3 pași pentru ca al vostru copil să nu sufere atunci când sunteți un infractor

Procurorii spun că scrisoarea lui Mihai Vlasov e amenințare și șantaj.

Mihai Vlasov a transmis șantajul într-un plic sigilat, prin fiica sa, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreședinte la Curtea de Arbitraj Comercial Inter­național al României. Președintele interimar CCIR nu a ținut cont de amenințări și a sesizat DNA. Potrivit DNA, destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât şi pentru familia sa, mai ales că la finalul epistolei olografe era specificat „n-aş vrea să sufere şi copiii altuia”. (sursa)

Poate că e. Eu o văd și ca pe un strigăt al unui tată ca să nu îi fie atentați și copiii în procesele pe care le are. O cerere legitimă și umană, cu care rezonez extrem.

Iată așadar 3 pași pentru a feri copilul de procese și hărțuiri din cauza activității pe care o desfășurați:

Imediat ce fac 22 de ani, trimiteți-i de acasă

Hai să zicem că până la vârsta aia de iartă. Dar dacă după această vârstă îi luați acționari în firmele cu care vă ocupați de infracțiuni sau treceți afacerile pe numele lor sau le faceți afaceri ce banii furați, ei bine, ei devin parte a jocului. Nu mai sunt niște inocenți, sunt niște pui de infractori care, lăsați în pace, devin infractori și ei.

Învătați-i să fie modești și muncitori

Nu le luați A8 la 18 ani, nu le dați bani de Bamboo, nu îi angajați pe salarii monstruoase prin firmele prietene. Ura celor care nu au e mare, iar pe lângă asta apare și interesul sporit al procurorilor pentru sursele banilor.

Nu știu, e cineva care să nu fie un pic deranjat că Răducu Mazăre are Jaguar de zeci de mii de euro sau că Andrei Năstase are A7 și baruri și terase? Dacă tati nu îl vrea deranjat, îi poate pune în brațe un Logan sau o mașină modestă și îl trimite la muncă. Pentru că altfel e părtaș la ce se întâmplă. Da, știu, nu știa de unde vin banii și nici nu se întreba de ce tati, angajat la stat dintotdeauna, are bani mai mulți decât bugetarul care stă pe 18 milioane. Sau fermă de porci. De unde pendula mea are Remeș bani de trei ferme de porci, dacă el a fost mereu angajat la stat? De unde căcat are Răducu jr. bani de Jaguar dacă ta-su are salariu de 4.000 lei? Ah, nu știi, doar profiți de banii pe care îi fură?

Daca tata îmi face mâine cadou o mașină de 50.000€, întreb de 12 ori de unde sunt banii, că știu câți bani are și câți bani face. Andrei Năstase nu face asta.

Nu te ascunde în spatele lor

Nu trece afacerile pe numele lor, nu îi trimite să îi șantajeze pe alții, nu îi scoate în față. E mai ușor să le dați o sumă de bani să se descurce singuri decât să îi faceți părtași la infracțiuni.

Mi se rupe inima când tați ies pe interval să își apere odraslele, de parcă și prada ar fi împărțit-o cu mine. E jignitor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. 4 – Nu-i da bani de BOTOX!!!!

  00
 2. Aia arata mai rau ca Shrek, si chiar nu vreau sa jignesc personajul de desene animate

  00
 3. bugetaru care sta pe 18meleoane? zi-mi din ce sf citesti, ca eu stiu o groaza, anume ditamai directia, cu salarii sub 10m/each

  00
 4. Iesirile astea “sa-si apere copiii” cu siguranta nu au scopul asta. Treaba e mult mai marsava de atat: in ideea ca isi vor putea aranja niste sentinte mici sau chiar deloc, baga placa asta cu odraslele tocmai ca judecatorul care le da drumul sa poata spune “Uite dom’le, nu mai poate de grija copiiilor”.

  00
 5. La bugetari (locale, judetene), salariile sunt sub 10 milioane de cele mai multe ori.

  00
 6. Tu ai suferit cand… stii tu…? :D

  00
 7. 1. Admir caracterul vintage – SCRISOARE. Nu tu telefon, nu meil, nu semese, nu memese, nu cor de copii sub fereastră, nu câine mort la ușă …
  b. La revoluție au crăpat doar doi și restu’ s-au privatizat da’ ai dracu, le-a rămas răgetu’ odioasei – “Victoraș, AI GRIJĂ DE COPII.” Nu de copiii voștri vorbea, idioten!

  00
 8. Articol scris pentru tatal tau, nu?

  00
 9. voi sunteti postaci? sau chiar atat de prosti de inca mai puneti botul la faza cu taica-su?
  ce sa zic, a stiut sa va trolleze maxim si o face cu aceeasi eleganta in continuare.

  legat de subiect: cati din copiii acestia sunt nevinovati? sa fim seriosi, pana la varsta aia au crescut in casa aceea, au vazut si auzit multe. nu se pot trezi la 22 de ani sa zica ‘tati, dar tu de unde ai bani?’.

  00
 10. De obicei se scot in fata matusile decedate, nu copiii.

  00
 11. @M Singurul care a pus botul eşti tu . Minte odihnită……

  00
 12. Cred ca am fost prea subtil :)

  00
 13. mai e o abordare si mai simpla, dintr-un pas: “don’t fuck with the law”. si-atunci nu sufera nimeni! :)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.