50€, pretul unui vot

Cu atât îşi vinde un student votul la locale. Am auzit una de la o secţie din Crângaşi, unde au votat peste 700 de studenţi, iar unii dintre ei nu se sfiau să spună în gura mare că dacă duc dovada votului la oamenii primarului sectorului 6, primesc 50€.

Nu e trist că PDL a cumpărat voturi sau că au existat fraieri dornici să vândă, e trist că viitorul ţării, studenţii, ar trebui să ştie mai bine. Te aştepţi la asta de la bătrâni, de la suedejii şomeri, de la ţărani, dar nu de la studenţi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. ni, ii prea ieftin 🙁

  00
 2. Te-ai aștepta de la ei să încerce să schimbe ceva și să nu mai fie promotorii mentalităților vechi și păguboase, dar…
  Cât despre partide (și sunt sigur că nu numai PDL e în situația asta), ele fac ce știu mai bine: se descurcă în mocirlă și trag și pe alții în ea.

  00
 3. Nah, stai tu linistit…la europarlamentare PSD dadea 50 RON pentru un vot…
  Stiu asta fiindca mi s-a propus foarte serios. Asa ca…
  Ce apreciem? Ca PD-L te insulta mai putin fiindca incearca sa te cumpere cu mai mult, sau PSD, fiindca cheltuie mai putin din banii nostri ca sa ne cumpere?

  00
 4. @zoso – chiar te astepti la mai mult de la studenti? de ce? azi 80% din tinerii intre 18 – 25 de ani sunt studenti – la stat cu plata, la ‘privata’, la FF, la distanta etc. Deci… n-ar trebui…

  00
 5. A facut un student american asta. A scos votul lui pe eBay. Acum risca sa fie amendat. ( )

  00
 6. Si daca pustiu l-a pacalit pe mogul?Adica, sa zicem ca a pus stampila pe el, a facut poza si, pe urma, a pus inca o stampila 🙂

  00
 7. Poate ca unii dintre ei oricum doreau sa voteze cu partidul respectiv si aceasta este doar un side-effect benefic deciziei lor?

  Oricum multi studenti au acest statut doar pentru ca asa se poarta in Romania, sa faci facultate, nu neaparat pentru ca ei chiar au ceva in cap si pot face o facultate. Plus ca daca nu sunt la facultate atunci mamica si taticul ii vor pune la munca si ce se vor face ei cand vor trebui sa aduca banul acasa? Iti dai seama ce tragedie????

  00
 8. Ei, mare scofala in ziua de azi sa fii student… Cred ca si bunicii nostri pot fi studenti la ID si sa isi ia examenele foarte usor. In masura in care studentia a ajuns azi, ca arie de acoperire a poplatiei, mai bine decat era scoala primara acum cativa zeci de ani, ce ne putem astepta? Doar nu vrem ca aproape 90% din tineretul roman (ca aproximativ atatia sunt studenti) sa aiba capul unde ar trebui sa fie, adica pe umeri si nu in buzunare. 🙂
  In plus de asta, intr-o tara in care salariile sunt cum sunt, iar promisiunile electorale au curs garla de-a lungul timpului si acum au ramas fara ecou in urechile alegatorilor, sunt sigura ca aproape nu mai conteaza ceea ce zic politicienii pentru a fi votati, pentru ca nu se mai diferentiaza un discurs politic de altul. In conditiile astea, iti pui intrebarea: Oare sa accept? 50 Euro… Apoi: Hm, de ce nu?

  00
 9. Nu vad problema. Daca partidul care cumpara voturile direct ar cumpara in schimb spoturi publicitare si-ar baga bani in campanii PR + marketing, i-ar costa mai mult cu rezultate mai putin palpabile. Se poate argumenta ca decizia de a cumpara direct voturile este mai democratica, mai „grass-roots”

  00
 10. ” Tre sa mananca si gura lor ceva ” . Stai sa vezi ce va fi in noiembrie la alegeri … Se duc naibii banii pe vreo 2-3 autostrazi …. siberiene …

  00
 11. n-ai cu cine bah, n-ai cu cine… niste tzarani… locuim toti in cel mai mare Mall din Europa.

  00
 12. Trist,
  doar traim in tara spagarilor!!! ce sa ne mai mire?

  00
 13. Sa te vinzi pentru 50$.. trist. De ce se mai merge la vot? Haideti sa primim fiecare spor de votant 50 EURO si nu mai mergem la vot si gata povestea.

  00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile