Bricolaj: găsesc un aspersor asemănător la noi?

Mi se pare foarte mișto și util, mai ales pentru cei care au lotul dreptunghiular, eventual și cu chestii puse pe colțuri, care ba au nevoie de mai multă apă, ba nu au nevoie să fie udate.

Am găsit produsul de mai jos pe Amazon, e 70€, nu prețul ar fi problema, ci faptul că jumătate din reviews sunt negative (oamenii spun că nu e îmbinat bine și curge). N-aș vrea să îl cumpăr și să mă trezesc cu problema asta, așa că mă gândeam că poate există ceva asemănător la noi (nu, nu Gardena ăla de 1.200 lei).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Doar Gardena ăla la 1200. Am avut nevoie de același lucru și aia a fost singura soluție (exceptând săparea și montarea unor aspersoare profi).
    Trecând peste preț, Gardena este f ok din punct de vedere calitativ, dar probabil că nu merită prețul.

    00
  2. Interesant, și eu as avea nevoie de așa ceva

    00
  3. La un moment dat va trebui sa faci un efort de munca si bani si sa-ti faci un sistem ingropat daca te-ai saturat de aiureli si esti mega fun gazon :) . Plasticurile astea la suprafata nu tin si un sistem ingropat facut cu cap nu o sa coste un rinichi si te tine o groaza. Orice plastic se coace la soare. Aspersoarele prin presiune iasa si stropesc si apoi se ingroapa inapoi si sunt ferite de intemperii.

    00
    • Avem așa ceva in parcul/ grădina comuna. Se strică mereu.

      00
    • practic tin dar nu prea mult gen in 2 ani cam orice plastic e ftt din cauza uv si uneori si din cauza ir prea puternice, daca reusesti sa le feresti de uv practic le-ai dublat viata garantat

      00
    • Asta e al 5-lea an cu sistem de irigatie cu aspersoare ingropate Gardena, proiectat si facut de mine singur (au si pe site un utilitar ajutator pentru asta) care merge brici.

      Iarna doar opresc apa, nu fac nimic altceva. Nu suflu cu aer comprimat, sistemul e legat la reteaua de apa deci nu se depune calcar. Vizual, doar capetele aspersoarelor sunt putin decolorate de la soare, dar nu conteaza.

      Parerea mea e ca toate chestiile gardena tin, daca ai grija de ele si nu le abuzezi.

      Eu nu as lua aspersorul acela scump, e prea expus. Te impiedici de el si ii dai un picior, sau il expui la soare toata ziua, ma indoiesc ca tine mult. Am si acum un pistol de stropit gardena luat acum vreo 3-4 ani, pe-aici am citit ca nu trebuie lasat la soare, eu dupa ce il folosesc il pun in garaj. Inca merge bine.

      00
  4. daca ai mai mult de 200mp gazon, merita un sistem ingropat cu temporizator si senzori…sunt si firme cu preturi rezonabile, dar si multe care umfla preturile…

    00
  5. Gardena e tot o mizerie făcută în China, doar că are ștaif. Am incercat sa repar un căcat de taietor de iarba, avea motorul bobinat cu sirma de aluminiu emailat, nu intelegeam de ce nu se poate lipi cu cositor. Evit cu orice preț Gardena, mizerie scumpă. Prefer mizerii ieftine.

    00
    • Pompa de gradina Gardena achizitionata din 2012, folsita zilnic pentru irigat, nu am nici o problema. Poate atunci se fabricau la alt nivel de calitate.

      00
    • La conectori stau foarte bine, mi se par produse mult mai calitative decat celelalte ieftine. Majoritatea sunt overpriced, dar sunt si care merita.

      00
  6. Desi intrebi ceva oamenii iti răspund altceva. Ca sa nu ies din peisaj tot aia zic si eu. Sistem ingropat. E o firma de prin Arad care in pretul sistemului iti face si proiect. Eu il am de vreo 5-6 ani si in afara se curatat filtrele nu a necesitat nicio alta interventie.

    00
    • Despre ce filtre este vorba? Pentru ce?
      La mine tot sistemul este îngropat și este compus din țevi, coturi, niște aerisitoare montate în cel mai jos punct pe un pat de nisip și mai am niște cutii din plastic unde sunt electrovanele. Singurul punct de acces ar fi la cutia de plastic unde sunt electrovanele, la altceva nu am cum să ajung decât dacă sap.

      00
    • @AA, filtrele aspersoarelor, daca ai tipul cu duza (spray sau rotativa)

      00
    • Salut, ai putea sa’mi spui despre ce firma din Arad este vorba?

      Multumesc!

      00
  7. Din cauza de caine de talie mare cu o pasiune iesita din comun pentru apa (a distrus 5-6 sisteme de irigatii din plastic, le lovea cu laba pana cand se stricau), vreun an – doi am folosit unele in genul asta (metalice si relativ rezistente, nu foarte intuitiv de setat dar le-am montat in 2 colturi ale gazonului si am acoperit bine toata suprafata : https://www.dedeman.ro/ro/aspersor-grunman-dy1023-metal-cu-tarus-din-zinc-5-bar-raza-12-m/p/7026191

    Acum ca s-a linistit diavolul, am trecut pe sisteme ingropate, daca nu si-ar face cartita de cap pe langa ele, viata noastra ar fi mai frumoasa.

    00
  8. În funcție de suprafața, încearcă Rainbird kit watering systems…un fel de Chuck Norris printre noi.

    00
  9. Bricolează puțin – confecționează-ți un fluture de udat. O țeava lungă de 8-10 cm și diametru de 5-6 mm la interior, subțire in carne, spintecată cu bomfaierul pe jumate din lungime și indoite parțile in direcții opuse, apoi sudezi intre jumatațile indoite (partea de sus) o mică bucată de fier beton de 1 cm si faci o mică adincitură cu un șpiral in capul liber. In aceasta adincitura va intra un mic șurub de reglaj. Acesta este prins de o mică coarba de fier, care la rindul ei este sudata de un ștuț ce va intra la partea inferioara in flutura și prin care va veni apa printr-o țeava adăugată, la care prinzi furtunul. De țeava asta faci si un mic postament, o ”sanie” din 2 bucați de fier beton de 6 mm. Îl pui unde vrei sa uzi și apoi îl deplasezi trăgînd de furtun. ”Umbrela” de picături o reglezi din îndoirea vîrfurilor celor 2 jumatați de țeavă îndoite. Te ține pe puțin 10 ani, nu ai nevoie de rulment (acesta stă suspendat pe jetul de apa) și nici soarele nu-l distruge. Nu confunda cu aspersor fluture (sau din cel ”pistol”) cu tijă cu bătaie care necesita foarte multa apă.

    00
  10. Ca idee am avut unul de la gardena misto, reglabil etc. nu am avut filtru pe teava de apa si s-a infundat. Si nici nu poate fi desfacut. Asa ca am ramas la astea ieftine la 5 lei bucata.

    00
  11. Eu am asa ceva acasa: https://www.dedeman.ro/ro/aspersor-hozelock-static-plastic-8-jeturi-79-mp-d-10-m/p/7028395

    Nu mai e la dedeman dar am luat pe al 3 lea de pe emag.
    Pe cele Hozelock le am de 2 ani si n-am avut probleme cu ele.

    00
  12. Ce buget ai pentru irigație?
    Din ce aud de la peisagiști (recunosc, cunosc doar 2), Gardena e snake-oil equivalent. Mai bine stai departe de aproape toată gama lor de produse.

    La capitolul aspersoare, Hunter e best entry level (asta am și eu). La programatoare e mai complicat. Da, nu rezolvi cu 70 euro, dar lejer sub 200 euro cu o instalație îngropată. Asta dacă nu vorbim de mii de mp.

    00
  13. Incearca Gardena AquaZoom. La mine isi face treaba de 3 ani la curte cu ~100mp gazon.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.