Noile schimbări de impozite și taxe a dat ocazia unor companii să arate cât de mult le pasa de angajați. Unele au mărit brutul, pentru că angajații să poată lua același net, altele s-au făcut că nu știu despre ce e vorba sau că nu sunt din localitate.
Printre companiile care au anunțat că măresc brutul sunt Zitec și Bitdefender, printre cele care nu sunt Endava și Cognizant.
Update: și Oracle mărește.
Mișcări de genul ăsta fac ca reputați să crească în rândul angajaților. Nu fructele de la bucătărie, nu espressorul scump, nu adusul influencerilor pe la petreceri de firmă. Care sunt frumoase, dar la final, nu contează așa de mult.
Tot din zona asta, Doru Șupeală, omul pretins cel mai curajos și la curent cu piața de IT, s-a făcut că nu vede scandalul de zilele trecute de la FintechOS. Că nah, toți avem facturi.
am urmarit discutiile despre FintechOS de pe Reddit, fun.
Delir si lacrimi, am ras la insinuarea ca Negut e secu aparut din senin si nu se stia de el.
ITistii cam merita sa fie tratati ca textilistele de lohn de patronii italieni.
Cu mențiunea ca textilistele nu meritau tratamentul mizerabil.
Tu ești genul de vita cu semnalizator? Că a Kobe nu aduci.
Doru Șupeală mi s-a părut OK inițial, după care a început să fie puțin cam prea vehement pentru un om/jurnalist care vrea doar să arate cum este situația în piața muncii și să ajute angajații și afacerile „mișto”.
Mi s-a părut că acum e mai degrabă Doru Ciupeală, iar faptul că nu aruncă în FintechOS cu același căcat ca și în Cognizant nu mă surprinde. :))
Așa se fac banii serioși, dând-o anonimă.
E un habarnist, l-am mirosit de mult si in interactiuniel cu el de pe aici ca a mai intrat in trecut. Are gandire tipica de manageras (nu stiu daca chiar a fost sau e, si sincer nici nu ma intereseaza) fomist. Avem cativa si noi prin firma, e 1-1 abordarea.
Doru Supeala nu a fost in stare sa tina un job mai mult de 6 luni.
lucrând în IT, nu mă miră
Dorel si manvevrele lui: watch?v=5hooVaECwWE&ab_channel=HackingWork
„Tot din zona asta, Doru Șupeală, omul pretins cel mai curajos și la curent cu piața de IT, s-a făcut că nu vede scandalul de zilele trecute de la FintechOS. Că nah, toți avem facturi.” Ciorbistu’ sef e predictibil, daca vrei sa ai „locul tau de parcare asigurat, dai un zece lei si e liniste sefu’ nu se uita nimeni la tine, samorio” Pana la urma e linistitor sa stii ca poti face asta, dai un ban si e liniste, e cum trtebuie sa fie.
Ne mai inchipuim ca îi pasa cuiva de angajati ? Mai crede cineva gargara corporatista ?
De ex. , in această perioada, o societate comerciala care activeaza in romanika, si care cel mai probabil va face pe anul asta profit NET in jur de 500 MILIOANE EURO, da oameni afara, taie pozitiile libere, din IT, si face contracte pe proiect cu firme obscure, nou infiintate, din provincie (unde sunt salarii mai mici) de outsourcing …angajatii care raman sunt supraincarcati, stresati de spectrul concedierilor, pardon adaptarii la o structura mai supla, agila, de perspectivele de a nu gasi de munca (am un fost coleg care plecase din IT -ul unei banci la Cognizant, acum e ‘liber’…)
De ce și-a semnat demisia ? Trebuia să refuze trei salarii.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Daca stai pe banch un an doi , eu m-aș aștepta ca la un moment dat sa fiu dat afara . Oricum nu știu ce e așa mare tragedie nu e că și când muncește miner in Valea Jiului și se închide și singura mina .
@car: ai trecut de frustrările cu angajații ambasadelor și ai trecut la BCR? Și ai impresia că dacă repeți acelasi mesaj retard la fiecare articol obții ceva? On topic: BCR și restul firmelor private din România își cer scuze că vor și pot să își maximizeze profitul, și că angajații concediați sunt atât de buni încât au dificultăți în a-și găsi de muncă.
Deci a facut miscare buna Cioalcu:
-creste salariul mediu brut
-mai multi bani la buget
-creste in ochii alora care s-au bucurat ca le au luat banii la IT-isti
E pe val.
Oracle isi permite sa mareasca, a facut economii din vara pana acum de la aia 200 de oameni dati afara.
Nu e tocmai corect.
Oracle mareste, dar nu prea si nu la toti. Sunt cam 3 variante:
1) unora le mareste
2) unora le mareste doar un %
3) unora nu le mareste nimic
Depinde in care categorie ai norocul sa pici
@Radu, dar tu de unde ai informatiile astea pretioase cum ca Oracle mareste doar unora? Esti fericitul beneficiar de marire?
Pentru firma aia cu Z… o sa fie mult popcorn pe aici daca comentariile sunt la liber in cazul de fata.
unde te-a atins Lăpușan?
Nu-l apreciaza lumea pe Lăpușan ca e in ANIS si au luptat/mitigat impotriva PFA-urilor ca lumea sa se intoarca oanenii la ei pe plantatie.
Initial am fost sceptic spre socat cand am auzit de la o tipa, dar am zis ca poate e subiectiva… ulterior cand am auzit si de la altcineva am ramas doar socat.
Nefiind direct implicat cred ca de bun simt e sa ii las pe altii sa vorbeasca.
da bravo Hermin, esti inutil
a auzit de la vecinul de scară al unui nepot care lucrează la zitec. oameni. păreri. creier.
Vali, m-am abtinut ca sa nu iti stric treburile, dar vad ca insisti si jignesti aiurea.
Fac pariu pe o naveta de bere ca nu gasesti un Senior care sa zica de bine sau sa recomande firma aia… eventual arunca un ochi pe Reddit cand mai intri.
dublu inutil
Scandal cu ITisti asa inainte de black friday, la „alte linkuri” deja apare BMW X3 XDRIVE30I
să dau drumul la articol, să nu dau…
Dă. Să știu dacă merită să-mi fac planuri pt SH.
nu e bre mașina mea, nu pot să o vând eu.
Doru Ciupeala e suparat pe cateva firme din CJ ca nu au cotizat la cursurile lui.
Sa fim seriosi, mizerii sunt peste tot. E suficient un angajat sa ciripeasca ceva si poti sa faci de cacao imediat toata compania.
Ing Hubs acopera 50%
saraci cu bani
Eu am fost acum câțiva ani la un interviu la Zitec și îmi ofereau salariul minim pe un contract cu tot felul de clauze și restul pe PFA. Își asuma creșterea brutului la salariul minim sau cum?
Ăsta e unul din motivele pentru care nu prea am putut să-l iau în serios pe tipul de acolo când făcea propagandă împotriva angajării mascate prin PFA/SRL. Înțeleg că în ultimii ani s-au mai schimbat lucrurile pe la ei, totuși.
Contextul trebuie elaborat. Ce treaba are o companie cu o facilitate fiscală acordată de stat. Problema de reducere vine in contextul inflației, a dobânzilor ridicate și a creșterii costului de trai. Rate, facturi, mâncare , 20-30% mai mari. Peste toate astea ei vin cu alte taxe și impozite . La noi s-_a transmis mesajul clar, se oferă atâta timp cat statul o menține.
> Ce treaba are o companie cu o facilitate fiscală acordată de stat.
Ar avea super mult sens ce apui tu daca in Romania la angajare s-ar negocia brutul, nu netul.
@M, vorbim, totuși, de o categorie de angajați care se presupune că înțeleg diferența dintre brut și net, înțeleg că în final semnează pe brut etc. Astea sunt argumente de vânzător la Mega…
@Ciuby: de 20 de ani lucrez in industria asta, toate negocierile au fost pe net (dolari, euro, lei, le-am servit pe toate). Intotdeauna pe net si intotdeauna discutia a fost ca in caz de ceva se va ajusta brutul.
