Hai că au trecut niște ani de la “click aici ca să vezi ce a zis bloggerul lui Băsescu despre țărani” și ar cam fi timpul să le aducem aminte oamenilor cum stă treaba.
În plus, în foarte multe situaţii, aşa cum au arătat datele recente, – 400 de localităţi din România nu au deloc medic de familie – nu există medic de familie. iar oamenii sunt nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a-şi lua reţeta pentru iodură de potasiu. Medicul explică situaţia din comuna în care se află cabinetul său şi unde, pentru a intra în posesia iodurii de potasiu puse la dispoziţie de stat, oamenii sunt nevoiţi să meargă în alte oraşe aflate la zeci de kilometri distanţă, pentru că farmacia din comună nu este inclusă în lista oficială a farmaciilor unde se stochează cutiile cu comprimatele de iodură de potasiu pentru a fi distribuite apoi populaţiei. (sursa)
400 localități din România nu merită să existe. 400 localități din România sunt pline de cetățeni care votează primari incompetenți.
Mă uit cu milă la ăia care se plâng cu demografia României. Nu e o problemă. Serios. 50% din populație are veceul în fundul curții și nu are acces la farmacii. 50% din populația României se ocupă cu agricultura de subzistență, din care abia…pana mea, de aia îi zice de subzistență, că subzistă din ea, în loc să își caute de muncă la oraș sau unde se poate și să lase acel 70% din terenul agricol al României pe mâna ălora care au tractoare.
50% din populație, nene. 50%! De unde bani de canalizare, de unde bani de medicamente, de unde bani de carne, de unde bani de dentist? Din agricultura de subzistență? Din lucrat cu calul și plugul?
Oh, nu avem medici de familie și farmacii. Nu-mi dau seama de ce.
400 de localitati? Pentru mine intreaga Romanie este un miracol al existentei….
E funny rau sa te vad pe aici cu eticheta aia smechera in frunte :))))
Pare ca s-a lipit mai rau ca un tampon eticheta
Draga Daniel eticheta despre care vorbesti inseamna mult pentru mine. Este o decoratie primita de la insusi Presedintele Blogosferei Romanesti Excelenta Sa Valentin Petcu.
Toate UAT care nu își acoperă cheltuielile, ar trebui desființate. Unele nu au bani nici de salarii, ce să mai vorbim de investiții, dispensare, medici de familie, școli, utilități, etc
Prima dată ar trebui văzut care sunt cheltuielile alea. Ulterior, după ce elimini tot căcatul inutil care mănâncă din buget, poți să decizi dacă trebuie radiat UAT-ul sau nu.
Zic să începeți cu UAT-urile unde primarii au mărit salariile atât de mult (că le permitea legea), încât nu reușeau să acopere cu întregul buget al primăriilor.
Legat de cheltuieli inutile, pe Soseaua Colentina de la Doamna Ghica pana la Obor au inceput sa inlocuiasca bordurile efectiv degeaba, credeam ca asta e o apucatura doar a PSDului
@N
Pai nu sunt in aceeasi alianta? Pde unde alte apucaturi
@n Boss, „Borduriada” este inventia PDL-ului, Baselului, zi-i cum vrei, vezi Adrean Videanu, slavit fie-i numele….
Legat de ce fac primarii comunelor fara canalizare si gaz cu banii din PNDL, pentru mine ilustrativa a fost fotografia trimisa de un prieten, din curtea primariei, cu o fantana arteziana grandioasa, ca in Roma. Fantana arteziana nu functiona.
Pai parca ne hotarasem ca daca avem cartofi si mamaliga pana trece criza suntem bine. Asa ca agricultura de subzistenta rulez.
Asta cu agricultura de subzistență începe să dispară. Șmecherii cu asociații agricole le iau pământul în arendă și le dă toamna o dublă de grâu și 1000 de lei, pentru că „a fost secetă și nu s-a făcut” sau „a fost ploaie, da’ a dat cu piatră”.
In timpul ăsta, țăranii fac consumație de subzistență la birtul satului.
Nu zic din auzite, văd în satul unde s-a dus tata să-și trăiască anii pensiei câștigate la oraș.
ȘAPTEZECI LA SUTĂ DIN TERENUL AGRICOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@vali – alea 70% sunt in mare parte arendate, le-ar si vinde, dar e greu si complicat sa faca acte. Iti zic numai experientele din familie, taica-meu lucreaza de vreun an la legalizarea mostenirii lui bunicu-sau (arendata deja), si a costat si foarte multi bani. Vad ca la noi in sat, cel putin, au facut gratuit cadastrul, mai intai pentru terenurile agricole, si acum ptr case si terenuri intravilane.
Pai daca fauritorul democratiei originale a dat pamintul cu țîrîita si oamenii au țîșpe loturi împràștiate care pe unde, normal ca nu poti face nimic altceva decît subzistențã.
INS insistă că suntem 19,2 milioane, din care 18,6 alegători (aparent există doar 600.000 minori în țara asta). Da știu cei plecați au drept de vot bla-bla-bla.
UE ne spune că avem 4,5 milioane cetățeni înregistrați oficial în alte state, deci practic cu domiciliul stabilit acolo. Mai avem vreun milion de „navetiști” care stau, pleacă, se-ntorc etc. Deci, tehnic, suntem undeva la maxim 14 milioane. Avem „orașe” care nu mai se califică la denumirea asta, sate care nu mai există decât pe hârtie, județe cu populație mai mică decât Military Residenț… Tot județul Teleorman nu mai are 50.000 de locuitori efectiv (25.000 la capitală, 10 la Roșiori, 5000 la Turnu, vreo 2000 la doamna Vio, restul pierduți prin sate), Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ialomița tot pe-acolo. Prin vest la fel, Caraș, Mehedinți, în Moldova Vaslui, Botoșani, în Ardeal Sălaj, Bistrița, Satu-Mare. Astea toate trebuie desființate, comasate. Doar că, na, consilieri, parlamentari, europarlamentari, deconcentrate.
„UE ne spune că avem 4,5 milioane cetățeni înregistrați oficial în alte state, deci practic cu domiciliul stabilit acolo”
Dar cand sa isi schimbe pasaportul cu domiciliu in Ro in pasaport cu domiciliul in strainatate (oficial in loc de „practic”), nu o face nimeni. Sunt acelasi tip de oameni cu buletin din provincie care locuiesc si lucreaza de 10 ani in Bucuresti, fara viza de flotant.
Pentru ca el mai greu sa schimbi un pasaport cand expira, daca ai pe el „domiciliul in strainatate”
@Levorius: Pașaportul CRDS e nul în relația cu autoritățile române. Tot C.I. românească doresc.
Îs mai multe aspecte: unu e că în relația cu băncile și statul dacă nu ai buletin, pașaportul e fix zero. Dacă ți-ai băgat picioarele ai otrăvit fântânile și nu mai ai treabă, sigur. Dacă mai ai câte ceva de făcut, îți dai singur foc la valiză cu CRDS-ul…
M-am plimbat anul trecut prin judetul Tulcea. In trei sate am vazut o singura persoana pe strada, duminica la primz. Nici macar la biserica sau la birt nu mai era cineva
Ai uitat de Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul Scolar Județean, APIA Județeană, Direcția Agricolă Județeană, Direcția de Sănătate Județeană, STS, Tribunal, Consiliul Județean, Prefectura. Mai sunt. Crezi că vor accepta reformele?
@Levorius multe state nu cer musai să ai cetățenie, poți să ai rezidență și să fii tratat ca un cetățean. Nu România.
Eu nu cred ca in Romania mai exista oameni ce TRAIESC din agricultura de subzistenta. De obicei cel putin un membru al familiei trimite bani de afara, aia de acasa muncesc sa zicem un teren manual si din ce strang tin niste pasari si taie un porc de craciun. In gradina un cartof, o rosie, etc. Salveaza bani pe mancare dar nu e doar mancarea. Romanii astia FAC agricutura de rezistenta si nu TRAIESC din asta ca traitul inseamna plata lemne(extrem de scumpe), curent, haine, mancare(mai iti trebuie ulei, zahar, bere, cola,etc), sipci pt gard, cuie, bani de nunti, pomeni, etc. Aia care nu au macar un salar in casa sunt cazuri sociale, fara cateva carute de lemne(800 de lei caruta ?) mori de frig iarna. Sau gresesc ?
aparent majoritatea suntem de acord ca mare parte din tara este in faliment, adica nu produce cat sa isi acopere propriile cheltuieli.
aceeasi majoritate e de acord aceeasi mare parte din tara plateste subventia la caldura a bucurestenilor.
iar majoritatea bucurestenilor nu au caldura. Joac-o pe asta
si muriti de grija bucureștenilor! Daca e asa bine de ce nu vă mutati la bloc in București?
Daca bucurestenii aduc 50 de bomboane si ceilalti romani aduc alte 50 de bomboane, le amesteca intre ele si apoi mananca fiecare din ele, inseamna ca ceilalti romani le-au platit bomboanele bucurestenilor?
De cand sunt, am locuit așa: 1 an in Zarnesti-BV, 17 ani in Călărași si 27 in București. Intrebarea nu este câți ani am, ci dacă-s bucureștean, călărășean sau brașovean?
Pensiile speciale ar trebui reduse la valori obisnuite sau desfiintate (dupa caz). Toate cheltuielile cu bugetarii ajustate: in qizda ma-sii, la ce le mai trebuie vouchere de vacanta, nimeni nu poate sa raspunda. Plus, cazurile cum a fost cel in care a fost condamnat Dragnea. Sunt foarte multe primarii cu niste angajati doar pe hartie, care incaseaza salariile jumatate ei, jumatate se varsa la partid. Companiile de termoficare sunt niste gauri negre de peste zece ani. Jumatate din angajati sunt in plus (si personalul tehnic si TESA). Majoritatea problemelor financiare de la orice companie de termoficare s-ar rezolva prin investitii in automatizari. Si decuplarea plus executarea silita a neplatnicilor. Ma opresc pentru ca nu are rost sa continui
@Papi
Bucurestean cu gîtul ros de traistà.
@Papi, m-am născut și am trăit primii 20 de ani din viață în localitatea x, apoi 19 în București și acum, de 2,5 ani m-am mutat pt job în localitatea y.
Anul trecut, în concediu, mă dau în vorbe cu o doamnă pe un traseu, când vine fatala „de unde sunteți?”
Eu: ăăăăă , mmmm
Ea: nu știți de unde sunteți?
Eu: știu, dar nu știu exact ce aspect vă interesează, originea sau un locuiesc în momentul ăsta. Și i-am explicat primul paragraf.
Am râs amândouă.
La urmatoarea criza urata de genul celei din anii 1930 astia care subzista o sa o duca bine mersi, nu ca „domnii” de la oras; bogatia actualului sistem social/productie depinde critic de cat de uns merge un mecanism global foarte complex; in Romania nici chiloti nu cred ca se mai produc. Oricum nu ai caderea sa le spui unora sa nu mai subziste ! E dreptul lor, cata vreme respecta regulile (tampite) impuse. Sunt orasean !
Am fost duminica la vulcanii noroiosi, din cate stiu un loc unic in Europa…
Am trecut prin satele alea care efectiv sunt definitia saraciei, copiii aia toti murdari, un drum execrabil si in jur niste peisaje superbe..
Va jur in minte imi venea doar intrebarea, cum ar fi aratat aici daca zona asta era in Olanda de exemplu.. Refuz sa cred ca acei primari nu ar putea accesa fonduri pentru dezvoltare. Zona mi s-a parut fix imaginea României, neputință si indolenta. Am mers zilele trecute cu tramvaiul in București, iar acum o săptămână am venit de la Viena, dupa mi-am raspuns singur la aglomerația excesiva din trafic.
dar localitatile alea sunt locuite numai de primari? primarii aia se aleg singuri?
Bucureștenii = provincialii care au venit la capitală…deci despre ce vorbim ?
Am scris si mai sus „problema”:
De când sunt, am locuit așa: 1 an in Zarnesti-BV, 17 ani in Călărași (până am terminat liceul) si (de) 27 in București. Intrebarea nu este câți ani am, ci dacă-s bucureștean, călărășean sau brașovean?
Esti dealea de unde te-ai născut.
Papi, daca te-ai nascut la baile tusnad pe malu garlei si te cheama attila, esti oltean?
Theblack: ighen
Hai cu o poveste din Cheile Gradistei, Moieciu de Sus. Iti dădeai sufletul ca sa ajungi la casa de pe un delusor. Iese sprintenă o mamaie. O țuiculiță, întreabă . Am stat ceva la povesti. Sus avea fâneața , jos avea fâneața, la dreapta fâneața, la stânga fâneața. Mai era câte o casa părăsită, dar satul era îngrijit, iar oamenii sa ii pui pe pâine . Așa sa ne ajute Dzeu! 😊
Ahhhh ce clickbait, am intrat aici crezand ca dai lista cu cele 400 de orase!
20 de județe trebuie să fie desființate.
Listează-le.
Fii atent, totuși: faptul că desființezi UAT-uri, oamenii (împrăștiați cum sunt) tot acolo vor fi. Deci…
Sălaj, Arad, Mehedinți, Covasna, Harghita, Alba, Sibiu, Bistrița, Botoșani, Neamț, Vrancea, Tulcea și restul din sud.
Oamenii ăia mor acolo, primarii și sugacii trăiesc bine acolo, psd/PNL sug de 30 ani din resursele noastre cu tema asta.
@sly exclude Bistrița ca arată bine rău..
Eu m-am saturat de formulari de genul „farmacia nu este inclusa in lista…”. E la fel ca „nu s-a facut la timp…” sau „nu se cunoaste felul in care…”. De ce nu se formuleaza in loc cam asa:
– persoana X sau agentia de stat Y nu a inclus farmacia aia in lista
– persoana X sau firma y sau primaria Z nu a facut la timp
– persoana X sau departamentul Y nu cunoaste felul in care
Romania este patria diatezei pasive. Inca din gramatica se observa lipsa de asumare. De exemplu: „s-a stricat” nu „l-am stricat”.
Bun si cu oamenii de acolo ce faci ?
II mutam la oras ? si dupa ne plangem de aglomeratie ?
Sau investim in modernizarea lor? Drumuri canalizare apa si gaz.
Cat de mult s-ar ridica Moldova de exemplu daca ar avea autostrada ?
dar e mai usor sa zicem plm trebuie rase.
cine să investească? eu? tu? nu, tati, primarii ăia pe care i-au ales ei.
@zoso
conteaza mult si ce sustine are in spate.
degeaba te alege poporul si esti gospodar daca restul nu te agreaza.
is curios ce o sa iasa la recensamant.