2 idei: aer condiționat și funcționari

Bucureștenii se topesc, nu stau acasă, nu își iau apă cu ei. Ar merge și în cap ca să le ia primăria autobuze cu aer condiționat. Și primăria le va lua, că e un comision de mâncat acolo.

Dar eu aș face o campanie de tipul “nu mai da ca dobitocul aerul pe 15 grade dacă afară sunt 35”. Mă rog, cu varietatea “22 sau 24 e o temperatură ok, nu te lovește valul de căldură când ieși din casă sau din mașină”.

Și apoi aș suda geamurile autobuzelor și trenurilor. Să îi înveți pe români cu forța.


Următoarea campanie ar fi una de angajări de funcționari la stat din privat, după ideea lui Andrei. Să nu mai lucrezi mai mult de 10 ani la stat. Ce ai fost până acum? Operator PC? Vino la stat să vezi cum se muncește aici.

Și dacă ai doi colegi care bagă ca migu și tu ești o lepră infectă și te simți bine la postul tău călduros, poate ai nevoie de un pic de nesiguranța muncii.

fun-billy

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Bun de tot comics-ul.

    00
  2. Eu dau pe 18 grade pentru ca am unul singur in toata casa.

    00
    • adica ti-ai luat unul in mod dramatic subdimensionat si baga ala ca migu in permanenta. nici nu raceste, consuma full power in continuu si daca treci pe sub el anchilozezi instantaneu.

      smart choice ma frend…

      00
    • A luat d’ala mare, industrial…raceste si la vecinu’

      00
    • 12000 BTU. Ocazional il dau sa raceasca si in restul casei. Altfel, raceste o sufragerie.

      00
    • Te-ai gandit ca poate nu a avut bani sa isi cumpere mai multe aparate sau unul mai mare asa ca mai bine cu ala mic decat deloc?

      00
    • kukurucu, m-am gandit, da’ mi-a iesit asa: n-a avut bani de o instalatie corespunzatoare asa ca a dat jumate din bani pe una care face 10% din treaba. frumos :)…

      00
    • auzi varule, dar iarna tot la 18 grade stai ? sau bagi pwla in primarie ca nu iti asigura 26 de grade in casa? :D

      00
  3. Dar nu mai bine dai funcționarul la 22 de grade și schimbi aerul la 10 ani ca tot se imbacsesc și unul și altul…

    00
  4. multi romani ar vrea sa aiba 15 grade in birou cand afara sunt 45 si 35 cand afara sunt -5. doamne fereste sa le explici ca sunt suficiente 25 indiferent de temperatura exterioara…

    00
    • Da’i ma drumu’ de aici, ne spui tu ce temperatura ne place. Eu lesin de cald la 25 de grade, ce va intereseaza pe voi ca dau aerul la 18?

      00
    • Boss…25 cand afară sunt 15 cu minus? Iarna tre sa ai peste 18. Si vara cam la fel, da poti trai cu 25

      00
    • Pentru unii 25 e cam cald indiferent de temperatura exterioară.

      00
    • Si iarna daca le dai 15 grade zic ca esti naspa.

      00
    • @thebblack … la noi in birou clima este setata pe 22… vin dimineata si totul este minunat… ora 12 – temperatura creste la 24, ora 16 – temperatura este 26. Pe degeaba este ea pusa pe 22 daca nu este luat in calcul si caldura emanata de calculatoare si de angajati. So… 18 pentru un office este ideal – oricum ajunge la 24 la mijlocul zilei. (open office cu 100 si ceva de pers.)

      00
    • defapt nu trebuie sa fie diferenta mai mare de 10grd intre exterior si interior. o diferenta mai mare nu face bine corpului.

      00
    • si io sunt d-ala de mi-e cald la 25. dar aia care lucreaza singuri in biroul lor sunt destul de putini si cat timp nu se vaita de sale sau ca i-a tras curentu pot sa tina in biroul lor personal -10. eu ma refeream labirourile alea comune unde lucreaza 3, 5, 20 de oameni deci temperatura trebuie sa fie tolerabila pentru toti. si cel putin in opinia mea 25 este un compromis acceptabil pentru toti.

      00
  5. „Și apoi aș suda geamurile autobuzelor și trenurilor. ” – Aici nu ai dreptate. Exact asa sunt geamurile in trenuri (blocate) sau cel putin in cele cu care circul eu. Problema este ca ajungi sa mori sufocat pentru ca degeaba ai vagoane cu aer conditionat daca ele nu au mai fost incarcate cu freon de cand au fost cumparate.

    00
  6. Prietenas …eu ma ocup de climatizare intr-o corporatie cu 3000 de capete in viu si incerc sa mentin temperatura intre 25-27 pe canicula asta .

    Concluzia : NU E BINE NICICUM

    00
  7. Lucratorul la privat este exponentul „sclavetelui de la ghiseu”. Nu vad logica.

    00
  8. Au încercat asta cu sudatul geamurilor, și apoi au pus un aer condiționat care suflă ca un șoricel astmatic când e plin ochi metroul.

    00
    • la CFR sunt blocate geamurile complet.

      a stat un coleg 2 ore pe langa predeal, locomotiva avea ceva avarie si mumu clima – mumu deschidere geamuri, a venit ca racul :)

      00
  9. Aia e ca pe la stat, rar gasesti vreunu’ sa bage ca migu. Patit acum o saptamana la AJPIS Ilfov: am asteptat 3 saptamani pentru o adeverinta a sotiei, adica o hartie pe care sa o iau de la stat (AJPIS) si s-o duc tot la stat (CAS Ilfov). Nu au fost in stare s-o faca in 3 saptamani si 2 zile (desi termenul dat tot de ei e de 10 zile calendaristice), apoi mi-au facut-o „pe loc”, adica in 60 de minute :), asta dupa ce au incercat sa-mi bage pe gat o decizie din 2016, eu explicandu-le ca nu e ok, ca doar suntem de 8 luni in alt an…moment in care una din incompetentele de acolo m-a luat cu „Dvs. va certati cu mine?”! La sfarsit, cand le-am zis ca-s o adunatura de incompetente (erau numai femei) si ca le doresc sa vina cat mai repede ziua cand or sa cerseasca de munca la privat, se uitau stramb…

    00
  10. Cred ca ai gresit putin…”angajări de funcționari la stat din privat,”,”Vino la stat să vezi”.
    Nu cumva este invers?

    00
  11. Nu stiu ce visati voi dar la mine in casa caut sa fie 26-27 grade. Vara sau iarna. Ingheti dracu sub 24. Mai ales cand stai doar in short

    00
    • Iarna 26-27… u got a problem. Iarna trecuta, ca de obicei, 21-22 ziua, 20-21 noaptea. Copilul nu a racit, toata lumea e multumita, factura la gaz nu sare de 250 RON orice ar fi (etajul 4, tavan neizolat, chit ca am sarpanta deasupra, apartament de 2 camere, centrala in condensatie). Am mai auzit eu de-astia cu 26-27 care se plingeau ca racesc si ca e scump gazul, avind facturi de 6-700 RON la 2 camere din pura lor prostie.

      00
    • toți avem câte unii cu „dar eu vreau să stau in tricou in casă și nu pot să stau la 22 in tricou, trebuie să stau la 27”

    • NOU
      #34

      Genial 27 de grade..dar ce e sauna frate? Eu la 22 de grade iarna transpir de mor..20-21 e lux.

      00
  12. Aceeasi problema si iarna.. intri in magazin cu 3 geci pe tine de la -20 de grade, ei stau in tricouase, la +30.

    00
  13. cei nascuti la munte sunt mai caliti, stau pe aer full la 16-18 grade eu inghet
    eu ma simt bine la 30, ca sopârla la soare. depinde de organism

    despre bugetari nu mai zic nimic, stii parerea mea :)

    00
  14. Cred că e vorba de o înţelegere greşită a utilizării AC. Zilele astea în Bucureşti oamenii asudau la 38°C prin toţi porii. Chiar şi eu :)). Am intrat la un Megaimage să iau o sticla de apă şi din prag m-a izbit un viscol la vreo 15°C. În tot magazinul, destul de gol de altfel, vuiau suflantele de metal răspândind aer arctic peste capetele transpirate ale mâncătorilor de Nutline. E un coşmar pur şi simplu să stai în pantaloni scurţi, maieu şi sandale 10-15 minute, să zicem, în frig de 15°C, pentru că e ceva ce nu faci nici iarna, nici toamna, niciodată practic. Doar vara, în Bucureşti cel puţin. Nu e caz izolat. E peste tot aşa, un concurs de răcire rapidă a spaţiului comercial. Nici nu pot să exprim cât de repede fug din asemenea magazine.. Am vorbit odată cu o şefă de magazin care mi-a explicat că aşa vor clienţii. Ce trece de 16°C reprezintă disconfort termic pentru bieţii oameni. Diferenţa de 23°C la care îi expui reprezintă adevăratul confort. :)))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube