Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

  1. Mihaela, dragostea mea, m-au înfrânt!

    Comentariu apreciat.962
  2. Ce frumos se liniștește un politician: scoți capul, îl scoatem și noi pe finul, cumătrul, nașul, etc. O să fie un an electoral foarte interesant și sunt curios cum o să-l țină în frâu pe Simion.

    Comentariu apreciat.700
    • Pe Simion o sa-l lase in pace, ca el trebuie sa ajunga in turul II. E singura sansa sa iasa presedinte cine vor ei.

      Comentariu apreciat.985
    • sa nu uitam si de SOS, in cantitati industrialeeeee

      152
    • „sunt curios cum o să-l țină în frâu pe Simion”

      Nicicum. Simion e candidatul ideal pentru Ciolacu pentru turul 2. Faptul ca sustinatorii AUR sunt incinsi nu inseamna si ca sunt majoritari. Simion nu are nici cea mai mica sansa reala sa treaca de 50% in turul 2 la prezidentiale, adica orice candidat care ajunge cu el in finala castiga (chiar si Ciuca sau Drula)

      Dupa cum nici AUR nu trece de 25% la parlamentare si va fi utilizat de PSD dupa situatie (adica dupa scorul PNL+UDMR): partener plin de guvernare, sprijin din umbra (model Romania Mare 2000) sau rezervor de parlamentari de cumparat la bucata – cam cum au fost UNPR si ALDE in diverse situatii.

      Comentariu apreciat.451
  3. Pai abia acum are motive intemeiate Geoana ca sa devina presedinte. Il poate amnistia pe domnul cumnat. Poate promulga o lege din aia beton care sa DEZaglomereze penitenciarele, sa fie lasati liberi aia cu infractiuni non-violente.
    Oricum ar face, Geoana ramane prostanacul, Mihaela-dragostea mea, omu cu ceasuri scumpe primite cadou de la Vanghelie si mizerabilul care prin mai multe ONG-uri a luat bani de stat.

    Indecis. Tu ce zici?2826
  4. Cumnatul lui Geoana, tocmai a terminat partajul cu fosta sotie, adica banii sunt la adapost, a dat statul roman in judecata ca sa isi recupereze permisul de conducere, are 64 de ani, asa ca o sa faca maxim 1 an si 6 luni si aceia in conditii de regim semideschis deoarece Geoana, asa ca acum Mircea Geoana nu mai are nici o tinichea de coada, adica daca este intrebat de rude care au furat, poate sa spuna fara sa clipeasca – Sa se aplice legea! si poate candida linistit, asta daca nu cade la pace cu Ciolacu pt un post de comisar european

    Comentariu apreciat.661
  5. Pai și totuși cine o sa candideze? Nu pot sa cred că o să avem de ales intre covrigarul Ciolacu și băiatul de galerie Simion…

    Comentariu apreciat.612
    • Felicitari, tocmai ai descris schema Iliescu – Vadim. Pentru ca romanii au memoria scurta, baietii nici nu se mai chinuie cu scheme noi, sunt bune si alea vechi care au mers.
      O sa mai fie in primul tur si dobitocul de Ciuca dar asta doar pentru ca nu intelege notiunea de penibilitate (precum multe altele).

      Comentariu apreciat.730
    • E totuși mare diferența dintre Iliescu și Vadim, și cocalarii ăștia actuali…am involuat ca nație, dacă după 25 de ani , asta producem…

      Comentariu apreciat.764
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1343
    • @AlexAndru:

      …oricat de mult il detest pe ilici, omul cu care as refuza sa dau mana, din principiu, diferenta dintre iliescu si ciolacu e mare.
      Ilici are o anumita inteligenta, o anumita alura, anumite calitati de lider. Problema e ca Iliescu putea sa fie foarte mare pentru Romania. La fel de mare ca Ferdinand, daca avea un pic mai multa intelepciune. N-a avut. Ca sa citez un clasic in viata „ghinion”, mai exact ghinonul nostru. Dar Iliescu, fata de ciolacu… e o lumina.

      Nici pe Vadim nu l-am avut la inima, mi s-a parut un gurist, un pupator de cururi ceausiste, un parvenit. Dar ca memorie, cultura, discurs, n-ai cum sa-l compari frate cu Simion. Pentru mine e absolut incredibil cum unul ca Simion poate ajunge intr-o discutie. E blank, n-are carisma, n-are discurs, n-are inteligenta… dar are 25% din voturi… Absolut infiorator.

      Comentariu apreciat.473
  6. 3. Ginel, evaziunea și justiția

    Chiar as vrea sa îmi arate și mie inspectorii anaf/judecătorul excavatorul pe senile de 1800 de euro. Cumpăr 10.
    Ce idioți. Cum plm sa zică ca aia e evaziunea.
    Problema e de ce a fost vândut prima data la 1800. 90mii este foarte posibil sa fie valoarea reala.
    Evident complicat pt jurnaliștii noștri sa investigheze, sa afle exact modelul de excavator și sa compare cu preturile din piață.

    Indecis. Tu ce zici?285
    • Ceva pute ori nu-s toate datele in articol. Am vândut un motostivuitor din ’98 cu 3.000 de euro.

      210
    • Nu ma înțelege greșit. Clar s-a făcut ceva. Dar nu ce zic ei și nu cum zic ei.
      Iar e un abuz de tipul „lasa ca îți gasim/inventam noi ceva”.
      Nu pot sa dovedească vinovăția și inventează.

      Eu sunt foarte pornit pe asta. Am un caz apropiat în care cineva a luat (din fericire cu suspendare) pt o suma de acțiuni legale. Dacă toate operațiunile pe care le fac sunt legale nu are cum sa rezulte ceva ilegal. Sa vezi process cu probe ignorate. Nu mai zic ca de fapt era prescris și nu voiau sa ia la cunoștință ca e prescris.
      Doar când ajungi sa ai de a face cu „justiția” și unii procurori din ro îți dai seama ca totul fără sens în tara asta.

      141
    • Stai sa vezi cand se afla ca unele laptopturi sar de 3000 euro

      100
    • @Ioan: Cred ca e suficient sa ai de-a face cu statul, nu doar sistemul de justitie. Vezi sistemul de sanatate, sistemul de educatie, orice sistem care e creat de stat. Uneori mai dai peste oameni ok, dar ei exista in pofida sistemului nu datorita sistemului.

      90
  7. 5. comertul cu haine se muta online. eu dau comanda la h&m pe site, ca au mult mai multe produse acolo si de mai buna calitate si le returnez la magazinul fizic.

    Indecis. Tu ce zici?1520
    • Așa fac și eu cu magazine din ro sau restul ue.

      Problema e că de multe ori în magazinele din România ori nu au mărimea sau modelul ori dacă au are defecte, semn că a fost altcineva care a făcut comandă și produsele au fost wxpuse spre vânzare în magazin! E o regulă.

      31
  8. In ultimul timp: no news, good news, doar ca lumea clocoteste.
    Ciolacu a reusit sa faca pace peste tot.
    Covrigul lui D-zeu e omul asta.

    221
  9. 4. Dacă ucrainienii încep construcția unui singur reactor din cele 4 nu înseamnă că sunt mai frumoși și deștepți, suntem noi doar proști.
    Cu războiul la graniță noi nu suntem în stare să producem muniție.
    Dacă mâine am da arme la toată lumea le-am folosi pe post de bibelou, nu ar fi nici un Estul Sălbatic, nici un Billy the Kid, tot cu Adrian the Wizz Kid am rămâne.
    Dacă mâine am avea două reactoare în plus la Cernavodă, probabil am angaja ucrainieni, sirieni sau îl trimitem pe Meleșcanu să vorbească cu Piticul Rachetă să ne trimită niște specialiști.
    De mâine.

    212
  10. 2. Frumos în comunism. Îl avem si noi liderul socialist pe agricultura Ciolos si cu gașca de useristi.

    Indecis. Tu ce zici?727
  11. Problema cu GreenDealul este ca a fost conceput intr-o alta era, respectiv occidentalii erau extrem de innebuniti de povestea asta cu mediu caci banii nu erau o problema. A trebuit sa vina o pandemie, un razboi in Europa si totul s-a cam dus de rapa. In sensul ca belsugul a disparut si vorba aia nu poti salva planeta pe burta goala.
    Ca acum au descoperit si eurocratii de la Bruxelles asta, este o discutie separata. UE daca va disparea vreodata nu va fi pentru ca lumea are o problema cu ideea de unitate si Europa, ci fix cu faptul ca europeanul de rand nu are un control real asupra ce se decide la Bruxelles. Caci daca ar fi avut, prostii de tipul de GreenDeal n-ar fi existat.

    214
    • Asta ca si cum cetateanul de rand are vreun control asupra a ceea ce decide propriul sau guvern. Amuzant punct de vedere.

      Este trist ca inca se ma regurgiteaza prostiile ridicole debitate de diversi politicieni unsurori de pe vremea brexitului.

      Ca absolut orice alta intiativa similara, e fix in numele sau ce reprezinta (Green DEAL), e un acord (o intelegere bilaterala, multilaterala), nu e ceva impus. Asta presupune ca guvernele tarilor unde se fabrica masini si marii producatori de masini sa fie de acord cu o astfel de initiativa.

      Basca, pentru asta ai parlament european, ca sa votezi niste insi care nu sunt canalii care sa voteze sau sa propuna diverse legi care sa reprezinte interesul tau, nu cum sunt platit sa o faca de diversi. Doar ca stai, Europa e cu mai multe viteze, si niciodata bananierii din Est nu o sa fie de acord cu ideile infatuatilor din Vest. Nevoile unor cetateni needucati si usor hoti nu o sa fie niciodata aceleasi cu ale unora cu facultati si cu un nivel de trai foarte bun. Si tot asa. Si, surpriza, asta e un aspect de care trebuie sa se ocupe guvernele ale acelor tari suverane, nu o uniune comerciala.

      Iar, asa cum a demonstrat Brexit, sa vrei sa iesi dintr-o piata comuna (care la randul sau are acorduri comerciale cu nenumarate alte state) este efectiv sinucidere economica.

      Dar na, ca deobicei, oamenii sunt idioti si au o placere nebuna sa asculte de canaliile imputite pe care le voteaza, si care apoi inventeaza cate o forta externa pentru a fi tap ispasitor pentru propriile lor decizii stupide sau cu intentia de a sifona banii platitorilor de taxe.

      Green Deal este un exemplu clasic de idee buna (reducerea poluarii in orase, si a dependentei de petrol din zone aflate mereu in conflict Orientul Mijlociu, si care pun ce pret vrea muschiul lor) facuta pulbere de lacomia producatorilor de masini (subventii si loby intens care sa asigure un grad nesustenabil de vanzari, si care nu a tinut deloc cont de subansamble in care nimeni nu a vrut sa investeasca pentru a fi produse local, si competitia SUA si China, unde exista cei mai mari producatori de subansamble pentru masini electrice – semiconductoare si baterii).

      Iar noi, p*limea, in loc sa ne uitam la fapte, punem botul la gogosile pe care ni le vand cei care au facut bani cu lopata si acum se plang de consecintele propriei lor lacomii: marii producatori de masini din Franta si Germania.

      214
    • Alte doua exemple clasice de lacomie si prostie imposibil de descris in cuvinte sunt:

      – colapsul industriei de masini din SUA dupa un sir de decizii absolut imbecile si lobby intens in congres pentru a continua sa produca masini proaste si scumpe, ignorand complet competitia producatorilor de masini Europeni, culminand cu criza financiara din 2008.

      https://www.visualcapitalist.com/the-decline-of-u-s-car-production/

      – Afacerea Volvo, in urma careia Suedia a refuzat sa dea la schimb 40% din Volvo pentru campuri petroliere si gaz in Norvegia. Intre timp, Volvo a fost vandut unei companii chinezesti.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_Deal

      Preconizez ca fara interventie masiva din partea statelor, industria de masini din Europa se va duce pe ulei pentru ca nu ii poti concura la pret si optiuni pe aia de la care cumperi 50% din ce pui in masina. Dar, ca deobicei, se va gasi un tap ispasitor penttru asta, emigranti, Soros, bancile, comunistii, oamenii saraci, UE, SUA, evreii, reptilele, etc.

      182
    • @Ioan C
      Principala problema a GreenDealului este faptul ca belsugul care exista acum niste ani in Occident a disparut. Misto sa salvezi planeta cand ai stomacul plin si-ti poti face toate poftele, nasol acum cand nu mai ai disponibilitatea asta.
      Acum politicienii si cei care au sustinut intens asta primesc un dus rece si brusc indulcesc un pic prevederile. Prevederi care la randu-i nu sunt sustenabile pentru ca inseamna implicit scaderea calitatii vietii a cetatenilor si scaderea competitivitatii europene in lume.

      41
    • Nu sunt deloc de acord. Nu a existat niciodata niciun belsug. Existau banii ieftini care se puteau imprumuta cu dobanzi 0 sau chiar negative si care ascundeau doua probleme de fond: risipa si lacomia contraproductiva care a inceput la sfarsitul anilor 90 si a continuat intr-o veselie si mai grosolana dupa criza din 2008. Orice problema si orice esec erau „rezolvate”, ingropandu-le intr-un munte de bani. Bani ieftini meniti sa tina companii neperformante in brate, pentru ca asta era noua politica, cu apucaturi patriotarde, si care au culminat cu Trump si Brexit. Covid si razboiul au intins coarda pana a pocnit.

      Executia planului a tinut de fiecare guvern in parte. Nu de consiliul europei. Si, ca deobicei, banii au fost luati si risipiti pentru a ingrasa firme prietene.

      Iar cumparatorul final suporta acum costurile executiei demente a unui plan care se dorea sustenabil, adica sa creezi crize sociale, respectiv sa te asiguri ca limitezi poluarea si dependenta de combustibili fosili, pentru ca aspectele astea efectiv nu sunt sustenabile. Mai devreme sau mai tarziu, nu o sa mai poti cultiva nimic din cauza fenomenelor de clima extreme, sau va costa mai mult decat daca iei masuri acum.

      Si bineinteles, focile care au pus botul la preturi asa-zis mai mici pentru masini electrice fara sa inteleaga ca taxele lor care ar fi trebuit sa se duca in educatie, infrastructura, sanatate etc, au fost aruncati cu buldozerul in producatori de baterii si semiconductoare din China, Taiwan, Corea de Sud, SUA.

      Asa cetateni, asa guvern si parlament. Peste tot in Europa. IQ echivalent cu temperatura camerei. Dar, bineinteles, ca deobicei, UE eternul responsabil pentru cum se sparg banii de tarile membre, care mimeaza astfel de initiative. Germania este de departe worst offender cu importul excesiv de gaze rusesti, si unde implementarea green deal se baza 100% pe acest import.

      102
    • Sa eviti sa creezi crize economice si sociale*

      11
    • @Ioan C
      Tu spui imprumuturi cu dobanda zero sau negativa eu vad asta belsugul pe care occidentul l-a avut pana acum ceva ani. Sa muncesti vreo 35 de ore pe saptamana, sa-ti programezi si grevele cum se intampla in Franta la un moment dat isi cere nota de plata.De germani nu mai zic intrucat o buna parte din economia lor se baza fix pe gazele alea ieftine de la rusi, basca si-au si inchis centralele nucleare ca na de ce sa nu fi prost pana la capat.
      Povestile de mai sus, plus cresterea dobanzilor, plus razboiul din Ucraina, plus tensiunile din Orientul Mijlociu au un pret. Pret pe care europeanul de rand nu vrea sa-l plateasca. Asa ca ambitiile ecologiste se vor pune un pic pe pauza si le vom regandi. Si nu o spun eu ci mai degraba viitoare configuratie a parlamentului european unde suveranistii plus ce partide extremiste vor mai ajunge acolo, vor avea grija sa tempereze din avant.
      Ca asta probabil ne va amorsa o criza in viitor, este o alta discutie. Momentan situatia este simpla, agenda ecologista o sa faca un pic de pauza si vom cauta alte teme mai sexy.

      41
  12. 2. lol, deci se dau niste legi si reguli sa nu se futa de tot planeta si sa traim in conditii mai civilizate, in loc sa mergem doar dupa bani si profit cum e in SUA, si vai e rau ca e socialist si ca se face mai greu profit.

    s-a demonstrat de macar 100 de ani ca piata libera nereglementata si capitalismul neingradit de reguli duc la oligopol, scaderea drastica a nivelului de trai si imbogatirea bogatilor concomitent cu saracirea saracilor. un exemplu clar a fost cu benzina cu plumb, se stia clar ca plumbul ala din aer fute sanatatea oamenilor, ca ies copii retarzi si ca e prost pentru planeta, dar producatorii faceau presiuni sa nu il interzica pentru ca pierdeau bani. la fel si cu tigarile, azbestul, gazele alea care futeau stratul de ozon si sunt inca 100 de exemple. asa functioneaza companiile si corporatiile, ele sunt ahtiate pentru profit si nu sunt institutii de caritate, de aceea trebuie sa vina statul si alte institutii cum e UE si sa ii regueleze si sa ii stranga de coaie sa respecte niste lucruri de bun simt.

    de aia nu cred ca supraregularea UE e o problema ca in viata nu totul se reduce la bani si la profit, problema e ca regulile alea trebuie date cu cap de oameni care chiar sa pricep si nici nu trebuie sa pice in extremismul eco-terorist si nici spre lins in fund corporatiile.

    Indecis. Tu ce zici?308
    • Legile alea s-au dat si au fost aplaudate de oameni in niste timpuri in care vest-europenii nu duceau grija zilei de maine financiar vorbind. Pe repede inainte, ai avut o pandemie, ai un razboi, inflatie, recte schimbare de era. Si ce sa vezi vest-europeanul a inceput sa aibe niste probleme financiare, iar viata nu mai este asa de boema. Misto salvarea planetei, dar hai sa vedem ce punem sa mancam astazi.
      Si cat timp nevoile primare al vest-europeanului nu vor fi rezultate, iar precaritatea va fi noua realitate. Temele astea ecologiste vor fi fix motivul de rascoala si alte povesti.

      35
  13. CIneva ia taiat tare de tot macaroana lui Geoana :))

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)