Contractele se semneaza pe brut pentru ca asta e legea in Romania, nu sunt legale contractele pe net.
Doar ca … acuma e o perioada de criza si unele companii s-au trezit ca ar fi un moment (si un motiv) bun sa mai taie un pic din salarii, mai ales la cei cu rezultate mai modeste (under-performeri).
@Florin, dă-mi voie să mă îndoiesc de partea asta „Intotdeauna pe net si intotdeauna discutia a fost ca in caz de ceva se va ajusta brutul.”. Chiar nu cred că vreo companie și-a asumat vreodată așa ceva.
Ar fi frumos să se întâmple? Da. E ceva ce oamenii care au negociat net s-ar putea aștepta să se întâmple? Tot da. Dar asta nu înseamnă că se va și întâmpla, scutirea de impozit a fost un beneficiu de care au beneficiat angajații (și companiile, care părea că dau salarii mai mari decât în realitate, corect), nu te poți aștepta ca angajatorul să acopere orice se întâmplă.
Vom vedea ce va fi în piață, cred că mai durează puțin până să avem o imagine clară. Dar mă surprinde faptul că oamenii angajați în IT nu se așteptau la asta, sincer…
Ne asteptam sa dispara scutirea pe IT la un moment dat? DA
Ne asteptam ca unele companii sa nu acopere pierderea de net? DA
Doar ca parca nu te astepti ca fix a ta sa fie printre alea.
PS: eu inca astept deliberarile conducerii, la noi nu au anuntat nimic inca
@Ciuby: eu am fost intr-un proces de recrutare cu o banca din Romania, ne-am inteles, am refuzat alte oportunititati ca la final sa-mi vina oferta cu un brut mai mic decat ma asteptam. De ce? Fiindca „calculeaza ei dupa nu-stiu-ce sistem vechi si contribuie mai putin la stat. Toata bancile fac la fel. Netul e cat am discutat, ca am batut palma, suntem de cuvant”.
Sa inteleg ca in astfel de cazuri e ok ce fac bancile, dar invers, cand au de adus bani in plus ca sa mentina netul, nu e ok, nu?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
altu’ care a fluierat in biserica…
salariu. salariu. salariu.
de unde mortii ei de treaba a aparut expresia asta salar?
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
@Vlad: Mai fluier o data, ca nu mi-a ajuns: diferenta intre „It-ist” si „bugetar”, in cazul multinationalelor, e cvasi-inexistenta: multinationalele au granturi de la stat, fonduri europene, scutiri de taxe, bugete pentru proiecte, benzi de plata pentru salariati, structura ierarhica piramidala, birocratie interna(uneori mai mare decat in institutiile de stat), e foarte greu de cuantificat cine cat munceste, si, de foarte multe ori, o multinationala te va plati mai mult sa stai degeaba, decat te poate plati o firma „de apartament” ca sa te rupa cu munca… exact ca la majoritatea institutiilor de stat.
@sin da expresia “câți bani da” o cunosti ? E tot de pe acolo din zona aia.
Eu vorbesc din clasa de jos da voi o ardeți exact ca niște politicieni.
Vai doamne e greu de trăit in România ?
Noi nu prea știm acest lucru.
@ heto am înțeles partea aia.
Da nu înțeleg motivul pentru care sa te plângi.
Mi-a tăiat 10 la suta din salariu. Observi @sin da ca vorbesc si pe limba voastră, clasa fără de păcate.
Și așa nu muncesc prea mult pentru bani cu sau fără 10 la suta tot aia e.
@Vlad, cine ți-a tăiat 10%? Vezi că nu e chiar așa calculul. :))
@ Ciuby e dat așa de exemplu plm cat o fi din salariu.
Dar e motiv sa te plângi pus în balanta cu munca pe care o depui ?
@Vlad: Sunt fel si fel de situatii si fel de fel de oameni. Unii mai constiinciosi, unii mai talentati, unii mai inteligenti, unii mai gargaragi, unii mai lenesi.
Problema principala e ca in Romania e dezmat total la finantele publice. Ciolacu a inceput sa arda tot, sa mareasca taxe in stanga si in dreapta, sa limiteze cashul… sa arate ca el face si drege(in timp ce ficusul isi pregateste al 4-lea turneu international pe anul asta). Acum vor sa mareasca pensiile… ce nu intelege Ciolacu e ca el poate redistribui resursele, dar doar resursele care exista… in momentul in care o iei razna si maresti din pix salarii, pensii si taxe…ajungi la vorba lui Margaret Thatcher: „The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
Firmele si oamenii mai au ceva bani, dar cand se uita la dezmat, cand se uita la cata lacomie exista la stat, cand se uita la cata aroganta au functionarii publici… isi pun intrebarea, si pe buna dreptate: „eu de ce plm ma zbat?”
Toate astea se suprapun cu o criza in sectorul IT… eu ii vad pe oameni ca sunt panicati, si mie imi tataie un pic curu’, desi ma pregatesc pentru momentul asta de vreo 5 ani, ca bula din IT se vedea de multa vreme. Eu ma mir ca a durat si a crescut atat. Se vedea in proiecte, se vedea in angajari, se vedea in modul in care se sarea de la un job la altul, se vedea in pretentiile salariale ale oamenilor. S-au aruncat cu bani in stanga si in dreapta, s-au facut angajari „strategice”(n-avem proiect acu’, da sigur gasim), s-au cocolosit si rasfatat oamenii(programatorii si testerii, dar in special programatorii) intr-un mod absolut incredibil(team-building-uri, party-uri, abonamente la sport, la clinici private, la masaj, fructe, dulciuri, sucuri, cafea, pizza, program ultra-flexibil, traininguri de toate neamurile… si cate si mai cate). Bara de intrare pentru un entry-level ajunsese la o singura intrebare: „respira? daca da, angajeaza-l”.
Ce pare sa nu inteleaga oamenii: daca proiectul pe care lucrezi nu aduce bani(nu va fi gata cand crede managementul ca va fi gata, sa-l vada piata, sa faca bani)… banii din firma se vor termina, si e si vina ta, ca tu stii, vezi cum se lucreaza, ce se lucreaza si cat se produce. In IT se mergea pe ideea ca daca iese un proiect din 4, e bine. Dupa care s-a ajuns la 1 din 10, dupa care s-a ajuns la 1 din 20, nu-s convins ca iese nici ala. Eu sunt mai „batran”, eram in piata si in 2008, am cunoscut ce se intampla acum, si stiam ca se poate, dar multi nu au vazut piata in criza, au vazut doar crestere an de an. Cresterea a facut ca aroganta, delasarea, atitudinea de „prefer sa stau pe bench decat sa intru pe proiectul X”, atitudinea de „daca arunc CV-ul pe geam, pana ajunge la parter primesc 5 telefoane” sa devina endemice. Sunt multi oameni ok in industrie, oameni seriosi, in general mai in varsta, dar si din generatia „Z”, care isi fac treaba cat de bine pot. Gasesti oameni ok, dar industria sufera mult la capitolul „calitate”. A fost si norocul meu, pentru ca am prins joburi pe care nu le-as fi prins daca industria nu era in boom. Dar spre deosebire de multi, am stiut ca am prins job-ul pentru ca era penurie de oameni, nu ca as fi fost eu vreun special. Ma bucur ca se intampla? Nu. Preferam sa fiu sunat in fiecare saptamana si sa stiu ca am alternative daca acolo unde sunt, treaba nu mai merge, dar trebuie sa recunosc ca toata situatia nu era normala si n-avea cum sa tina.
@heto mai rar găsești pe cineva să îți de-a un argument atât de valabil.
Nu am zis niciodată că nu există oameni capabili in sfera IT sau publica.
Dar aroganta și disprețul cu care te privesc și îți vorbesc majoritatea e ceva de vis.
Și mă repet într-o țară de genii totul e făcut aiurea.
Servus Vali,
Lucrez de două zile la un articol despre situația de la Fintech OS și voi publica luni un articol pe tema asta.
Am o regulă: nu scriu decât dacă am mărturii și informații de la oameni pe care îi pot identifica, ca să pot verifica ce spun. Așa am făcut mereu, când am scris despre situațiile grave de prin companii.
Abia ieri am avut primele contacte, pe mail și telefonic, cu angajați sau foști angajați FintechOS.
Azi am nai primit niște date și am cerut oficial și un punct de vedere al companiei.
Să mă iertați vă rog că mă mișc mai încet, ieri am susținut o conferință la ITDays, azi și mâine am un workshop full day cu o firmă, la Rucăr.
Mai am și alte lucruri de făcut, produc un podcast, scriem un newsletter foarte dens, nu scriu doar pe blog.
Cât despre afirmațiile iresponsabile despre banii pe care crezi că i-aș primi de la Fintech ca să ignor subiectul, te invit să prezinți probe, dacă ai. Eu garantez public că nu am niciun fel de relație comercială cu FintechOS sau cu firme ori persoane din cercul lor, toți sponsorii noștri sunt publici și, surpriză, sunt chiar competitori direcți ai FintechOS.
E păcat că scrii prostii și nu dai un telefon sau un nail să întrebi lucruri simple. Aș putea să scriu și eu că sigur iei bani de la firma x sau y, că nu scrii despre lucruri care apar despre ea pe Reddit sau pe Facebook. Dar nu voi face asta niciodată, fiindcă nu cred că așa îți manifești respectul față de cititorii tăi.
O zi bună, data viitoare doru@dorusupeala.ro sau mesaj direct pe Facebook, promit că răspund repede și absolut cinstit.
a trecut o săptămână, am aflat eu înaintea ta? a aflat reddit înaintea ta? cam aiurea.
nu am zis specific că iei bani, dar când vii cu apropouri fără nume, ce crede lumea?
dacă aveam dovezi sau surse că iei, scriam asta.
scrie si articolul ăla despre imobiliaredubai de care nu ai timp de câteva luni.
Vali, îmi recunosc limitele: nu aflu chiar toate subiectele fierbinți și de multe ori nu am timp, energie, date sau pricepere să scriu despre multe subiecte.
Îmi pare rău că te dezamăgesc, dar aceste limite mă fac să nu pot urma punct cu punct programul editorial pe care mi l-ai alcătuit cu atâta generozitate.
Sunt multe bătălii care ar merita duse, recunosc că nu le pot duce pe toate. In plus, mă străduiesc să fac și educație, adică să ofer mult conținut informativ, idei, exemple pozitive, materiale care să ii ajute pe oameni să progreseze.
Fac cat pot, știu că se poate mai bine, dar atâta pot deocamdată.
cât timp ai mușcat de fund imobiliarele dubai? nema timp să faci un pic de educație și conținut informativ?
again, ai timp să comentezi pe ici/colo, nu ai timp să scrii un post despre asta.
auzi nea, aia de la videochat mai vor publicitate? mai faci si tu un ban cinstit
e luni dupa-amiaza
Doru Supeala: „Lucrez de două zile la un articol despre situația de la Fintech OS și voi publica luni un articol pe tema asta.” E marti deja.
n-a zis care luni.
Scuze pentru mica întârziere, mi-a luat ceva mai mult decât am plănuit.
E totuși marți dimineață, e publicat de la ora 9.45.
https://dorusupeala.ro/concedierile-de-la-fintechos-prabusirea-unui-brand-promitator/
Uite ce frumos am aflat și noi ce firme cotizează…
Cresterea generala a salariilor brute pentru a compensa taxele lui Ciolaku e o prostie, ii face pe fatalaii si hipsterii din IT sa fie in continuare dezinteresati despre ce se intampla in societate. In acelasi timp, cresterea brutului pentru angajatii valorosi e de incurajat.
Sa stii ca aici iti dau dreptate.
Pe plantatia unde munceste nevasta-mea a durat 1 saptamana sa le dea un mail sec ca nu, si dupa ce l-au primit inca erau in sedinte 50% din oameni ori complet surprinsi de subiect, ori care habar nu aveau ce impact concret are asupra lor (desi le daduse firma excel frumos sa-si calculeze).
Cum ba sa muncesti senin un sfert din luna si sa nu stii pe ce bani? OK, muie ciolacu ca a dat ordonanta in ultima secunda, dar discutiile sunt de luni de zile.
Acum ca nu mai sunt aia care nu platesc impozit, trebuie gasite alte modalitati de a comenta despre ei. Uite ca acum sunt de vina ca sunt dezinteresati. Mama lor de hipsteri.
Sa nu mai vorbim ca i-ar face pe toti Gabrielii sa crape de invidie.
Simpatici Cognizant. In 2021 am lucrat putin cu ei si aveau clauza fix pt asta in contract – ca daca se elimina scutirea, vor compensa ei. Intre timp, inseamna ca au eliminat-o? Strategic, frumos…
Stau rau. Se bazau pe servicii web gen magazine online si piata asta s-a dus la vale grav. Au mai incercat si piata de servici gen administrare si devops dar acolo s-au lovit de alti giganti gen IBM, ATOS.
Firma la care lucreaza/ lucra un prieten avea o clauza/ intelegere cu angajatii sa le indexeze salariul cu rata inflatiei + marirea anuala. Asta inainte de cresterea inflatiei :))).
In schimb le da un salariu extra la final de an.
Deci e irosita hartia degeaba cu clauzele astea…
Trebuie povestita o chestie importanta. De ce nu se inghesuie firmele sa plateasca diferenta de impozit ? Odata cu bagatul acestui impozit la peste 10000 brut(6500 net cred) au scot obligativitatea platirii pilonului 2 la pensie, cele doua se cam anuleaza. Practic IT-istul ia aceeasi bani in mana, nu ia ciuntit venitul lunar. Sunt curios daca ala de la Oracle o sa-si mai plateasca benevol contributia la pilonul 2.
Asta pare valabil pana la 18600 brut sau 12000 net.
Pilonul 2 o sa fie in 2024 4.5% iar impozitul 10% pe brut – 10000
Eu tot nu inteleg de ce m-a blocat Doru Șupeală pe Facebook dupa ce i-am dat cateva replici de bun simt, sau vrea sa auda doar partea frumoasa?
Cel mai probabil pentru că ai vorbit urât, ai spus lucruri iresponsabile sau ai practicat whataboutism.
Dragă Zoso, eu personal te apreciez, însă nu înțeleg de unde vin unele din aceste ieșiri. Oameni care ar trebui să găsească teren comun, să facă front comun în fața unor nedreptăți evident, scapă mai degrabă în tentația de a se săpa între ei.
În stilul ăsta, nici nu mă mir că oamenii nu mai simt să intervină. Oricât ar interveni, oricât ar munci, oricât ar lupta, tot se găsește unul și altul să spună că nu au făcut destul de bine, de mult, de repede. Sau mai rău, să sugereze calomnios motivele pentru care nu ai făcut. Atât timp cât aceste repezeli fără fond vor acoperi lucrurile pe care un om le face, cei mai slabi se vor descuraja și pur și simplu vor înceta să mai facă. Nu fac nimic, să nu greșesc. E bine?
Nu, nici Sergiu Neguț nici FintechOS nu au dat vreun leu pentru a închide gura nimănui. Cel puțin din ceea ce știm noi. Lucrez în proiectul Hacking Work și știu cat de mult se lucrează în fiecare etapă, cât ne străduim să acoperim subiectele de interes, să reacționăm rapid, dar documentat, să nu lăsăm lucrurile la voia întâmplării.
Pentru mine personal, ieșirea de azi a fost o dezamăgire incredibilă. p.s. Articolul acela chiar e în lucru. Nu știu dacă o să putem mai repede altă dată, dar sigur încercăm să facem mai bine de fiecare dată.
V-am corectat eu textul … „Nu, nici Sergiu Neguț nici FintechOS inca* nu au dat vreun leu pentru a închide gura nimănui.”
Si Worldpay acopera 100%.
1&1 50%.
Parerea mea de IT-st e ca ne-o meritam. In august ciuma a bumbacit protestatari, la scurt timp o parte din cei care au castigat i-au adus inapoi la conducere si nimeni nu a schitat nimic.
Daca iti acopera diferenta la taxe dar apoi nu iti mai da nici o marire anuala pe motiv ca ai primit deja.. cam iesi oricum pe minus.
Ca idee nici Atos nu mareste brutul.. azi am fost anuntati…
Si Societe Generale mareste brutul din decembrie.
ING HUBs compensează 50% din creșterea impozitului
Eu de data asta tin partea firmelor care nu maresc. Si fac parte din categoria celor afectati.
Sa dea mariri pe performanta firmele cui merita si ceilalti sa mearga sa se planga lui Ciolacu.
test
nu.
Nici Continental nu mareste brutul
sunt un pic dezamagit ca nu observi diferenta dintre firmele care maresc si care nu.
Compari firme de produs, care vand licente sau hardware, cu firme de SERVICII! care vand oameni cu ora. Ai fi surprins sa afli ca (pe bune) se lucreaza in domeniu cu 5-10% adaos. Daca dai 10% marire ce faci?
Hai sa calculam impreuna:
Daca eu sunt un senior cu 7800 euro brut pe luna (doar salariu) si mai am alte beneficii (25-30 zile concediu, 11 zile sarbatori legale, bonusuri micute asa maxim un salariu, laptop, training, birou, chirie, medicale, plus estimat de concediu medical), la ce pret pe ora sau pe MD ar trebui sa fiu eu vandut intr-o firma de servicii ca firma sa fie profitabila?
Nu e rocket science… de unde spatiu pentru 10% marire la acel 700 brut? cum explica o firma de genul asta end customer ca stii.. noi am semnat un contract de servicii pe 2 ani si stiu ca asta e omul cheie dar de maine TU vei plati mai mult pentru el. Cum functioneaza asta?
Are gust bun bocancu’ la corporație?
@ioan, o să fii surprins să afli că în general în piață se pare că mai degrabă firmele de outsourcing compensează decât cele de produs. Probabil și pentru că aveau deja probleme cu a ține oamenii după valurile de disponibilizări prin care o bună parte din ele au trecut.
@ciuby sunt sigur ca sunt cazuri si cazuri. Eu vbesc despre o companie mare care ruleaza cu multe sute/mii de angajati. Probabil o firma mai mica, nisata are spatiu de manevra, mai ales daca are in general contracte pe termen scurt.
@vlad esti prea prost. Esti din categoria „imi stiu bucatica mea” ma doare in pula de realitate si tot ce e in jur. Crede-ma, abia astept sa scap de corporatie dar asta nu schimba realitatea financiara si fiscala.
@Ioan, este foarte haios ca omul care ia apararea saracutei de corporatie (care btw, se lauda la inceput de an cu profituri record) in fata angajatului de rand imi tine mie morala de „imi stiu de bucatica mea”.
Totalsoft mărește brutul.
atât de bătrân sunt https://i.imgur.com/VaNaRAS.png
Microsoft nu mareste nimic.
Salut,
De unde ai zvonul sau certitudinea ca Oracle mareste? Lucrez la ei si m-as fi asteptat sa ne fi zis cei de la HR ceva daca era cazul.
Mersi
Centric Iasi mareste brutul, azi au anuntat.
Salut. Oracle a anuntat ca nu compenseaza. De unde ai informatia ca ar compensa? Sunt zgarciti.
Oracle nu a abordat (inca) problema compensarii. A comunicat că, începând cu 1 noiembrie, vor exista modificări în modul de impozitare a salariilor. Atat.
Am promis că voi scrie un articol pe tema asta și asta am făcut.
Scuze pentru mica întârziere, mi-a luat ceva mai mult decât am plănuit.
Sper să fie de folos tuturor, mai ales că vremurile grele din industria software sunt abia la început, iar astfel de situații vor fi tot mai frecvente.
https://dorusupeala.ro/concedierile-de-la-fintechos-prabusirea-unui-brand-promitator/
citiți acest articol, copii. așa se face. ideea generală este „fondatorii au întinat nobilele idealuri ale atreprenoriatului, și trebuie să doarmă cu aceste decizii grele”.