea vrea aceste metropole și se adaptează să trăiască precum furnicile. Nu toți avem nevoie de spațiu și natură. Mie unul îmi place aglomerația și mă simt bine printre 3 milioane de oameni. Acum sunt într-un oraș de vreo 500k și mi se pare un sat amărât. Calitatea vieții nu stă în spații vaste sau 17 benzi, sunt mulți factori care intră în calcul. Vrei densitate mică? Tulcea te așteaptă. Orașe pustii găsești câte vrei. Nu sunt atractive

      07
    • @Flat
      Prostiile facute de Ceasca puteau fi rezolvate imediat dupa revolutie daca era vointa. Insa a fost foame de bani si pula viziune asa ca am ales sa mergem pe aceeasi reteta.
      Se putea construi respectand toate regulile si lumea sa fie fericita cu conditia ca autoritatile publice sa fie compotente si sa aiba viziune. Spatiu de manevra a existat pana prin 2016-2017 cand se putea creiona ceva.
      Acum o sa ai un oras din ce in ce mai poluat, sufocat de trafic, fara prea multe spatii verzi, blocuri peste blocuri si o speranta de viata tot mai mica. Lucruri care la un moment o sa conteze pentru fiecare.

      20
  17. Face si Nicusor ce poate, dar n-are cum sa le opreasca pe toate.
    De exemplu, se construieste mare complex la intersectia Valea Cascadelor cu Iuliu Maniu. Totusi, cred ca vechea administratie a aprobat constructia asta.

    114
    • Din acel complex doar cand pleci din Bucuresti ar trebui sa misti masina. Ai metrou la 30m.

      59
    • Sa mearga cu metroul saracii din complexul ala!!!! Ca sa aiba dny loc pe bulevard !!!!

      817
    • Stanciule, stau in zona si merg doar cu metroul
      Vorbesc din proprie experienta, asa ca mai usor cu comentariile imbecile.

      174
    • daca voi mergeti cu metroul nu inseamna ca toti o sa faca asta :))))))

      51
    • cand s-or termina toate sandramalele de acolo, in intersecția aia vor fi mai multi locuitori ca in greenfield. in blocuri ma refer.

      ca aia din mașinile care incearca sa treaca de intersecție sint deja mai multi de multa vreme.

      30
    • Ăla din spatele autogării militari?

      10
  18. 1bloc, 5 scări la ieșire din pasajul lujerului spre Plaza. Autorizație emisă.
    Ceva rezidențial pe insula morii dacă vrem într-adevăr ceva special. Lângă insulă +4000 apartamente care vor ieși ca cei din Greenfield prin Giulești-> Chitila.
    Răzoare?! Primele două etaje doar stâlpi, să treacă tramvaiele, etajul 3 e parter, p +14.

    104
  19. Ar merge făcut ceva suspendat la Razoare pentru a nu se mai intersecta direct cateva artere cu trafic mare. Dar parcă mai bine folosești acel teren pentru niște blocuri de locuințe p+10 și niște clădiri de birouri, toate fără locuri de parcare, ca să blochezi totul 24/7, nu doar dimineața și după-amiază în timpul săptămânii.

    141
  20. Sunt in Bucuresti de mai mult de 20 de ani. Intersectia aia a fost „oarecum” functionala doar cativa, au refacut-o, a fost bine un an, au inceput sa lucreze la metrou, au distrus-o, cand au redeschis-o a fost mai rau.
    Despre marcaje rutiere si semne vizibile nu mai zic nimic, ale naiba si daca le faceau cu faina presarata pe drum rezistau mai mult. Evident, atunci cand ele exista, ca de obicei nu e cazul

    182
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 632
    • Bruta, am curajul sa vorbesc despre orice si oricine, in mod argumentat. Despre scoaterea Bucurestiului din faliment, despre vagaunile aparate de dl primar actual, despre cum a venit in Prelungirea Ghencea sa ceara voturi in campanie si dupa aia a uitat subiectul, despre rahatii de strazile pastorite de doamna de la sectorul 1 (plimbati-va prin zona spitalului Grigore Alexandrescu sa vedeti “arta stradala “ in mijlocul trotuarelor, despre in sfarsit parcarile publice, despre masinile inca parcare claie peste gramada prin sectorul 6… in restul de sectoare nu ma bag ca am drum rar pe acolo. Inclusiv despre ce face/ nu face primarul de unde locuiesc pot avea o discutie.
      Fanatismul ambelor parti (admitatori si contestatari) nu face bine. Important e ca societatea civila sa puna presiune pe alesi ca sa isi faca treaba

      91
    • F-ule, si rahatii aia i-a pus primaru’ pe strada sau tot nesimtitii care locuiesc in zona? ;-).

      50
    • Adib, primaria e responsabila cu sistemului de salubritate. In limbaj simplist, aia care matura strazile si trotuarele sunt platiti de primarie (si a fost tambalau mare pe tema asta in sectorul unu). In zona spitalului de copii e plin de rahati de caini si de oameni. Care ieri la 30 de grade miroseau pe o raza de cateva sute de metri si au fost lasati la soare de dimineata de la 9 pana dupa 18 cand am plecat spre casa.
      N-am sesizat nici politia locala prin zona (tot in subordinea primariei) sa vina sa dea amenzi la aia parcati claie peste gramada sau sa ridice masinile. Pe trotuar sunt rahati, pe marginea drumului sunt masini. Pe unde sa circul??

      00
  21. Sincer cred ca fluidizarea zonei e subiect bun cel putin pt. licenta daca nu pentru dizertație la transporturi. Ai practic vreo 3 intersectii intr-un singura. Oameni care vor sa mearga spre Leu dinspre str. Progresului ajung cumva de pe banda 1 undeva pe banda 4, asta in timp ce vin altii de pe banda 4 si 5 si vor sa intre pe banda 3 si 2. Dupa ce au trecut de acesta zona, imediat te trezesti pe banda 4, dar pe Soseaua Panduri si ai masini care vin cu mult peste 50km/h si tu trebuie sa te bagi pe banda 2, dar o mica parte din acele masini vor sa intre pe benzile 3-5 ca sa intoarcă spre intersectia aia Dany Huawe si sa o ia spre Blvd. Timisoara sau spre Drumul Taberei.
    Ca biciclist este deja omor acolo. Eu o iau imediat ce vad ca nu mai vin masini, chiar si pe rosu doar ca sa am 5-6 secunde in fata masinilor si sa pot trece mai usor.

    161
  22. Terenul din articol e privat. Deci speculatiile privind eventuala lui utilizare ca parc de catre Nicusor PMB sunt doar prostii.

    Proprietarul ar vrea un bloc P+20. Nicusor ar vrea parc.

    Se nasc 2 intrebari corecte:
    1. Daca tu ai fi proprietarul ai vrea bloc sa faci niste milioane sau parc sa se cace cainii pe el si tu pe banii platiti pe el si pe impozitul anual?
    2. Daca ai fi Nicusor ai lasa sa se faca P+20?

    Situatia e blocata deci nasoala si va fi si mai nasoala (dpv urbanistic) stand la stadiul de parloaga.
    Daca administratia ar fi profesionista si cu viziune, ar chema proprietarul si ar zice: reconfiguram intersectia sa fluidizam cat putem si in triunghiul actual trasam un cerc – sens giratoriu. In mijloc va faceti P+ce vreti. Restul ramane al administratiei.

    Win-win.

    Se doreste? NU!
    Spor la trotinete!

    515
    • Eu cred ca proprietarul stia cand a cumparat ca acel teren ca in certificatul de urbanism era trecut „spatiu verde” si nu exista posibilitate de construire. Dar cu spaguta potrivita a incercat sa faca niste blocuri.
      Iar PMB nu trebuie sa negocieze ca-l poate expropria sa faca parc.

      112
    • Cum sa fie “spatiu verde” un teren privat? Un drept de proprietate este, de fapt, un drept real. Nu poate fi doar o obligație de a plati impozit. Ai teren-poti construi potrivit unor reguli (mai mult sau mai putin). Faptul ca se propaga imbecilitatea cu faptul ca “stia” si asta e un motiv bun sa-l impiedici pe proprietar sa isi foloseasca bunul cu o constructie este doar o politica de stanga care va fi costisitoare intrucat dreptul european ii va da dreptate proprietarului iar Nicusor nu plateste despagubiri de la casa parinteasca din Fagaras ci din impozitele focilor bucuroase ca proprietarul e blocat. 😊

      216
    • Alexandru, nu stii bine.

      daca scoti un extras de carte funciara o sa gasesti 3 categorii de informații. a treia este numita ‘sarcini’ si exact adta iti spune. daca dreptul de proprietate este ingradit sau nu in vreun fel.

      sunt terenuri inde nu poti construi chiar orice, pe altele ai diverse limite, si pe altele chiar nimic.

      exemple de astfel de zone ar fi in apropierea aeroporturilor, sub liniile de inalta tensiune, pe diverse conducte de petrol/gaze, cabluri de curent, in zonele de protectie a caii ferate sau apelor, parcuri naturale.

      pentru unele din astea exista si prevederi in PU G/Z/D, si legi. care sunt suficient de des incalcate.

      acum nu stiu situatia exacta a terenului respectiv, dar nu m-ar mira deloc sa fie astfel afectat si propritarul doar sa aștepte un primar dispis sa negocieze.

      62
    • @Alexandru, conform PUG din 2000 care este in vigoare si astazi acel teren este marcat cu indicele V1a pe harta.
      Conform legendei de pe harta V1a – parcuri,gradini si scuaruri publice orasenesti si fasii plantate publice.

      Si da un teren privat chiar poate fi spatiu verde si sa nu poti construi pe el. Iti faci livada de pruni nu e problema.

      80
    • @thebblack – nu stiu bine ci extrem de precis. Tu faci o confuzie intre o sarcina a imobilului si categoria de folosinta. Sarcinile la care te-ai limitat tu sunt de ordin legal. Mai exact prin efectul unor legi speciale (a energiei si gazelor, a apelor s.a.). Este firesc sa NU poti construi nimic atata vreme cat terenul e sub efectul acelei sarcini. Eu vorbeam de spatiu verde. Si voi mai detalia.
      @notnowm25 – vad ca nu e ignoranta ci si putina cunostinta. PUGul este din anul 2000. Probabil era o parloaga (spatiu verde) a statului. Parlamentul in 2001 a adoptat Legea 10 iar multe parlogi erau terenuri comasate de stat in urma unui decret declarat ilegal. Si s-au restituit fostilor proprietari sau mostenitori sau alti dobanditori. Firesc pana aici. De aici intervine fractura logica. Statul zice ti-am dat inapoi terenul. Plateste impozit acum si tu afli ca e V1a deci poti pune pruni. Mi-ai luat casa si imi dai un teren pe care sa imi fac livada dar platesc impozit ca vecinul de cartier caruia nu i-a fost luata ori ca era de la secu ori ca nea nicu nu a trecut pe acolo.
      Daca vrei sa-l tin parloaga, administreaza-l tu sau eu pe banii tai (stat) si imi platesti chirie dintr-un motiv simplu: nu imi poti fura esenta proprietatii (folosinta).

      Cand o sa se termine banii din bugetul primariei de cate despagubiri (Constanda, Fac. de drept si multi altii) o sa vina Nicusor sa puna taxa pe trotineta ca dreptul e pentru toti :).

      Solutia e cea de mai sus sau exproprierea. Nicidecum luatul cu japca. Cine a avut rabdare sa se lupte cu statul pt. a recupera mostenirile are rabdare si cu despagubirile. Si platim toti pentru un curent politic (actual) stupid.

      26
    • Alexandru, stii ce mi se pare amuzant? ca tu incerci sa imi explici (gresit) ce fac eu exact acum.

      ma bat cu ocpi-uri si primarii din 3 judete exact pe categorii de folosinta, destinatii si sarcini si alte mizerii ridicate d2 diversi functionari la STATdegeaba.

      si confuzia o faci tu. ai citit ce am scris si desi intelegi o parte din termeni nu intelegi intregul. da, sarcinile, planurile urbanistice si legile sunt chestii diferite si actioneaza diferit dar in final au acelasi efect, contrar la ce afirmi ti foarte sigur (si tot gresit), dreptul de proprietate nu este universal si absolut, poate fi limitat in anumite cazuri.

      si ca tot vii cu demonstratii (si stii foarte precis desi la fel de gresit) la ce iti zice notnown… servitute, uzufruct, uzucapiune iti spun ceva? da, tu esti proprietar dar….

      62
    • Faci niste confuzii si amesteci niste notiuni in speranta ca ajungi unde iti dorești cu rationamentul.
      Cat timp lumea nu intelege, unii castiga bani de pe urma acestei ignorante.

      01
    • insisti aiurea cu prostia pe xare ai spus-o cand era mai simplu sa zici ca te-ai grabit si a iesit pasarica.

      2 exemple concrete de care m-am lovit. bunicul a primit pamantul inapoi atunci cand a fost marea retrocedare. si pentru ca era batran si bolnav si pe atunci nimeni din familie nu stia cum sta treaba si mafiotii aia de fratii minea i-au dat xel mai prost teren pisibil, o parcela aflata in jurul unui stalp de inalta tensiune. nici macar agricultura nu avea voie sa faca pe jumate din el, chestii specificate in lege si cf.

      un teren in mijlocul bucurestiului, langa unirii. proprietarul nu a orimit CU si AC pentru hotelul pe care voia sa il construiasca pana nu a mutat PE BANII LUI colectorul care trecea pe dedesubt. firma la care lucrez a mutat colectorul. stiu de unde veneau banii s.

      si inca unul de care probabil s-au lovit multi comentatori. de ipoteca ai auzit? da, e al tau, drept real si ce termeni sofisticati ai mai auzit dar e clar ca nu ii intelegi, dar nu faci chiar ce vrei tu cu el.

      00
    • Tot ce am afirmat in mesajele anterioare este corect 100%.

      Cand bunicul tau a primit terenul putea face contestatie la dispozitia primarului de restituire. A gresit primarul ca a incercat sa fie hot? Sau unicul ca nu a stiut ce sa faca? Sau familia ca nu a consultat un avocat?
      Restrangerea de folosinta este fireasca in zona de protectie a retelei de distributie energetica.
      Restrangerea de folosinta intrucat e spatiu verde este fireasca DOAR daca a fost preluat spatiu verde. Daca a fost furat de stat construit – NU poate fi reglementat (PUG/PUZ) ca spatiu verde decat dupa expropriere.

      Ex. cu terenul: probabil ca e vb de blocul de langa tribunal (cel cu sigla enel). Este fireasca masura daca reteaua a fost edificata legal, dobanditorul avand aceasta obligatie (tot din lege).

      Ipoteca poate fi conventionala sau legala, dupa caz si are alte efecte decat cele pe care le crezi.

      Faptul ca lucrezi la o firma nu te face nici specialist si nici mai destept ca altul.

      Sub alt aspect, sa sustii ca celalalt nu stie ce vorbeste intr-un domeniu in care nu te pricepi – nici macar tangential – si nu aduci argumente macar de ordin logic nu spune ceva despre interlocutor ci despre tine. ;)

      00
    • hahahaha.

      intai intai icercin un mic bait and switch. cev legatura are cu subiectul nostru potentiala contestatie a bunicului? terenul ala tot ar fi fost in proprietatea cuiva si acel cineva tot nu ar fi avut dreptul sa faca ce vrea cu el.

      dupa care o dai la intors si imi explici cum de fapt chiar daca esti proprietar nu ai voie sa faci chiar ce vrei, in TOATE CELE 3 CAZURI EXPUSE DE MINE SI COMPLET CONTRAR LA AFIRMATIA TA INITIALA.

      dupa care treci la un elegant atac la persoana. si asta d-ampulea. am absolvit facultatea de geodezie si lucrez in domeniu si ocazional in cadastru de 20 de ani fara greseli majore. da, nu sunt expert in cadastru sau drept, dar ma peicep sensibil mai mult decat tangential si in mod evident mai mult ca tine.

      ca rezum ce am tot spus eu si ce afirmi tu in ultimul comentariu: dreptul de proprietate poate fi limitat in anumite cazuri. o sa imi permit sa iti iau ultimul comentariu drept eecunoastere ca ai fost prost si ignorand ultimul paragraf si ca scuze, nu fata de mine ci fata de restul cititorilor care poate pentru scurt timp chiar au crezut tampenia cu care ai inceput.

      00
    • ah, si bomboana de pe coliva. tot tu ai precizat exproprierea. adica dreptul tau de proprietate, in anumite conditii, poate sa dispara?

      WOW!

      parca era real si in consecinta dura pana la moartea termica a universului. aparent nu.

      00
  23. Vedere speachless de la etajul 20+ in intersectie… furnicutele cum trec incet … Nicusor isi ia tunsoare c-a dat rosu la Razoare…!

    27
  24. Asta suna a ideea unora de a construi blocuri la intrarea in Cristian (o firma dubioasa unde Scripcaru s-a odihnit după ultimul mandat). Zona oferă următoarele: calea ferata, ceva firma cu betoane și betoniere, giratoriu de intrare în comuna și în… autostrada. În rest mai rămâne strada principala și o latura spre primele case din comuna.
    Nu un bloc, ci multe… Sunt curioasa dacă chiar ajung sa le facă.

    21
  25. Punem pariu ca proiectul are _cam_ jumatate din necesarul locurilor de parcare?

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile