- Apus . Apus . Roșcată . Munți . Apus . Blondă . Castel
- Guvernul arată pisica primarilor, că se apropie alegerile locale
- Prețurile la imobiliare cresc, cumpărători mai puțini
- Sfântu Gheorghe va avea centură ocolitoare
- Și prin SUA se practică șmecherii din astea
- Cine cumpără fabrici în Ucraina?
- Allbirds s-au dus pe copcă
- Ce daune mai fac românii la volan
- Germania are 700.000 Dacii
- Cronica de tehnologie
Reorganizarea teritorială pe criteriul numărului de locuitori de la recensământ ar duce la o babilonie financiară formidabilă: cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit ( și care înseamnă uneori peste 90% din bugetul celor desființați ) se calculează, anual, după numărul de locuitori cu domiciliul dat de INS la 1 ianuarie.
Dar recensământul se face odată la 10 ani.
Ori calculezi pentru toți la fel, după numărul de locuitori cu domiciliul din anul ăla, ori calculezi la toți după numărul de locuitori de la recensamantul din 2022. Ceea ce oricum ar fi o idioțenie. Cum să dai banii în 2029 după numărul de locuitori din 2022?!
Vom avea astfel 3 categorii: a) cele care nu suferă modificări, b) comasatele și c) retrogradatele
E, în 2029, celor care vor rămâne la fel, li se va calcula bugetul după numărul de locuitori cu domiciliul din 2029. Ok.
Celor care vor fi comasate li se va calcula bugetul și după numărul de locuitori cu domiciliul din 2029 – partea veche, să zic așa, și după numărul locuitorilor de la recensământ, pentru partea nouă. Ar fi aiurea.
Iar celor care vor fi retrogradate li se va calcula bugetul din 2029 după numărul locuitorilor de la recensământul din 2022. Ar fi și mai aiurea.
Pentru că nu poți să îi reorganizezi după numărul locuitorilor de la recensământul din 2022 dar să le dai bani după numărul locuitorilor cu domiciliul din 2029.
Și mai sunt și alte efecte, potop.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
8. „Totodată, în ceea ce privește contravaloarea calului și căruței distruse în urma accidentului, instanța reține că inculpatul a fost trimis în judecată în prezenta cauză pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, a cărei urmare imediată constă în atingerea adusă sănătății și integrității corporale a victimei, urmarea imediată a acesteia nefiind distrugerea unui bun.
În consecință, întrucât, din probele administrate în cauză, nu s-a putut proba prejudiciul material produs persoanei vătămate prin vătămarea corporală și, totodată, inculpatul nu a fost trimis în judecată și pentru o infracțiune de distrugere, instanța reține că nu poate fi acordată părții civile suma de 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale.”, se arată în documentul instanței.”
Caruta e distrusa, calul a murit, dar nu exista pagube materiale fiindca nu s-a putut proba prejudiciul material. Bitch say what????
Pai da, dar nu pare un pic si victima lacoma, ca sa nu folosesc alt cuvant?
Adica un cal si caruta de unde le scoti la 10.000?
Eu nu cred ca astea au venit de la ea, cel mai probabil rudele si-au dat seama ca e rost de facut bani si au zis acolo sa ceara cat mai mult, mai ales ca banii nu ar fi obtinuti de la cineva, ci de la asigurator.
Si mi se pare ca vina ca nu e impartita cum trebe: carutasul era beat. nu avea ce sa caute pe acel drum cu caruta si nu circula pe acostament.
Sa pui in carca soferului 80% din vina nu mi se pare echitabil.
E regretabil ca a murit un om, dar nici el nu a fost chiar cheie de biserica.
Nu stiu cum de ai ratat stirea megaimportanta ca nea Marcel s-a intors de la muntele Athos?
Am cunoscut de curând un neamț care lucrează într-o instituție europeană de forță și care se apropie încet de pensie. Este cel mai mare promoter al brandului Dacia, posedă cel de al doilea Logan și plănuiește să-l schimbe cu un Duster. Eu l-aș angaja agent de vânzări pentru Dacia, e in stare să vorbească despre beneficiile mașinii timp de două ore fără să se repete..
A, și încă o curiozitate. Omul și-a cumpărat o proprietate și plănuiește să se retragă în Georgia. Georgia like Batumi – Georgia, nu Georgia SUA. Abia așteaptă.
3. Proprietar pune la vânzare ap. 4/4, 89k gol, 97k mobilat, utilat. În zonă(200m) mai sunt 2 apartamente la 4/4 105/110k de doi ani. Trece o săptămână. Urcă prețul la 109k. Anunțul proprietarului, nu al agentului.
„În Brăila: Făurei, Caraș-Severin, Băile Herculane;”
Ce-au băut ăștia de la G4Media?
Nu știu să fac quote:
”
Alexandra Andrei- expert în învestiții imobiliare: Dezvoltatorii sunt nevoiți să scumpească datorită facilităților care vor fi în cadrul unui proiect. Vor veni cu mai multe spații verzi, locuri de joacă pentru copii, acces securizat cu barieră și atunci implică niște creșturi suplimentare.
”
E cea mai tare declarație din partea unui reprezentant dezvoltator. Practic zice că tre sa vândă și să respecte legea, de aia scumpesc. Mașinilele alea nu se cumpără singure.