Situația la zi, marți, 23 august

Băncile – profituri record. Companiile petroliere – profituri record. Companiile de energie – profituri record. Pe cârca cui? Cine a sărăcit cel mai mult în perioada asta?

Profitul net la nivelul sistemului bancar românesc a ajuns la sfârşitul lui S1/2022 la un nou record, de aproape 5 mld. lei, în creştere cu circa 14% faţă de câştigul raportat pentru S1/2021, conform datelor preliminare ale BNR.

Nu știu ce sa zic, ați văzut ce a mai făcut doamna Sanna din Finlanda? Dar de prințul care se mută din Londra, să se dea bine pe lângă bunică-sa, poate îi lasă lui tronul? Click aici să vezi poze sexi cu moarta lui Dughin. Nu? OK, dar știi că Japonia a îndemnat tinerii să bea? Nici asta nu te interesează? Dar de românii rămași în Turcia fără concedii, că a falimentat o agenție de turism? Nu ți-e milă de ei, câine de om?! Tot o ții cu fente…


În alte știri, a trecut 15 august și bucureștenii nu au murit că nu mai parchează peste tot.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Daca eram in in 1984, azi era liber… Poate legam si cu lunea asta si faceam de un mini concediu… Ce iti e si cu lumea asta…

    00
    • De ce ai fi vrut sa mergi la defilare si lunea nu inteleg

      00
    • Nu era liber, te duceai la defilare. :D

      00
    • Plus că se lucra și sâmbătă…

      00
    • @cicio: traumatizat ai rămas.

      00
    • Cu totii mergeam la defilare. In mod exceptional era curent si mai tarziu, dar la postul national erau discursuri, ode si alte porcarii. Seara posibil sa fi fost un film cu Sergiu Nicolaescu. Bine ca prindeam televiziunea sarba si mai vedeam un film, un concert, un meci

      00
    • Ați trait mai mult de 32 ani in comunism de sunteți marcati de ziua asta? daca traiesti 18 ani din care faci defilari 11 ani ,apoi 32 ani fara …

      00
    • Pai suntem in 1984, suntem intr-un continuu 1984.
      Legat de parcari, poate asa se vede de la brasov, la bucuresti se parcheaza in continuare peste tot. Am senzatia ca „revolutia parcarilor” e cea mai mare poveste virtuala pe care o vinde neacusor&co. ceva gen experiment social.
      Nici nu s-au facut parcari noi, nici nu s-au schimbat tarife, nici aplicatia sau smsul nu sunt noi, nici nimic….nu s-a schimbat absolut nimic fata de inainte in afara de 2,3 strazi din jurul primariei. Si vorbeste toata lumea despre asta de zici ca a inceput pamantul sa se invarta invers.

      00
    • ⬆Boris, omule, cred ca esti singurul care vede clar tot circul asta mediatic cu parcarea :)

      00
    • @conspicuous – m-am pierdut de clasa la o defilare in multime, pe langa faptul ca am stat ore intregi printre straini mi-am si luat-o la scoala ca de ce am lipsit.

      Am mai multe cycle meetinguri „obligatorii” decat defilari dar nu stiu de ce am ramas marcat de evenimentele alea mai vechi :).

      00
  2. „We sent Prince Harry to Afghanistan. Because when you want to teach people about democracy, you send them a Prince to shoot at them from a helicopter”

    00
  3. Legat de doamna cu 5 copii, s-a aflat de contract inainte sau dupa 5 ani?

    00
    • Acuma fara ironie insa daca in poza din dreapta e casa reala si doar aia era de platit sau mare parte din plata era asa ceva imi spune ca multi oameni ar accepta (nu doar doamne ca suntem o societate avansata si inclusiva, da?)

      00
  4. S-a mai interzis si fumatul prin bodegi si lumea zicea ca e nasol, ca se va muri fara acest drept constitutional, ca horeca moare… Aham. Bine, horeca nu se simte bine din alte motive, ce tin de marlaneala specifica.

    00
  5. Bucureștenii parchează acum prin Ilfov?Unde o fi madam Firea să urle că vai săracii de ei, nu sînt locuri de parcare?Dar oare cine se laudă că este cea mai bogată zonă din RO?

    00
  6. „În alte știri, a trecut 15 august și bucureștenii nu au murit că nu mai parchează peste tot.”.

    Lol. Ai făcut și tu un zoom pe harta pe zona 0?

    00
  7. Nu draga Vali nu am saracit, am ajutat, am avut grija sa nu moara bunica acum ajutam Ucraina si in acelasi timp salvam planeta. E reminescenta de pe vremea cand nu puteai sa spui ce gandesti pe 23 August.

    00
  8. Cica atentatul de la Moscova a fost opera prim ministrului Finlandei

    00
  9. Astept companiile de hartie igienica sa declare profituri record, cresteri de 100% ale actiunilor, noii unicorni….s-a DUBLAT pretul la hartie.

    00
    • Rola prosop floralis e 13 lei rola la Lidl. La greci, tot floralis, tot in Lidl erau 3 euro 2 role. Bip!

      00
    • La piata ar trebui sa gasesti 3 role la 15 lei.
      E strat dublu, nu triplu, ce-i drept.
      Dar cel dublu e 9,99 lei in magazin.
      Si ca un apropo, Kaufland Germania e cu 3-9% mai ieftin decat Kaufland Romania.

      00
  10. Revolutia parcarilor se face treptat, dinspre centru spre exterior. Bineinteles ca merge incet, dar eu personal am trecut pe langa parcari noi, si locurile se marcheaza. Mi se pare cea mai buna initiativa de mult timp incoace, sper ca si urmatorul primar sa o tina in picioare.

    00
    • vezi ca o sa primesti manute rosii de la toti borduristii :))

      00
    • @punKreas, daca parchez pe sosea, langa bordura, devii automat „bordurist”.
      Dar daca parchezi in acelasi loc, dar acum sunt niste dungi marcate si platesti niste bani catre Primarie, se schimba lucrurile? Nu mai esti bordurist?

      Sunt curios care este diferenta pentru cei care locuiesc in zona sau circula pe acolo. Fiindca soseaua este la fel de aglomerata, doar ajung niste bani la Primarie din care poate sa spuna Nicusor Dan ca plateste in continuare datoriile lasate de Firea.

      00
    • @Andrei G
      Diferenta este intre „blochez o banda pt ca asa vrea muschiul meu” vs. „parchez pe banda pe care primaria a transformat-o in parcare”.
      Primaria are dreptul sa faca asta, tu nu.

      00
    • @Andrei G: prin bordurist, m-am referit la cei care urca cu rotile pe bordura.

      00
    • @MihaiC, deci daca Primaria decide sa blocheze o banda ca sa incaseze mai multi bani, este totul roz. Nu ne mai deranjeaza aglomeratia din trafic.
      Nasol este doar atunci cand cineva parcheaza si blocheza traficul, fara sa plateasca.

      Dubioasa gandire aveti…

      00
  11. Ați uitat Statul.
    Statul e cel mai câștigat din toată situația aceasta.
    A tipărit bani cu nemiluita.
    Nu a făcut nimic legat de energie, în afară de firme de intermediari.
    A colectat mult mai mult din accize.
    Se plânge că e greu și trebuie să mărească niște taxe.
    În timp ce dă vina pe cetățeni că sunt lacomi, consumeriști și nu le mai ajunge 300kW pe lună când pe vremea lu Ceașcă se stingea lumina și luau pâine pe cartelă.

    Cu influenceri plătiți de partide.
    Negruțiu:„Am consumat o grămadă de energie până să ajung ca mama”

    00
  12. Men Sanna in Corpore Sano!
    Va scriu la cald de pe La Croisette
    si va rog sa donati pentru ca vad masini multe cu numere de UA. Cred ca bietii oameni nu au bani de benzina sa se intoarca acasa. Sa nu fim ipocriti ca nu toti blah blah….Ba da sa fim

    00
  13. Vad ca nu a expus nimeni inca si efectul direct al parcarilor. Ok, sa fie clar, nici eu nu suport acea nesimtire in care 4-5 vecini au cate 2-3 masini desi au un singur loc de parcare iar restul de masini zace 99% din timp „blocat” pe ceva trotuar, bordura…

    In S1 de ex sunt cele mai putine parcari iar in S3 cele mai multe. Unde vreau sa ajung, orice cuplu sau mai exact peste 90% are nevoie de masina. Nu intram adanc in detalii, toata lumea stie ca nu poti ajunge departe si ok cu trenul sau microbuzul, sa nu mai zic daca mergi la parinti / bunici / rude si mai ai si de carat chestii.

    Urmarind situatia parcarilor din Bucuresti am vazut ca cea mai mare „crima” este in S6. Acolo daca ai 2-3 ap pe care vrei sa le inchiriezi, DAR nu ai loc de parcare privat ( cumparat nu inchiriat ADP )… practic este „investitie moarta”.

    Fara parcare ai sanse 80-90% sa iti vina in chirie doar studenti. Orice cuplu sau chiar si student care are masina o sa fie cam obligat sa caute parcare altfel risca amenzi mari… deci probabil chiriasii „stabili” ( profil ideal = cuplu ) se vor orienta catre S3 si altele.

    Care aveti AP prin S6 e timpul sa le vindeti ca de inchiriat o sa fie foarte dificil…

    00
  14. Aveam o linie de credit 500 000 ron la ING si plateam 3500 ron dobanda pe luna. Luna trecuta am returnat 200 000 si luna viitoare (pot sa vad in avans cat am de plata) imi apare dobanda 6000 ron. Acum ma dus spre ei, daca apare la TV un ING in flacari sa stiti ca eu am fost!

    00
    • Fără mișto, să ne ții la curent. Sunt curios cum justifică. Ai discutat cu ei înainte de returnare?

      00
    • Păi se justifică cu dublarea robor sau al indicelui care-l folosesc pentru dobânda variablă (presupunând că ai dobândă variabilă).

      Nu-nțeleg ce nu e clar, alea se aplică și la linie de credit ca la orice creditare.

      00
    • Am fost personal la banca si nu a stiut sa imi raspunda, a zis ca robor este 7 si ceva , dar nu era sigura de unde vine cresterea asta.
      Am facut cerere de returnare completa a datoriei.

      00
    • e cam ineficient să dai foc, mai bine îi evacuezi cu arma și apoi le ceri chirie

      00
  15. Foarte bun si articolul acesta https://time.com/5888024/50-trillion-income-inequality-america/

    „… the elephant in the room is extreme income inequality.

    How big is this elephant? A staggering $50 trillion. That is how much the upward redistribution of income has cost American workers over the past several decades.”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.