Idee pentru oamenii care merg la birou

Mă apucasem să scriu ceva despre cum Clujana ar fi trebuit să facă niște pantofi pentru muncitori, că era o pâine de mâncat acolo, și m-am luat cu altele.

Aș vrea să devină și la noi normal să mergi la muncă cu cizme groase și acolo să te schimbi în ceva comod, mai ales dacă ai job de birou. La ce frig e pe afară, nu prea merge să ieși în teneși din casă, că nu e normal să îți cancereze picioarele o oră, dar speram ca românii să ia de la englezoaice obiceiul de a avea o pereche de ceva comozi la muncă, în care să se schimbe când ajung acolo.

Also, mă uit la fi-miu. E cu gleznuțele goale, n-are nici o jenă. Ah, to be young again…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Vezi ca nu are titlu acest articol și e mai greu sa intri pe el.

    00
  2. Ca sa te schimbi in ceva comod ar insemna sa ai un spatiu de depozitare pt cizmele respective. Nu in rucsac sau sub birou. Si nici in dulapul unde iti depozitezi ustensilele de munca.

    00
    • Sub birou put.

      00
    • Mai spalati-va.

      00
    • Le țin sub birou… și așa fac și ceilalți colegi. Din fericire avem birouri cu scândură mare în față și nu se văd ghetele. Cei care lucrează cu publicul da, au nevoie de un pantofar pus undeva în spate să nu te vadă clienții cum te încalți când ieși după un suc.
      Pe mine m-a mirat reacția altora de genu: nu se uită ceilalți ciudat la tine când apari acolo cu transportul în comun în bocanci de și pantaloni impermeabili cand plouă (am făcut loc și pentru din ăia intr-un fel de debara)? De ce nu mergi cu mașina care ți-ar permite să vii direct în pantofi?

      00
    • @Clarks dacă ai măcar două perechi pe care le porți alternativ (o zi îi porti, cealaltă îi țiila aerisit pe balcon), schimbi șosetele zilnic și te speli cu săpun între degetele de la picioare nu put. Exclud de aici cazurile medicale care necesită alt tratament.

      00
    • Pe langa ce zic colegii mai sus recomand si Dezinfectant dezodorizant pentru pantofi Sanytol, gasiti pe emag. Important e sa dai cand incaltamintea e uscata pt eficienta 100%. Face treaba.

      00
    • Uite ca in Norvegia se face asa. Iar unde e mocheta pe jos oamenii stau chiar si in sosete la birou. :)

      00
  3. Nu stiu de ce Anglia vorbesti tu,dar majoritatea ce fac naveta la Londra au aceeasi pantofi vara/iarna,nici vorba de incaltaminte de iarna.Cat despre picioare goale pe frigul umed din februarie,eu iti recomand cateva vineri/sambata seara in Soho…..acolo e proba de rezistenta la frig vs alcool ingerat/stat la coada la intrare in club.

    00
    • Sau fuste scurte prin centrul vechi pe un ger … asa recunosti fetele care chiar vor sa se „plimbe” cu cineva.

      00
    • V`ali vorbeste despre a face naveta pe metrou/tren in adidasi comfortabili si sa te schimbi in pantofi la birou. Asa fac si eu si majoritatea cu care interactionez. Nu inteleg ce e asa complicat de inteles :))

      00
    • Vorbesti de aceeasi Anglie care inchide pistele la 0.0001 cm de zapada? Si o compari apoi cu patraia mareata unde se aduna tona de zapada cu sare, zahar si pipi de caini, in tot spatiul carpato-danubiano-pontic?

      00
  4. Merg în ghete, stau la birou în șlapi d-ăia de 15 lei..

    00
    • Eu am un lighean cu apă sub birou și un fierbător electric. Când ajung cu gleznuțele reci, dau drumu la fierbătorul ăla și în 5 minute bag picioarele în apă. Vineri, de obicei, arunc apa și luni pun alta proaspătă.

      00
    • @ubercool, și colegii de birou ce părere au de ceaiul ăla minune din ,,Talpa Voinicului,, cu care îi tot servești?

      00
    • Videochat?

      00
    • @Paco nu știu, dar s-au imunizat toți la gripă și covid, de când fac asta.

      00
    • „Vineri, de obicei, arunc apa și luni pun alta proaspătă.”

      Eu zic că mai bine-i să faci invers, pui vineri proaspătă și-o arunci luni.
      Cu plăcere, chiar n-ai pt. ce!

      00
  5. Ce misto era in liceu, luam caciula doar cand ningea tare ca sa nu ma ud pe cap, sosete scurte sau ce apucam, nema fular, blugi rupti, tricou+geaca.
    Acum la 3 grade cu ghete, tricou+hanorac+geaca groasa si tot imi tremura ouale.

    00
  6. Pai eu la munca ma descalt.

    00
  7. Cizme rusesti imblanite cu captuseala detasabila (la duceau cei care faceau „vizite” in URSS. Pe langa drujbe, aur etc.).
    La birou ramai incaltat doar cu captusala…

    00
  8. cand lucram la corporatie, 20+ oameni in birou, cam asa se proceda.
    in ultimele zile/saptamani inainte de ziua finala au carat oamenii acasa (femeile mai ales) magazine intregi de pantofi. mai ales femeile sefe, ca nu puteau merge in sedinte cu aceiasi balerini in care stateau in birou. :)
    dar da, problema spatiului de depozitare era destul de mare in acest caz. chiar nu stiu unde tineau alea atatia pantofi.

    00
    • Unde lucrați, frate, că nu am auzit pe nimeni să se uite la încălțările interlocutorului în ședință.

      00
    • Bancă.
      Erau muieri și șefe. Poate voi, bărbații, nu vă uitați cu ce e încălțată lumea. :) femeile se uită și la încălțăminte și la țoale și la coafură și la decorațiuni, în ședință, pe stradă, la cafea, în vizită, oriunde. :)

      00
    • @ubercool, in banca(si nu numai) ai dress code si la incaltari nu doar la imbracaminte. Plus ca arata ca dracu’ sa fii in costum si cravata si in ghete Salomon.

      00
  9. Cand erau ierni adevarate faceam asa…
    Acum ghetele imblanite sunt inutile.

    00
    • Exact asta am observat si eu, cel putin in Bucuresti. Nu prea mai sunt necesare ghetele alea groase, fiindca temperaturile sunt in general acceptabile.
      Doar cand ies la plimbare si stiu ca ao sa stau pe afara mai mult de 2-3 ore imi iau niste incaltari mai calduroase. In rest, orice ghetute neimblanite sunt bune pentru cele 10-15 minute pe care le merg pe jos de acasa pana la metrou/autobuz/masina.

      00
  10. Colegii de blog sunt corporatisti si antreprenori de vaza, nu le ingheata unghiutele, se deplaseaza cu masinile personale catre si dinspre birou.

    Nu simti pedalele masinii prin cizme…

    00
  11. Intre timp Clujana a dat faliment… /s

    00
  12. Când mergeam cu bicicleta la birou aveam o pereche de pantofi acolo. Mă echipam complet de bicicletă, cu hainele de schimb în ghiozdan.

    00
    • „Mă echipam complet de bicicletă” traduc eu pt colegu’ ca sa fim siguri ca avem imaginea completa … avea pe el inclusiv pantalonii aia cu fund.

      00
    • Asta merge daca ai dus la birou. Altfel iti pedepsesti colegii.

      00
    • @N: pantaloni cu fund (cea mai tare invenție), tricou de plastic mulat pe șuncă, încălțări de bicicletă (adică doar cu talpă mai rigidă că nu foloseam SPD pe vremea aia). Iarna pantaloni tot cu fund dar mai lungi, un softshell pe deasupra, 2 perechi de mânuși etc.

      @hash: normal, aveam duș la birou. N-aș fi făcut asta fără.

      00
  13. Noi avem dusuri la birou si camera de uscare sarakilor

    00
  14. Cu cateva exceptii, in Romania nu-i asa frig incat sa iti inghete picioarele iarna si nici zapada nu prea e. De ce ai avea nevoie de cizme cand poti merge lejer in pantofi sport? Sau, mai bine zis, de ce „ar trebui sa devina normal” asta? Cine e mai friguros, o poate face.

    00
    • In Romania unde traiesc eu, azi dimineata la 7 erau -2 grade. Sa venim in slapi?

      00
    • Sa inteleg ca Romania inseamna Bucuresti + Muntenia.
      Ca ” in zona intracarpatica”, asa cum ii zice la metro, azi au fost -5. Real feel -7. Si tot asa e aproape in fiecare zi. Cred ca la fel si in zona Moldovei.

      00
    • „asa cum ii zice la meteo”, vroiam sa zic…

      00
    • Pai la 0 grade nu prea iti ingheata picioarele daca nu-i zapada, ca totusi nu esti descult.

      In majoritatea oraselor mari din Romania nu sunt temperaturi asa scazute ca sa „TREBUIASCA” sa fie o normalitate „la noi” sa mergi in cizme la servici.

      00
  15. Eu ii pun sub birou și desfac repede o punga de pufuleți Lotto. Pana acum nu s-a prins nimeni ;)

    00
  16. Noi suntem obligati sa purtam incaltaminte antistatica. Eu mi-am ales niste sandale misto din piele.

    Avem un dulap facut din bare de inox (de haine) si sub ele sunt tavi in care se scurge zloata/zapada/noroi etc. (incap vreo 40 perechi )

    Nu am voie sa pun poze cu dulapul dar pun link-ul cu sandalele:

    https://abeba.com/en/products/products/sandals/nature-02-0004096-259

    00
    • Asta a fost ceva gen,,, prietena mea e actriță de filme pentru adulți, vă arăt aici poză cu una dintre poșetele ei,,.
      Am deschis link-ul și am auzit un zgomot năprasnic din dormitor. Tremura dulapul cu haine, în sertarul cu ciorapi au leșinat de frică toate șosetele albe.

      00
  17. Voua nu va merge clima in masina ? Nu inteleg…

    00
  18. Pana la prima factura de gaze mai serioasa stau tot in slapi si acasa, si la biroul de acasa. Daca trebuie sa dau termostatul mai jos s-ar putea sa ma schimb in sosoni, nu mai sunt nici eu tanar.
    La birou ma duc rar, cu avionul. Deci iau direct perechea de ceva comozi, ca nu e ca si cum as putea sa merg pe jos prin noroaie pana la Otopeni.

    00
  19. Nu am mai purtat haine groase de ani de zile. Daca nu mergi mult pe afara prin frig sau la munte nu ai nici un motiv sa mai ai asa ceva. :)

    00
  20. Da’ prin multe firme se face asta. Inclusiv din motive de igiena, sa nu tropai cu namolul si bacteriile de afara prin spatiile comune.
    Nu cred ca e vreo regula pe undeva sa interzica aducerea unor pantofi de schimb. Si nici nu put daca igienizezi corect incaltarile.

    00
  21. Am inteles si sunt de acord cu autorul. Iarna la birou, libidoul scade pentru ca persoanele responsabile cu cresterea libidoului vin incaltate in galoshi, shoshoni si apres ski cu pulovare de lana tzurcana crosetate manual iar din spate string-ul de la bikini e undeva pe la nivelul genunchilor. „iarna nu-i ca vara” T, Basescu-pensionar

    00
  22. Copii in Elvetia poarta papuci de casa in scoali. E o super idee

    00
  23. Aș vrea să devină și la noi normal să mergi la muncă cu cizme groase și acolo să te schimbi în ceva comod, mai ales dacă ai job de birou

    Dar… e… normal. Adica știu pe mulți care fac așa, în special dacă vin pe jos prin diverse noroaie și șantiere.

    00
  24. Ganduri random #1375

    00
  25. Cand am vazut prin vestul extrem la Europei treaba asta mi-a luat putin sa ma adaptez si sa inteleg. Mai ales cand vedeam femei bine tot cu toc ultra subtire si inalt si sub birou niste gioarse vai mama lor

    00
  26. cei mai multi romani, cand merg la birou, se incalta cu masina.

    00
  27. De vreo 6 ani deja am la birou o pereche de pantofi cu toc, o pereche de adidasi si o pereche de papuci de casa
    You may never know when you need them :)))

    00
  28. baraca mea din santier se poate numi birou :D?

    ciubotele alea ale mele au pe aele acum mai mult noroi decat ati cei mai multi dintre voi in ultimii 5 ani la un loc.

    ghici cu ce ma duc incaltat la petrecere?

    ‘no dress code’ :D. big mistake!

    00
  29. Daca mergi mult pe jos nu e neaparat nevoie sa iei o mega „shuba” pe tine, a mai pus Vali un articol dar nu il mai gasesc. Gandeste in general „layers” cand mergi mult prin frig. Geaca nu foarte groasa, pulover sau bluza de trening, camasa subtire sau tricou. Pt ca oriunde mergi este relativ cald si risti sa transpiri mult asa ca e ok sa le poti da jos la nevoie. Pulover gros sau chestii foarte groase nu iti mai trebuie au devenit total impractice.

    00
    • problema, cel putin pe asta am intampinat-o eu, e unde pui toate straturile alea la birou. eu n-aveam/n-am unde.
      aveam un puloveras/sal pe spatarul scaunului, dar erau birouri cu sefi carora le lipseau si mai multe tigle si interziceau orice pe spatarul scaunului.
      roll-box-ul plin cu acte, hartoage, papetarie, poate un sertar cu tacamuri (la bucatarie/oficiu, daca exista, nu puteai sa le lasi ca dispareau, been there) si gustari, n-aveai unde pune mai multe straturi de toale.

      00
    • apropos de chestii groase, la locul de munca actual au inceput sa dea caldura de pe 20 noiembrie, biroul e mare, pe jos gresie, pe pereti faianta pana la jumatate. am facut turturi. acasa am bagat centrala aproape de la inceputul lui octombrie.
      plus ca dau caldura astfe incat in incapari sa fie 19 grade. eu personal nu ma simt confortabil la 19 grade, mi-e realmente frig, cam de la 22 in sus mi-e bine.

      00
    • @AB, si noi aveam regula fara haine pe spatarul scaunului, dar existau dulapuri cu umerase in fiecare birou.

      Daca mai astepti putin, o sa apara baietii care sa iti explice ca temperatura ideala este de 19 grade si ca oricum in UK lumea sta pe la 17 grade. Oamenii aia care nu inteleg ca fiecare este diferit si, chiar daca poti trai la 19 grade, nu o poti considera o temperatura ideala.

      00
    • @Andrei G, la niciun loc de munca n-am avut dulapuri pt haine/bagaje. maxim un cuier pt haine/geci/paltoane, d-astea. niciun loc unde sa pui un pulover, o vesta, d-apoi unde sa puna 5-25 de oameni cate 1-2 articole de imbracaminte.

      stiu ca apar baietii, mi-am asumat asta cand am scris. eu personal, poate si din motive medicale- tiroida pe moate, nu suport atat de rece.
      mi se contracta unii muschi pana la durere. mi s-a intamplat chiar azi pana cand aeroterma a mai schimbat putin atmosfera.
      sa stai 8-10-x ore cu muschii contractati si durerosi ca asa zice nu stiu cine sau cercetatorii britanici ca e temperatura ideala, mi se pare ca forteaza limitele absurdului.

      00
    • @AB, prin „baietii” m-am referit la comentatorii care iau de buna ce scrie intr-un articol de pe net si cred ei ca se aplica pentru toata lumea si nu ar trebui sa existe diferente. Dar ca regula, intr-adevar baietii/barbatii prefera o temperatura mai scazuta decat fetele/femeile.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.