Știrile zilei – 2 mai 2023

  1. Alb . Nori . Mov . Lac . Roz . Munți . Roșcată . Blondă . Roșcată . Apus . Alb
  2. Mai puțini bani la buget
  3. Cine comentează, pierde procesul
  4. 22 milioane români
  5. Cum să spui “nu putem funcționa legal”
  6. Localuri fără laptopuri
  7. Un pic de greenwashing de la Kaufland
  8. Cererea de mici, mai mare cu 30%
  9. Un sfert din dozele de vaccin au fost pierdute
    Aici e greșeala MS. Trebuia să spună că nu sunt destule doze, să se înghesuie românii să se vaccineze.
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. Cine spunea ca Duamna Firea e sustinuta doar de babe, mosi, sarantoci si cuponari?! „Victor Căpitanu, One United Properties: Avem ce construi chiar dacă administraţia actuală a Capitalei ar mai primi un mandat şi nu am mai depune nicio autorizaţie în următorii cinci ani.”

    Comentariu apreciat.490
  2. NOU
    #2

    Deci la aia cu laptopurile : dacă au crescut vanzarile inseamna ca fac ei ceva bine. Atat timp cat nu e institutie publica pot lua masuri din astea.. nepopulare pt anumite categorii de freeloaderi care se lungesc 2-3-4-5 ore la o(una) cafea de 10 lei pe spatiu/timpu/profitul cafenelei/barului/restaurantului. Dacă eu vin laptopar asumat la 9 dimineața și le zic: fac consumație 3-400 ron (coaste, suc , apa, limonada, cafea, pizza, sandvisuri, desert etc) poate ma inteleg cu angajatii – patronii ca e ok sa stau 2-3 ore cu laptopul la cafeneaua lor. Pt aia care cred ca inchiriaza un scaun cu 10 lei cateva ore tine de lipsa de educatie. Comentari lung gata :)

    00
  3. La 3. Și-au dat magistrații legi in plină criză in 2023 pe care să le aplice? Sau sunt legi contradictorii date de parlament in 2017 care au dus la 6 ani in proces?

    Comentariu apreciat.294
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1747
    • lucrez în sistem (doar grefier, nu altă fiță), e a doua ipoteză a lui @Baliverne și exact situația expusă de @Nae.
      există legi din 2018 care n-au fost puse în aplicare. până acum au fost procese peste procese și deasupra alte procese prin care grefieri, judecători, procutori și alți angajați din sistem au dat în judecată angajatorul (instanța, parchetul) pt neaplicarea legii și pt sumele din urmă și au câștigat. pt unii încă nu s-au pus în practică nici legile, nici hotărârile judecătorești (de exemplu pt mine, am o hotărâre definitivă de la sfârșitul anului trecut, încă nu am primit sumele restante, nici salariul mărit conform legii).

      de ce nu plec?! d-aia!
      pt că până la urmă se rezolvă, pt că e un loc de muncă pe care l-am câștigat cinstit și unde muncesc cinstit. am auzit de numeroase cazuri de angajați la privat, privat în faliment, n-a plătit salariile de x luni (deloc) și oamenii rămân și muncesc.
      și pt că sunt un om corect și onest și poate vreți oameni d-ăștia ca bugetari.

      ah, și pt că sunt olteancă și mi se fâlfâie cu prosop pe casă de ce zice lumea. :)

      Indecis. Tu ce zici?4955
    • @AB Un motiv in plus ar fi ca banii pe care ti-i datoreaza statul stau mai bine la ei pana la data efectiva a platii (dobanzi penalizatoare si actualizare cu inflatia) decat la orice banca. Oricum ii vei primi pe o perioada de 5 ani, 5% in primul an, 10% in al doilea …. Cel putin asa a fost pana acum.

      22
    • @AB – de curiozitate si fara nici un misto, cand

      grefieri, judecători, procutori și alți angajați din sistem au dat în judecată angajatorul (instanța, parchetul) pt neaplicarea legii și pt sumele din urmă și au câștigat.

      , unde s-a judecat procesul??

      Ca mi se pare cam de porc ca eu judecator, dau in judecatata angajatorul (MJ) si tot eu judec si dau sentinta!

      E cam la fel cum judecatorii de la Curtea Constitutionala spun ca este neconstitutional sa lasi magistratii fara pensii speciale ei fiind beneficiarii directi ai acelor pensii speciale ;-)

      Comentariu apreciat.424
    • AB,
      Ai ceva tupeu.
      Faci parte din cel mai corupt sistem din Romania(poate biserica sa fie mai corupta),care isi da cele mai aberante privilegii si ne explici ca ti se rupe.

      179
    • @Adib, în cursul anului trecut (am depus cererea pe finalul lui 2021, s-a judecat în 2022). mai întâi a fost respins la fond.
      nu se dă în judecătată ministerul justiției, ci angajatorul direct, fiecare instanță sau parchet.
      lucrez la o judecătorie, angajatorul oficial- ordonatorul de plăți- este tribunalul județean.
      în cazul meu tribunalul a respins cererea, am făcut apel la Curtea de Apel- instanța superioară, care a admis apelul și cererea inițială.
      nu știu cum procedează judecătorii unui tribunal. fie fac cererea direct la Curtea de Apel, fie fac la tribunalul ”lor” și cererea este strămutată la alt tribunal, dar sigur nu-și judecă fiecare cererile.

      îmi dau seama că e puțin ciudat, dar chiar și un judecător sau grefier are dreptul să formuleze o cerere de chemare în judecată atunci când consideră că i se încalcă drepturile.
      cine crezi ar trebui să decidă în cazuri d-astea?

      1114
    • La cat de performanta e justitia in Romania ar trebui sa veniti cu bani de acasa.

      184
    • @Caposu, poate citești totuși cu atenție ceea ce am scris.

      nu am zis că mi se rupe de corupția din sistem. fac tot ce pot să nu fiu coruptă (asta chiar îmi iese), că de adus la lumină sau împiedicat, mai greu, sunt o rotiță mult prea mică în sistem.

      am zis că mi se rupe de ce zice lumea că sunt bugetar și că-mi cer drepturile acordate prin lege, pe care unii le consideră prea mari.

      13
    • AB,
      In continuare nu intelegi,sau te faci ca nu intelegi.
      Faci parte dintr-un sistem corupt,care isi da legi imorale si ilegale in favoarea membrilor.Adica beneficiezi de niste avantaje nemeritate.Legale cica dar evident imorale si suportate de prostii care contribuie ,sau platite din imprumuturi.

      22
    • daa.. si eu am dat primaria in judecata cu legea in mana, si ghici ce? nici nu sa ajuns la proces din cauza judecatorilor….. Dupa parlamentari sistemul juridic este cel mai corupt din Romania la egalitate cu cel medical.

      20
    • Urla românismul din acesti cetateni de etnie vrea sa iasa afara, sa fie liber, in case cu 17 turnulețe si balcon fara balustrada.

      121
  4. 6. De ce aleg elevii/studentii sa-si faca proiectele in cafenele si nu in biblioteci?
    Ce lipseste bibliotecilor sa fie mai primitoare? o masina de cafea?
    Sau alegi cafeneaua ca sa fii vazut la glezne?

    Comentariu apreciat.668
    • 1. nu poți să dai checkin la bibliotecă.
      2. nu poți să stai răbolit pe canapea, că bibliotecile nu au așa ceva.
      3. ai nevoie de permis ca să mergi la bibliotecă.

    • Biblioteca Emil Gârleanu https://goo.gl/maps/am4tdh9bex3JCGrU6

      61
    • La Biblioteca Centrala Universitara (BCU) in Bucuresti erau conditii lux inca din 2008 2009. Inclusiv macuri cu retina display de nu vazuse nimeni asa ceva la vremea respectiva. Amenajarea bate la fund orice office space modern, lejer poti sa-ti dai check in si cu poza si nu te faci de rusine.

      Indecis. Tu ce zici?275
    • NOU
      #20

      Localul e „proprietatea” (pe bune sau închiriat) patronului, care poate impune restricții arbitrare atât timp cât ele nu sunt ilegale.
      E de înțeles, clientul cu laptop ocupă spațiu mult și face puțină consumație.
      Istoric vorbind, categoria asta de clientela a fost întotdeauna interzisă.
      Dacă vânzările nu creșteau ulterior, poate aveau clienții supărați dreptate.

      212
    • orice bibliotecă care vrea să-și conserve fondul de carte interzice accesul cu mâncare și băutură.

      și amintindu-mi cum arătau tratatele mele când învățam în facultate, mi se pare extrem de corect. :)

      @Vali, permisul cam în oribe bibliotecă publică ”costă” 5 minute. ca studentă la o facultate particulară, fără domiciliu stabil sau viză de flotant în bucurești, am avut permis la Biblioteca Centrală Universitară (era chiar mișto amenajată, din punctul meu de vedere, încă din anul 2001 când am folosit-o eu prima dată), care permitea accesul la toate bibliotecile facultăților care țineau de Universitatea București și la Biblioteca Națională (în sediul vechi, ăla de pe lângă Banca Națională cam făceai țurțuri iarna).

      pt cei cu domiciliul sau viză de flotant în București permisul de acces la Biblioteca Metropolitană este gratuit, au 5-6-7 sucursale/sector, din care o sucursală doar pt copii (toate au și secțiune pt copii), toate au program până la 8 seara 2-3 zile/săptămână, multe au program și sâmbăta, au acces gratuit la net, unele au sală cu computere pt public, diverse programe (lecții de teatru pt copii, lecții de utilizare computer pt seniori, etc).
      de unde știu? pt că am folosit-o.

      190
    • Pentru ca nu studentii se duc sa frece menta 6 ore intr-o cafenea pe laptop.
      Se duc „content creatorii” si freelancerii lu ala de la libertate in it

      Comentariu apreciat.371
    • @AB de acord cu tine. Nimeni nu vrea sa-si bea cafeaua in arhiva.
      Dar salile de lectura ar trebui regandite, compartimentate. Nu aceleasi mese luuungi de functionari publici de la pashopt’

      08
    • @Costin BCU a fost chiar revolutionara si inaintea zilelor ei daca in 2008 – 2009 avea tehnologie care a fost lansata abia in 2012

      20
    • Abonamentul la bcu costa si nu include cafea sau apa plata.

      21
    • Ați văzut ca in biblioteca aia mare de pe Unirii funcționează un bar sau ceva, mereu e muzică din aia zgomotoasa rău, bumti-bumti zi si noapte? Poate de asta nu mai studiază lumea acolo, că deja e club, nu biblioteca!

      40
    • @Lecter, sălile de lectură sunt gândite să încapă cât mai mulți oameni în ele să-și facă treaba, nu sunt cafenele sau alte spații de distracție, încât să fie compartimentate cu scopul principal ”simțit bine”, scopul lor principal este ”studiul”.
      mă îndoiesc că prin țări cu apă caldă sălile de lectură ale bibliotecilor publice sunt organizate ”un birou/o măsuță separat(ă) pt fiecare persoană”. sau cel puțin nuam văzut asta în filme.
      și te asigur că și la BCU și la Națională, chiar dacă erau mese luuungi de funcționari (nu-mi amintesc să fi fost exagerat de lungi, compartimentarea era în 3-6 spații, dar sunt aproape 20 de ani de când am fost ultima oară, posibil să nu-mi amintesc prea bine), spațiul alocat pentru fiecare persoană era suficient de mare încât să-ți poți împrăștia laptop, caiete, cărți, etc.

      40
    • @Pablo, ok, nu retina display. Dar erau macuri cu monitoare mari si smechere. La momentul respectiv ma duceam ca caut in jurnale doar ca sa stau la monitor.

      30
    • @AB: pentru ca is in Liverpool acu, fix la biblioteca, dap. Masa lunga. Prize pe masa si fiecare sta si isi face treaba acolo.
      mai nasol e ca nu functioneaza cafeneaua :)

      40
    • @Alimaloo, cam așa era la BCU, mese lungi, compartimentate (posibil să fi fost niște paravane d-alea cum sunt la birourile open space, dar chiar nu mai știu), fiecare compartiment cu cel puțin o priză, aveau și veioze (funcționale).
      Ah, nu permiteau accesul mai multor persoane decât erau locuri.
      Asta pt spațiile de studiu, aveau o zonă cu computere și la un etaj superior o zonă cu multe copiatoare, la preț mic. Nu mai știu dacă erau angajați care făceau copiile, sau te descurcai singur.

      10
  5. 4. In gatul ma-sii, cred ca 22 de milioane am fost pe la inceputul anilor 90. La ora actuala, mare minune daca mai suntem 16 milioane.

    Comentariu apreciat.453
  6. „Marcel Ciolacu: Mi l-aş dori pe Mihai Tudose în noul Guvern”. Tudose este nenea ala care declara ca nu foloseste card, ca nu are incredere in banci, atunci cand era prim ministru? Dar stai, ca este deja in guvern unul Daea, care ar cam avea nevoie de translator la unele declaratii. Si voi mai vorbiti de digitalizare …

    Comentariu apreciat.311
    • Același nene care a demisionat cu o zi înainte de vizita PM-ului Japoniei? Sau mișcarea asta e de atribuit PSD-ului, care și-a retras sprijinul politic….

      120
    • NOU
      #37

      Aia cu prim-ministru Japoniei a fost fatala, knock-out, data Romaniei.

      90
  7. 4. Decat multi si prosti, mai bine putini dar buni :)
    Biscuim, Maria Ta!

    50
  8. NOU
    #39

    2. Companiile de stat, care au marit preturile, chipurile in ideea pietei libere, si care exploateaza o infrastructura existenta (chiar daca e delapidata) sunt datoare la Fisc.

    Privatii, care sunt eroii economiei conform lui nenea Câțu, platesc mizerabil in proportie de 75%. Iar corporatiile internationale, care platesc binisor, oricum economisesc cel putin 30% venind la noi (realistic vorbind economisesc ~65%). Si tot sunt datoare la Fisc.

    114
  9. Acum 5 ore s-a anunțat că Vice Media e în prag de faliment și-ar putea vinde pentru a evita colapsul. Nu poți trăi din bacșișul milenialilor, se pare.

    Comentariu apreciat.294
  10. Dacă la fiecare 3-4 ani le faci câte o amnistie fiscală ce pretenții mai ai să plătească taxele? Ei așteaptă următoarea amnistie.

    181
  11. 2. acum câțiva ani circula un grafic cu situația firmelor restante la CASS, CAS, ceva de genul. pe primele 10-15 locuri instituții de stat, firme cu capital total sau majoritar de stat, informația nu e nouă.

    110
    • Care sunt acele firme, se știe?

      00
    • @Phaff, dacă articolul actual nu spune, nu e vina mea.
      articolul vechi, la care mă refer, spunea, avea o ditai lista. dar nu-mi poți cere să-mi amintesc o listă dintr-un articol de acum 5-6 ani.
      caută-l, dacă te interesează așa mult.

      00
  12. @2 da, dar pun pariu: companiile de stat nu au incetat platile spre capusele politice gen consultanta juridica, papetarie, arhivare, mentananta auto, etc etc etc! BMWeurile politiei ce mai fac? sunt bine merci? Dar sutele de secretari de stat au ceva emotii sau sunt prea ocupati cu licitatiile si comisionele aferente?

    @vosidit98 ce zici matala de corporatii sunt povesti care circula prin lumea fantezista care lucreaza la stat. Corporatiile nu sunt datoare la fisc doar daca sunt lasate si partea de smecher e virata la partid, alfel ti se pune fiscul pe conturi de nu mai poti cumpara un covrig

    110
  13. In state Utah a dat o lege cum ca porn doar cu buletinul. Al mai mare site, a blocat de tot *Utah*. Ca e mai usor. E amuzant cum google trends -> „vpn” -> Utah pe primul loc. Asta patesti cand alegi fearmongers pe popularitate si nu pe competente. Legi date prost, fara aplicabilitate reala. Traim vremuri interesante.

    622
    • @Andrei, ce language vorbeste la tine?

      Comentariu apreciat.346
    • Sindromul Raducioiu.

      Comentariu apreciat.261
    • Lecter, sunt 3 cuvinte in engleza in tot postul. „Porn”, „Google Trends” si „Fearmongers”. Unul e abreviere, unul e trademark si ultimul e un cuvant prin care oricine intelege ce vreau sa zic fara sa fie nevoie de traduceri aberante. Disc dur. Ordinateur. Sourie. Hai sa nu.

      213
    • Andrei , despre dezacordul din prima parte ,nimic !?

      82
    • Vuad, nu vad. Explica te rog.

      05
    • Andrew,

      If you live in the “States”, the general rule of conduit is that you do not, under no circumstances, interact with foreign sites (such as this one), especially if you – for some reason – “identify as Romanian”. Do you understand, do you understand what I’m writing here, or not?

      Mind your own business where you live, from now on. Nobody wants you here, if it’s the case, if you live in the States.

      26
  14. #6: Avem și în București câteva care au interzis laptopurile și personal mi se pare o idee ft bună. Steam e prima care îmi vine acum în minte. Diferă mult atmosfera între cafenelele unde lumea stă și discută vs cele care permit să se stea pe laptopuri – chiar dacă se face consumație, e super ciudată atmosfera, că auzi doar taste sau oameni care își țin call-uri de muncă (așa e la m60 – ai voie cu laptopul dacă îți comanzi ceva la o oră). Există și cafenele unde te poți duce ca să lucrezi / înveți, dar acolo te duci fiindcă știi clar că pt asta sunt (cum e Seneca anticafe, unde se plătește la oră și îți iei singur cafea/apă/ceai în timpul ăla).

    • Cea mai amuzantă interdicție de utilizare a echipamentelor tributare internetului am văzut-o la un bar pe o plaja in Olanda: „We don’t have WIFI. Talk to each other. Pretend it’s 1990”. Și nu aveai loc de nesupărați.

      166
    • Eu nu știu care e plăcerea să credem că jucăm în filme.

      Boală mintală?

      10
  15. #6 nu stiu care-s alea multe, au scris la ProTV si toata lumea a copiat, mereu fix aia doi citati (Oana Tismanaru de la cafeneaua Sisters) si Bogdan Ciucean (antreprenorul de care n-a auzit nimeni). Asa-s de multi ca doar un exemplu cu nume dat. Dar la majoritatea nu am auzit de asa ceva (Meron, mall-uri, Starbucks, Cuppa, etc).

    10
    • Bogdan ciocian are Meron si stiu sigur ca cel putin la meron-ul din platinia nu ai voie cu laptop in weekend, poate intre timp au bagat si in restul, nu stiu ca nu am mai fost demult. Sisters e un fenomen, e parcare de hipstereala acolo, e mai ieftin tot si s-au aciuat toti neintelesii. Da nu e pont oricum la sisters sa stai inauntru, trebuie sa stai afara pe trotoir, altfel esti degeaba ca nu te vede lumea. Si nu mergi la sisters sa lucrezi, nu se cade, acolo mergi sa boschetaresti, ca e ok sa tragi de o cafea 5 ore daca stai afara la usa, pare full, e altceva, domnule.

      20
  16. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 946
    • Trebuie doar sa te lase fara priza. La ce rasnite de laptopuri au unii, elibereaza incinta intr-o ora, de bunavoie.

      130
    • NOU
      #60

      Inteleg ca va ocupati de dereglati la cap, asa, ca mine. Daca eu ma intind pe canapeaua aia, vi se pare normal ca dupa ce am discutat chestii sa mai trag la sfarsit si un pui bun de somn? Ma gandesc ca asa e normal. Din momentul în care am devenit EU client, e canapeaua mea și stau cât vreau pe ea.

      142
    • @silicon_v: Dacă vrei să dormi în ședința ta eu nu te voi opri. E ședința ta. Eventual îți voi atrage atenția că ești pe cale să adormi. Dar dacă-mi spui ferm că asta vrei, eu te las 100% să dormi acolo pe canapea. N-o distrugi făcând asta și oricum te trezesc cu 10 minute înainte de următorul client. Ba îți fac și-o cafea pe când te trezești. Iei 5 ședințe și insiști că vrei să dormi 5 ore neîntrerupt pe canapea în ele? E foarte OK din partea mea: e liniște, eu citesc, iar la final oricum îți dau factura. Win-win pentru amândoi.
      Try again.

      23
  17. NOU
    #62

    6. Localuri fără laptopuri
    Pot legal sa o faca, sau e la intimidare ?
    Mi se pare foarte arbitrara chestia asta, maine-poimaine iti spune ca nu te serveste decat daca ai șapcă.
    Sigur, nu sunt patron de cafenea ca sa fiu in pielea lor, dar mi se pare absurda regula.
    Nu sunt nici client frecvent, dar daca s-ar intampla sa am nevoie de o informatie de pe laptop, ma apuc sa ma cert cu chelnerul ?

    313
    • știi că sunt localuri care pot restricționa accesul în funcție de ținută, nu?!
      dacă ar fi fost ilegal am fi aflat și/sau ar fi dispărut demult.

      72
    • ps. cel mai probabil n-are nimeni treabă cu tine dacă scoți laptopul să cauți o informație până îți vine comanda.
      probabil problema e cu cei care vin și stau x ore muncind de pe laptop ca de la birou, țin masa ocupată și consumă maxim o apă/limonadă pe oră (în cel mai bun caz).
      nimeni nu m-a dat afară când mi-am scos cartea să citesc sau telefonul să butonez cât timp îmi așteptam prietenii, de exemplu, sau cât așteptam să mi se aducă comanda.

      70
    • @AB: Actually n-au voie să restricționeze accesul în funcție de nimic. Nici de ținută, nici de rasă, nici de păr, nici de gen. Doar în regim de club privat pot face asta. În rest, chestiile cu ”ne rezervăm dreptul de a selecta clientela” lipite pe ușă au rolul doar de a speria cerșetorii. Că de vor să intre și să bea acolo ceva, din punct de vedere legal au tot dreptul. Că-s la costum, că nu. Nu poți interzice accesul într-un local deschis publicului în funcție de ce crede proprietarul că e convenabil pentru el când Constituția prevede drepturi egale pentru toți. Cât timp e business deschis publicului, oricine face parte din public. Treaba se schimbă strict când e vorba de localuri care funcționează în regim de club privat unde accesul e limitat publicului larg și permis doar membrilor (indiferent de modalitatea de afirmare sau alegere a acestora, atâta timp cât pot face dovada unui membership). Restul e la nivel de ”eu – Gigel – patron de felul meu, decid că hârtia aia din geam oprește nedoriții să intre la mine în local”.
      Cam la fel și cu ăștia de mai sus cu laptopurile și interdicția lor. Vine și-mi spune peste umăr că am depășit cele 10 minute de grație în fața ecranului iar eu îi rog frumos să-mi facă refill la Pepsi că am vreo trei ore de urmărit seriale la căști. După care good luck să-mi explici că tu acolo ai niște reguli cum că în incintă accepți doar pictorii de zodie Capricorn și doar pe scaunele cutare. Chemi poliția și le explică ăia cum e cu interdicția de a folosi laptopul după care-i vezi cum se dezumflă încet.

      711
    • @Razvan ok și ce oprește o cafenea să emită carduri de membru pentru oricine îi trece pragul și nu are laptop? Și să le refuze cardul de membru (deci și intrarea) celor cu laptop?

      04
    • Flat: nu-i oprește absolut nimic. Dar din momentul în care funcționezi în regim de club privat există niște reguli:
      – în primul rând ți se schimbă statutul și nu mai ai deschidere către publicul larg ci doar către membri;
      – devii asociație și a nevoie de minimum 3 membri fondatori;
      – trebuie să reînființezi societatea comercială în cadrul asociației dacă vrei să vinzi alcool și țigări și cafea;
      – orice persoană nouă care vrea să se pună la masă trebuie abordată și convinsă să devină membru: semnat hârtii, dat un tom de hârtie cu statutul prin care ia la cunoștință, eventual plătește taxa de membru, dat ceva persoanei care s-o identifice drept membru (un card, o insignă, ceva acolo – să nu-l mai oprească și a doua oară ăla de la bar cu ”vrei să intrați în secta noastră?”); dacă omul refuză atunci nu e membru și-l poftești afară, că tu ești club privat.
      Crede-mă că e mai complicat decât pare sau expun eu aici. Altfel ar fi doldora de cluburi private. N-are timp fata cu cafele sau băiatul de la bar să-ți imprime ție statutul acolo pe loc și să te convingă să devii membru când tu vrei să bei o cafea în 20 de minute că-ți pleacă trenul. 95% vor pleca la cafeneaua de alături unde nu e atât de complicat să comanzi un Frutti Fresh; unde nu trebuie să-ți dai datele personale și să semnezi și să primești card de membru pentru un expresso.
      Cam asta te oprește, lol.

      20
  18. 7. O certificare egala cu zero, ca cea de Top angajator, iar aici este vorba de un zero real. Se analizeaza lucrurile de suprafata, dar sunt comunicate cu bugete colosale. Kaufland comunica in continuare fara jena campania Zero Waste.

    00
  19. Stiti oamenii aia care se lauda ca ei nu lucreaza si au salarii mari pe la cine stie ce intreprindere de la stat… si ca dupa vor avea pensii mari?
    Schema e asa… practic omul isi primeste netul in mana… iar taxele se baga la datorii, care se sterg odata la 5-10 ani… si practic omul ala cu salariul mare de nu a lucrat aproape nimic o sa primeasca si pensie mai mare desi practic n-a contribuit nimic.

    Ca asa e in tenis… fmm de stat capturat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile