Știrile zilei – 25 mai 2023

  1. Oraș . Blondă . Brunetă . Blondă . Brunetă . Blondă . Șatenă . Pistrui .
  2. Aparatul de stat e plin de habotnici și conspiraționiști
  3. Fiica fostului director SRI făcea bani
  4. Cine susține economia României? Fumătorii.
  5. ELCEN nu se unește cu RADET, pentru că e bine să ai două entități
    …unde să angajezi țuțeri de partid.
  6. 60% din locuințe au fost cumpărate fără credit
  7. Dacă nu exista filmarea, cine ar fi crezut-o?
  8. Nu dă nimeni bon la meditații, dar și Digi24 sunt jeguri
  9. Decizie judecătorească din 2016, dar…
  10. Acum ar cam fi momentul să cumpărăm, nu?
  11. Oracle o duce bine
  12. Noul BMW Seria5
  13. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

74 comentarii

  1. 6. … și totuși de unde atâta cash? … mie-mi sună a spălătorie 🤔

    Comentariu apreciat.437
    • nu e cash, sunt bani din conturi. economii.

    • m-a omorât semantica 😂

      171
    • Or fi din sacii de bani de la punctul 3

      Comentariu apreciat.330
    • „Are 3 apartamente în Bucureşti cumpărate în 2013, 2018 şi 2022 de 178, 112, respectiv 250 de metri pătraţi. Deţine 2 autoturisme, bijuterii de 80.000 de euro. A declarat că a împrumutat 160.000 de euro de la fostul soţ, Felix Branişte.

      A mai declarat un salariu anual de peste 260.000 de lei, adică în jur de 22.000 de lei pe lună. În 2020, a declarat venituri de 9600 de euro din închirierea unia dintre apartamentele sale.”

      Dacă nici acum nu e clar și doamna directoare scapă cu ele neconfiscate, nu vă mai stresați cu civilizația in Romania

      Comentariu apreciat.811
    • Cum spunea cineva pe aici, suntem intr-o mascarada, o joke de ‘țară’….se fura barbar, primitiv, de către niște idioți care ar trebui sa se bata cu nepalezii pe joburile de livratori, nu sa fie bugetari…
      Vali mai pune la shto post-uri cu ‘imobiliarele duduie’ dar nu știu cum e la el pe la Brașov, dar la bucurestistan chiar duduie, se cumpara tot. Și vezi pct 6, se cumpara cash, la niste preturi de Monaco. Pentru ca ăștia își baga banii furati în „pereti” ca nu ii duce mai mult bostanul…

      Comentariu apreciat.675
    • Cum de unde? Din sertar…

      150
    • Am mai scris pe aici: cunostiinta medic care isi cumpara o garsoniera la distanta temporala de aproximativ un an. Si o si inchiriaza, ca sa nu piarda bani ;-) Din salariu si colaborare. Asta pe aici prin Oltenia. Hai sa zicem ca la Bucuresti, Cluj ii ia doi ani.
      La functionari publici imi aduc aminte de o famiglie care se destainuia unui prieten comun ca pun deoparte „o suta de milioane pe luna”. Nu mai vorbesc despre cei care albesc banii din spagi. Asa ca nu este de mirare ca exemplarele acestea vor trage in sus in permanenta piata imobiliara. Punand presiune din ce in ce mai mare pe oamenii obisnuiti care doresc sa isi cumpere un imobil.
      Paranteza: discutam ieri cu o doctorita ginecoloaga ce lucreaza la un spital dintr-un oras micut. Cabinet particular de mai bine de zece ani. Si discutand despre salariile profesorilor a inceput sa se planga ca valoarea garzilor este tot aia din 2010 (sau ceva in genul). M-am gandit ca este mai bine sa plec din cabinet, decat sa o dau cu capul de birou

      Comentariu apreciat.354
    • @Laur

      Faci legătura cu #2 și #3.

      10
    • @car

      Pentru ca ăștia își baga banii furati în „pereti” ca nu ii duce mai mult bostanul…

      S-au inspirat de la comuniști, în loc de la capitaliști.

      Comuniștii sunt obsedați cu terenuri & imobile, capitaliștii sunt cu piata de acțiuni.

      22
    • Sunt multi care fac credit de nevoi personale ca sa-si cumpere/ridice o locuinta daca nu au suficienti bani. Astea nu se iau in considerare ca nu trebuie sa justifici ce faci cu banii imprumutati.

      21
  2. NOU
    #13

    SRI = locul unde iti faci relatii care te vor ajuta sa sugi bani de la stat. Exista vreun SRI-ist sarac?

    Comentariu apreciat.562
  3. 60.000 un seria 5, astia sunt de-a dreptul nesimtiti.

    Si nu doar ei, orice masina noua s-a scumpit cu 50% in 3 ani.

    Ma indoiesc ca preturile la componente sau dificultatile logistice, lipsa cipurilor sau alte rahaturi au un impact atat de mare asupra preturilor.

    Mai degraba au vazut ca se vand si asa, si maximizeaza profitul.

    Comentariu apreciat.811
  4. Totusi e multicel 60%, ok conturi de economii dar parca era un alt articol care spunea ca putin peste 8000 de romani au peste 100k in conturi..sa fi cumparat fix aia? Nu cred, doar nu se raporteaza piata la atat de putine tranzactii. Probabil sunt si bani de la saltea, oricum ar fi, e bine. Inseamna ca romanii au invatat sa acumuleze.

    Iar ala aia cu fumatorii cam asa este. Citeam cartea lui Allen Carr despre cum sa te lasi de fumat. Spunea ca interesul guvernului Britanic nu e sa se lase lumea ci sa nu se lase, taxele sunt imense si importante.

    E ca la pacanele, au iesit astia de la federatia de fotbal si au spus ca fara spoturi la TV si pe tricouri moare tot fotbalul.

    192
    • Eu as risca o ipoteza cum ca (cea mai) mare parte din aia 60% reprezinta albirea unor bani proveniti din diverse ”activitati”. Sacosele si sacii de bani nu prea poti sa le bagi in banci fara sa bata la ochi iar „dezvoltatorul imobiliar” abia asteapta niste cashcaval ca sa mai poata plati si el una, alta fara a risca sa il deranjeze vreun agitat care inca nu a aflat care e scopul ANAF.

      Comentariu apreciat.342
    • Tot sunt multi, crezi ca avem atat de multi combinatori? Eu zic ca aia sunt putini si cu multi bani.

      54
    • O parte tot din credit vin. Eu iau credit și-ți cumpăr apartamentul. Tu, cu banii ăia și ceva mărunțiș ce ai mai strâns, cumperi alt apartament. And so on..

      Comentariu apreciat.300
    • NOU
      #29

      1. Moldoveni ( de peste Prut) ce spala bani
      2. „Strainezi” ce au strans niste bani (legali sau nu) si in mintea lor limitata „ei au investit” (de multe ori in blocuri facute in batjocora, cu infiltratii, inundatie la subsol, si tot asa). Sau cu scop de spalare.
      3. Bugetari, doctori, avocati, procurori
      4. Oameni cu economii cinstite sau au vandut apartamentul vechi si au luat in bloc nou (astia sunt foarte putini)

      215
  5. „Datoria s-a acumulat ca urmare a întârzierilor înregistrate de către Primăria Capitalei la plata subvențiilor pentru acoperirea diferenței dintre prețul reglementat practicat de Termoenergetica și cel de furnizare, redus, facturat consumatorilor.”

    Aceeasi poveste si la RATB, de zeci de ani se platesc subventii de miliarde de euro anual, in cel mai bogat oras al Romaniei.

    Toate besiturile si relicvele alea imputite la propriu au gratuitati – la apa calda, la transport, la tot.

    Astept cu mare interes un primar care sa promita si daca e ales, sa le si dea o mare MUIE, si sa creasca exponential tarifele la toate serviciile la nivelul de afara.

    Asa poate se mai cara dracului (ideal pe cealalta lume) si mai scade si din trafic.

    Indecis. Tu ce zici?1433
    • Sigur va pleca lumea din București dupa ce se face biletul de stb 10 lei. La fel cum toată lumea a renunțat la mașină cand s-au scumpit carburanții

      172
    • Cocoș, mi-am luat un debitmetru cu temperatură din lidl, pentru duș. Am făcut azi dimineață un duș și mi-a arătat că am consumat 30L, dintre care puțin peste 20 doar cât am așteptat să curgă apa caldă. Normal că e subvenționat, dacă mai mult de jumătate din apa caldă pe care o consum e rece.

      73
    • @ubercool

      În provincii e la fel da’ nu auzi să se vaite. :-)

      14
    • ubercool poate vrei sa spui „normal ca e rece, daca e subventionata”…

      nu-ti convine ? debranseaza-te si treci pe centrala proprie ? nu poti ? nu iti permiti ? mars inapoi la buzau or wherever the fuck you came from

      platim o tara intreaga pentru toti moldovenii si miticii metroul ala basit si nu doar

      la salariile voastre de itristi scutiti de impozitul pe venit, de zici ca sunteti speciali

      312
    • Sunt născut în București și mi-am permite o centrală proprie, doar că nu sunt adeptul acestora. Prefer sistemul centralizat. Am mai lăsat comentarii pe aici cu avantajele lui și mi-e lene să le caut acum.

      62
    • Apropo de centrale vs sistem centralizat. M-am plimbat ieri puțiun cu bicicleta pe lângă C.E.T. Progresu, unde s-au construit o grămadă de blocuri noi. Mi se pare absurd că nici unul din acele blocuri nu este branșat la sistemul centralizat, ci toate au centrală individuală de apartament. Sunt gard în gard cu centrala.

      00
  6. Nu știu cât de nasol merg lucrurile la Oracle, însă din ce văd ca se întâmpla pe piața de recrutare, lumea prefera joburi remote, sau hibrid. Astfel ca nu prea ai nevoie de spațiu pentru toți angajații.

    Inca dinaintea pandemiei, companii precum IKEA si-a construit clădiri de birouri proprii, open space ținând cont de lucru hibrid, unde angajatii vin câteva zile la birou si stau unde vor.

    https://youtu.be/ed_Htgfy3ZE

    Atât in Europa, cât si SUA (acolo mult mai accentuat), piața de clădiri de birouri a scăzut cu 20-25%, si nu sunt semne ca își ca mai reveni daca nu scad dobânzile si nu se face presiune pt ca angajații sa revină la birou.

    https://youtu.be/5QtCC6eUn-k

    210
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1439
    • @Barosanul: cand ai iesit ultima data din sat?

      Indecis. Tu ce zici?246
    • @Barosanul

      De ce Oracle sau orice companie ar avea vreun interes sa isi creasca costurile fortand angajații sa vina la birou, sa plateasca personal de mentenanta, curent, si spatiu aditionale pentru asta, doar pentru ca altora, care depind de asta, le scade venitul?

      Cat despre angajari, daca impui venitul la birou, doar 10-20% din angajați accepta asta. Si in ciuda concedierilor, gloval continua sa existe un deficit sever de angajati calificati in toate domeniile. Echipa in care lucrez are deficit de personal de mai bine de un an. Si desi salariul este 3000-4000 de euro, inca nu s-au ocupat pozitiile. Motivul refuzului: job hibrid. Toti vor remote. Market support, nu IT.

      Te asigur ca exista fix zero motivatie pt companiile mari, in conditiile in care toate incearca sa reduca cheltuielile, ca sa isi aducă angajatii la birou.

      Iar daca tu crezi ca unei companii precum Oracle sau oricarei alte corporatii ii pasa trei secunde de proprietarii de birouri si a pravaliilor care depind de ei, iti sugerez sa te trezesti la realitate. Daca de angajati le pasa extrem de putin, pe contractori si parteneri ii urasc de-a binelea.

      Partea cu investitorii nu prea am inteles-o. Daca Oracle are acționariat, Ikea e companie privata. Ambele companii isi reduc spatiul de birouri pt ca au realizat ca e o cheltuiala inutila.

      Orice investitor oracle sau orice vrea sa vada costuri cu munca mici (pt ca acolo se cheltuie cea mai mare parte din venit).

      Munca remote inseamna costuri cu munca mici. Si nu e doar spatiu de birou, curent, etc, ci si costuri de transport: masina de serviciu, decontari etc.

      Nu intereseaza pe nimeni de angajat, da. Dar vremea muncii de la birou full time a apus nu pt ca asa isi doreste angajatul, ci pt ca este un cost care s-a dovedit inutil. E suficient sa se vina la birou 1-2-3 zile din 5.

      244
    • Ioane, asa cum ai punctat chiar la sfarsit, chiriile nu se platesc pentru 1 sau 3 zile la birou pe saptamana, ci lunar si indiferent daca cladirea sta goala sau nu, pentru ca mentenanta, curatenia, logistica, paza, utilitatile la randul lor se platesc pentru 30 de zile, si in continuitate/perpetuitate pana la stingerea acordurilor contractuale.

      Deci ori lucrezi full-remote si atunci compania renunta din spatiile inchiriate, ori vii din cand in cand la birou.

      Niciodata nu se va putea renunta la birouri complet, chiar si in Oracle nu sunt doar inginerii IT, ai echipele de service hardware, sales, HR, logistica, etc.

      Mai e si conceptul de „cost of doing business”, unde in general companiile nu se uita exclusiv catre maximizarea profitului mai ales atunci cand economiile de scala sunt interconectate, vezi exemplul cu shaormeriile – gen pur si simplu „nu se face”, e un ecosistem si toti, mai ales „greii” au reguli nespuse.

      417
    • Barosane, nu te supara, dar chiar e nevoie sa explic ca la prosti?

      Se fac regulat planificari si bugetari de spatiu, ca % din venit. Ai de pilda 4 birouri HR, management, payroll, training, HRBP, recrutare. Ai 20 de locuri impartite intre ele. Se taie din buget, se comaseaza totul intr-un birou. Raman 8 locuri care sunt folosite la comun.

      Mai ai nevoie de 6 etaje in 2 cladiri pt 800 de locuri daca ai un grad de ocupare mediu de 30%? Nu. E suficient sa pastrezi 3 etaje cu 400 de locuri, si restul pa. Si fix asta se intampla in piata. S-au taiat investitiile in majoritatea proiectelor de birouri ,se vand birouri in stanga si in dreapta pentru ca au ramas goale.

      Ikea, care isi detine oricum proriile birouri si nu inchiriaza, se zbate sa inchida tot ce se poate si sa isi aduca cat mai multi dintre anagajatii din echipa globala in Suedia, in sediul central, pentru ca majoritatea cladirilor zac goale.

      Nu am spus niciun moment ca se renunta complet la birouri. Pentru proiecte care presupun colaborare interdepartamentala, iti ia de 10 ori mai mult sa faci acelasi lucru daca vii la birou. Gica nu se mai pune de-a curmezisul cu privire la nu stiu ce solicitare daca vorbesti cu el fata in fata, si Ionescu intelege mai bine daca ii arati cu degetul si ii desenezi pe un flipchart ce ai nevoie sa dezvolte.

      Majoritatea companiilor de care stiu au modificat contractele standard cu program hibrid unde se precizeaza ca angajatul va trebui sa lucreze si de acasa, adica se limiteaza explicit prezenta la birou (pentru ca numarul de locuri bugetat pentru angajati este mult sub numarul total de angajati).

      Ca fapt divers, chiriile comerciale pt companii mari se platesc anual, si sunt negociate pe cativa ani, cu exclusivitate de prelungire, si eventual un fee daca se renunta la prelungirea contractului. Doar contabil sunt inregistrate lunar.

      La Oracle, se lucra hibrid cu multi ani inainte de pendemie.

      „Nu se face” sunt cuvintele fiecarui patron din Romania scos de pe piata de competitia care nu da doi bani pe aceasta lozinca.

      Ba se face, mai ales acum cand ai presiune considerabila din cauza dobanzilor foarte mari, si deci chirii mult mult mai mari din partea proprietarilor de birouri care trebuie sa isi achite ratele, si paseazea acest cost chiriasilor de spatii.

      Tu insa esti liber sa crezi ce vrei tu. Realitatea insa este faptul ca toate companiile mari au taiat masiv bugetele pentru spatiile de birouri in timpul pandemiei si efectiv nu exista spatiu pentru toti angajatii. Iar departamentele de finante din aceste companii nu au niciun fel de apetit pentru cresterea cheltuielilor cu spatiile de birouri, un cost pus in mod serios indoiala inca dinainte de pandemie.

      Lumea s-a schimbat ireversibil. Atat angajatii vor sa nu mai fie obligati sa vina la birou, si sunt destule companii care angajeaza in continuare remote, inclusiv in Romania. Piata spune acelasi lucru, nu mai exista interes pentru spatii comerciale pt munca de birou. Ca business mare, nu iti permiti sa fii mai special si sa suporti costuri pe care competitorii tai directi nu le suporta. Te adaptezi sau mori.

      132
  7. ieri am fost la un amanet sa vand niste ciurucuri din argint. cat am stat pe acolo a venit o tanti pensionara care se stia cu fetele de la ghisee. a cumparat un colier din aur de 3000 de lei cu banii jos. plina de aur, geanta calvin klein, haine de sh. la 5 minute a mai venit o tanti pensionara, un pic mai spalata, foarte curioasa de articolele de argint vandute de mine pe care le inventaria fata de la ghiseu. fara nicio jena, nu s-a clintit de langa mine nici cand semnam hartiile. ceva e foarte dubios in tara asta. am impresia ca se spala niste foarte multi bani prin tantici pensionare.

    Comentariu apreciat.409
    • Nu musai. Si eu stiu vreo doua bunicute pensionare, foste judecatoare, care iau masa in fiecare zi la restaurant. E greu cu pensie de 20 de mii, mamaie…

      Comentariu apreciat.510
    • nu cred ca fostele judecatoare se duc la amanet sa cumpere bijuterii.

      1216
    • Ohoo, ai fi socata. Eu cunosc o tanti (provincie) care in timp ce era in functie (acum tot la pensie), prim procuror, in weekend vindea legume in piata, ca avea productie la ea acasa. True shit. Practic toata lumea din zona stia de asta. Are o casuta cat un bloc, cred ca vreo 30 de camere :) Si nu, nu e pensiune.

      Comentariu apreciat.370
  8. Putoarea aia de Timofte facea bani, au prins-o, dar sunt sute de deconcentrate, de sectii si filiere, unde „lucreaza” aka o freaca abitir zeci de mii de bugetari.

    „Compania pentru Controlul Cazanelor”… te doare pula.

    Ala din stenograme nu avea timp ca trebuia sa-si rezolve cu Tiguanul.

    Luat probabil in leasing, pe firma, pentru ca de ce pula lui nu.

    Salarii de 5000-8000 brut in acte, mii de euro pe luna net, din achizitii fictive.

    Cica sa ia direct, sa nu suie pe SEAP, de parca pe SEAP nu exista sumedenie de firme tot de-ale lor carora sa le sifoneze miliarde de euro anual.

    Statul pulii mele, astia ar trebui executati, impuscati in cap, cum era pe vremea lui Ceausescu, pentru delapidare si furt din avutul obstesc.

    Dar suntem civilizati noi, suntem europeni, dam spaga doar catre „investitori”, ca sa se poata pisa aia pe noi cu drag si spor cu salarii de cacat in timp ce ne ciordesc toate resursele si apoi ne revand la suprapret ce e al nostru de fapt si de drept.

    Comentariu apreciat.418
  9. Frumos articolul plătit de BAT în condițiile în care există un proiect de lege pentru interzicerea folosirii țigării electronice în restaurante, baruri sau alte locuri publice.

    185
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1446
  10. Băiatul de 19 ani care și-a dat foc a pierdut 3000 de lei la păcănele. Sala de păcănele era lângă liceul pe care îl absolvise.

    Indecis. Tu ce zici?264
  11. Ce post va primi Klaus pentru că renunțăm la dreptul de veto pe politică externă și securitate în UE? De discutat dacă e bine sau nu să facem asta n-am discutat, oricum nu ne pricepem noi, muritorii. SRI/SIE au zis că nu se bagă, ei sunt mai mult pe coaching holistic.

    186
  12. Probabil se fac presiuni puternice pe media, ca na, bani au luat destui. Si aseara la stirile pro tv, numai cazuri de profesori care explicau cum ca pe ei nu ii intereseaza salariul, ci binele copilului si psihologi care ziceau ca daca se prelungeste greva vreo doua- trei saptamani, va fi dezastru, se vor distruge cateva generatii, practic vom inceta sa mai existam ca natiune.

    242
    • Când vrei să faci un căcat trebuie să strigi în gura mare: binele copiilor.
      Se îngheață anul: clasă pregătitoare: copii de 5 1/2, 6, 6 1/2, 7, 7 1/2 că a fost pandemia și au mai făcut un an de grădiniță. Așa?
      Distrugem generații: am rezistat la 600 de morți zilnic, închiși în case, alergați prin parcuri de jandarmerie și cu bibliotecile închise, amendat la pește. Așa?
      „Presa presează căcat” B.U.G

      205
    • Dacă îi pasă cuiva de binele copilului propriu să între în grevă (ceva, orice) să preseze guvernul să aloce pe bune cei 6% din PIB pt educație.
      În toți anii de când e legea nu știu dacă a fost vreun an în care educația să fi primit mai mult de 3%. Poate maxim 4% în vreun an norocos.

      210
    • ”Cum fac liderii de sindicat jocul Rusiei” UM Digi24
      Dacă adăugau câte 0,3/4/5% la PIB în fiecare an acum erau la 6%.

      111
  13. 4. Asta s-o citeasca retardatii care o baga p-aia cu „fumatorii ar trebui sa-si plateasca analizele si tratamentele pentru cancer, nu s-o faca din banii mei”

    186
  14. @2 vai mie, dar ce BJ level 100++ cred ca face duamna ‘hoe-listique couch’

    121
  15. A facut Boc dreptate la Cluj. Realitatea e alta. Presiunea imobiliara in Cluj este intretinuta artificial de Boc si gasca lui. Oamenii stau cu terenurile si nu pot construi ca Boc nu da drumul la PUZ-uri. In Buna-Ziuw, Borhanvi, Dambu Rotund nu se poate construi ca nu are chef Boc. In schimb smecherii lui Boc fac blocuri intre case. Deci este o mare jegosenie chestia aia cu demolatul. Se sta cu anii dupa autorizatii si Puz sau urbanism si e normal ca te apuca pandaliile si te apuci de construit.

    196
  16. 10. Nu putem cumpara acum, inca avem rezerve cumparate scump.

    110
  17. Nu e de mirare ca SRIstii se apuca de coaching. Se fac bani si sunt multi babalaci care halesc vrajelile astea. De aia pun atatia botul la suste gen gift of legacy pt ca in spate sunt o gramada de coacherite din astea scarboase care le spala creierii cu povesti despre energii abundenta si alte mizerii sinistre

    201
    • Am fost si eu invitat de o cunostinta pe zoomul tepei piramidale gift of legacy si era o ciudata cu diploma de psiholog pe nume monica batir care le spunea oamenilor ca nu gasesc alte victime pe care sa le aduca in schema din cauza ca nu manifesteaza ei in fiecare zi dorinta de a se imbogati

      Dupa aia a inceput sa le dicteze ca in scoala generala celor din zoom un fel de rugaciune pentru manifestarea abundentei pe care fiecare trebuie sa o recite in fiecare dimineata ca sa atraga banii in vietile lor. Am iesit de pe zoom si i-am zis celei care m-a invitat sa nu ma mai deranjeze cu prostiile astea. Nu am inteles nici in ziua de azi daca este vorba de o teapa piramidala sau de o secta :))))

      Nu am gasit inregistrarea respectiva dar am gasit alta in care vorbeste cu membrii din gift of legacy https://www.youtube.com/watch?v=FWe-esoxKYg

      111
    • Și are doctorat! În „securitate națională”, bineînțeles…

      Nu e de mirare ca SRIstii se apuca de coaching. Se fac bani si sunt multi babalaci care halesc vrajelile astea.

      Asta s-o crezi tu, pun pariu pe viața copiilor lor (și nepoții/nepoatele) că banii ăia pe care îi „câștigă” și-i declară sunt tot dintr-o schemă de virament de spălare sau bugete „strategice”.

      De ce nu ne vor în Schengen și OSCE? A, da: pentru că sunt extrem de mulți & multe care trebuiesc neutralizați fără număr, stalinist.

      92
    • @lorin cred ca asta e inregistrarea cu Monica Batir.De la min 22:50 o apuca rugaciunile https://www.youtube.com/watch?v=l62NwAYoSQk
      Dupa ce a scos Lospa clipurile au intrat in panica si au inceput sa treaca toate inregistrarile pe unlisted dar au ramas pe serverul nostru de discord linkurile vechi.Mama mama cati coachi si terapeuti” renumiti” sunt bagati in combinatia asta.Colegiul psihologilor doarme cand astea isi fraieresc proprii pacienti ca sa intre in scheme piramidale

      40
  18. 9. probabil s-ar fi acordat intrarea in legalitate daca era vorba de o constructie realizata ok, da aia e o mizerie facuta fara cap. Fara centura peste parter, stalpi segregati – beton facut pe santier dupa reteta lu bunicu, se vade ce agregate a bagat la un moment dat, ca is bolovani mari cat pumnul. Casa aia e un risc, si poate e mai ok ca o dau jos.

    72
  19. 15.000 de euro … „e” … de seminte?
    Ce fain!
    E buna vorba aia a romanilor: „nu mai fiti saraki”
    Intre-timp, romanul obisnuit, normal, pentru 15.000 de euro isi face credit pe vreo 5-6 ani si se restrange din ce in ce mai mult de la extravagante precum…mancarea, apa, bunuri de stricta necesitate (cumpara ce e mai ieftin, nu ce e mai bun)
    Treizeci de ani de democratie = sinecuri, nepotisme, delapidari si mai ales umilinte la adresa romanilor

    132
    • Românilor le este frică să ucidă pentru binele lor.

      Cred că asta separă civilizații de sclavi: proptitudinea & convingerea că moartea trebuie să le rezolve pe toate, cu forța.

      Problema, încă din 1989/1990, e că se asistă la tactica tâmpă „îmbătrânim odată cu voi”. Așa pricep românii rezolvarea prin moarte, doar că se ignoră detaliile cruciale în care ăia mor târziu îmbogățiți, iar restul devreme în mizerie.

      #JustițiaPeCare…LasOÎnPizdaMăSiiDeTreabă

      64
  20. Poti face o postare despre Cazanescu si evenimentul lui de azi de la Sala Palatului? Incredibil ce gretosenie, si mai e prezentat si de Morar! Am prins 1 minut in care acesta vorbea de asumare si responsabilitate, incredibil!

    54
  21. 8. Cred că am mai spus-o p-aici: taică-meu e prof și dă medidații. Pe la începutul anilor ’90, când a apărut legea societăților comerciale s-a dus la fisc și i-a întrebat p-aia cum să facă să plătească impozit.
    Cică s-au uitat la el ca la extratereștrii și l-au trimis la plimbare. A zis că n-o să mai încerce vreodată să facă astfel de demersuri. „Mă refuzi, atunci nu-ți mai ofer niciodată”.

    32

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile