Mie îmi miroase a spălare

Știți că vă ziceam că spălarea lui Vlad Pascu se face în bula noastră? Fiți atenți aici articol din G4Media:

Rudele și prieteneii lui Sebastian și ai Robertei, cei doi tineri care au murit în accidentul din localitatea 2 mai protestează…

Tragedia a fost provocată de Vlad Pascu, un adolescent care se afla sub influența drogurilor, conform autorităților.

Conform definițiilor, „adolescent” este un termen folosit pentru a descrie un minor. Pascu avea 19 ani. Și termenul nu e folosit întâmplător, o dată. E folosit și în titlu, și în text, de 4 ori.

Acum, putem presupune că autorul articolului de pe G4media nu are discernământ, de aia folosește termeni greșiți, ceea ce nu ar fi o noutate printre jurnaliștii mioritici. Nu știu, poate mă sună Pantazi să-mi explice, e autorul articolului într-un hal pentru că a folosit termenul greșit de 4 ori, sau, și aici sunt convins că Pantazi nu ar minți, s-a tăiat chitanță pentru servicii de periaj?

Că a-l prezenta pe adult drept adolescent cam asta miroase. Era un adolescent, mă, un copil practic, a greșit, ce să facem acum, pedepsirea lui nu îi aduce pe ăia înapoi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

57 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 28245
    • Si comparatia cu USA are importanta pentru ca?
      In State sunt alte definitii, alte categorii de varsta.

      Comentariu apreciat.15415
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 20115
    • Pentru ca la cat de drogat era s-a crezut in US!

      Comentariu apreciat.1004
    • Vax!

      114
    • Iar in SUA, in cazul in care cineva moare, esti judecat ca adult, si poți primi o condamnare pe viața, chiar daca esti minor.

      Tot in SUA, ai proces cu juriu, pe modelul britanic. La noi, e modelul franțuzesc, in care judecătorul analizează cazul si decide condamnarea. Nici in clin, nici in mâneca.

      Care este rostul acestei comparații stupide?

      Comentariu apreciat.1926
    • E vorba doar de denumire in sine, teen-age-r vine de la teen, nineteen, eighteen, … , thirteen.

      Comentariu apreciat.585
    • In SUA, raspunderea penala incepe de la 6-11 ani, depinde de stat. Li se rupe la americani ca esti adolescent.

      Comentariu apreciat.974
    • Și tot în SUA la 18 ani ești considerat adult și poate mă-tă să te dea afară din casă fără apăsare, ia de-ți caută job și chirie cu încă 5.

      Da, în termeni strict de vârstă, în intervalul 10-20 de ani ești adolescent, însă în general adolescent se folosește pt puști sub vârsta adultă și 18 ani e vârsta de maturitate în foarte multe locuri, inclusiv pt răspundere penală deplină.

      Comentariu apreciat.346
    • In postarea initiala explicam de ce autorul articolului o fi ales terminilogia de adolscent in loc de putoi, beizadea, copil de bani gata, barbat in toata firea sau ce alte cuvinte descriptive s-o mai potrivi unui baiat ce are 19 ani.

      Remarc ca sunt o gramada ce au impresia ca daca o persoana majora ce a omorat 2 oameni in timp ce era drogat, e vinovat numai daca nu e considerat adolescent… Daca-i adolscent, cu totii o sa-i planga de mila si o sa ceara sa fie iertat.

      Indecis. Tu ce zici?239
    • băi @vax, aș vrea să văd de la tine o „postare” 😂😂😂 în care zici – Criminalul trebuie pedepsit în regim de urgență – adolescentul criminal și ucigaș. Plătește mă-sa și tac-su niște bănuți la niște ageamii. Nici să-l spele bine nu știu vai sula lor.

      95
    • eu nu ii consider pe astia de 18 si 19 ani ca si adulti

      27
    • @vax, sa o lasam asa cu adolescenta asta tarzie.

      adolescént, ~ă smf [At: COD. PEN. R. P. R. 180 / Pl: ~nți, ~e / E: fr adolescent, lat adolescens, -ntis] 1 Persoană care se află la vârsta adolescenței. 2 (Jur) Minor între 12 și 18 ani.

      32
  2. Procesul ăsta nu ar trebui să dureze mai mult de 5 zile, cu indulgență. Ai dovada clară (video), și nu doar una că el este de vină. De ce durează atât de mult? Închisoare pe viață, punct. Next.

    Dar peste 5 ani, că lumea uită, o să îl vedem din nou pe “adolescent” prin cluburi. A avut comportament “decent”, a muncit, a scris și o carte în închisoare și o să-i fie redusă pedeapsă. De la 25 de ani la 5 ani. Suficient cât să uite lumea.

    Comentariu apreciat.1139
    • Camera care a filmat nu e omologata si nu are autorizatie ISCIR.
      Joac-o p’asta

      Comentariu apreciat.9013
    • Dupa ani de zile, va fi o condamnare in prima instanta. Apoi, la apel, procesul va fi tergiversat din diverse motive, mutare la o alta curte, apoi o succesiune de pensionari la 45-48 de ani a judecatorului pana cand se va prescrie fapta. Zero zile de inchisoare.

      Indecis. Tu ce zici?3411
  3. „Vlad Pascu a plecat inițial de la locul accidentului”

    – cum adică inițial? S-a întors pe urmă? Ah, nu, l-au prins polițiștii.

    „Mai mulți martori au declarat că adolescentul de 19 ani nu părea conștient și nici măcar nu știa că a produs un accident grav.”

    – săracul de el, n-a vrut că nu era conștient, el nu știa

    „Incidentul a stârnit o dezbatere națională despre problema consumului de droguri în rândul tinerilor, dar și a drumurilor periculoase din România”

    – droguri, droguri, dar și drumurile…

    Comentariu apreciat.1642
    • ce mizerabilă e aia cu „…și drumurile”
      Dacă aș fi avut vreodată 1 mm de încredere în sereistul de Pantazi, acum aș fi fost dezamăgit. Așa sunt doar scârbit

      Comentariu apreciat.783
    • Lui pantazi ii place sa manance penis cu mustar.

      Comentariu apreciat.413
    • Mulțumim accidentului, că altfel nu aveam dezbatere națională. Iată, încă o consecință pozitivă.

      232
  4. Eu m-am cam resemnat din pacate. E prea obositor sa te revolti si enervezi cu fiecare mizerie care se intampla in tara asta, tocmai pentru ca sunt prea multe.

    Comentariu apreciat.414
  5. 1. Sunt convins ca G4Media nu incearca sa il spele pe nemernicul ala
    2. Sunt convins ca tinerii ziaristi de la G4Media nu au, cel putin deocamdata, multe in comun cu meseria de jurnalist

    Indecis. Tu ce zici?1617
  6. G4media. Jurnalism independent.

    Comentariu apreciat.283
    • Bai, daca nici astia nu sunt independenti, atunci cine? Merg ei pe strada si se impiedica de informatii, notate pe hartia de la parizer. Aia e, independenti get-beget

      50
  7. Am văzut un film care se chema „The Punisher”. Nu se găsește unu’ să se apuce de treabă? Știu că nu în universul ăsta, dar măcar în marvel. Sunt dispus să dezloc ceva sume pentru logistica actorului… Poate doar așa scăpăm, măcar în universul paralel, de lichele ca Pascu, Maru și alți bățoși…

    Comentariu apreciat.513
    • Macar un Dexter

      Comentariu apreciat.392
    • La cum functioneaza justitia in ro nu m-ar mira sa apara justitiari de genul. Sper sa inceapa cu judecatori, procurori si parlamentari.

      Comentariu apreciat.483
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 944
    • Văleu… Nu mai vorbiți aiurea, am dat și eu un exemplu extrem de prost și îmi cer scuze.

      165
    • Nu, nu o sa apara . Pentru ca suntem din ce in ce mai tiganizati. La noi, eroul pozitiv e smecherul care se descurca, care face combinații, care face bani.

      Comentariu apreciat.496
  8. Exact aceeasi exprimare am auzit-o ieri si pe Digi24 TV si la B1TV.
    La acelasi lucru m-am gandit si eu „gata l-au trecut la adolescent, probabil a decartat ma-sa banii de care zicea, sa ii schimbe imaginea”

    Comentariu apreciat.323
    • „Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din c…l ăsta. Și nu le fac gratis. Înțelegi? Niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac“, O să lucrez și la chestia aia cu spălarea imaginii tale, de aia mă și duc la Mircea, la ăștia, la ăștia, încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol, cum au fost și celelalte plătite, și după care o să fie încet, încet preluate despre altă persoană care este Vlad, nu cel pe care l-au descris ăștia și care în ultimii ani din păcate a alunecat într-o direcție proastă“ Asadar măsa nu a mintit cu nimic, face prin interpusi ceea ce a spus ca face. Cat sa coste? 2 apartamente dintre cele 350? 100k coco? 200k euroi? sunt curios o cauta cineva pe la cadastru sa vada ce a vandut in ultimele 30 de zile?

      Comentariu apreciat.342
  9. Deci de la 18 ani esti eligibil sa poti fi trimis la razboi iar la 19 ani esti adolescent. Presa romaneasca de 2 lei.

    Comentariu apreciat.703
  10. M-am uitat nitel la pedepse, Teoretic maximul posibil e 10,5 ani (omor din culpa 7 ani + 50% ca a omorat doua persoane).

    Deci in maxim 5 ani iese, probabil isi termina facultatea la parnaie. Si asta in cel mai bun caz, fiindca am dubii ca i se va da chiar pedeapsa maxima.

    Comentariu apreciat.395
  11. E doar prostie, nu bănuiesc rea intenție, la fel cum sunt știrile alea cu „un tânăr de 42 de ani”

    816
  12. Presiunea socială scade, lumea de la noi uită repede, scenariul lu’ mă-sa începe să prindă contur.
    Hai să vă spun un caz pe care l-am auzit azi de la un băiat care abea mergea. În 2018 el era pe o bancă în parc (la 4m de drum). Peste el a intrat unu’ care era beat și mașina nu avea ITP. A ajuns la spital cu multiple fracturi la picioare și bazin. După 108 zile medicale a început să facă recuperări și a înghițit chinuri greu de imaginat. La expertiză s-a dovedit că mașina avea mari probleme cu sistemul de frânare. Etrierul stânga era scos din funcțiune cu un nit băgat pe conductă, deci nu funcționa. Pe lângă asta toate conductele erau ruginite și cele de cauciuc coapte. Omul nostru suferă, umblă prin procese și termene din 6 în 6 luni, iar șoferul este la muncă în Germania și nici măcar nu îl interesează. Dacă justiția are toate documentele pe masă ce mai așteaptă? Înțelegeți? Așa se va întâmpla și cu Pascu.

    Comentariu apreciat.813
  13. cand ai 700 de proprietati in Bucuresti, cred ca nu-i chiar asa greu sa renunti la 2-3 pentru binele plodului, oricat de drogat ar fi… problema vine data viitoare, ca mereu exista o data viitoare… a se vedea partea cu Iorgulescu.

    Comentariu apreciat.312
  14. Oricum toată presa din România e cumpărată și controlată de partidele politice pe banii noștri. Așa că la ce dracu să te aștepți de la niște tonomate de jurnaliști?

    131
  15. In legislatia romaneasca, esti minor sau major. Nu adolescent sau barbat.

    Vlad Pascu e major.

    Comentariu apreciat.360
  16. Si care e surpriza? G4Media sunt printre cei mai jegosi dintre securiști.

    208
  17. Tolontan ce parere are despre asta ?

    71
  18. Nu cred ca e spalare. Este doar lipsa de bacalaureat.
    Intalnesc des in media exprimari ciudate: un barbat de 19 ani. un tanar de 30 de ani, o femeie de 18 ani etc,
    Ma intriga de asemenea reclama la legea violului:
    Orice act sexual cu un minor sub 16 ani este considerat viol și se pedepsește cu închisoarea. Excepție fac situațiile în care diferența de vârstă între făptaș și victimă nu depășește 5 ani.
    Daca violatorul este minor si violeaza o femeie de 18 ani?

    https://www.digi24.ro/stiri/o-adolescenta-a-fost-violata-intr-o-padure-din-arad-a-fost-ademenita-de-trei-baieti-printre-care-unul-de-13-ani-2527071?fbclid=IwAR3lfXVrPZkzcdrknkZQ4G7FXEJELFMpXtg-m6Wz0q3p8Wqtt_VRfQKWv5A

    101
  19. Hai mă Vali că toți cunoaștem adolescenți de 40+

    150
  20. ”Conform definițiilor, „adolescent” este un termen folosit pentru a descrie un minor. Pascu avea 19 ani. Și termenul nu e folosit întâmplător, o dată. E folosit și în titlu, și în text, de 4 ori.””
    Eu unul nu ii consider pe astia de 18-19 ca si adulti. Sunt majori, da, dar nu adulti

    51

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.