15 ani inutili

15 ani de democraţie degeaba!
Pentru că nici până acum românul nu a învăţat ce este aceea „democraţie„. O definiţie care mi-a plăcut este „să faci ceea ce vrei fără să îi deranjezi pe cei din jur„. Dar nu despre asta e vorba.
Este vorba de o situaţie ridicolă. Zilele trecute am scris despre o trupă rock că e de căcat. Este o părere. Este a mea. După care au venit 2 persoane şi m-au contrazis. Ceea ce era penal şi inutil este că ei îmi cereau să le accept părerea când ei nu o acceptau pe a mea. Eu sunt conştient că pe lumea asta există şi alţi oameni, şi alte păreri. Nu încerc să le schimb, cred că fiecare are un cap pe care trebuie să îl folosească cum ştie mai bine. E baza progresului şi invenţiei. Dacă toţi am gândi la fel, progresul nu ar exista. Dat fiind că 80% din surferi sunt persoane de 15-20 de ani, crescuţi cu jumătate de educaţie ceauşistă şi jumătate de educaţie unde, atâta timp cât nu îl înjurai pe Iliescu, puteai studia orice, de la Descartes la Durkheim, de la Nietzsche la Bacon. Şi ar trebui să fim, dacă nu mai deştepţi, cel puţin mai versaţi şi mai conştienţi că nu trebuie să facem aceleaşi greşeli pe care le-au făcut părinţii şi bunicii noştri.
That’s kinda it!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. cred ca de fapt ceea ce a deranjat multa lume a fost faptul ca ai numit o trupa pe care unii o plac ca fiind ‘de cacat’. cred ca esenta democratiei de care vorbesti tu este tocmai de a accepta ca alta lumea are alte gusturi si idei. dar asta nu inseamna ca daca nu avem acelasi preferinte tu ai gusturi de cacat si eu sunt cel mai destept. cred ca daca ai fi spus doar ca respectivele formatii nu iti plac sau ca le consideri lipsite de valoare nu ar fi sarit unii ca arsi. am postat primul dar am renuntat apoi sa mai scriu pentru un motiv f simplu : in timp ce eu postam in cartier era o nunta de suedeji si in fata blocului se stransese o multime de oameni sa il vada pe godacul minune. a trebuit sa plec de acasa si sa ma intorc mai pe noapte cand marele concert se terminase. brusc mi-am reamintit ca suntem o tara ‘de cacat’. si acum or sa sara patriotii probabil? democratic ar fi sa scriu ca nu mai imi place de tara asta ,dar se pare ca inca suferim mult de mania adevarului absolut si asta din pacate, pare a te fi atins si pe tine. iar apropo de pustii aia de 15-20 de ani de care vorbesti sa stii ca pentru ei inca mai exista o scuza. nu insa si pentru noi astia care avem o varsta care incepe macar cu 3…

  00
 2. felix, te-ai contrazis in primele 3 randuri si mai departe nu m-am obosit sa citesc. la revedere.

 3. nici nu avea rost ,oricum tu ai dreptate intotdeauna.o sa mai scriu si alta data(cand o veni rolling stones in romania) ca am observat ca ai nevoie de ‘aplaudici’ si poate intamplator o sa avem aceeasi parere. evident si singura corecta.

  00
 4. Printre pustii de 15-20 ani nu cumva te incadrezi si tu? :)

  00
 5. felixx, acum o dai in sabloane patetice. uite un sfat gratis: nu te angaja in discutii pe care le intelegi doar pe jumatate.
  accepta ca te-ai facut de ras (daca nu stii unde iti arat eu) si mergi inainte.

 6. bai zoso, ce aia „Bacon”,,,are legatura cu niste mezeluri de la carrefour ??

  00
 7. alex, stii cand ne imbatam noi la bodega aia de vizavi si cadeam sub masa? aia e bacon.

 8. daca am fi cazut amandoi „la pega” cine te-ar mai fi dus pe tine acasa ??!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube