2% pentru Fundaţia Copii in Dificultate

Conform Codului Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul precedent catre o entitate nonprofit. Aceasta optiune nu va costa nimic! Daca nu o folositi, suma respectiva ramane statului.

Fundatia "Copii in Dificultate" (www.cid.org.ro) este o familie. Mult mai numeroasa decat toate celelalte pe care le cunoastem. Si cu mult mai multe greutati. Cu toate acestea, Familia CiD se sprijina pe fericire si pe bucurie, la fel ca noi. Pentru ca fericirea e aceeasi pentru toti.

Ingrijirea unui copil din Familia CiD, rezident intr-unul din centrele Fundatiei, este extrem de costisitoare pentru ca include o hrana deosebita (copiii infectati cu HIV au nevoie de un regim hipercaloric), medicamente, terapie, consumabil(e (scutece, detergenti, produse de igiena etc.), ajungand – cu tot cu pretul utilitatilor – intre 1100 si 3200 ron/luna, in functie de suferinta fiecaruia. Si CiD vegheaza pentru binele a peste 50 de asemenea copii. Pentru copiii din comunitate, care beneficiaza de sprijin si terapie din partea CID, se plateste in jur de 400 lei pe luna. Iar Fundatia se ocupa de peste 200 de astfel de copii. Directionand spre Fundatia CiD cei 2% din impozitul pe venit, pana pe 15 mai 2009, ajutati la amortizarea unei parti din cheltuielile necesare ingrijirii acestor suflete, pentru care viata nu a fost prea darnica. Cand ajuti, cineva zambeste.  (Coordonate necesare – Fundatia C.I.D, Cod de identificare fiscala – 15467650, cont bancar – RO12 BRDE 441S V209 3782 4410)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

 1. Stiu ca se pot da 2% unei fundatii non-profit , dar sa ies la salariu si apoi voi directiona si eu acei 2% cu siguranta

  00
 2. o fapta frumoasa. stiu fundatia si chiar se chinuie pentru copiii aia..

  00
 3. cred ca cei de la http://www.aschfr.ro/ merita mai mult
  acolo se duce donatia mea luna asta

  00
 4. @XeNoN: Din cate stiu se distribuie pe an nu pe luna, nu?!poate stiu eu gresit…

  00
 5. Eu cred ca e o tampenie mai mare ca tine sa spui ca unii merita mai mult si altii mai putin.

  00
 6. e punctul meu de vedere… poti sa te caci in el daca vrei

  00
 7. 2% pentru SMURD, mai bine o fi.

  00
 8. nu vreau sa fiu eu ala dar ” i told you so”…cum plm il poti tolera pe gaozarul ala de visurat? ce perfid tre sa fii sa iti mituiesti cititorii cu un laptop sa te promoveze la roblogfest? din nou, initiativa lasa de dorit si mi se pare o ofensa la adresa intregii comunitati d ebloggeri..nu stiu daca e inspirat sa contractezi sindromului strutului acum…arhi a spart ghiata in ciuda relatiilor lor de rudenie, chiar e penibil ce face individul asta

  00
 9. @b0bby: eu donez in fiecare luna cate ceva

  00
 10. Zoso, ai devenit un tip ok. Uite-te la tine cel de acum 2-3 ani, de cand te citeam la inceput, ai fi dat atunci un asemenea posta? FELICITARI!

  00
 11. Din cate stiu, cei 2% oricum merg la organizatiile nonguvernamentale. Daca nu alegem noi unde sa se duca, alege statul (prin distribuire). Acum, daca alegem sa mearga la CiD, la SMURD, sau la vreo organizatie ecologista, e mai putin important. Important e sa facem alegerea, decat sa o faca statul.

  00
 12. Eu i-am donat deja unei organizatii ecologiste. Mai putin conteaza catre cine ii redirectionezi, important e ca banii sa ajunga acolo si ONG-ul respectiv sa faca treaba.
  @DIV
  Chiar daca alegem noi unde sa-i trimitem, s-ar putea ca statul sa nu se achite de obligatii. Cineva imi spunea acum vreo 2 luni ca nu s-a virat nici un leu pentru pilonul II de pensie firmelor private de asigurari, desi legea s-a pus in aplicare de la 1 ian 2008.

  00
 13. @ netics … pentru smurd hmm … mai bine am dona sange in spitale decat bani pentru smurd . se descurca destul de bine baietii .nu zic ca nu le’ar trebui si niste banuti dar…

  00
 14. Pt organizatiile care chiar fac treaba conteaza foarte mult cei 2%, insa singura problema este sa ii donezi tu cuiva care stii ca face treaba(pt ca nu sunt prea multe), ca sa nu ajunga apoi la organizatiile fantoma

  00
 15. @sec: esti exemplul perfect. voi directiona 2% pentru copiii in dificultate pentru ca sunt convins ca vor ajunge la tine. ai dificultati mari, tipule. ma bucur ca te pot ajuta cu cei 2% din impozitul meu.
  tu sa fii sanatos si cei ca tine sa aiba ce manca.
  nu zic ce.

  00
 16. Este important sa alegem NOI unde merg banii astia. Nu conteaza unde, la SMURD, la fundatiaX sau fundatiaY, fiecare avem in anturaj oameni implicati in actiuni de genul acesta. Ideea e ca nu trebuie sa lasam statul sa-i distribuie ca SIGUR se duc pe p…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube