Long story short, aveam de mers la o treabă în Olanda, dar orașul unde avea loc evenimentul nu era legat bine de nimic și nu aveam ce face acolo 3 zile, așa că am ales să aterizăm pe Charleoi și să stăm în Anvers, să închiriem o mașină, să mergem la eveniment și să ne întoarcem în Anvers/Antwerp după și să o ardem pe acolo 2 zile, că e mai frumos.
Trebuia să închiriem mașină direct de pe Charleroi, am luat un autobuz cu 22€ de persoană până la Anvers. O compactă automată costa 44€ pe zi (plus asigurări și alte minuni), și în Anvers nu am găsit nimic fără rezervare (pe site apăreau disponibile, dar la sediu spuneau că le aduc în câteva ore). Data viitoare voi ști.
Așadar, am experimentat în câteva zile autobuz, tren, mașină, pejos în oraș mediu/mare în Belgia și oraș mic în Olanda.
Informația de bază o știți: ca să convingi oamenii să renunțe la mașini trebuie să creezi condiții. Transport în comun decent, trenuri care merg (șinele sunt dumnezeiești, am crezut că stă pe loc, așa de lin mergea trenul cu 100km/h), piste de biciclete separate de mașini, suporturi de bicicletă de oameni (nu jegurile alea de semicercuri mici), pistele un pic înălțate, să nu stea apa pe ele chiar și când plouă și alte asemenea.
Ah, și parcări. Am stat la un hotel relativ central, la 700m de gară și 200m de tramvaie și autobuze. Am venit seara cu mașina, 4 parcări cu locuri libere în jurul hotelului. 14€ pe 24 de ore în parcare subterană.
Foarte mult verde, foarte mulți copaci, foarte multe plante perene. Ajută la ochi toamna și iarna să vezi verde în jur.
Clasica tehnologie extraterestră de a recupera ploaia pentru copaci:
Casa lui Rubens este în renovări (și va fi minim 5 ani de acum încolo, se poate vizita doar grădina).
Așa arată o catedrală cinstită:
Romanii nu și-au făcut treaba, nene, nu le-au îndreptat genele și limba și la olandeji și belgieni. Urâtă limbă, să mor io. Liber? Free, frei, vreij!!! Sare? Salt, salz, zout!!! Sud? South, sud, zuid!!
Când vă întreabă cineva “vrei o bere belgiană”, răspunsul trebuie să fie mereu “nu, că am detergent acasă și nu beau zeamă de ciorapi”. Primul lucru făcut acasă a fost să beau un Heineken cinstit.
Apa e 3.80€ pe Charleroi. Era și la 3€ la automate.
Un român pe Olanda.
Am plătit la pompă benzina. La noi încă nu se poate.
15€ pentru a sta pe locurile cu spațiu la picioare este cel mai bună investiție. Să ai loc încă 30cm este dumnezeiesc.
Clasicii români care au la bagaj de mână tot. La întors a fost ok, la dus i-a capsat pe doi care aveau câte două genți de om de câte 70€.
Automatele Euronet sunt pe Otopeni, la sosiri sunt chiar 3 bucăți.
Sâmbătă seara prin Brașov, cotețarii din provincie se întreceau cu talentul local. Ca să participi trebuie să nu știi drumul, să te înfigi automat pe ultima bandă și să stai pe telefon. Fără frică, că nu era poliție pe nicăieri.





















si, ce i-ai adus la Base ? un cartus de kent si o sticla de whisky ?
a man of culture…
Și Neacoita știe cu copacii :
https://greencommunity.ro/sectorul-3-spatii-verzi-betonate-victor-brauner-parc-ior-robert-negoita/
După ce se usucă, pune in fiecare lună cate un puiet…așa se fac banii…dar e și pacat sa nu ii furi pe proști…
22 octombrie 2025, e recentă știrea.
Tot timpul mă uit după data la care e scris articolul sa nu dezgrop… rădăcini.
Bere albă ai încercat, cum ar fi un Hoegaarden? Probabil nu, altfel ai fi avut o altă parere.
Este că inca nu stii/te-ai prins ca proprietarul acestui blog de inalta conduita, e sarcastic ca dracu?… adica mult rau, ca poate…
Ai dreptate. Îl citesc de prin 2007 dar degeaba, se pare. Tot nu reușesc uneori să fac diferența.
Ca Vali nu suporta IPA stiam, belgiana e ceva nou. Macar stim ca ii place berea rece.
Un roman pe Olanda, si de nationalist ce e conduce o Kia, nu o Dacia… Nationalist, dar totul pana la ce votez cu banii mei…
L-a pus pe Tepes pe masina (oricum nimeni nu intelege ce a vrut sa transmita), dar pe cine qizda ma-sii vrea sa traga in tzeapa?! Eu o vad ca pe un soi de „cum sa arati ca esti cel mai mare prost din parcare”
Prima oara cand am fost toti belgienii mi-au recomandat Duvel. Cum spui si tu, detergent cu alcool. Au si beri mai bune sau cel putin mai pe gustul balcanic. Berea cu miere mi s-a parut f ok.
Cu inchiriatul e clasica. Am patit inca sa rezerv si acolo sa n-am masina pentru ca motive.
Poate o combinație bere – ciocolată belgiană e rețeta succesului. Lădoiul tip portbagaj cred că depășește și lățimea ghidonului,nu doar lungimea bicicletei. O fi legal?
gustul balcanic? adica mamaliga lichida?
Nu te duci undeva ca să cauți gustul de acasă, te duci ca să încerci ceva nou, altfel mai bine stai în bucătărie și-ți torni berea ta preferată, bănuiesc că Bergenbier, în paharul suvenir de la Bran.
Da, și pe lângă îți mai iei o ciorbă de burtă, un șnitel cu cartofi pai și la desert, papanași, iar dacă nu le au în meniu, faci scandal.
V-ati pisat pe mine. Nu inteleg pe cine incurca daca eu prefer bere mai simpla si mai light, nu vin acidulat. In decursul anilor am incercat zeci de beri de la ei. Unele mai bune, altele mai putin bune iar unele detergent. Bergembier nu a fost niciodata vreo preferata de-a mea. In schimb Ciucas da. Acum m-am mai snobit un pic dar tot pe clasicul balcanic raman. La ciorba, mie greu sa ma decid intre burta si perisoare.
Duvel si Leffe am primit si eu drept recomandari de la colegii belgieni.
Duvel ciudata, nu a fost pe gustul meu. In schimb Leffe … curcubeu pe cerul gurii.
Se poate plăti și la noi direct la pompa. La OMV am văzut, dar doar 1 sau 2 pompe.
LA Rompetrol dacă faci cardul lor, poți plăti la orice pompă.
util ca un ciorap ud comentariul tău.
La orice pompă din Rompetrol vrei să zici. La OMV nu primesc carduri Rompetrol. Vali și noi, restul, am vrea să dăm cu Visa sau cu Mastercard la POS-ul lipit de pompă după ce am alimentat și la drum.
Si la socar au bagat pompe cu card.
@Mandea Săracu’, au aparut si la noi pompe unde poti sa dai direct cu cardul si sa pleci. Sunt putine momentan, dar exista.
Adevărat ai zis cu berea belgiană.
Vrei sa pornesti un razboi acolo du-te si spunei unui belgian ca Heinken e bere. Duvel, Cornet, Aflingen, La Chouffe nu este pentru oricine din pacate. Poate cehii sa-i faca la acest capitol.
P.S. Toate berile din zona calda a Europei nu sunt wow.
Dar ce vrei să spui, Mythos, băutura aia care se face că e bere nu e cea mai bună? Mi-a zis mie prietenul ăla care a fost anul ăsta prima dată până în Grecia, deci sigur știe ce vorbește. /s
Berile belgiene sunt de baut pe ploaie. Sa bei tu 4-5 duvel la 40 de grade, sa-mi zici ca te racoresc ca 4-5 peroni.
@Eugen – Incearca Fix. La sticla, rece.
Nu ii mai dati sfaturi lui Eugen, el probabil nu are habar de beri asa ca bea sau zice ca bea chestii scumpe ca sa para ca se pricepe. Trist ca nu a bagat si poanta aia cu thasssos panant romanesc..
Blob, daca nu ai inteles /s ala de la final, mai bine nu spui nimic. E nevoie de mai mult decat de doi neuroni viabili pentru a intelege ironiile. =))
Să preferi Heineken produs la noi unei beri belgiene e ca și cum ai alege să mănânci margarină Linco când ai unt adevărat în față. Gustul e opțional, important e să scrie ceva cunoscut pe etichetă, nu?
da, că eu beau eticheta. aham.
Nu zic că e o problemă să-ți placă Heineken — care, apropo, e olandeză, deci cam din aceeași zonă de unde ziceai că nu-ți plac berile, dar care la noi nu mai are nicio legătură cu originalul. Te rog hai totuși să nu blasfemiem și să comparăm berea aia de sete cu ceva serios.
sunt un om simplu, îmi plac blondele simple și reci.
Îți place sucul, am înțeles, nicio problemă.
Una chela bien muerta!
Berea chiar e „de sete”. Vrei sa bei alcool sa te simti sofisticat bei vin, whiskey, tequila sau alte chestii la care ” brandul” face diferenta. Berea e de cand lumea in loc de apa, ca in aia cresteau chestii.
@Vali, asta sună cam kinky-necrofilic
Boris, nici cu istoria nu te descurci; ce se bea în evul mediu era un suculet, nu bere.
https://en.wikipedia.org/wiki/Small_beer
Când noi vorbim despre bere, tu sari cu whiskey. Îți poți omorî neuronii cu spirtoase tari dacă asta-ți place; eu prefer o bere decentă, nu suc acidulat.
@Eugen, bai cat urasc elitismul asta. „Te poti bucura de bere/vin/cafea/spanac doar cum zic eu, altfel esti prost!”.
@Eugen, nu stiu cum sa-ti spun, dar majoritatea bautorilor de bere prefera „licorile” alea de 5 grade. Daca vor ceva mai tare, se orienteaza catre un pahar de vin.
Acum ca exista o mica comunitate in Belgia care are gusturi diferite, nu inseamna ca alea sunt singurele beri reale.
Orval https://www.orval.be/
Orval, Duvel, unul nu ati recomanda ceva util. Direct chestiile care necesita educatie ca sa le apreciezi.
Uite, eu nu suport Lefe. Mi se pare oribila.
In schimb Wolf sau Triple imi plac mult. Problema berii belgiene e ca se bea altfel. In pahare cu gura mare, usurel si in cazul meu cu putina ciocolata langa. Daca ti-e sete, bea o bere normala.
Duvel se bea una, poate doua. Peste atat risti aiurea. Orval e rara si se vinde controlat ca nu se fabrica in volume mari. Dar e o bere buna.
Au si beri cu diverse arome, stil cidru, decente.
Daca aveti ocazia si 200 de euro mergeti la un depozit de bere si luati 2-3 navete cu cate 2-3 sticle din diverse sortimente. Si le beti lejer, nu ca la Oktoberfest. Si in pahare corecte. Se pare ca e important aspectul asta.
Heineken e cel mai bun … daca pui o picatura la un litru de apa
Cea mai bună bere mainstream belgiană este Chimay, dar mai sunt: Kriek, Hoegaarden, La Chouffe. Și mai sunt enșpe mii de mici producători care fac niște delicii. Să bei Duvel și să decretezi că berea belgiană e proastă e ca și cum ai bea Jidvei de 12 lei și să decretezi că vinul românesc e prost.
Pai ce, Duvel e lesinata?
blonde simple si reci, pentru data viitoare (de la amar la mai putin amar):
vedett blonde, primus, cristal
jupiler, stella
maes
Maes chiar ca e de drojdieri cumva.
Cristal e ok, dar mai rar de gasit
Stella chiar e buna. Am impresia ca e diferita fata de la noi.
Jupileru e ca ursusu de la noi
Primus mi s-a parut dubioasa ca am vazut-o doar la pet. Iar vedette blode cred ca am ratat-o in tot raftul
Jupiler e baza
Ca patron de blog care mai colaboreaza cu vanzatori de alcoale nu ar trebuie sa fii prea sincer in recenziile tale ce au legatura cu bauturile.
Daca maine, o oarecare companie, are o oferta bomba la berile belgiene ce o sa faci?
bem și zamă de ciorapi.
Se pozeaza cu sticla de bere in mana. Nedesfacuta :))
Noi suntem obisnuiti cu alta bere. Pils, lager, chestii mai lejere. Astia baga numa’ beri tzapanoase de nu prea ai chef de a doua. Singurele beri belgiene cu care ma inteleg sunt Jupiler (Ursusu lor) sau Leffe blonda (care e plina de zahar). Restul, ok, gusti una si apoi ceri un suc.
Noi suntem d-aia care bagam, ca o ceafa, sa fie acolo, sa ne saturam, nu doua feliutze de carpaccio… mmm.. uite aici gust. Ca ramanem nemancati.
Nu poti sa compari Ursus cu Jupiler, bere mai mizerabila decat Jupiler n-am baut in viata mea iar bani de Duvel si Hoegaarden n-am
La aia cu apa trebuia să adaugi că ei nu prea cumpără apă, fiindcă e ok să bei de la cișmele sau de la chiuvetele din toalete. În Olanda, în magazine micuțe, se uitau ciudat la mine când întrebam de apă.
Dupa ce am baut bere belgiana nu mai pot sa beau nimic altceva cu placere, mi se par fade si calorii degeaba.
Gust puternic, tari (6.6-10 % alcool) si trebuie savurate cu timp, nu baute de sete. Se potrivesc cu vremea si ploaia semi-permanenta de aici. Intr-adevar, daca vrei sa poti da 2-3 beri peste cap de sete ca in Romania la +30 de grade vara, nu merge. Dar pe aici sunt 8-17 grade mai mereu, ploua mult (de unde verdeata aia pe care ai vazut-o) deci se potrivesc alte beri, alte branze etc.
Prefer trapistele, Chimay bleu, Westmalle, Rochefort dar nu refuz nici un Orval. Alea mai comerciale sunt acceptabile si ele (Chouffe, Duvel, Leffe).
Hai noroc!
Pai aia este diferenta. In Romania berea se bea vara, la terasa, de sete. Cand sunt 40 de grade afara si ajungi la o terasa comanzi din prima doua beri. Una sa o dai peste cap si urmatoarea sa iti ajunga pana mai da ospatarul o tura pe la masa ta.
O mică escală pă Belgia, lângă Istanbu.
Typo, *Istanbul.
Cum fac aia din Emirate de vand apa cu 25 de centi in magazine si 75 de centi pe aeroport iar in Europa unde suntem inconjurati de ape dulci e 3-4 euro?
Nu stiu, probabil aia din Emirate mai fac bani si din altceva…
din turism, cred.
Probabil in Emirate nu este un cartel care sa creasca constant pretul apei imbuteliate.
A descoperit și zoso catedralele alea „cinstite” construite cu bani din comerțul cu sclavi și spolierea coloniilor din Asia. Aceleași catedrale care acum au ajuns să fie închiriate ca săli pentru sindrofii, atât de spirituale sunt popoarele alea.
Aceleași popoare care până mai ieri aveau grădini zoologice umane
Cinstite monșer, ce să zic…
Aduci a elitist din ăla… Culmea e că nimeni nu neagă crimele, jafurile și nenorocirile făcute de colonizatori, însă, în același timp, nu putem nega valoarea arhitectură, culturală și istorică a catedralelor, muzeelor, construcțiilor, operelor de artă și alte cele.
În loc să le dărâme, mai bine le închiriază cuiva care vrea să dea o petrecere. Eu am fost la stand-up la Micuțu într-o biserică unde am consumat alcool cumpărat de la altar
”Adevarat va zic eu voua ca va veni vremea cand pe altarul meu se vor sacrifica vitei”
Johan van Mill- proprietar de Coffee shop
X-Factor reproduci niste clisee wokiste. Unu la mana Catedrala din poza e Notre Dame din Antwerpen (Anvers pentru francofoni) si a fost construita intre anii 1352 -1521 calculul da 169 de ani de munca la ea.
2 la mana colonia Congo. Leopold II, in nume propriu trimite pe exploratorul si negociatorul Henry Stanley ( a existat un Stanleyville azi nimit Kisangani) care jucat un rol cheie în extinderea influenței regelui, semnând peste 500 de tratate cu șefii de trib locali, facandu-i să recunoască suveranitatea lui Leopold al II-lea.
Leopold II nu a a facut asta in numele regatului Belgiei, ci in nume personal pune stapanire pe Congo in 1885, cand catedralele erau deja construite. Mai incolo, in 1908 la presiunea internationala regele care era proprietar cedeaza iar guvernul belgian anexeaza Congo.
Din banii de pe cauciucul natural si mineritul din Congo, in Belgia nu s-au construit catedrale, ci cladiri : Arcul de triumf de la Cinquantenaire (Les Arcades du Cinquantenaire), Palatul Colonial din Tervueren azi rebotezat Muzeul Africii, Termele din Spa (Spa o localitate cu ape termale din provincia Liege, de unde provine numele de spa cand e vorba de hotel cu spa, centru spa, etc).
Belgia nu a detinut colonii in Asia si nici comert cu sclavi nu a facut.
A, deci in timpul lui Leopold NU ofiterii exclusiv albi si majoritar belgieni (sefu’ cel mare era Victor Leon Fievez, valon) si alti ioropeni gen elvetieni, scandinavi si italieni erau responsabili de ordinele date subalternilor congolezi de a ucide si mutila cadavrele congolezilor pt a justifica fiecare glont tras, si NU guvernul belgian, dupa anexarea si preluarea coloniei Congo, N-A pastrat administratia din Congo intacta, si NU s-a inteles cu lordul Leverhulme sa continue de facto politica lui Leopold chiar daca prin deciziile oficiale conditiile erau teoretic bune.
E doar propaganda woke.
mke…
Bhai fraticilor nu vă mai contrati să vă dați culți la cap, pe teme de acum sute de ani și din alte locuri.
Noi deja trăim aici și acum ciocnirea ‘civilizatiilor’ :
https://vm.tiktok.com/ZNdTNEqvF/
Ce păreri aveți ? Veți face ceva in legătură cu asta ? Sau vă bazați pe Gelu Sunday ? O avea vreo explicatie, scuză, pentru comportamentul suedejilor ?
Construcția unora dintre catedralele alea dura și câte 2-3 generații.
Nu sunt clisee wokiste, sunt clisee suveraniste. De aia sunt romanii pe ultimul loc la toate capitolele, pentru ca noi eram saraci si cinstiti, aparam crestinismul tinand piept turcilor si tatarilor, in timp ce europenii aia rai construiau catedrale cu bani si sclavi din colonii.
Romanii n-au avut sclavi niciodata, robii tigani lucrau pe salariu competitiv si bonuri de masa. Ce, nu stiati?
Observ că se fac niște confuzii mai sus, că Heineken e olandeză, că Stella e belgiana, Kozel e cehă șamd. In comerțul românesc doar numele și designul mai au de-a face cu țara de origine, conținutul e ceva rău produs de una dintre cele două companii care dețin monopolul în România. Kozel de România n-are nimic de-a face cu Kozel pe care o bei la terasă în Cehia, aia e o bere dumnezeiască (pentru cât costă).
Din păcate legat de gust, după upvotes / downvotes la Eugen, pot observa că în partea asta de continent suntem o minoritate cei care preferăm berea blondă „adevărată” (pils nemțesc și ceh). Are dreptate Eugen, Mythos, indiferent de țara în care e produs, nu e ceva de dorit. Și așa sunt cam toate berile din sudul continentului cum spunea altcineva mai sus. Dar se poate observa că producătorii români au dreptate când produc ce produc, asta preferă marea masă a consumatorilor din România.
La ultimul chef în RO am băut 4 doze de Ciuc „premium” și a doua zi m-am trezit cu capul cât telecabina Bușteni. Și mi se pare ciudat că veneam după trei weekenduri de Oktoberfest la care s-a consumat lejer 2-3 Maß-uri (1L) pe seară fără cele mai mici efecte adverse.
e vreun cunoscator pe aici sa ne explice de ce?
Avem și noi beri artizanale, locale chiar ok, numai prin Iași sunt câteva, de exemplu, însă nu sunt competitive dpdv al prețului, evident fiindcă au și capacitatea de producție redusă.
@tavi: Probabil de la siropul de glucoză adăugat în prostie ca să accelereze fermentația și să mărească concentrația de alcool. De ce? Că-i mai ieftin și mai rapid decât să te bazezi doar pe malț. Nu sunt expert.
Nu mă bag să comenteze pe fond ce spui. Dar nu măsura numărul de downvotes ale lui Eugen pe preferințele unui anumit tip de bere.
Omul și-a luat downvotes pentru superioritatea gratuită cu care judecă niște preferințe.
Despre berea belgiana si a ei fermentatie. Invariabil romanii invatati cu berea pils,Lager, de fermetatie joasa( 10-15 C)cand fac cunostiinta cu berea obtinuta prin fermentare inalta 15-22 C stramba din nas. De fermentatie inalta, Duvel si celelalte cum ar fi berile de manastire, Trappist (fermentate in sicla) sunt beri complexe, beri bogate în arome diverse.
In opinia mea, nu bei o bere de fermentatie inalta ca pe un pils, de sete. Ea se bea ca pe un vin, alaturi de o branza buna tot de manastire eventual. In Belgia se produc peste 2.500 de beri diferite, iar lansarile noi apar in mod regulat. Orice ati bea, beti cu masura
E nu! A bagat baiatu bere belgiana ca-n cisterna.
Berea belgiana e ca sa diferentieze bautorii de bere de oamenii care beau si ei bere 😉
E ca si cum ai refuza un burger de vita angus in favoarea unui Big Mac.
IPA-urile craft sunt in alta liga https://www.instagram.com/reel/DKdaqlFsaUx/?igsh=MTllZGs5cGcyOXRlNw==
Fiecare cu gusturile lui. Cine-și ia Timișoreana sau bere la pet de 2-3 litri, o face pentru cantitate în detrimentul calității. Când crești și te dezvolți într-un anumit mediu, cu lipsuri și limitări severe, e greu să-l faci pe om să înțeleagă că alcool-ul trebuie consumat cu moderație, mâncarea la fel și cantitățile alea mai mici sunt calitativ infinit mai bune decât băgatul la maț. Pe de altă parte, sunt și sclifosiți din ăia care beau o anumită cafea, bere, mai nou și porcăria de matcha, o mizerie.
Pai bre Vlade nu mai vorbim aici de oameni care abia o duc de pe o luna pe alta si baga bere la pet, sa fim seriosi.
in Anvers: chocolate museum + terase cu bere craft + preturi decente vs calitate. Cred ca ai avut ghinion dar la capitolul delicii si fun belgienii sunt in alta liga vs oriunde in Ro
Piața Sfatului ză best, numai fiț’ hateri.
Dar numai cu cunoscatori si degustatori de bere:oare ce facem cu Cehia,Germania…ii aruncam la gunoi pentru berile gretoase belgiene?
Romanii,ca si multi alti europeni prefera pils;ca nu stiu daca exista un pils corect in Romania asta e alta poveste,numai mizerii cu pretentii de brand.
Noua coafura rezistă?
e superbă.
S-a dus in Olanda sa o testeze la vantul de acolo si totul bine in afara de faptul ca i-au intrat pletele in spuma de la bere
Apropo’ de bere, acu vreo 4 ani, mi-a adus cineva o belgiana (nu mai stiu ce marca dar, a zis c-a dat vreo 20 euro pe ea) la sticla de-un litru si-am baut-o intr-o seara si, a doua zi, dimineata m-am trezit c-o durere de cap de-am crezut ca mor. In schimb, luna trecuta am baut intr-o seara cu prietenii vreo 5-6 Neumarkt si n-am avut nimic, absolut nimic, parca nici n-as fi consumat alcool in seara precedenta.
In schimb, desi nu-s fan dulciuri, am mancat o ciocolata de m-am lins pe degete.
Ce mi-a mai placut in Belgia a fost o Charlotte despre care pot spune ca a intrat in „top 5 all time”.
Asadar, in concluzie, calitatea e subiectiva asa ca nu va mai certati si bucurati-va de viata!
Daca iti place berea nefiltrata poti incerca si Hoegaarden care este tot belgiana. E mai scumpa la 0.35 decat alte beri la 500ml de pe la
noi dar e foarte buna.
Mie mi-a plăcut gara din Antwerp (Anvers). M-am uitat ca Ion la girafa când am văzut liniile de tren etajate.
Berea cea mai bună-părerea mea-care o găsești în România la hypermarket este Pilsner Urquell.
C’mon…
Locuiesc in Middle East unde alcoolul e interzis. Exista, dar berea e raritate si o gasesti doar pe la ambasade, unde e savurata, de oricare ar fi. Va alintati ca aveti de unde alege, eu n-as refuza acum un pet la 3 litri. Aviz alora care isi doreau suveranism.
Imaginează-ți un PET de 3 litri care a fost uitat câteva zile în spatele oalei cu sarmale (de porc). Scoți PET-ul pe masă și începe să transpire, chiar să facă baltă pe masă. Întoarce-te, bro, înapoi! De ce ai plecat așa departe?
Nu-i ca a plecat departe ci ca a plecat undeva naspa. Distanta nu e problema. Ah sau te referi ca e departe de civilizatie, atunci da.
cand compari berile belgiene(pest 8 grade) cu cele tip Heineken(4 grade) e ca si cum ai compara mere cu pere, depinde ce ai chef.
de fapt, e ca si cum ai compara mere cu pepene galben, Merele si perele au cam aceeasi consistenta
Haha, daca te-ai strambat la Duvel, sunt curios cum ai fi reactionat la Kasteel :))
Ne-a povestit un barcagiu din Gent cum se descoperise in trecut ceva remediu pe baza de pipi de om. Asa ca acesta incepuse sa se vanda. Bineinteles ca aparuse si combinagii care indoiau pipi-ul cu apa, asa ca au aparut degustatori de pipi pentru a face diferenta care e original si care e indoit. La final, barcagiul a concluzionat „si asa a aparut berea Heineken”.
Si eu beau Heineken, dar mi se par a fi pe locul trei din sfanta treime Stella – Carlsberg – Heineken.
Presupun ca trola, nu cunosc oameni care considera Heineken mai bun decat Duvel.
„ca să convingi oamenii să renunțe la mașini trebuie să creezi condiții” – daca postezi asta pe FuckCarsRomania, le dai shut down.