Eu nu mi-aș face eSIM de la Revolut

Prefer să fiu atent decât să rămân cu buza umflată.

Gândiți-vă un pic. Încasați o plată, sistemul o vede suspectă, vi se suspendă cardul/contul și dimpreună cu el și telefonul. Ca să fie bine. Tocmai ați rămas cu buza umflată. Dacă sunteți pe undeva unde nu aveți acces la PC, cum luați legătura cu ei? Prin internetul blocat de pe telefon?

Acum 10 ani, erau mulți care aveau mailul de recuperare al domeniului web pe domeniul web respectiv. Și când dădea ceva eroare, nu aveau cum să ia legătura cu nimeni, că nu mergea mailul.  Așa și aici. Mă uit pe subredditul dedicat și mă îngrozesc de fiecare dată. Nimeni nu era conștient de riscuri, toți credeau că sunt numai beneficii.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Mereu un dual-sim e sfant. yoxo cu 9 lei digi cu 2 euro. si la vodafone sunt aboanamente cu 20 lei.

    Pica unu, ai acces la celalalt.

    Problema e cand esti in alta tara, mai ales non-UE. acolo e buba. Dar tot dai de un wireless si iti rezolvi problema. Ori stai cu cardul frozen pe Revolut si il deblochezi cand ai ceva de platit.

    Comentariu apreciat.737
  2. Nici nu cred ca se merita sa il ai ca sim principal, e facut pentru calatorit. Cand ajungi intr-o tara unde n-ai net, il instalezi ca SIM secundar si aia e.

    Comentariu apreciat.884
    • Corect. Mai ales dacă mergi prin Africa sau Asia. M-am uitat la prețuri și deși în multe țări (au 108 în listă) nu bate la preț un prepaid local, e mult mai convenabil să iei Revolut dacă nu vrei să îți bați capul.

      50
  3. Nu sunt neapărat de acord luând în considerare pt ce vad eu ca ai folosi un astfel de eSim: doar într-o vacanță făcută în afara SEE ca extra cartela.
    Practic dai 20 – 40 de lei și ai telefon și net liniștit în vacanță. Dacă îți blochează contul, treci liniștit pe Sim-ul (și cardul) principal.
    Dar dacă sunt persoane care vor sa foloseasca Revolut pe post de cont bancar și sim principal, nu pot decât sa le urez multă baftă ca vor avea nevoie.

    Comentariu apreciat.958
  4. numa mie mi se pare scump esimul de la revolut? 20 lei 1G?

    Indecis. Tu ce zici?2227
    • Ia vezi ce tarife au operatorii romani prin Asia (ca tot sunt multi romani care incep sa mearga acolo).
      Sau prin America de nord (US si Canada)

      Comentariu apreciat.508
    • @Marius
      Digi are 0,0004 euro/1mb în USA.

      Indecis. Tu ce zici?3314
    • @Marinel alt Marius aici, are digi 0.0rahat/mb si merge tot ca un rahat in state. Se conecteaza la niste mizerii de retele si doar pe alea te lasa sa intri pe net. Dar care net, ca nu incarca nimic, e muci.

      Indecis. Tu ce zici?2610
    • Doar tie. Până și un UE, dacă tot ieși din țară timp de 3 luni, cu treaba, minutele si date incluse pt roaming nu se mai aplică, și ești taxat de îți sare muștarul.

      616
    • @Marius
      Dacă AT@T e chiar o mizerie de rețea, ce să zic, poate ai vreo panaramă de telefon cu (doar) 3G, că mie mi-a mers brici și nu doar o singură dată. Iar prețul e ăsta https://postimg.cc/KKNq8hTk

      175
    • @Marinel: digi poate sa tot aiba tariful ala, am ajuns in SUA si dupa vreo 4 zile mi-au taiat sim-ul complet, era ca si cum nu aveam activat roamingul.

      La suport desigur ii durea fix in banana de lucruri de-astea.

      913
    • Depinde de destinatie. Alternativa e un SIM local.

      91
    • @GeorgeC eu nu am avut problema asta si am folosit Digi in toate cele 6 trip-uri catre State din ultimii 2 ani.

      Si nu doar in State, dar au tarife mai mici decat fostii mei operatori si in alte tari pe unde am fost (recent am fost in UAE si Maldive, doar ce am aterizat ieri din Male in AUH).

      In tara au acoperire si calitate similara cu Yoxo/ORO sau VDF, tarife relativ apropiate (nu vorbim de abonamentele aberante de la astia, ci de cele mai ieftine fara terminal), dar cand iesi in afara Digi bate orice operator din RO sau eSIM de la Revolut!

      Tie ti-au taiat SIM-ul complet fara vreun semn?! Nu l-ai mai putut folosi nici la noi?

      60
    • @Roxana: cand am revenit in tara si-a revenit complet ca si cum nu a fost niciodata nici o problema.

      01
  5. Revolut lucreaza cu un partener, 1GLOBAL ce de fapt e fostul Truphone ce era firma lui Abramovici ce dupa 24 februarie 2022 au vandut-o pe 1 euro unui prieten turc la care au mai ajuns si iahturile lui :)

    Deci rusii fac business cu rusii. (dar sa nu fim rai, Truphone era trend setter si innovator in industria de eSIM si razboiul din Ucraina i-a lovit rau)

    Dar ca idee, acel eSIM odata instalat ramane bine merci instalat cat ii e valabilitatea si poti sa-ti si stergi contul de Revolut ca eSIM-ul ramane acolo si functioneaza.

    Ce ofera Revolut prin 1MOBILE este foarte scump comparativ cu alte oferte ce exista pe piata, vezi Airalo, Instabridge, Nomad, MobiMatter si multe altele.

    Comentariu apreciat.602
    • Exact. eSIM e oferit de 1Global via Revolut. În condițiile generale de la Revolut și 1Global privind serviciul sunt stipulate cazurile în care poate fi suspendat, atât de Revolut și 1Global, însă doar în legătură cu utilizarea lui. Teoretic, activitatea bancară suspectă nu reprezintă în sine un motiv de restricționarea a eSIM-ului, având altă bază contractuală.

      133
    • Problema va fi când îți blochează Revolut contul și nu mai ai cum să „reîncarci” eSIM-ul..

      69
  6. Pe langa faptul ca ala e oferit de 3rd party si ramane valid, si ca normal ti-l iei ca si backup, chiar exista o modalitate de a intra pe net cand nu esti in tara si n-ai net de la e(sim) si nici n-ai laptopul la tine, tehnologia revolutionara numita wifi.

    Comentariu apreciat.340
  7. Eu recomand MobiMatter, după ce am testat cam toate opțiunile disponibile (călătoresc des și spre multe destinații și am nevoie de net). Acesta e un marketplace uriaș pentru eSIM-uri. L-am folosit pentru eSIM-uri cu internet prin aproape toată lumea, au și cashback.

    Unele țări, totuși, au internet foarte scump (opțiunile disponibile în MobiMatter).

    212
  8. no keyboard detected. press f1 to continue.

    Comentariu apreciat.376
  9. Ca unic SIM in telefon orice eSIM mi se pare riscant. Esti intr-o alta tara si ti-ai distrus ecranul telefonul. Ce faci? Daca aveai SIM fizic il puteai muta usor in alt telefon.

    Dar ca SIM aditional un eSIM poate fi foarte util pt. calatoriile in afara UE de exemplu.

    227
    • Se aplica si invers: daca ai SIM fizic si ti se fura telefonul esti pa. Daca ai eSIM s-ar putea sa reusesti sa-l activezi pe un alt telefon.

      Indecis. Tu ce zici?285
    • @Sorin ideea era ca un SIM fizic e mai usor de transferat intre telefoane in caz de urgenta si nu ai nevoie de net sau un 3rd party pt. asta.
      In caz de furt e cam aceiasi chestie la ambele: contactezi operatorul (fizic in magazin sau telefonic/prin aplicatie) si obtii un nou SIM sau eSIM cu acelasi numar dupa ce in prealabil ai declarat furtul. In caz ca ai deja eSIM posibil sa fie procesul de generare a unui nou cod QR mai simplu dar tot trebuie sa contactezi operatorul (fie fizic sau prin aplicatie/internet). In caz de furt de SIM fizic poti cere eSIM daca esti plecat din tara de exemplu.

      52
    • Banuiesc ca stiti ca in USA de la iphone 14 in sus telefoanele au doar esim. Or fi cei de la Apple prosti?

      11
  10. daca ai iPhone si calatoresti prin afara UE, atunci politica e asa:
    – reteaua principala pe eSIM (Orange/Vodafone/Digi)
    – slotul de SIM fizic il lasi liber pentru cartela de date locala.

    Poti avea mai multe eSIM pe telefon?

    90
    • Pe iPhone poți stoca vreo 8 esims, și poți avea 2 active simultan. Nu știu de alte branduri. Momentan, am 3 esims, munca (telenor), personal (hallon) și unul pe Orange pt România care e deobicei dezactivat.

      104
  11. Ce se mai tranzactioneaza pe revolutele astea, ba baiatule…oameni grei, nu asa.

    69
  12. Esti hater, Vali, ca nu cumpara Revolut reclama la tine pe site :)))

    43
  13. Eu sincer nu am avut vreodată probleme sa-mi blocheze contul revolut și îl folosesc de vreo 5 ani. Poate nu transfer eu sume uriașe ca alți mafioți :)

    131
    • Folosesc din 2017, si sincer nici eu nu am avut problema asta, dar pun bani doar cand plec din tara, in rest daca am mai mult de 100 de le pe revolut e mult.

      40
  14. 5 ani – 0 probleme cu revolutu. Cred ca am trecut suta de mii epuroi tranzactionata. Bine, acum il folosesc doar pentru vacante si pentru plata cu ceasu

    am un amic care a trecut milionu. Pe biznis. Oare sa fie de la faptu ca nu incearca niste treburi

    111
    • am incercat eu „treburi” pe firma, atunci cand nu existau conturi IBAN cu RO la Revolut si nu puteam alimenta contul decat prin transfer din contul personal Revolut, asta pentru ca suntem singura tara din EU care nu accepta transfer lei catre un cont in lei deschis la o banca din alta tara. (nu exista topup direct cu cardul ca la contul personal Revolut, ci doar transfer bancar in valuta la cursul bancilor din RO)

      Au suspendat contul personal (a se citi ca nu mai putea sa-l alimentez, dar puteam sa platesc sau sa retrag banii) pana le-am pus la dispozitie sursa fondurilor si au recomandat sa nu mai folosesc acest fel de „imprumut” catre firma.

      Acum, de cand Revolut are IBAN cu RO e floare la ureche, banii ajung instant si sumele tranzactionate au crescut foarte mult, totusi nu cred ca eu sunt prietenul la care faci referire :)

      10
  15. Eu cand am fost in Africa am luat cartela locala. 10 euro cartela cu 10 gb net. Mult mai avantajos decat revolut sau orice alt serviciu.

    10
  16. Nici eu n-am Revolut chiar dacă am fost întrebat sau mi s-a oferit. Nu-mi place Revolutul ăsta.

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile