Am fost un prost! Toată viaţa m-am spălat pe dinţi, când trebuia să îi las naibii şi să mă spăl pe limbă. Pentru că acolo sunt 80% din microbi. Nu pe dinţi, dă-le naibii de tartru şi de carii, pe limbă!
Colgate, cu o nouă reclamă din gama „noi muncim, nu gândim”…
dar se stia de mult. De ce crezi ca n-au mediatizat? Pentru ca erau bune vanzarile la magnifica pasta de dinti
te speli si pe limba si pe dinti,care-i problema ?
doar ca pe limba e un pic mai greu cu o pasta foarte mentolata pentru ca pishca.
dar e un sentiment de freshness la urma urmei
Te speli si pe gingii, asta e obligatoriu.
vezi daca nu invatai la scoala: „limba noastra-i o comoara !:D
pe limba si pe oraji….cum sa nu… presupun astfel ca rivalizam cu Varanul de Komodo la bacterii in cavitatea bucala.
Este cunoscut faptul ca in cavitatea bucala sunt mai multi microbi decat in oricare alta parte a organismului. Happy kissing }{
adica schimbare placuta de microbi
Mai copii eu am inceput de vreo cativa ani sa ma spal si pe limbau. Avand in vedere ca sunt tanar(17 ani) sunt norocos. Pacat Zoso ca numai acum ai aflat.
Saliva reprezinta produsul de secretie exocrina a glandelor salivare. Ea este produsa la nivelul celor trei glande salivare majore, perechi (glande salivare mari sau principale): parotida, submandibulara si sublinguala si a glandelor salivare mici (accesorii) ?? labiale, jugale, palatine, ale trigonului retromolar, ale planseului bucal, linguale si intermaxilare.
Una din functiile principale ale salivei este reglarea pH-ului oral, actiune datorata prezentei sistemelor-tampon. Cel mai important sistem-tampon salivar este cel acid carbonic/bicarbonat, care actioneaza la un pH de peste 6 si in special cand saliva este stimulata. Sistemul fosfat anorganic este al doilea ca eficienta si actioneaza in special in repaus, la pH-uri cuprinse intre 6 si 7,2. Al treilea sistem-tampon este cel al macromoleculelor proteice, care actioneaza la pH-uri foarte scazute (in jur de 4).
Alte functii ale salivei sunt acelea de *** mentinere si de echilibru biologic oral (functia defensiva ) ***, a clearanceului (de diluare a substantelor ce tranziteaza cavitatea bucala), de formare a bolului alimentar, de deglutitie si fonatie ?? iar, prin mucina, functia de lubrifiere. De asemenea, intervine in digestie, prin amilaza salivara, favorizeaza perceptia gustativa prin dizolvarea excitantilor specifici si indeplineste si functie excretorie (diverse substante organice si anorganice se elimina pe aceasta cale).
hxxp://www.medicdentist.ro/articole/profi-116.php
Corpul uman a fost suficient de bine inzestrat de natura incat sa se apere singur de microbii de pe limba. E mai sanatos sa NU te speli pe limba, doar iti distrugi papilele gustative cu fluorul din pasta de dinti.
Scopul spalatului pe dinti e de fapt eliminarea resturilor de mancare care raman intre dinti, nu sa iti freci gura pana te ustura. De omoratul bacteriilor se poate ocupa si saliva.
si tu intri pe forumul iqads?