Sâmbata am fost in Brasov. Doar ca sa ma scutur de 37 lei o bere la Casa Hirscher. De ce sa economisesti 22 lei doi metri mai incolo, când poti sa fii prost? E clar ca nu ma cunoasteti, daca ma credeti in stare de o astfel de aroganta. Am fost dus cu forta. Si am baut cel mai ieftin fresh de gref.
Dupa alcoolizarea din ziua precedenta – exercitiu pe care nu l-am mai executat de multa vreme – unii neuroni au mutat.
Uitându-ma la masa mea, mi-am reamintit cât de norocos sunt/suntem, sa stam asa, lenesi, la o masa, cu un pahar in fata, cu discutii despre vreme, in timp ce altii, nu departe de noi, sunt inca in razboi. Sau altii sunt batuti bestial de catre cei care ar trebui sa-i protejeze. Bine, asta nu m-a impiedicat, 30 de minute mai târziu, sa manânc o inghetata Polar, chiar in parcarea de la Kaufland.
Pandemia s-a incheiat, am revenit la ale noastre, consumam, ne certam, votam aceiasi politicieni. Dar efectele evenimentelor de atunci incep sa produca efecte neplacute in societate. Faptul ca am fost niste oi proaste care am respectat cu sfintenie multele decizii aberante ale politicienilor in aceea perioada, incepe sa aiba efecte astazi. Inca nu se vad in România, dar in alte parti ele sunt la ordinea zilei. Felul in care militia franceza ii bate pe protestatari in Franta e unul din efecte. Din 25 septembrie, retelele sociale sunt OBLIGATE sa stearga IMEDIAT orice mesaj care cheama la revolta, la manifestatii, la incitare impotriva statului francez. Daca nu, politicienii francezi vor inchide accesul la aceste retele sociale/publicatii. Tara drepturilor omului. Tara lui Voltaire si-a lui Camus. Tara lu’ Papura Voda.
Celelalte tari vor copia fara rusine metoda franceza, daca va fi cazul. Statul stie mai bine! Daca in ultimii 20-30 ani statul si-a arogat dreptul de a stii mai bine cum trebuie crescuti copiii, acum stie mai bine si cum trebuie crescuti adultii. „Nu pune mâna, nu fa aia, eu te-am facut, eu te omor”. Statul vs cetateni. Cetatenii care se revolta ii deranjeaza pe cei care nu se revolta, iar statul ii protejeaza pe cei care nu se revolta. „Daca esti cuminte, nu te bat!”
Asta dupa ce Senatul francez a aprobat – dupa o metoda patentata in România, „noaptea ca hotii” – o lege care permite organelor de coercitie sa deschida microfonul si camera oricarui telefon mobil aflat pe teritoriul Frantei. Nu s-a revoltat nimeni, nici macar eu. In schimb, am baut o bere la suprapret in Brasov.
Dupa pandemie, suntem si mai zombificati ca inainte. Ne-au murit multi neuroni si nici nu ne-am dat seama. De peste tot, parlamentele si guvernele dau ce legi vor ele, fara ca nimeni sa schiteze un gest in afara umbrelei sub care sta la terasa. Nu sunt sigur ca ne vom trezi când ne va da târcoale cosmarul.
Dar, hei, capul sus! Haideti sa construim terase, se mâncam berbecut la protap, sa bem bere scumpa de la scandinavi si sa peroram degeaba, ca Eftimie Am vrut sa zic „Radu”, dar mi-a venit Eftimie. Poate pentru ca e mai bun incasator decât celalalt.
PS. Nu am intrat aici de un an de zile. Pentru un attention whore e cam multicel, o sa ma duc la medic sa ma caut. Precizez ca, neavând valoarea lui Eftimie, donatia de acum un an era pentru o interdictie de 3 luni. Am ales sa ma „sabatizez” ca sa fac si alte chestii, decât sa raspund la comentarii stupide. Si, zic eu, mi-au iesit mai bine decât interactiunea cu unii de pe aici. Sa vedem de-acum incolo.
Primul articol dupa ceva timp si ai venit fix cu mizeria din Franta.
Ptiu, iar/tot nu fac ce trebuie! Rusine, Fluture, rusine!
@ venin: Hopa, unul care trăiește într-un clopot din sticlă, viața idilică din RO versus mizeria din Franța, nu știam unde era dacopatul, ai grijă să nu te trezești într-un azil de bătrini din Ilfov.
Bine ai revenit! 🤗
Bine te-am regasit!
De ce isi ia downvoturi cel care a spus Bine ai revenit?
De ce pui intrebari retorice?
@F, banuiesc ca fluture a frustrat cam multa lume pe-aici. de-altfel se observa dupa commenturile impotriva sa.
Bine ai revenit.
Multumesc.
Va citesc cu placere, din nou. Recidivati in nonconformism, avem nevoie.
Păi da, statul zice că ar trebui „dreptul de a ști mai bine”, nu „dreptul de a stii mai bine”.
Da’ cu dragostea cum stai?
Zi, domne’ cum stai cu dragostea?
Sunt unii care ar dona sute de euro ca sa nu stie.
Trebuie sa fii masochist cel putin ca sa mai speri ca la bolovanii aia de francezi merg lucrurile inspre bine.
:))) giiizas ce pampalai.
Cum zice un prieten de-al meu betiv: cine-am fost si ce-am ajuns! Vraiment ça!
Ce îmi plac mie rumanii astia care concluzionează ei ritos ca alții (în special din vest) sunt mai prosti decat noi ăștia de aici din gradina maicii domnului, care avem din ce în ce mai multe slehte de cioropinezi care fac ce vor după ce dau dreptul la organe…
Un fel de , ‘da mha nene noi mancam ștevie, dar aia se chinuie sa ia și carnea care se lasă mai greu de pe oase, vai de capul lor’…
Deci cum a zis fostul ministru german al sănătăți de atunci chiar din timpul pandemiei:
“O să trebuiască să ne iertăm reciproc multe lucruri.”
Problema pe care cred că mulți nu o înțeleg când este vb despre țări precum Franța, Germania, Olanda, etc. și abuzurile (acum dovedite) din timpul pandemiei la adresa constituțiilor, unor legi si normelor lor de aplicare, metodica de schimbare a legilor (ptr a fi concordante cu dorințele politice) este faptul că este șocant să vezi si să trăiești așa ceva live.
Dacă in Ro se schimbă legile noaptea, in Franța sau in Germania nu se făcea așa ceva. Sunt de părere că o comparație (între aceste metode) nu prea își are nici un rost. Germania nu ar trebui să fie comparată cu România (dapdv), ci numai cu Germania.
In unele tari din vestul Europei se erodează democrația (si nivelul de trai) rău si foarte repede.
Înainte de a începe discuțiile, calde expl cu car si slehtele lui, unele expl:
– si aici au apărut slehte de arabi (unii cutitari) care atacă populația civilă in masă,
– clanuri de arabi si eritrei/etiopieni care duc războaie civile pe teritoriul Germaniei
– nerespectarea legilor din partea autorităților (de expl criminalii veniți fără acte (!!!) de prin 2015 si pana acum nu sunt expulzați)
– deteriorarea masivă a sistemului sănătății,
– pierderea masivă a încrederii populației in cele trei autorități ale statului
– distrugerea economiei văzând cu ochi
– din cauză că politicienii de aici își bat PLA de oameni, oamenii încep să aleagă de (extrema) dreapta – cel puțin in Germania.
Dacă în România, Bulgaria, Gabun, Mozambic șamd este ok așa, in unele tari din vestul Europei nu existau aceste norme. Eu (personal) sunt de părere că țările ar trebui sa se compare cu ele însuși: cine si ce sunt cu ce si cine ar să fie.
Car, eu cred ca nu prea stii sa citesti. Unde vezi tu in comentariul meu ca i am comparat pe franceji cu noi? Scrie clar acolo: cine-am fost si ce-am ajuns. Si mai vii si cu atitudinea aia de parca n am voie sa mi dau cu parerea despre unii pentru ca natia din care fac parte e de porc.
Ce treaba are una cu alta?
Sunt distractivi rau oamenii care pentru ca pandemia a fost despre o raceala, au coitzele umflate ca am fost niste prosti dom’le ca i-am ascultat pe aia. Ma rog o mai indulcesc mentionand „multe decizii aberante”, desi de fapt prin „oi proaste” vor sa spuna ca nu trebuia sa respectam nimic ca doar este democratie nu ne impune nimeni ce sa facem.
Si oamenii astia folosesc pandemia, poate pentru ca a trecut relativ usor, „se catara pe ea” (citat din GFP) ca sa induca idea ca orice decizie a politicului care nu ne place e contrara libertatii depline data de natura (si pentru unii si dumnezeu).
Ei bine in natura nu exista democratie (si nici dumnezeu nu a emis principii democratice).
Francezii, daca nu le place, pot iesi sa protesteze in masa si atunci nimeni nu ii va putea ignora. Dar sa protesteze ca in Israel de exemplu. Acolo in Israel nu ii bastoneaza nimeni pe protestatari.
Dar cine protesteaza in Franta o cam face violent si de aia aceia sunt bastonati.
Acum revenind la cei care tot mesteca pandemia si se catara pe ea, sper sa vina o pandemie din aia gen ciuma din Europa cu mortalitate de vreo 60%, sa vedem atunci daca mai aveti coitzele umflate ca voi nu sunteti oi proaste sa respectati deciziile politicului (care le-a luat la recomandarile medicilor).
Mai puneti mana si subtiati obrazul
Cum a zis marele filosof american Michael Tyson: toți au un plan pana isi iau un pumn în fata.
Dacă mult stimatul autor al articolului ar fi câștigat o internare la spital în timpul pandemiei și acum și ar fi găsit mașina incendiată de oameni care nu vor decât sa se integreze, altfel ar fi vociferat despre drepturile omului.
Insa, din fericire pentru el, nu și a luat (inca) pumnul în fata și de aia e așa viteaz.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Însă nu a câștigat-o (de fapt nici nu știm).
S-ar fi putut “merge si pe metoda suedeza”.
Eu am avut de 4 ori Covid: 1x când nu eram vaccinat deloc, direct la începutul pandemiei, după aceea de încă trei ori. De două ori nu prea am remarcat nimic de două ori a fost mai nasol însă fără spitalizare. Asta nuni seamănă ca in r retrospectiva nu au avut loc abuzuri din partea autorităților.
Voi vota orice partid care ii va baga la beci pe cei care ne-au tinut in casa, si care va investiga toate furturile abjecte din perioada aia.
Fara sa clipesc ii voi vota.
la fel de distractivi sunt si cei care inca mai considera idei bune toate restrictiile desi s-a dovedit a fi doar o raceala….
Lasa-ne cu pandemia, dacă am avea o balanta cu Pandemie la un capăt și cu Business la celălalt, balanta ar inclina spre Business, doar un retardat nu poate să vadă asta.
@andreid – sunt vaccinat cu doua doze. Nu sunt si nu voi fi niciodata impotriva stiintei. M-am vaccinat fara sa clipesc, fara sa ma cert si fara sa ma iau in gura cu autoritatile. Am respectat toate restrictiile, am fost oaie pana la capat. Dar asta nu ma impiedica sa analizez la rece ce s-a intamplat atunci. Tu pari ca vrei sa fii oaie si acum si eu te-am deranjat cumva.
Bine macar ca te-am „distractivat” un pic.
@Comodore128D: Dar furturile abjecte din restul perioadei nu te deranjeaza?
@Attilla
„desi s-a dovedit a fi doar o raceala”
COVID e raceala asa cum bunica-ta e Boeing
Păi, da, restricțiile au fost aberante și noi am fost oi proaste pentru că le-am respectat. Dovada că au fost aberante este că nu au produs efecte în sensul scăderii nr. de cazuri și/sau decese. Am respectat și eu regulile, dar doar cât să nu iau amenzi. Și da, am avut de două ori virusul, cu trântit la pat. Și nu, eu cred că nu medicii i-au sfătuit pe politicieni să impună restricții, ci chiar pe dos a fost. Bine, în cazul României trebuie să ne decidem dacă Arafat e medic sau e secretar de stat. La început v-a zis președintele vostru că e doar o răceală, iar un domn Cercel ne spunea că ne panicăm prea mult? Apoi, brusc, au început să se răstească la noi că nu respectăm restricțiile pulii? Ce a determinat virajul ăsta brusc? Le-a fost frică să nu le sară lumea în cap că n-au făcut nimic. Au aflat că e posibil ca virusul să fie armă biologică? După analiza de conținut a discursurilor liderilor lumii de la începutul restricțiilor, cam așa reiese. Dacă ai fost atent, dar probabil erai ocupat cu făcut provizii de hârtie igienică și ulei. Iar politicienii au făcut ce au știut ei, au impus restricții medievale, aberante și incosistente, care n-au dus la nimic în afara isteriei generalizate până într-acolo încât nici doctorii nu mai știau ce să zică, iar un blogăr de la Cluj se fălea cum e el responsabil și face duș noaptea cu mască și cu mânuși, în timp ce pe politicieni îi durea în pulă, făceau petreceri la Parlament sau în Downning Street 10.. Adu-ți aminte cum ai fost închis în casă pentru 100 de cazuri, aproape toate asimptomatice sau cu simptome ușoare, iar la 10 000 de cazuri, cu multe decese, puteai să umbli a-mpulea pe la untoalde.
Nene, libertatea individului e cea mai mare realizare a speciei. Drepturile și libertățile nu au venit din cer, ele au fost câștigate în sute de ani cu sânge. Problema e că pe cât de greu au fost câștigate, pe atât de ușor se pot pierde, cu concursul unora ca tine. Odată suspendat un drept, greu mai poate fi recuperat. De aceea, nici dacă vine ciuma aia de care zici nu trebuie să mai respectăm restricțiile impuse de unii care nu le respectă ei înșiși. Să se apere fiecare după cum îl duce capul. Individul e mai presus decât turma, asta ni s-a spus în anii 90. Și da, eu am integrat ideea asta și cred că este corectă. Nu mă simt responsabil față de gloată, ci doar față de cei apropiați. Și nu, please, n-o zice pe-aia cu „libertatea ta se oprește acolo unde îmi este afectată libertatea mea”, sau ceva de genul. Pentru ordine socială există Codul Penal, Codul Civil și alte coduri. Mai există și bunul simț, dar ăsta nu se impune prin Ordonață Militară.
@Me
bucura-te doar ca n-ai fost printre primii 100 (sau cati or fi fost) bagati direct la „inchisoare” doar pentru ca se intorceau acasa…sau primii 1000 care stranutau…si asta doar ca cine trebuie sa faca niste spagi, aplaudati la scena deschisa de opinia publica
bai, eu nu stiu ce plm de decizii s-au luat in Romania pe perioada pandemiei si nici nu vreau sa stiu. dar stiu ce decizii tampite si inconsecvente s-au luat in Canada si Quebec, ca le-am simtit pe pielea mea. iar cand mai e si dovedit negru pe alb ca McKinsey a consiliat peste 70 de guverne pe perioada pandemiei si acelasi McKinsey avea pe lista de plata si companiile farmaceutice fabricante de vaccin atoatetamaduitor, sa nu vrei sa vezi anumite chestii e doar rea vointa sau prostie curata. dublata si de dorinta de a valida propria alegere, cauzata de frica indusa de mass-media si tv la cererea guvernelor respective. cine zice ca deciziile politice s-au luat la recomandarea medicilor nu stie despre ce vorbeste. da, la recomandarea anumitor medici care erau sub controlul politicului. pentru ca peste tot, in toate tarile au existat medici de specialitate (virusologi, imunologi, s.a…) care au indraznit sa vorbeasca si sa chestioneze deciziile, dar au fost amenintati cu desfacerea contractului de munca sau au fost dicreditati pe fata in mass-mediile aservite guvernelor. stiu ca pare fictiune pentru cei ce s-au aliniat in coloana, dar e adevarul gol-golutz. iar acum, acesti medici sunt in proces cu autoritatile peste tot (Canada, USA, Anglia, Franta, Germania…) bineinteles ca nu se stie asta pentru ca aceeasi mass-medie nu zice nimic. tace malc. am cunostinte care sunt audiate in aceste procese in Canada. si daca nu am zis, ma repet, Covidul a fost mai mult decat o raceala, stiinta a dovedit-o, era normal ca sa se vaccineze lumea, dar nu a fost normala toata pleiada si impunerea de decizii coercitive si aberante de genul vaccinarea obligatorie a tuturor categoriilor de varsta, interzicerea intrarii in magazine a celor nevaccinati, impunerea de reguli in interiorul locuintelor si asa mai departe…
De ce nu recunoașteți nici unul dintre voi doi (tu și Eftimie) ce ați greșit la momentul respectiv? De ce tragi acum în Radu. De ce nu poți să te bucuri de berea pe care ai plătit-o? Ar trebui să recunoașteți ce ați făcut greșit, apoi măcar un simplu „excuse moi”. Ar fi un început.
Si eu pot sa pun intrebari aiurea:
De ce nu te bucuri de seara ta linistita? De ce simti nevoia ca trebuie sa vii sa ma iei la urecheat? De ce crezi tu ca ai dreptate si eu nu? De ce nu poti sa ma lasi in pace? De ce trebuie sa ma iei la intrebari?
și tu poți pune întrebări… față de tine eu pot sa spun … îmi pare rău, am greșit.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
@Laur: ce va mai murdariti de engleza pe la gura… „excusez moi”.
Dupa ce si-au luat in freza si Eftimie si Fluture cate un val de ură populară 95%nemeritat, bazat pe exagerari si generalizari, au acceptat sa stea un timp deoparte in schimbul unei donatii spre ONG-uri. Despre ce greseli vorbesti?
Foarte misto puse in acelasi articol berea la suprapret si suprimarea drepturilor. Daca stai sa te gandesti sunt acelasi lucru. Asteptarile noastre-s ca berea sa aiba un pret, ca oamenii sa poate protesta, sa avem drepturi … dar nimic din toate astea nu-i real. Sunt doar niste gaselnite care merg o vreme, dupa aia nu mai merg si tot asa. Nu-i niciun motiv pentru care berea ar costa mai putin sau pentru care politia n-ar linsa pe cine protesteaza la fel cum nici ursul cand intra-n turma de oi nu se opreste la o oaie si dimineata nu mai gasesti nimic.
Neuronii nostri sunt buni la imaginat lucruri, nu ne-au murit, doar si-au gasit alte povesti. Secretul sa-l faci pe chatgpt sa fie util e in ce prompt ii dai. Fix asa si pentru neuronii nostri, ei sunt tot acolo, doar ca prompt-ul e altul.
Da’ de ce să nu întrebe cu „de ce?” ?
Welcome back!
Ce ai mai meșterit din lemn între timp?
Cum găsești calitatea lemnului din Romania? Întrebare retorică. Și cum mama naibii se face că , având atâta buștean in țară, nu suntem în stare să debităm o calitate mai bună decât ce găsim ” în comerț”?
Legat de FR. Mi e mai multă sila de comportamentul tinerilor „francezi” revoltați decât de acțiunile guvernului…din păcate…
Salut Warcloud. Ce mesteresc mai pun pe lemnaria.ro sau pe FB, daca te intereseaza.
Se gaseste si lemn ok, dar trebuie timp sa gasesti furnizori si sa comanzi cantitati mai mari. Pentru cei care fac tâmplarie din hobby e mai complicat. Dar exista lemn bun, trebuie sa te imprietenesti cu un proprietar de gater
Pe mine ma sperie mai mult comportamentul politiei fata de cetateni nevinovati si ura cu care lovesc oameni cazuti la pamânt. Incet incet se descopera ca politistii sunt cam toti de extrema dreapta si ca multi dintre ei se duc sa mai bata oameni (imigranti, animale deci) random in afara orelor de program. Si ma sperie lipsa de reactie a guvernului francez la aceste batai administrate aleatoriu si cu bestialitate gratuita.
Aici eram in stare sa jurăm toti că politia franceză nu a batut niciodata si nu bate nevinovati ca politia si jandarmeria romanesti.
F, am vazut comentariile la postul lui Vali pe subiectul Franta. Sunt oribile. Oamenii nu stiu o boaba de franceza – nu ca ar avea multe locuri unde sa se informeze, dar e mai usor sa cauti informatii -, au citit doar o opinie de la o „autoritate in materie” din România si apoi au venit sa-si verse fierea in comentarii…
Sunt multe magazine cu materiale de construcții pe la noi pe la țară, in sud. Orice sat mai mărișor cred că are cel puțin un astfel de magazin. Și, evident au și „lemn „. Domnule, este imposibil să găsești ceva ” calumea”. La asta mă refeream,adică vreau sa pot cumpăra ceva ce nu seamănă a rebut. Știu că costă mai mult dar, chiar așa sa nu ai de unde alege?
Asta pare ca vrea lumea. Cred ca suntem destul de maturi sa realizam ca pana si-n dictatura e important ce vrea poporul. Ca altfel apar riscul de militii cand saracia e prea mare, riscul de revolte la saracie comunista, etc. Pana si in China „comunista” (care devina mai capitalista, daca nu e deja, decat US) guvernul devine mai pervers, controleaza din ce in ce mai mult viata privata a cetatenilor iar ei sunt mai de acord ca niciodata cu guvernul si se cred intr-o democratie.
Intr-o democratie ce vrea lumea e si mai important: Iar lumea vrea sa … nu se simta speriata, atat.
Americanii din 2006 au Patriot Act, in 2012 sau 2013 s-a dovedit ca spioneaza in masa cetatenii din tarile aliate. Nimanui nu-i pasa. China are politie prin toate tarile, nimanui nu-i pasa. In UE toate metadatele apelurilor telefonice, al SMS-urilor, al e-mail-urilor, etc sunt salvate de zece ani. Nimanui nu-i pasa.
Din contra, la restrictiile din perioada Covid s-a demonstrat ca lumea se impotriveste cand nu-i dai voie sa bea dupa 20:00. Atunci au iesit oamenii in strada. Cat timp are voie sa mearga sa bea berea linistit, poti da legi fara sa respecti un proces tranparent (la asta nu s-a impotrivit nimeni). De fapt, pana si problema anti-vaccinistilor a fost tot asta: Prea repede dom’le…
Si-n 2017, OUG13 trecea fara probleme daca avea Dragnea rabdare si nu modifica mult prea mult, mult prea dintr-o data. Am vazut asta intamplandu-se in realitate. Nimanui nu i-a pasat apoi. Doar sa nu fie prea mult dintr-o data ca sa ne speriem.
Asta vrea lumea, asta inseamna libertate pentru majoritate din democratiile liberale.
Offff! Nici dor nu imi era de tine! ;))
acei cetateni care bodogane occidentul decadent si neprietenos…
probabil te referi la asta: „(P.S. Din motive de securitate, fața d-lui Fluture a fost blurată în fotografia de prezentare)”
as zice ca sunt mai multe variante:
1. da, Fluture sa fie femeie
2. nu, dar are trasaturi mai feminine
3. Eftimie sa fie un troll finut si defapt a blurat fata unei fete asa la misto.
Ce vrea sa zica autorul, in acest paragraf „politicienii francezi vor inchide accesul la aceste retele sociale” este sa construiasca o oglinda prin care analizeaza interactiunea autorului cu publicul luand partea criticilor. O face printr-o constructie abstracta, raportandu-se la un „stat” , dar in intregul text asumand si criticand cenzura in acelasi timp, jucandu-se cu dualitatea existentei intre doua lumi permanent, o realitate existenta la nivelul fiecarui cititor. In final ne pune o oglinda in fata propunandu-ne intrebarea daca prin reactii, fie ca comentator, fie ca autori/moderatori ne modelam (exersam) ca viitori dictatori, desigur cu toate intentiile de a face bine. La fel ca orice dictator sau dictatura. Sau dimpotriva am fi de acord cu raul (aka pandemie) doar ca nu cumva sa ne exercitam (aceasi) puterea in a face bine (a salva alti oameni).
Altfel Franta e bine, retelele sociale sunt bine, autorii sunt bine, comentatorii sunt bine. Sunt probleme dar nu in directia unde ne uitam pentru ca nimeni nu vrea sa se uite in oglinda.
Data viitoare nu ma mai da in vileag cu atâta nonsalanta Dar, da.
Pai si nu mai bine sabatizezi in continuare? Din principiu, nu pe bani. De de alegi sa te pedepsesti interactionand cu plebi nedemni de orice fel de interactiune cu tine. Era atat de zen pe aici pana sa reapareti voi doi in peisaj.
Am rasfoit putin prin comentarii, ati fost zen o pula de calugar budist.
Sau alta idee, opreste comentariile.
Sau nu mai comentati voi.
Nu-mi place autorul, dar țin să evidențiez articolul. Foarte pertinent. Bravo! Faceți abstracție de cine l-a scris și nu mai băgați capul în pământ ca struții!
Problema pe care n-o intelegi, nici tu nici alti 99% din comentatorii care comenteaza fara sa stie nimic despre Franta si ce se intampla acolo este: politia bate FOARTE MULTI OAMENI care nu fac nimic. Mult prea multi ca sa-i trecem la victime colaterale. Si ii bate cu sete, fara sa tina cont de legitimatiile cu „PRESA”, fara sa tina cont ca unii erau doar in drum spre altceva si n-aveau legatura cu protestele etc. Dar, hei, oamenii de pe aici n-au nicio problema ca politia sa le bata familia lor daca greseste usa pe care ar fi trebuit s-o sparga.
Bine ai revenit ! Am intrat si comentat mult mai putin de cand ati fost dati afara, din pacate tot mai putine voci critice sau perinente si aici.
Multumesc, tester.
Da, comentatorii prosti si agresivi sunt exact aceiasi ca si acum un an, doi sau trei. E ok, o sa scriu mai mult cu comentariile oprite
Bucuros ca ai revenit si la mai multe articole!
Salut, Mister J.!
Pe aceeasi tema, WHO pregateste un protocol de pandemie de vise rele, UE pritoceste niste legi care sa permita accesarea continutului telefoanelor ziaristilor in caz de necesitate, precum si o intreaga strategie contra “dezinformarii”, in UK poti ramine fara cont in banca daca ai anumite opinii etc. Cind sint atinsi cei care nu va plac voua sinteti chiar incintati, ar trebui ca macar noi in est sa fim canarul din mina si sa ne dam seama insa judecind dupa comentarii situatia e groasa.
Bine ai revenit ! Foarte usor cadem in capcana de a combate persoane in loc de idei. Legat de manifestatii au dreptate si unii si altii. Trebuie sa fie usor si simplu sa demonstrezi si sa iti ceri drepturile in strada. Nu e ok sa provoci distrugeri de un asemenea nivel si sa te astepti sa nu existe consecinte.
Combatem persoanele când n-avem idee despre ce se vorbeste, dar vrem sa facem parte din discutie
Nu am nicio problema ca politia sa-si faca treaba cu cei care sparg sau fura. Absolut nicio problema.
Doar ca, in Franta, au fost mii de arestari abuzive, oameni luati de pe strada, tinuti câteva ore si apoi eliberati FARA sa fie acuzati de ceva. Am o problema cu felul in care politistii lovesc oameni cazuti la pamânt, jurnalisti care se semnalizeaza ca atare si, in general, oameni nevinovati. Si sunt din ce in ce mai multi, si politia din ce in ce mai brutala.
Salut, Fluture!
Bine ai revenit!
Nu inceta sa postezi atat timp cat Vali iti va permite.
Salut, Razvan!
Stimabile, deși uneori ai idei fixe(cine nu are🤭) și nu sunt de acord mereu cu ce scrii, ți-am citit mereu cu plăcere majoritatea articolelor. Ești un om educat și onlineul românesc are nevoie de fluturi cât mai mulți. Welcome back.
Sunt niște proteste violente, cu dat foc mașini private (asta nu o înțeleg, poate explici vreodată) spart vitrine și furat, de către indivizi cel puțin dubioși, în mare parte infractori. Și eu ca „sitoaian” normal mă amestec cu ei. Trec pe acolo înloc să ocolesc.
Ca ziarist trebuie să fii inconștient să te bagi de bună voie în așa ceva. Ca să relatezi ce?
Ăștia fac ca negrii din Boston: prăduie și apoi se miră de ce nu au magazine, de ce asigurările auto sunt mari, șamd
Intr-adevar s-a derapat enorm, si de o parte si de alta…ce m-a intristat, sa dai foc la primaire, mediateque sau sa bagi oameni in spital si erau jurnalisti etc, E trist sa vezi radicalizarea asta. Macron a inceput cu 49.3 samd. Si mai trist ca nu vad pe nimeni mai rasarit dupa Macron…vom vedea daca va castiga in cele din urma Marine
ma bucur sa te regasesc dupa multa vreme, fluture
bine ai revenit. o placere sa te urmaresc
multumesc.
Stiu ca nu e prea politicos un „salut” general, dar ii salut pe toti cei care au avut curajul sa-mi ureze bun venit in scris. Stiu ca sunteti mai multi, e ok, nu trebuie sa va deconspirati, va multumesc si voua