Unu. Am citit azi cred că 5 editoriale despre protestul din weekend. Tonul grav, apăsător, unul povestea despre cum România a căzut pradă dictaturii proștilor. Nasol. Mă întreb, pentru cine sunt scrise? Pentru ăia care protestează? Nu cred, ei au colțul lor de internet. Pentru ăia care sunt conștienți și s-au vaccinat? Ce le face la psihic să afle la fiecare 5 minute că existe o lume paralelă?
Doi. Arde țara, da? Deschideți feisbucu sau instagramu. Lumea e ok. Citește cărți. Merge la conferințe. Vorbește de concedii. Concluzia? Fie țara nu arde de fapt, locuri la ATI sunt berechet, virusul e ok, morții zilnic sunt suportabili, fie unora nu le pasă.
Țara asta nu se va repara niciodată dacă nu ne oprim și nu dăm afară toți politicienii și polițiștii din funcții. Nu are cum să se repare.
Trei. Ard spitalele de la instalația electrică? Nasol. Instalația noastră electrică de acasă o fi bine? Banii ăia de verificat i-am spart la mare, banii de înlocuit pe un citybreak.
Și mai e ceva. Mă râcâie de fiecare dată când mă întreabă câte un binevoitor de ce mi-am schimbat instalația electrică funcțională. Că mai mergea. Ce fraier sunt că am aruncat 2.000€ aiurea. Tablou nou? Păi ăla vechi, cu patroane din alea mari, ce avea? An 1964, tati, era ca nou. Mi-a zis un vecin că mi-o făcea el cu 500€ toată. Sunteți electrician autorizat? Nu, tati, dar mă pricep. Pisici, și eu mă pricep, și eu am diplomă de electronist junior din 87, dar asta nu mă ajută.
Extrapolați asta și la revizia mașinii, revizia centralei, senzori de gaz și fum, control stomatologic și alte minuni. Să se repare țara și apoi mă apuc și eu să fiu civilizat.
multinationala in domeniu energiei: cand au inceput vaccinarile amu un an am solicitat sa ne vaccinam echipele care merg pe teren si fac interventii la hidro/termo/etc centrale si am fost refuzati. Nu eram printre „esentiali”. Am vb la Bucuresti si i-am intrebat pe copii aia de la STS ce parere au daca le „cade” curentul si nu are cine sa intervina?!?
Ah, bine ca s-au vaccinat toti bisnitarii de materiale sanitare care stau bine merci prin birouri sau in WFH.
Nick, absolut de acord cu tine.
Dar de atunci Romania a deschis poarta vaccinarii mai ceva ca multe alte tari cica mai „dezvoltate”. Cand noi stateam si asteptam cu infrigurare sa ne accepte la vaccin (eu l-am facut in 24 APRILIE si am zis bogdaproste), romanii se puteau vaccina de zor. Toti prietenii nostri din tara erau deja vaccinati bine merci.
Problema este ca, desi vaccinurile sunt pe toate gardurile, romanii sunt mai destepti decat restul lumii. Si acum patesc ce pateau italienii in urma cu un an jumate, dar aia aveau scuza ca era inceput de pandemie si nici dracu’ nu stia ce ne asteapta.
Romanii, ca in destule alte ocazii, repeta greselile altora.
Interesant este ca azi, New York Times imi trimitea asta pe newsletter;
„The number of new daily cases in the U.S. has fallen 35 percent since Sept. 1.
Worldwide, cases have also dropped more than 30 percent since late August. “This is as good as the world has looked in many months,” Dr. Eric Topol of Scripps Research wrote last week.”
Cam peste tot incepe sa se revina cat de cat la normal, aici valul asta al patrulea a fost poate 1/3, 1/4 din varful pe intreaga pandemie, in timp ce in Romania oamenii mor cu zile. Ufff.
@Dojo oamenii mor cu zile din cauza sistemulul de sanatate. Mai precis ca pentru ca nu pot sa mai dea spagi de sus pana jos. Iar asta inseamna ca toti isi baga picioarele in actul medical, de sus pana jos.
Si ce face rumanu ala care stie ca sistemul medical e la pamant si nu te poate trata cum trebuie? Evita taman chestia care l-ar tine departe de sistemul medical – vaccinul. ATAT de dăștepti sunt rumanii.
Vaccin sau nu, e nasol daca ajungi acum in spital. Totate afectiunile cronice si acute n-au disparut ca prin minune acum ca aparut Covidul.
Cei care mor cu zile fara vreo legatura cu Covidul sunt mult mai multi decat cei care nu s-au vaccinat si l-au contactat. Nu stiu daca intelegi sau daca vrei sa intelegi. Iar daca nu ma crezi te invit sa faci o vizita la morga Spitalului Universitar si sa ii intrebi pe oamenii aia care asteapta afara de ce le-au murit parintii, fratii, etc.
@YM you ain’t wrong „Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile”
YM, daca stii ca sistemu’ e de cacat, stai departe de el. Prin vaccin. La mine in sat e scump sa mergi la doctor, ca, si cu asigurare, te ard la buzunar. Stiind asta, m-am vaccinat si stau pe fundul meu, sa nu vand casa pe 2 zile de spitalizare la urgente. Desi aici totul ce are legatura cu COVID e gratis (testare, spitalizare, vaccinare). Dar, oricum, daca stiu ca e nasoleala, cand ajung la spital, stau departe
Poti sa stai departe DOAR din perspectiva Covidului, dar nu asta e cea mai mare problema.
Mor oamenii de cancer, diabet, afectiuni cardio, renale, etc. Ajungi in spital cu mobilitate redusa (nici macar paraplegic sau hemiplegic), faci ESCARE de gradul 4, pentru ca asistentele si infirmierele alea eroine sunt de fapt niste animale care nu se activeaza decat atunci cand intra banul in buzunar. Ai vazut vreodata o escara de gradul 4? Crezi ca in tara aia naspa de scumpa de unde esti tu se permite asa ceva. Acolo stau oamenii in coma DECADE intregi si nu patesc nimic, iar la noi apar escare in doua saptamani. Burn it to the ground, daca nu arde singur. Asta trebuie facut cu sistemul romanesc de sanatate.
Despre 3: Interesanta obsesia romanashului sa determine totdeauna daca interlocutorul e ‘prost’ sau nu. Oricum sa te asigure ca el are oi mai multe si mai cornute decat tine
Ca o teorema de analiza matematica: Indiferent ce faci/cum faci/cat dai pe ceva-orice, exista totdeauna un roman-de-bine sa-ti spuna „slab, bre; io am facut mai bun si mai tare ca tine si m-a costat de 10X mai putin”.
te face să te simți mai bine că i-ai dat-o peste bot.
no joke dar cred ca e spalarea pe creier comunista, sa mintim in sondaje sa putem pleca acasa cu ceva la buzunar.. mai ales cand majoritatea o fac… n-oi fi eu mai prost, nu?
stiu, stiu, comunismul mult adulat de boomeri
A trebuit sa ma feresc de asta constant cat timp am trecut printr-o renovare.
Valabil mai ales printre mesteri, fiind constant pusi pe intrebari cat mai dubiosele, sa prinda si sa te miroasa ce ti se pare scump/ieftin, ca sa vada „cati bani are prostul”.
E unul din motivele pentru care ajungi sa ii tratezi la sfarsit cu scarba, oricat de baiat bun ai fi cu ei.
eu am primit oferta defalcată, manopera X și matererialele Y.
Pentru isteții cu instalații vechi și care nu au fost verificate, care nu vor să le schimbe:
Montați un AFDD băbăeț, ca să sară la scântei, să nu vă ia cortu foc.
AFDD=RCBO+protecție la scântei. Amin.
Acasa la noi toti cand se intampla un scurt in 99% din cazuri cade siguranta si aia e tot,nu se intampla incendiu. Problema la spitale e ca se intampla la ATI unde in zilele astea e MULT oxigen si spitalele nu au senzori care sa anunte cand e prea mult oxigen in incapere si sa dea drumul la un sistem se ventilatie ceva sa tina oxigenula un nivel inofensiv
Nu ia foc un spital, că s-a produs un scurtcircuit. Ia foc că e instalația subdimensionată sau suprasolicitată și se încinge ceva undeva. Sau sunt prizele proaste/vechi și se produce arc electric.
Instalația electrică a unui spital e diferită și gândită altfel față de aia pe rezidențial sau industrial. Din păcate, nu am băgat șurubelnița prin așa ceva și mă depășește.
O vizita anuala la stomatolog (hai, la doi ani, ca e pandemie) poate ajuta mult sa prinzi 50-60 de ani cu toti nervii in gură. Fizic, sa ai nervii fizic in dinti. lol
Contează. Vorba primului medic dentist al meu: „Sa tragi sa ai dinții naturali cat mai mult. Sa ii ai pe toti, si cat mai mult timp sa tragi de ei, sa ii îngrijești, sa ii repari. Eu nici fatetari nu fac, pentru ca procedura invaziva. As putea face bani buni din pus de fațete, am ales sa nu.”
Cu vizita anuală la dentist poti preveni o sumedenie de chestii nasoale, scumpe, dureroase, inestetice.
–
Despre prize e simplu: câte prize poti avea in casă? De ce sa nu pui numai de firmă?
Eu am cel putin 50 de prize, toate Gewiss, o mica avere.
50 x 20 de lei, 1000 de lei.
Boierule!
Asta sa fie ultima fita, ultima duda: Tu câte prize ai in casă, ma!? Ai 5 prize, si alea turcesti, si o arzi cu gura mare? Eu am cincizeci de prize! De firmă, fraiere!
(50 de prize insemnand ca ai macar 10 camere, gandesc)
Oricate prize ai avea , nevasta o sa gaseasca un loc unde nu-i ajunge cablul de la aspirator (sau incarcatorul telefonului, sau ce vreti voi)
daca ai cablul scurt, asta e..
Eu am facut prin casa prizele. Modulare. Doza era in perete, eu doar opream sigurantele de pe circuitul respectiv, verificam sa nu am tensiune, legam priza la fire, faceam punti unde era cazul, prindeam in perete, si aia era.
Totul super simplu. Rosu la rosu, negru la negru, pe prize marcat clar nul, faza, impamantare.
Scule necesare? Un multimetru, o surubelnita, un cleste de dezizolat, un patent.
Ii inteleg pe cei care nu vor sa se bage. Platesti pe cineva si aia e. Dar nu inteleg nici inversunarea impotriva celor care o fac corect, singuri. Da, si eu sunt impotriva improvizatiilor.
Nu am 10 camere, doar ca inainte de renovare aveam o singura priza in camera si stiu ce inseamna sa n-ai. Acum am pus peste tot, sa fie.
zarax, problema e asa: faci tu totul corect, culoare la culoare, dar stii sa verifici ca totul e ok? Ai aparat de masurat impamantarea? Pentru ca tu presupui ca priza pe care o extinzi e ok, dar daca nu e in loc de o priza proasta acum ai mai multe.
@zarax
mai e si varianta in care tu crezi ca te pricepi.. si de fapt faci o gafa care te pune serios in pericol.
@Zarax
Faptul că tu schimbi o priză, la tine in casă, când ai instalați ok, nu e o problemă.
E tragic când cofetarii știu mai bine decât unu de meserie.
Că așa ne-am obișnuit, să le facem pe toate.
Dacă-i montez lu tanti Tanța o mașină de spălat, ar trebui să se pună cu pietre pe mine instalatorii? Sau că schimb o baterie și 2 robineți, cu totul plug and play?
Fir de te flon pe filet, un mox să țin contră și un clește papagal să strâng robinetu?
furtunurile infiletate liber, că au garnituri de etanșare și la baterie 2 șuruburi?
@Zarax, IonutM : Nici eu nu inteleg indignarea unor meseriasi fata de unii, destul de putini, care indraznesc sa-si mai lucreze/repare/construiasca una-alta singuri.
Urmaresc cateva canale YT de electrica, si toate bulelile pe care le prezinta sunt realizate de electricieni autorizati, sau chiar firme specializate. De ce atunci sa nu am dreptul ca om cu capul pe umeri si care imi stiu limitele sa imi fac minimum de chestii pe langa casa?
Montat o priza, un intrerupator, un corp de iluminat, un sistem de supraveghere, aproape orice tine de instalatii sanitare, mici chestii pe la masina etc…
Mai ales ca cei care chiar se apuca sa isi faca din astea nu sunt atat de multi incat sa le ia painea de la gura.
Cazul meu: am lucrat aproape 20 de ani ca soarece de birou ( achizitii, importuri, logistica, customer suport). Cam de 15 ani m-am apucat sa-mi mesteresc singur unele piese de mobilier prin casa, asa cum ma pricepeam. Nu au fost de la inceput extraordinare, dar nu m-am descurajat, ci am continuat sa invat de unde am putut, in special de pe forumuri si de pe YT. Cu timpul am capatat incredere si m-am aventurat la lucrari din ce in ce mai complicate, mai ales in familie si pe la cunoscuti. Am ajuns dupa un timp sa fac bucatarii din ce in ce mai complicate si m-am axat pe ramura asta. La inceputul pandemiei cand s-au facut „optimizari” la cooperativa am facut un mare salt inainte dupa sutul in fund aferent si m-am apucat aproape full-time de activitatea care era pana atunci doar un hobby. Acum lucrez cu mult mai mare placere facand ceva ce imi place cu adevarat, pastrand ceva timp si pentru familie, si pentru unele alte mici proiecte mai de birou. Ce vreau sa spun e ca poti transforma un lucru pe care il faci cu placere intr-o activitate lucrativa, pe care sa o faci poate chiar mai bine decat unii meseriasi din domeniul respectiv. In cazul meu, construind bucatarii a trebuit sa invat si instalatii sanitare, montaj electrocasnice incorporate, instalatii de iluminare si altele. Conteaza foarte mult sa constientizezi ca fiecare lucrare pe care o termini devine cartea ta de vizita, si ca oricat de multa experienta ai avea niciodata nu te poti opri din invatat lucruri noi.
Scuze de text-wall, dar asa ma ia flama cateodata, deja am mai spus ca pentru unii comentatul pe aici are rol terapeutic, me included
De aia mi-au placut totdeauna fetele cu ochelari, sa vada toate lucrurile mai mari!
și cu palme mici
Idem si cu bateriile de apă. Câte poti avea în casă? Le schimbi des? De ce sa nu pui numai de firmă?
ai asigurare pe casă? ce prost ești!
Idem și cu casele, câte case poți să ai, că doar nu ești Adrian Năstase? De ce să stai la bloc sau la periferie, fă-ți o vilă în centru.
@Cristici
Bateriile, la fel ca prizele, merită fiecare leu.
Am o baterie poloneză, la care am schimbat de 2 ori cartușele in 15 ani.
Cu ultima chinezărie, când am tras de clapetă să deschid apa, am rămas cu bateria în mână.
Ionut, la baterii ori am luat chestii italiene, ori alte treburi facute prin Europa, intrebandu-l pe responsabilul de la raion el ce ar alege, care au caderi mai putine (stiu, cea mai buna marfa este cea din stoc, …). Ultimul factor luat in considerare, din modelele finaliste l-am ales pe cel mai greu (cel cu metal mai mult, in dauna plasticului)
Eu unul recunosc ca nu-mi pasa cat ar trebui. Pentru ca nu mai pot, nu mai fac fata psihic sa ma agit pentru altii, necunoscuti, semi-necunoscuti sau apropiati, doar ca sa ma lovesc de zid.
Acum cateva zile eram la bere cu un neamt vaccino-sceptic (pe care il asteptasem 15 minute sa-i iasa rezultatul testului antigen oferit gratuit de stat) si un portughez desigur vaccinat, care s-a agitat vreo ora sa-l convinga pe neamt.
Am rezistat 10 minute in discutie, am incercat cu exemple si statistici, ca poate omul era in bula lui nemteasca si nu stia cum se moare pe capete pe la noi prin est. Nimic, omul o tinea sus si tare ca vaccinul e experimental, ca oricum mor numai batranii, ca el are imunitate de fier, ca gripa e de 287 de ori mai mortala, de-astea care la noi sunt deja fumate.
L-am lasat pe bietul portughez sa se lupte, mi-am mai luat o bere si m-am uitat in zare la oamenii aia relaxati din orasul ala occidental verde si curat. Apoi m-am ridicat si am plecat spre aeroport, ca trebuia sa ma intorc acasa, cot la cot cu zeci de urangutani cu masca sub nas. Nici macar n-au aplaudat la aterizare.
yeap. eu sincer nu mai am chef să mă agit. și așa suntem prea mulți.
Neamtu frate cu romanu.
Nemții îs un pic mai speciali. Istoric vorbind au tendința să țină cu dinții de niște idei proaste.
@Marsten: iar acum insistă să fie prieteni cu rușii
48 de prize, 2 camere, bucătărie, hol și baie, fără prelungitoare prin casa
@Lup, cum ajungi la numarul ala la 4 camere? o camera are 4 pereti in general.. exista prize duble, tot nu vad cum naiba sari de 30.. ai numarat si intrerupatoarele in astea 38?
Dacă le adun pe ale mele, ca locuriunde pot băga ștecheru, am 30 de posturi. Pam pam.
@Nix, am pus 4 prize duble în bucătărie și exista deja o priză dublă.
În cele 2 camere există câte 2 prize duble de fiecare, plus câte una dublă pe fiecare din cele 2 holuri, dar aici încă n-am intervenit. Sunt zone și pereți unde aș pune cel puțin 2 prize duble pe un perete.
„Instalația noastră electrică de acasă o fi bine? Banii ăia de verificat i-am spart la mare, banii de înlocuit pe un citybreak”
Ce-a făcut? Care bani? :))
Cred că cei mai mulți își pun problema abia atunci când pică de tot instalația electrică. Cunosc cazuri cărora le atârnă priza din perete, dar nu au o problemă cu asta, că „au ei grije”
o priză pe luna. sa schimbe românul o priză pe lună, un traseu la 6 luni… in cativa ani, fara sa simtă, are instalație electrică nouă.
Nu, nu e crima, atat poate spitalul sa faca pentru ei.
Dar totusi, nu mai bine dadeau ordin sa stea cu geamurile deschise, sa se aeriseasca saloanele, sa nu mai fie oxigen in exces in aer, daca asta e problema?
Saptamana trecuta erau cam 15 grade. Acum, ca om blonav, nu cred ca ai vrea sa stai in frig pe patul de spital.
A bine, decat sa stai la 15 grade mai bine arzi, asta e, atata puteti unii dintre voi.
@Radu in Romania lumea e EXTREM de sensibila la frig, nu stiu de ce. Majoritatea percep 15 grade cum percepi tu zero, iar daca mai sunt si bolnavi / batrani, deja e ca la -15. Caz in care da, e prea frig.
Uite acuși.
la ATI-urile din Romania o sa inceapa sa creasca gandacii mari ca acum multe milioane de ani; dimensiunea maxima a insectelor depinde strict de concentratia de oxigen din aer; la ATI in Romania pot creste insecte de trei ori mai mari ca afara .. depinde doar de cat mai tine pandemia
pai e bun, facem ciorba de gandaci din astia, trecem si noi la dieta asiatica =))
și acum urmează Miorița: atâtea zile au avut, așa a vrut Dumnezeu și alte asemenea.
eu asta mă aștept să primesc drept răspuns când mai am câte-o conversație pe tema asta și pun întrebările pe care le pui tu în articol.
nu ne mai facem bine.
48 de prize, 2 camere, bucătărie, hol și baie, fără prelungitoare prin casa
Dacă ai 48 de prize în 3-4 siguranțe, e ca și cum ai avea prelungitoare. Tot aia e, că sunt trase din una în alta.
Nu e ilegal, dacă nu depășește 8 prize și 2000W consum cumulat.
Asta e unul dintre cele mai bune articole ale tale. Probabil la mijloc si faptul ca rezonez 100%. Problema e insa ca nu o sa se repare niciodata.
Citim comentariile astea si trecem mai departe, ca un story pe insta. In realitate sa mergi acolo cu un apropiat si spitalul sa refuze internarea iti schimba lumea instant, dandu-ti seama ca e o chestiune de ore sau zile pana cand acel cineva pleaca din viata ta. Si tu esti incapabil sa faci mai ceva, asta e cel mai crunt, asta macina.
Poate aveam nevoie de pandemia asta sa realizam in ce tara traim cu adevarat si de ce suntem la multe generatii distanta fata de vest.
Statul Roman isi da examenul de imbecilitate.
Unii romani isi dau examenul de imbecilitate.
Ii ascult pe unii cum argumenteaza ca domnule ni se introduc restrictii, se discrimineaza, etc.
Boss, dar cand mergeam la scoala si ne cereau film la plamani, cu toate ca nu mai erau cazuri de TBC de ani de zile, nu era discriminare?
La revenirea in colectivitatea aparea doctorul sau asistenta si ne asculta la plamani.
Acu e discriminare?
Ma uitam la americani ce inteleg ei prin free speach. Poti sa zici ce iti trece prin cap, cu o exceptie: sa nu indemni la fapte ce pot pune in pericol oamenii sau bunurile.
Daca dupa valul patru, care sa speram ca nu se va lasa cu morti ingropati cu excavatorul, nu incepe Statul sa ii condamne pe principalii promotori ai miscarii antivacciniste la ani grei de inchisoare pentru omor din culpa, atunci Romania este un stat anarhic, in care legea se aplica haotic.
Nu stiu cum de mai ai indoieli fata de ultima idee…
@Necris, ce stat ? Acelasi stat care a dat voie PNL sa faca congres cu 5k de oameni indoor dar nu permite proteste outdoor de 15k ? Acelasi stat care alege masurile in functie de calendarul alegerilor nationale sau interne ? Acelasi stat care vineri face publice niste masuri de restrictie, iar sambata le modifica ?
Acum 30 de ani i-ar fi luat de pe băncile școlii sau din înteprindere, i-ar fi dus într-un cabinet medical, le-ar fi făcut o injecție despre care nu le-ar fi spus absolut nimic și aia era, se întorceau înapoi la treabă (adică la furat din fabrică).
La Americani poti sa spui ce iti trece prin cap? :))))
pânâ când prin cap îți trece un glonț.
Inca e bine. Locurile limitate, mor 2 3 5 asteptand loc. Dar se termina stocurile de oxigen. Sa vezi atunci cati mor.
Unele spitale au instalatii de stocare, altele au de producere de oxigen. Partea buna cu producerea este ca ai tot timpul oxigen. Niste neajunsuri: instalatiile sunt, in marea majoritate suprasolicitate, unele nu sunt facute sa functioneze continuu la anumiti parametrii, si finally, cu cat sunt mai multi consumatori, am inteles ca scade concentratia oxigenului. Cel stocat este adus pe la 97-99%, cel produs are 90-95, scade uneori la 80%
Intr-o vreme as fi cautat postarea din screenshot sa o citesc direct pe fb si apoi comentariile, dar aici stiu ce o sa gasesc: „Cat te-a platit oculta sa declari ca oamenii aia au murit de covid? Pacat ca te-ai vandut pentru bani!”
La Iași există un spital modular special Covid, la Lețcani. Dar este închis.
Spitalul militar din Iași este și el gol.
Npi, astia născuți prin anii 80 ne-am cam resemnat pare. Măcar pt copii sa incercam sa schimbam ceva, altfel o sa se uite în ochii noștri cum ma uitam eu la ai mei și nu intelegeam de ce au acceptat tacit comunismul. Trist
Domnu, s au stricat sculele influencerilor: fb, ig si whatsapp
VINE SFARSITUL!!!
Reportaje din ATI, fete blurate dar sonor normal cu horcaieli, cu tuse expectoranta sfarsita in icnete,maini si picioare vinete, saci negri de plastic, coada de la morga, si le dai gratis in bucla la tvr, cash la antene si rtv. Plateste guvernul sau partidul ca aia difuzeaza orice pentru bani.
Plecam de la premisa gresita ca baietii astia vor sa opreasca pandemia cat mai repede. Incep sa cred ca de fapt e invers, cu cat se prelungeste mai mult pandemia cu atat au timp sa fure mai mult sub pretextul ca e pandemie, deci se justifica preturile mari, contractele atribuite direct si mai stiu eu ce mizerii mai fac. Bonus, cu cat se prelungeste pandemia cu atat mai omori si din pensionari carora statul nu stie cum sa le mai dea m*** dupa zeci de ani de munca.
Eu am o nedumerire : acuma ca o camera cu termoviziune nu mai costa cat o Golf nou, de ce ia un tehnician din spital o camera sa se plimbe prin sectia ATI sa vada daca e ceva supraincalzit si eventual cu risc de incendiu ?
work. it means work. romanian beings don’t like work.
Zoso si ideile lui. Nu stie omu ca avem rata la iphone, la smartwatch, la masina, tv, consola, haine de fite si concediu? Sa terminam cu astea si facem si dintii si prizele. Si daca iese la anul ifon 14 si e mai smecher decat 13, aia e, amani cu un an dintii si prizele alea. Cum ai stat atata mai merge un an.
Mă simt un prost, că m-am ocupat de dinți, de prize, conduc Logan vechi și anul ăsta nu am fost nici in concediu, nici la mare nicăieri.
M-am vaccinat cu prima ocazie cand s-a putut ca nespecial, de am stat in dimineata aia de parca incepea black friday…
Am facut-o pt mine si oarecum pt apropiati.
Mai anul trecut simteam asa o parere de rau si o revolta pe ce se intampla si cum se intampla, insa cred ca de pe la inceput de septembrie parca am renuntat sa imi mai pese de cine sufera moare sau ce face.
La urma urmei in nemernicia lui „statul” a pus la dispozite o solutie; cine o accepta bine cine nu vesnica pomenire.
Iar mai nou nici nu ma mai contrazic cu unii si altii, imi pastrez energia pt ce imi face mie placere. Facebook-ul e plin de tampiti si am descoperit ca si din „prieteni” am destui cu mintea odihnita.
@alexul
Eu m-am dus 110 km, in județoo Olt, să mă vaccinez, fiindcă în Argeș era plin peste tot. Acolo am găsit.
Si eu cu colegul de servici am facut 90km dus, 90km intors, ca sa ne vaccinam mai devreme cu 2 saptamani
Aud chestia asta din ce în ce mai des, în diferite forme, în jurul meu. „Selecție naturala”, „veșnica pomenire”, „scăpăm de prosti”, etc.
Numa’ ca omiteti un lucru esențial. Epuizarea sistemului sanitar. Doctorii, asistentele & co sunt dărâmați de munca și oboseala și la limita răbdării. Dacă ai nevoie de ei pentru o alta cauza medicala, s-ar putea sa nu ai cu cine. Nici măcar în maternități nu mai e destul personal medical, căci trebuie sa aibă 2 fluxuri toate spitalele: Covid și non-covid, cu același personal cu care aveau un singur flux înainte. La fel și saloane, săli de operatie, recuzita… Totul se imparte la 2. Și nu cred ca vrei sa te opereze, nici macar de o unghie încarnată, jumătate de doctor care e deja la a 2a garda consecutiva, ca nu au personal și care nu are nici măcar o asistenta, nu mai vorbim de al 2-lea doctor, ca deh, sunt pe fluxul de Covid.
Deci, totul e bine și frumos, pentru noi „vaccinații”, pana vom avea și noi nevoie de servicii medicale…
De acord, insa nu mai am rabdarea necesara pt dezbateri cu unii. Daca dupa jumatate de an nu si-au luat masurile necesare cand toate datele anuntau ce se va intampla…
„Țara asta nu se va repara niciodată dacă nu ne oprim și nu dăm afară toți politicienii și polițiștii din funcții. Nu are cum să se repare.”
Asta e problema cea mare, ca in loc de „n-o sa reparam tara asta” si „nu avem cum sa reparam tara asta”, ne raportam prin „nu se va repara”. E o chestiune culturala si ne vor trebui generatii ca sa schimbam diateza.
Deșteaptă-te române…
E în imn. Nu ne-am trezit din prostie timp de 30 de ani. E starea naturala a acestui popor. Poate peste încă 30 vom fi ceva mai bine, dar în prezent, dictatura proștilor e cât se poate de reală în țara asta.
Dacă stai să te gîndești că publicistica lui Eminescu sună că știrile despre viața politică de azi și că Un răsunet a fost scrisă la 1848………
A fost greu in valul 1 pentru medicii din Italia sau din Spania sa aleagă pe cine tratează și pe cine lasă să moară, dar acum nu prea ar trebui sa fie la fel în România: oooo domnu e nevaccinat, ne cerem scuze dar trebuie să așteptați pe hol. Și așa Covid nu există iar oxigenul în exces te omoară, ia un cățel de usturoi și du-te la Madam Șoșoacă să te repare.
Apropo de punctul unu, oare nu le e rusine carnatilor de antivaxeri daco-traco-iliro-sarmato-geti sa vorbeasca de dictatura? Nu ii jignesc cumva pe oamenii care chiar au suferit in dictatura? In alta ordine de idei, pe Jojoaca o vedeti ca pe un fel de Thatcher sau ca pe un fel de Pauker?
eu am incetat sa mai lupt pe acest front. minti odihnite sunt in ambele tabere si nu ai cum sa schimbi parerea nimanui. si cei mai vocali exagereaza maxim. si aia cu „se moare ca in razboi” si aia cu „e doar o raceala”. si aia cu „se moare de la vaccin”. iar statul e de departe cel ami prost comunicator. la inceput a dat-o cu mastile, „sa nu muriti”. cand a inceput lumea sa se agite „stai asa, ca masca nu te protejeaza pe tine, ii protejeaza pecei din jurul tau, fii responsabil”. si romanul tampit asta a inteles. au adus vaccinul si romanul a inteles ca daca se vaccineaza nu mai da mai departe. dar uite ca da. pai va hotarati? fmm stat roman.
am vazut stirile, am citit opiniile si ale specialistilor si ale nespecialistilor, am citit studiile, am coroborat toate astea cu realitatea mea imediata si aia e. eu cu soarta mea ca din partea statuluii si/sau a concetatenilor mici sperante de ajutor.
in opinia mea de mandru reprezentant al nsdap, as face altceva in locul statului roman in clipa asta. as scoate orice fel de restrictie. totul la liber. ba, da totul, mai putin accesul in spital. la sectia de triaj primul criteriu este vaccinul. intre ala vanat la fata ca nu poate respira de covid dar nevaccinat si ala cu o julitura la deget dar vaccinat „excoriatia asta pare grava, va rog poftiti inauntru”. daca sunt locuri libere evident ca ii iau si pe aia nevaccinati, ca si ei au platit taxe pentru pseudo sistemul medical romanesc, dar oricand si orice ar avea, de la o unghie incarnata la alopecie galopanta, vor avea prioritate vacinatii. e gratis in plm.
evident ca cei nevaccinati din motive medicale intra in categoria prioritate 0.
si aia e. alte tari oricum ne vor lasa sa intram doar cu certificatul verde, mai departe zamolxe va asteapta.
de ce nu pot eu sa ma duc sa vad un film, de ce nu pot eu sa ma duc la munca, de ce sunt eu obligat la un milion de sacrificii pentru ca concetatenii mei sunt tampiti? ma spal pe maini, in spatii aglomerate pun masca aia desi am mari dubii in privinta eficacitatii ei, m-am vaccinat, in general evit contactul cu persoane necunoscute sau dubioase din punctul asta de vedere. si ca santierist am destui in jur. ba, pentru el manuirea unei lopeti e prea dificila din punct de vedere intelectual, ca fizic e mai mult decat capabil dar pur si simplu nu stie si nu retine cum sa o tina corect in mana, dar tine prelegeri despre mARN, geopolitica si conspiratii mondiale. soros si bilberg nu au secrete in fata acuitatii lui intelectuale. plm, stau departe de el.
exact cum zice vali, luati-va extinctoare, senzori de fum, ce zice ionut mai sus, acronimele alea, asigurare, bani la ciorap, rca sa nu fie cel mai ieftin ca e ieftin dintr-un motiv. paziti-va pielea. voi, restul sa arda. n-o sa dispara omenirea din cauza „noului” coronavirus. poate doar o zecime din romanime. aia e, aparent si asa suntem prea multi.
Deci s-au kkt Arafat, Citu, Iohannis & Co pe toti romanii cu alte boli
Nu, românii s-au căcat pe alți români!
M-am vaccinat ieri, pt ca vreau sa imi beau cafeaua in mall Vitan ( e o cafenea turceasca excelenta ) si sa vad Matrix la cinema in iarna :)) Acum daca castig si la loterie sunt barosanca
Anyway, nu inteleg atata panica pe tema vaccinului. Ti-l faci, bolesti nitel in cazul meu ( Johnson, 3 zile de simptome de raceala dupa ) si mergi mai departe cu viata ta. Alternativa este intr-adevar groaznica mai ales ca nu pare a se termina curand pandemia si pericolul. Eu un an am stat f relaxata dar acum nu mai sunt
Este doar un vaccin, prea multa drama. Unde e discernamantul rational oare, chiar asa ne-a spalat social media mintile
Personal gasesc FB f nociv, si nu mai stau decat pt munca. Cum deschid leptopul, ma pregatesc putin psihic pt valurile de injurii ( nemotivate ) care ma asteapta in comentarii, si asta spune multe si despre oameni si despre ce a facut social media din ei