Vreau să vină roboții cât mai repede

Eu stau destul de mult pe PC, că fac chestii. În timpul ăsta, interactionez cu tot felul de softuri, unele mai bune ca altele. Și, în naivitatea mea, am tot sperat ca tehnologia să evolueze în bine în ultimii ani, pentru că sunt naiv.

Exemple de cum a evoluat tehnologia:

Mi se oprește drag and drop in browser. Dintr-o dată. Am încercat să mut niște bookmarks, de câteva ori, nu a mers, am renunțat, peste câteva ore și-a revenit. Bună treabă.

Am schimbat extensia de readability cu una care e mai frumoasă, mai rapidă, mai nouă, mai exactă, dar și mai proastă. Dai click undeva în pagină? Reload page. De ce?! Cine a gândit asta? Am editat un pic să fac asta să dispară. A doua stupiditate e că nu pot da scroll din taste. Pur și simplu. Din nou, nu-mi dau seama de ce.

Am o problemă cu Davinci Resolve. Bara de scroll orizontală e minusculă. Are 0.01% din ecran și nu găsesc cum să o fac mai mare. Că ar fi frumos și util să fie mult mai mare. Că o folosesc.

Pluginul de newsletter la blog. Am descoperit că trimite mailuri și celor abonați și neconfirmați, pentru că…de ce nu? S-au abonat unii cu mailuri false și se tot întorceau înapoi și nu știam de ce prostul le trimite mailuri.

Conexiunea cu NASul. Mapat hardul, bla bla bla, dispare din când în când. Verificat setările, nu e pus să doarmă sau să se întrerupă conexiunea cu el, verificat setările să nu fie placa de rețea pe “save power”, pur și simplu nu știu ce are.

 

robot-handshake-human-background-futuristic-digital-age

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. Pentru ăștia care nu știm PC mai mult de Solitaire e finlandeza ce ai scris in postare.
    Nu că finlandeza nu ar fi ok dar..

  2. Roboții nu îți vor repara treburile astea la PC. De fapt, astea o să fie din ce în ce mai rele.

    Comentariu apreciat.1534
  3. Tu ai mici probleme de poweuser. Sa le vezi pe alea de programator…

    Comentariu apreciat.1404
    • Pai problemele noastre de useri vin de la voi programatorii, că sunteți în stare sa scrieți mii de linii de cod, dar o bară de scroll mai groasă și mai vizibilă nu sunteți să faceți, în morții ei de bară… Și alte kkturi din astea minore, dar care macină ca picătura de apă… dar sigur nu o să-mi dai dreptate, că nu e vina voastră 🙄

      Indecis. Tu ce zici?3320
    • @c.daniel: Probleme tale vin de la managerii programatorilor. Ei decid CE se face, CE buget se aloca, CATA testare se face (adica calculeaza daca e mai ieftin sa repare o potentiala problema sau sau descurce cu efectele ei).
      Programatorii decid CUM se face.

      Comentariu apreciat.342
    • @m: Total de acord cu tine. E un software romanesc, de-i mai face si Vali reclama, o soluție de securitate. Ei bine un „geniu” ca nu pot sa-l denumesc altfel de PM (product / program manager, sa nu credeți ca vine de la altceva! :D) a decis el / ea ca ba, ferestrele Windows au in dreapta sus 3 gâlme: o bara jos (minimize), un pătrat (maximize), respectiv un X (close, eventual cu rămânere in SysTray). No si geniu’ nost, care probabil are monitor CGA / EGA cu rezolutie 640 x pa cat era o zis el da nu-i nevoie de maximize, asa ca dezactivați ma pătratul cela, ca nu servește la nimic! Lasa ca in mileniul 3 unii au ecrane de 2x de inci, rezoluții gigantice, lasa-i sa-si rupa deștele scrolland de-ampleazna, când dac-ar putea da clic pe pătrat, ar maximiza fereastra si-ar încăpea tot fără sa-ti mai luxezi destu pe scroll wheel. Tocmai ce-au rotunjit interfața (efectiv n-au făcut NIMIC, totul e ca înainte), ce credeți le-a trecut prin cap sa permită maximizarea noii ferestre au ba?!?

      130
    • Problemele vin de la Windows. Că decide ăla ce și cum, știe el mai bine. Vine un update și strică instalări de imprimante, share-uri de rețea, setări de fonturi. Că știe el mai bine.

      75
    • @hash – daca tot ai zis de update-uri, eu am dat de un bug al naibii de retard. imprimanta de retea care isi dezactiveaza modulul de duplex si nu zice direct asta, ci iti schimba daca vrei fata verso optiunea in meniul de printare in „duplex manual” – tipareste doar fata si zice sa bagi acum foile intr-o gaura pe lateral, prima data nici nu remarcasem ca e un manual feed acolo.

      partea cretina este ca pentru modificarea setarii respective ai nevoie de cont de administrator, dar de dezactivat o face random din cont standard. cam la 2-3 luni am 4 sisteme care fac chestia asta (fara net, fara drivere, doar update-uri de securitate via wsus) iar producatorul se jura ca nu e de la el

      41
    • @raul: si se jura ca nu fura, dar l-ai prins cu halfu’-n gura… :D

      01
  4. De ce trebuie sa vina robotii:

    ”Oricat de mic ne este salariul, noi tot putem muncii mai putin decat ne dau ei”
    Rasvan – multinationala Pipera

    Comentariu apreciat.5918
  5. La omu sarac nici boii nu trag. Aia e… :)

    Comentariu apreciat.293
  6. …routerul pentru problema cu NAS? Ai activitate și link pe port în momentul în care l pierzi?
    Zic și eu…

    184
  7. Primii care ar trebui înlocuiți de roboți ar trebui sa fie profesorii. Să avem niște roboți care sa ne educe copiii fără a le induce copilașilor încă de la vârste fragede ideea de FURT. fără flori la doamna fără 1 și opt Martie, fără flori de serbări, fără fondul clasei fără ziua de naștere a lui doamna fără MEDITAȚII fără doamna directoare fără profesor titular fără pesedeu și peneleu in scoli etc…

    Indecis. Tu ce zici?4833
    • „Lasa ca loam la don’ profesor neste RAM d’-ala bun din Jermania sal treaca pe ala micu clasa”.
      Cred ca m-am exprimat corect!

      Comentariu apreciat.355
    • Eu zic sa ne insuram/maritam copiii tot cu roboti, ca sa nu invete sa fure sau sa le ia cadouri jumatatilor lor.

      Indecis. Tu ce zici?249
    • Și apoi, să vină roboții care să educe părinții și să îi învețe cum să își educe copiii cel puțin 7 ani acasă. Ca o surpriză pentru tine, dacă reușești să îți educi copilul în primii 7 ani de acasă, majoritatea problemelor în viața de adult vor dispărea.

      225
    • Battlestar Galactica all over again. So say we all.

      23
  8. Câteva întrebări tehnice:

    1. In ce navigator iți pierzi drag and drop (chiar de curiozitate, la ce anume faci drag & drop in navigator, realizez ca n-am făcut cred niciodată).

    2. Legat de pierderea mapării drive-lor de pe NAS, ce versiune de Windows folosești (cu Defender-ul din dotare, sau cu un alt AV, de exemplu BTS? :D) si ce model e NAS-ul?

    113
    • La 1, de exemplu ai Bookmarks Toolbar și vrei să muți ceva acolo sau le regrupezi în foldere. Ei, uneori, treaba asta nu merge. Adică vrei să faci click și drag și nu mută nimic. Mie mi s-a întâmplat în Firefox.

      61
    • Bănuiam eu ca e FF :D desi din păcate majoritatea concurentei e bazata pe Chromium, folosesc FF doar in cazuri „extreme” (adică foarte rar).

      212
  9. Ctrl + Mouse wheel nu mere/ajuta pt horizontal scroll in Davinci?

    43
  10. Si va fi din ce in ce mai rau.

    https://spectrum.ieee.org/lean-software-development

    Pe scurt, software-ul a devenit azi din ce in ce mai buggy si insecure datorita modului in care se face azi programare. Presiunea e mare, termenele sunt din ce in ce mai scurte, e mai simplu sa folosesti fara discernamant ce au scris deja altii chiar daca acel ceva s-ar putea sa fie prost.

    Io sincer ma intreb cati din javra-scripterii astia de azi ar reusi sa sorteze o lista. Fara sa dea require(‘unul din cele 2300 de packages’).

    Comentariu apreciat.373
    • Legat de ultimul paragraf, probabil ca 10% maxim, cel putin cam asta e rata de trecere la un exercițiu de codare de nivel de clasa a X-a profil informatică (acum 30 de ani). Și cei care aplica sunt de obicei cu minim 5 ani experiență, media probabil pe la 10.

      27
    • Daca tot m-ai starnit:
      se pedaleaza tot mai mult in directia „toti sa fie full-stack developers”. Adica acelasi om, in functie de nevoile proiectului, sa faca si backend, si UI, si desgn, si baze de date, si scripturi de deploy, si etc. Eventual, la urma, sa dea si cu matura prin birou :)
      Evident ca nimeni nu mai stie nimic in mod solid, mai toti importa niste componente si fac paste de la cod de pe forumuri.
      Si ma trezesc (pe zona mea) cu baze de date ajunse in productie cu indecsi doar pe cheile primare. Si incep sa mearga interogarile greu si toti ridica din umeri, ca nu mai stie nimeni sa scoata un explain plan (darmite sa-l mai si citeasca). Sau cu aplicatii care au partea de business layer, facuta partial pe backend, partial in baza de date, functie de cine a lucrat pe acolo si unde a gasit si el un cod care „sa mearga”.
      Iar cand te intrebi cum naiba au ajuns asa mizerii in productie, observi ca project manager e unul cu 3-4 ani experienta in spate care si-a dat seama ca nu e suficient de bun sa ajunga prea curand senior, dar e bun la dat din gura. Si atunci intelegi.

      Comentariu apreciat.323
    • @Rumbu
      Software-ul a devenit ceea ce spui tu din cauza faptului ca lumea a luat de buna marota de la facebook: break early, release often plus eternii practicanti de agile. Ceea ce spune omul in articol dincolo de bias-ul lui de iubitor de c++ este ca fiecare programator ar trebui sa aibe un oarecare discernamant cand introduce o dependinta. Dependinta care de cele mai multe ori este adusa pentru ca limbajul de programare/utilitarul n-a mai evoluat cu timpul si nu are niste chestii care sa-ti simplifice viata si-ti dau doua exemple: -In marele NodeJS cred ca sunt cateva sute de librarii despre cum sa faci un request de http. De ce am ajuns aici? Pai pentru ca limbajul JavaScript nu a oferit o chestie simpla care sa faca asta, asa ca fiecare si-a facut propriile scripturi care indirect s-au transformat in librarii. Recent avem fetch API si in teorie am putea scapa de acele librarii, insa in noile proiecte pentru ca cele care sunt mai vechi e complicat sa faci asta.
      -In Docker care in esenta este o virtualizare desteapta al unui mediu de OS, marimile imaginilor au ajuns sa fie destul de mari pentru ca si toolingul de care ai nevoie s-a tot marit. Acum cine face o aplicatie de deschis garajul cum spune tipul in articol are 2 variante de a pune in docker. Prima cea care o folosesc toti este sa inceapa dintr-un imagine de linux si apoi sa-si puna propriile dependinte si gata. A doua sa foloseasca multi-stage-ul care in esenta inseamna sa-si construaisca executabilul/scriptul de rulare, iar apoi sa-l puna intr-o imagine cheala de docker. Acum daca ai o problema si trebuie sa faci suport pe asta, prima varianta este mai simpla(caci ai diverse unelte ce te pot ajuta sa faci asta preinstalate pe imaginea initiala) pe cand a doua nu ai nimic fiind in esenta o imagine cheala cu scriptul tau de rulare. Utilitate versus minimilitate cine castiga aici?
      Si astea sunt doar 2 exemple de chestii care arata ca in extrem de multe situatii dependintele vietii ajung un rau necesar pentru ca alternativele nu prea sunt, respectiv unelte necesare pentru suport sunt slabe sau inexistente. Iar motivul pentru care am ajuns aici pleaca din faptul ca toata lumea vrea ieri, iar banii sunt buni. Recte n-am vazut inca un programator dat afara pentru un cod de proasta calitate scris de el….
      Referitor la intrebarea ta: cati javascripteri ar putea sa faca acea sortare fara require, s-ar putea sa te surprinda si sa fie destui de multi. Si s-o faca fix prin rahatul ala de sort, care e inclus deja in limbaj. Se pune, sau se accepta si bubble sortul? Si nu minimizez ideea de DSA pe care extrem de multe companii de tech o aplica ca si criteriu de departajare ci fix faptul ca modul de rezolvare al unei probleme este foarte diferit pentru multi.

      133
    • Eu nu am vrut sa intru in detalii ca it-istii sunt oricum cetateni de mana a doua pe blogul asta :)

      Aia cu sortarea e doar un exemplu, ideea era cati ar sacrifica cateva minute din viata sa scrie metoda potrivita si eficienta de sortare in loc sa se bazeze pe ceea ce inclus sau pe un package obscur.

      Fiindca ce e inclus foloseste metode diferite in functie de engine (mozilla foloseste ceva, webkit altceva) si poate tu stii ca merge sortul ala pretins cel mai rapid, nu e cel mai potrivit algoritm pentru susrsa ta de date.

      Fiindca de aici vine calitatea si consecventa unei implementari, nu e dezirabil ca un lucru sa dureze 5 minute in firefox si cateva secunde in chrome. Si nu am luat degeaba exemplul cu sortarea, e aberant ca la un moment dat in bechmarkuri firefox era 9x slower la sortare chiar si decat batranul si desfiintatul IE.

      47
    • @Rumbu Deci propui ca programatorii ar trebui sa stea si sa scrie fiecare strucura de date si/sau algoritm fundamentale de fiecare data cand au nevoie de ele, cu tot cu testele automate necesare ? Super, pai atunci facturam dublu, estimam triplu si cu ocazia asta nu mai trebuie sa tocesc inainte de a da un interviu pentru ca, pe buna dreptate, nu am mai scris un arbore binar de 5 ani.

      Acum sincer, ca programator am mai multa incredere in std::sort sau List.Sort decat as avea in ceva scris pe genunchi in 2 zile de cel mai bun coleg al meu din firma.

      Inainte de jobul actual, am lucrat vreo 9 ani in game development. Un coleg doxă de matematică a insistat că face el un engine de fizică de la zero. Până la urmă l-am convins să folosească ODE, după ce am făcut niște teste de performanță și stabilitate.

      În general bibliotecile astea au 10-20 de ani si zeci/sute de contribuitori și teste în spate, pe când codul scris de rock starul firmei a fost făcut în 2 ore înainte să plece în concediu.

      113
    • @Rumbu
      Ideea de baza este ca tu ii dai unui om sa-ti rezolve o problema cum stie el, intr-un orizont de spatiu si timp. In functie de cerinte se poate apuca sa faca urmatoarele:
      1. Implementare de la 0.
      2. Folosirea unei specificitati a limbajului in care lucreaza.
      3. Folosirea unei librarii a unei terte parti care face asta.
      Nu intru in detalii cum ar face X sau Y, dar orice om cu capul pe umeri o sa vina si o sa-ti spuna avantajele si dezavantajele fiecarei metode, iar apoi in functie de cerinte o sa aleaga varianta care se pliaza. Mai mult poate sa stie sau nu implementarea unui algoritm de sortare si sa-l gaseasca pe google sau orice coding assitant inteligent din IDE-ul in care lucreaza si sa-l adapteze propriilor nevoi.
      Problema de baza sta ca toate lucrurile astea costa timp si in foarte putine cazuri o sa-ti scoti investitia de timp pentru acel lucru. Respectiv domeniile in care implementarea de la 0 a unui algoritm iti poate aduce un real beneficiu sunt extrem, dar extrem de limitate. Nu minimizez importanta algoritmilor in situatia de fata. Doar ca prefer ca oamenii sa fie constienti de ce problema rezolva, ce implicatii are o anumita abordare, respectiv sa stie sa se raporteze la constrangerile de timp care exista. Ori la ora actuala nu vad o solutie de mijloc ci doar extremele fie copy paste si librarii la greu, ori ma apuc sa reinventez roata…
      @vosidit98
      Creatorul homebrew Max Howell a fost respins la Google fix ca nu a stiut sa inverseze un arbore binar intr-un interviu, asta desi in acel moment se folosea destul de mult utilitarul la google.

      61
    • Eu nu propun sa scriem totul de la zero, eu doar evidentiez de ce cand dai 10 parai sau nimic pe un soft, exact atata face.

      Problema esta ca si gigantii care vand soft de 100 de parai, nu de 10, au acelasi quality standards ca aia cu 10.

      53
    • @Asdad2005 Nu neg importanta problemelor ăstora pentru interviu.
      Normal, când știi ca ai interviu te apuci si tocești ca în liceu/facultate, aia e.
      Dar în general la job vei lucra cu un set existent de tehnologii și biblioteci (ca sunt standard sau implementate de firma respectivă, asta e un detaliu).
      Ba chiar s-ar putea să te trezești cu oameni de la alte departamente pe capul tău dacă încerci să reimplementezi clasa de arbore binar de la 0.

      Și eu am ratat un interviu la o firmă destul de mare fiindcă nu mi-am adus aminte niște detalii despre grafuri și semafoare. Pentru că sincer, la jobul de zi cu zi nu prea implementez grafuri sau semafoare de la 0.

      Și fix așa i-am spus intervievatorului, ce îmi aduceam aminte despre problema de grafuri și cea de semafoare, și că în cazul în care mă lovesc de așa ceva la job îmi reîmprospătez atunci cunoștințele.

      Să nu uităm totuși că în 2021 chiar John Carmack a scris pe Twitter că CV-ul lui nu ar întruni cerințele unui loc de muncă la Facebook.

      32
    • Rumbu

      Problema e că ceea ce zici tu nu se folosește și nu se caută nicăieri.

      Da, la interviurile de multinaționale se dau algoritmică, dar degeaba se dau pentru că dacă nu ai scriptăreala ce o caută ei în CV, nici n-apuci să dai algoritmica aia.

      Ei cer python și javascript, și vorba colegului, full-stack, și atunci ca și programator, ești om și tu, nu suntem toți high-functioning autiști genii care știu toți și de toate (visul umed al companiilor de IT) ca să le știm pe toate, tot timpul, chiar și chestiile care nu le folosim.

      Da, știu sorta o listă și din alea, dar apoi în producție tot același deștept care m-a angajat va zice să dau include la x sau y pentru sortare pentru că librăria aia este standard în firmă și trebuie să folosim toți aia.

      E ca în orice alt domeniu, e o ipocrizie mare între ce se cere ca să intri, și ce se cere ca să rămâi.

      Fix ca și la stat, unde concursurile alea de post trebuie să înveți pe de rost ca papagalul legislația (care se schimbă oricum anual) și nu capacitatea de înțelegere a legislației ca s-o aplici.

      Și așa ajungem la funcționarii ăia care știu să tocească dar nu știu să înțeleagă și te cerți cu el când îți cere niște chestii care nu mai sunt necesare sau le cere într-un anumit fel pentru că el nu înțelege textul cu cerințele din fața lui și face tot cum știe el mai bine.

      60
    • @Rumbu
      Calitatea reala a softului a tot scazut in ultimii ani, un caz aparte ar fi produsele apple, dar vorbim de ecosistem inchis. Motivele sunt multe, dar orice problema se rezolva printr-un update. Cred ca nu e luna in care pe telefon sa am update la aceeasi aplicatie si de 3 ori. Asta se intampla pentru ca suntem intr-o alta era economica in privinta softului si cum tendinta este sa se mute la subscriptie lunara si nu la o singura achizitie cum era in trecut. Iar daca ma uit pe cifre lumea este foarte fericita cu acest mod si nu are problema in a arunca banii pe anumite aplicatii.
      Nu fac apologia a scrierii de la 0 a oricarei chestii, ci mai degraba alegerea uneltei corecte pentru problema pe care tu o rezolvi. Asta este al naibii de greu si se capata in timp invatand din esecuri.
      @Vosidit98
      Problemele alea erau foarte utile pentru a departaja sau filtra candidatii. Si daca esti o firma mare unde trebuie sa filtrezi sute de candidati in fiecare zi, ajungi sa preferi solutia simpla arunci o problema de algoritmica si vezi cine iti raspunde. Ulterior daca iti permiti luxul si candidatul accepta mai pui de un interviu de design de sistem si vezi ce iese. Cineva care este bun la amandoua, va cere din start un salariu mai mare decat media si apoi ai o problema cu HR-ul ca s-ar putea sa nu-ti accepte acel salariu pe motiv de distrugere de armonie. Si brusc te-ai intors unde erai.
      Am pierdut destul de multe interviuri la diverse companii fix pe faptul ca nu am implementat algoritmul in maniera dorita de ei sau se asteptau la altceva. In acelasi timp am avut obraznicia sa intreb daca ei folosesc in viata de zi cu zi ceea ce cereau la interviu si multi au dat-o in balarii. Cred ca doar unii mi-au aratat un caz foarte aplicat la ce algoritm ma rugasera sa implementez si in fond mi-a si parut rau ca nu m-am pregatit mai bine.
      Tot ceea ce descriu eu aici este motivul pentru care calitatea diverselor produse software o sa tot scada raportat la ce era acum 10-20 de ani. Si pleaca din mentalitate dublata de o abundenta extrem de mare de informatii pentru ca multi care intra in industrie nu au fost pregatiti.

      32
  11. Alte mici frustrări
    Făcut update la win 11, totul bine frumos. de cate săptămâni (poate după un update?) Programele default cu care vine windowsul nu mai apar in rezultatele căutării (Windows key + numele programului). De ex calculator sau snipping tool. Trebuie sa îl găsesc în lista de programe și să dau click pe ele. Am incercat N chestii, degeaba.

    120
  12. „Și AC spuse: „SĂ FIE LUMINĂ!” Și se făcu lumină…”

    75
  13. Si va fi din ce in ce mai rau.

    https://spectrum.ieee.org/lean-software-development

    Pe scurt, software-ul a devenit azi din ce in ce mai buggy si insecure datorita modului in care se face azi programare. Presiunea e mare, termenele sunt din ce in ce mai scurte, ute mai simplu sa folosesti fara discernamant ce au scris deja altii chiar daca acel ceva s-ar putea sa fie prost.

    Io sincer ma intreb cati din javra-scripterii astia de azi ar reusi sa sorteze o lista. Fara sa dea require(‘unul din cele 2300 de packages’) care depind de alte 15000 de packages.

    Si sa nu uitam ca multiplatforma azi inseamna ca aplicatia ta sa ruleze intr-un browser buggy de 200M sau intr-un docker de 500, nu mai scrie nimeni aplicatii dedicate unui anume sistem de operare sau procesor.

    02
  14. Roboții or să ne ia tehnologia să nu ne rănim cu ea.
    https://youtu.be/vbIbGJuJSQI?t=1809

    14
  15. De fiecare dată când apar știri sau postări despre cum roboții vor face și vor drege, mă gândesc oare cum vor înlocui roboții sau AI-ul un tâmplar sau un zugrav sau un instalator. 🤔

    101
    • Pentru postul de gigolo s-ar putea sa mearga…

      12
    • @Laur, gândești foarte simplist. Ai-ul nu ar avea niciodată o problemă în a tăia o scândură cu marjă de eroare submilimetrică. În fapt în tâmplărie se folosesc deja CNC-uri care nu sunt altceva decât niște roboți specializați care taie și sculptează în lemn mai precis și mai rapid decât un tâmplar japonez.

      00
  16. Cine face softurile alea se va apuca sa „faca” roboti. Deci tot prosti vor fi. ;-)

    Si 2 … cine repara robotii? :-)

    120
  17. E vreau sa vina roboatele si astfel sa nu mai fie suparata Erika Isac care a scos melodia Macarena…

    130
  18. M-ai făcut să mă uit, al meu nu trimite la neconfirmați, dar au crescut neconfimații :) Nu prea înțeleg de ce naiba dau abonare dacă nu confirmă

    04
    • @ev21: mare păcat pentru blushtutzul la periuța de dinți: poate ar fi luat legătura prin intermediul acestei tehnologii cu periuța vecinei, asigurând-o astfel c-ai o perfecta igiena bucala! :D

      01
    • LaaS = Laundry as a Service
      Trebuie mai intai sa uploadeze chilotii murdari in cloud

      30
    • Sa detectezi ai cui sunt chilotii murdari si sa verifice istoricul pe Insta si TikTok ca sa stie la ce temperatura sa-i spele.

      20
    • Eu nu înțeleg de ce ai vrea sa ai totul conectat la internet? Deși înțeleg ideea de IoT, parcă se mișcă super greu idee asta și nu vad de ce as da mult mai mulți bani pe același produs + un modul wifi și softul aferent (aparent prost scris).

      60
    • @Alex intelegi ce zici, eu am masina de spalat cu wifi dar nu am folosit niciodata ca nu am vazut nicio functionalitate care sa ma intereseze.

      30
    • @ev21: poate face un lucru „dragutz”: dac-a fost piratata, poate fi folosita in cadrul unui DDOS organizat cu ajutorul IOT (Internet of Things) (asta daca tot am conectat tot felul de năzbâtii la Internetzi dar durând-ne undeva de chestia aia numita securitate…

      30
    • @Mihai parca unul dintre cele mai mari atacuri DDOS recente a folosit baby monitors :)

      Chiar daca imi place tehnologia la conectat masina de spalat la wifi si periuta de dinti la bluetooth am tras linie.

      50
  19. Am avut si eu aceeasi problema cu NAS-ul, un model de la Synology ceva mai vechi. Disparea pur si simplu, el merge fizic, se invarte hardul, dar disparea din retea. Nu s-a rezolvat pana nu l-am schimbat cu un model mai nou…

    13
  20. Pentru ergonomie, usbC, multi-device, scroll orizontal vezi Mx MAster 3s

    02
  21. Fiind luni dimineata, as prefera sa vina AI-ul sa imi ia jobul, macar pana maine pe la pranz.

    81
  22. Turkeys voting for Christmas

    22
  23. its a PBCAK problem

    04
  24. Problema de scroll nu e cumva de la scroll lock activat?

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile