Vreau să locuiesc aici!!!

Aflu dintr-un advertorial despre Timflex Residence, cel mai tare residence din Timișoara. Făcut cu atenție la detalii pentru dumneavoastră, pentru a putea numi acest apartament “acasă”.

Prizele alea, una pusă aiurea, alta pusă deasupra aragazului. Posibilitățile sunt nelimitate.

Dormitor cu dulap. Daca acolo e priza de TV, unde pun TVul? Peste fereastra aia? În stânga, să mă uit la ei dintr-o parte?

Dormitor în care a încăput un pat și atât. Măcar de data asta se poate pune un TV normal.

 

Locul de luat masa e în bucătăria din sufragerie. Centrala e în mijlocul camerei, să o auzi mereu. Un TV, o măsuță de cafea, niște rafturi? Nu prea mai e loc.

Designul a fost făcut probabil de soția patronului, care se pricepe.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Probabil de Amanta patronului. Residence cu residence se face portofoliu frumos incat sa poti lua un 30-50 de Eur/mp de design.

    00
  2. Stai, exista vreun rezidens facut fara atentie la detalii?

    00
  3. Centrala se aude?

    00
  4. Si usa de intrare da direct in living & bucatarie – probabil sa nu uiti de anii de camin studentesc.

    Cred ca a fost gandit apartamentul pentru 2 fete de videochat, dezvoltatorii probabil isi cunosc bine clientela.

    00
  5. Ceva e prea „grosier” acolo in prima poza. Dezvoltatorul nu-ti face mobila. Acolo ideile crete s-ar putea sa fie la cine a gandit mobila.

    00
  6. Ți-au ascultat sfaturile și descurajează TV-ul in dormitor.

    00
    • Va lua totul pe el ca sa o fereasca pe fiica-sa si pe arabetii din jur de belele. Va face 2-3 ani in care va sta in puscarie ca o Pasa si apoi o sa se intoarca linistit la zecile de milioane.

      00
  7. ca un nesimțit ce sunt dar vă rog să-mi fie cu iertare intrebarea: cam cât a costat advertorialul?

    00
  8. Dormitorul e pentru dormit, numarat bani si facut copiii, nu pentru uitat la TV. De aia ii zice dormitor.

    00
    • NOU
      #19

      Zici bine, in general. Dar eu am pus TV in dormitor atunci cand sotia a avut o problema medicala care a tintit-o la pat mai multe zile. Apoi, dupa un timp, am fost eu racit cateva zile. Si nu l-am mai dat jos.

      00
    • @Bogdan Magnificul
      Si mie mi-a recomandat medicul sa ma uit la TV cand am avut ligma.

      00
    • Eu am cate un TV in fiecare dormitor. Ma uit mai bine la TV stand intins in pat decat pe canapea. Si posibil sa-mi pun si la bucatarie :D

      00
  9. Nici măcar nu e în Timișoara. Sunt în Giroc, lângă Timișoara. Am fost la cineva într-un apartament dintr-un bloc timflex, care teoretic are 2 camere. De fapt e o cameră și o bucătărie mare, în care ai loc și de o canapea

    00
  10. Eu sunt o babă de la Dâlga și nu înțeleg nici picată cu ceară ideea de bucătărie open space, mai ales în spații atât de mici.

    Ochiometric încăperea aia, care cică e living cu bucătărie open space, are dimensiunile unui living rezonabil și atât.
    Încăperea aia nu are dimensiunile care ar rezulta din suma dimensiunilor unui living + măcar dimensiunile unei bucătării de garsonieră confort 1, cum nu sunt eu popă.

    00
    • Ai dreptate pe de o parte insa pe de alta daca pui un perete sa separi bucataria pierzi din spatiu si o sa te freci mereu de el cu masa.

      00
    • Cum mi-a spus mie condescendent un dezvoltator imobiliar cand imi cautam locuinta: „Nu ne adresam celor care inca mai gatesc acasa”.

      00
    • Picată cu ceară de persoana potrivită la locul potrivit, in locul potrivit, in momentul potrivit….mda. Crezi că ai zice nu?

      00
    • @AlexF, având în vedere că rezistența mea la durere la nivelul pielii e varză (pe interior stau mult mai bine), când mă epilam cu ceară cosmeticiana lăsa ceara cât mai rece posibil și apoi am trecut voioasă la epilat cu zahăr (apropos, recomand din toți ficații), aș zice nu. :)
      Pt ce zici tu există frișcă, ciocolată, miere, doar așa, la primul gând, că or mai fi. :)

      00
    • ala nu e open space.

      open space e cand ai casa de 150-200 de metri patrati si singurii pereti interiori separa baia si eventual o debara.

      cand ai 40 de metri patrati si o chiveta si un aragaz montate in sufragerie nu inseamna decat ca dezvoltatorul ti-a furat bucataria.

      00
  11. NOU
    #31

    si traditionala teava de gaz la vedere, ca asa e legislatia romaneasca …

    00
    • Dacă ar fi doar țeava aia de gaz, treacă-mearga, nu era bau, dar la câte alte neajunsuri sunt, nici nu știi de unde să începi… Bine că n-au despărțit și baia de bucătărie, că, mai nou, așa văd că se mai procedează, cu bucătărie și baie în aceeași încăpere, delimitate doar de un paravan.

      00
  12. Ce e mai trist e că nici măcar nu ar costa dezvoltatorul cu mult mai mult sa rezolve toate lucrurile astea. Problema e că sunt destui clienți care nu se uita la „nimicurile” astea și stresul lor cel mai mare e daca le aproba banca creditul. Apoi în 30 de ani au timp sa găsească workarounduri pentru aberațiile astea.

    00
    • Da, se găsesc prosti și tarambeti care să cumpere și să fie fericiți cu ghetourile astea…știu ăștia cum sunt romanachii…dupa ce își iau o cutie de asta, imediat își iau și o mașină bengoasa ….ăsta e nivelul…

      00
    • Car, te contrazic. Romanul izi ia masina bengoasa de cand sta la doua camere, familie de cinci persoane. La intretinere sunt declarati doi, evident ;-)

      00
    • Eu asta nu înțeleg, cum să nu te uiți la „nimicurile” astea?!

      Pornesc de la premisa că o persoană sau un cuplu care vrea să cumpere a locuit cu chirie măcar 1-2 ani.

      Când locuiești cu chirie cam constați de cât spațiu ai nevoie, că ai haine de vară, de iarnă, așternuturi, o pilotă care trebuie depozitată undeva vara, o valiză, găleată cu mop, coșul de rufe murdare, vreun lighean, bicicleta, constați de ce spațiu de depozitare ai nevoie, îți cunoști obiceiurile și modul de viață și îți dai seama de cât spațiu ai nevoie pt a te desfășura cât de cât decent.

      Că unii nu se gândesc la momentul în care o să vină un copil și o să mai aibă și ăla troace, dar sincer, genul ăsta de apartamente nu mi se par confortabile nici măcar pt o persoană singură sau un cuplu.

      Poate doar dacă te muți direct de la mă-ta și făcea aia tot și habar n-aveai unde ține toate cele, poate doar așa să nu realizezi că pt a locui undeva permanent, cu tot ce ține de asta, îți trebuie o anumită suprafață și anumite spații pt anumite scopuri.

      00
  13. Cine cumpara aici isi merita soarta.

    00
  14. Apartamentele in sine nu ar fi chiar asa o problema, ca sunt destule in tara care arata ca naiba (le mai arata Vali la sectiunea „cum dracu’ sa locuiesti asa”). Nici intre noile rezidentiale nu e socant, vad o groaza de cotete ce se vand de la 150 de mii in sus si nu ai loc nici sa te misti ca lumea. Dar ma uit la alea 3 locuri de parcare pe latura, la lipsa a orice idee de spatiu verde (bucata aia de „padure” dintr-o parte nu va ramane mult), plus drumul spre Timisoara care este senzational, mai ales la ore de varf.

    Am stat 40 de ani in Timisoara, nu as mai locui acolo nici pe bani :(

    00
    • Spatiul ala verde va ramane pana il va taia cfr, ca e de pe zona de protectie a caii ferate :) ca sunt amplasate langa calea ferata

      00
  15. Cum se deschide dulapul din poza 2? Pui patul pe roti/ iei hainele direct de pe sârma si le pui pe tine? Priza aia e pusa strategic, sa-ti curenteze nevasta cand da sarmana cu buretele sa spele uleiul sarit in priza.

    00
    • Ușile sunt culisante și dacă e tip dressing cum am văzut recent la cineva în Timișoara, ai spațiu gârlă înăuntru să îți pui bulendrele. Părerea mea e că un apartament de ăla cu un dormitor e suficient pentru două persoane tinere, corporatiste și care nu se omoară cu gătit sarmale, șnițele și celelalte prăjeli de „bucate” tradiționale. Decât maghernițele comuniste prost compartimentate, mai bine așa. E plină Italia de locuințe noi cu „soggiorno con angolo cottura” deci open space, așa că ideea nu e inventată de români. De la mileniali încoace gătitul a devenit mai soft și organic așa că nu au nevoie de spațiu separat pentru heavy cooking. Eu sunt generație mai veche dar îi înțeleg pe cei mai tineri că vor altceva decât am avut eu și alții ca mine. Asta e, societatea evoluează și paradigmele se schimbă.

      00
    • Nic, din poza nu pare sa ai mare loc intre pat si usile culisante. Adica tragi sa culisezi usa si faci tumbe prin pat sa bagi hainele in dulap sau stai in varful patului pana te hotarasti ce camasa sa-ti iei. Priza aia nu e ok acolo, oricat de vegan ai fi, o supa de ceva tot faci la un moment dat. Se topeste plasticul de la priza daca pui oala pe ochiul de langa perete. Ca sa nu mai spun ca open space-ul mai Nou e hol, sufragerie, bucatarie si debara. Mai mare dragul sa-ti putã canapelele a ceapa calita.

      00
  16. Ce nu se vede in poze ? Faptul ca nu ai asfalt in jurul blocului ? Faptul ca accesul se face pe doua strazi de pamant, una dintre ele cu trafic foarte ridicat si de unde se ridica praful cand e uscat sau e plin de balti cand ploua ? Faptul ca nu ai trotuar?

    10
  17. „DESPRE ACEST APARTAMENT
    PROIECTUL TIMFLEXRESIDENCE
    Spaţiu şi confortul unei case, la bloc
    Un apartament care oferă bucurie şi entuziasm de fiacare dată când îi treci pragul uşii.
    Potrivit atât pentru familii tinere, proaspăt formate şi pregătite pentru viaţă, dornice de un spaţiu generor şi bine proporţionat, cât şi pentru familii cu copii, care doresc intimitate, dar şi cameră dedicată pentru cei mici. În acest apartament se îmbină perfect un set de idealuri. Alege-l şi vei descoperi chiar tu!”

    Apartamentul cu pricina este ăsta: https://www.timflexresidence.ro/wp-content/uploads/2021/04/apartament3.pdf

    La o primă strigare vedem că din combinația de living cu bucătărie lipsesc 7 metri, unui dormitor îi lipsesc 3 metri și, bonus, s-a evaporat o baie. Norocosul cumpărător va locui într-o suprafață utilă de 52,2 mp, minimul cerut de lege pentru 2 camere, pentru trei acesta fiind de 66 mp, în caz că acolo locuiesc 3 persoane, și 74 mp, în caz că sunt 4 locatari. Cred că în loc de „flex” din denumire era mai potrivit „fleț”.

    00
    • Noi stăm într-o varianta mai comunista a acestui, dat în folosință prin 90-91. Organizarea e tot asa pe lung, de-a lungul holului. Diferența e ca livingul nostru are 20 mp, dormitoarele sunt cam tot pe acolo (+ 1mp la noi), dar avem în plus holul cu debarale, baie de serviciu și bucătăria. Total 64,38 mp + balcon. Și sincer lipsesc minim 2-3 mp la bucătărie, minim 1 la baia mică și minim 2-3 la dormitorul mic ca să putem spune că e suficient de încăpător.

      00
    • defapt asta e un apt de 2 camere: muti bucataria in dormitorul mic si ai rezolvat totul :)

      00
  18. Frumos e ca ne-am intors rapid si pe nesimtite la „Cutiile de Chirbrituri”, doar ca astea nu mai sunt Comuniste, ci sunt Capitaliste.

    Ele vin cu o totala lipsa de spatii de depozitare, lumina putina (ca blocul vecin e aproape) si mai multe masini decat frunze.
    Dezvoltatorul a desenat pe asfalt o parcare minuscula pt fiecare apartamet (desi fiecare apartamant are doua masini), iar spatiul verde cerut obligatoriu prin lege e de fapt parcarea de sub masini (acele dale tip grilaj, prin care ar trebui sa creasca iarba)!

    La partea de prize… ar insemna sa ai de la inceput bucataria mobilata, inclusa in pret, ceea ce se intampla ff rar, pt ca bucataria aia din poze costa 10 000 EUR la Rovere, Mobexpert si Cluxa (ca astia iau contractele mari), asa ca se duce dracu bugetul de „Ultima casa”!

    A… si sa nu cumva sa aduceti vorba de prize pentru AC!
    Si asa, abia au pus siguranta generala monofazata, de 16A!
    Cine are nevoie de AC, cand noi toti trebuie sa consumam cat mai putin, dar mai ales ar fi insemnat un pct trafo facut de dezvoltator…?

    Desigur, proiectantul de electtrice nu a avut acces la planurile de instalatii termice si sanitare, deci nu stia ca fix deasupra prizei este HOTA = aragaz.

    P.S. Cel mai tare e acum faptul ca mai nou (din lipsa de patiu si bai minuscule), MSR se pune langa MSV!
    Pe asta inca nu o stiati!

    00
    • Mai e o treabă la astea noi, ușile de la băi se deschid spre interior, nu spre exterior ca la alea comuniste, care recurgeau la trucul respectiv ca să poți folosi la maxim baia, cât de mică era ea.

      00
    • Eu nu stiu ca in apt sa se deschida usa de la baie in exterior.
      Poate asta se intampla la baile de serviciu, dar la cele principale se deschid la interior.

      00
    • Nu știu, eu în câte comuniste am fost, și de după cutremur, și de dinainte (din anii șaptezeci cel puțin), am văzut chestia asta, de aici și opinia.

      00
    • Am făcut un search fizic în casă și unul mental prin alte locuințe. Singura ușă de care îmi amintesc că se deschidea în /spre exterior era ușa de la cămara din casa bunicilor din partea mamei.

      00
    • în toate apartamentele în care am locuit ușa de la baie (inclusiv cea de la toaleta de serviciu din apartamentul copilăriei mele) se deschidea în interior.

      00
    • În apartamentul părinților mei (berceni, bloc de 4 etaje), ușile de la baie, bucătărie, debara și cămară se deschid toate în exterior. Sunt ușile originale, montate în comunism.

      În apartamentul în care am copilărit, înainte să ne mutăm în cel de mai sus, era la fel.

      În apartamentul în care locuiesc acum, ușa de la bucătărie se deschidea în exterior. Cea de la baie în interior.

      00
  19. Ești rău, o să îți ceara un drept la replică amanta patronului fiindcă ea a făcut un curs online de design interior și chiar se pricepe.

    00
  20. Vi acasa, te asezi frumos pe canapea si iti admiri centrala sau oalele de pe aragaz.

    00
  21. @Rumbu
    condescendent = Care are o atitudine plină de respect sau de bunăvoință față de cineva.

    Remember „furculicion”? I remember.

    00
    • „Lingvistul Alexandru Graur susținea că adjectivul condescendență nu înseamnă „respect”, cum ar crede unii (și DEX), ci „atitudine binevoitoare față de un inferior” (e din aceeași familie cu a descinde, care înseamnă „a coborî”). Altfel spus, condescendent înseamnă „a (te) coborî” (descendere) cu ceilalți/împreună (con-), adică „cel care se coboară (de bună voie) la nivelul celor considerați inferiori”. De aici a apărut sensul primar, „cel care renunță la privilegiile sale”.

      – limba evolueaza, get over it!

      00
    • @Deea

      Si de unde ai dedus ca condescendent a fost folosit cu sensul asta si nu cu cel din engleza?

      Ca sensul prezentat de tine nu prea are sens in fraza aia.

      00
    • Ai dreptate, imi place cand esti patetic.

      00
  22. Nu stiu daca v-ati prins care noul trend, cu blocurile pe orizontala.
    Cine vrea sa vada care e noua oferta „optimizata” la casa, sa vada ghetoul cu case de 6m latime facut de Mobexpert si nu numai.
    Bai, dar ai reducere pt mobila la MBX!

    https://mobexperthomes.ro/
    https://forum.softpedia.com/topic/1194386-mobexpert-homes-pipera-vasile-alecsandri-residence-pipera/

    00
  23. “Dormitor în care a încăput un pat și atât. “

    Păi ce ar trebui sa mai incapă. Dulap de haine nu-ți trebuie ptr ca hainele le poți depozita in spațiul flex ptr haine unde se și usucă mai repede (aka “unde-i centrala”)

    00
  24. La prima poza, decorul de pe mobilier trece prin fata hotei in loc sa fie taiata si sa acopere mobilierul pe toate partile. Cred ca in timp de la umezeala de la aragaz se va stramba.

    00
  25. Macar daca astia ar fi exceptia, si nu regula la „xxx residence” din toata tara.

    Sursa problemelor este lipsa spatiilor suficiente si necesare pentru o compartimentare logica si ampla a spatiilor pentru locuit.

    De aia ai „bucatarie open space”, pentru ca zgarcitul de dezvoltator nu a mai vrut sa faca o bucatarie separata de macar 10 mp.

    Eu nu ii inteleg pe cei care stau la apartament. Adica ii inteleg, ca au copii (deci nevoie de cresa, gradinita, scoala), nu pot lucra remote, deci trebuie sa fie langa o statie de transport in comun, etc.

    Ce nu inteleg e ca din „a trebuit sa facem multe sacrificii/compromisuri si sa stam intr-un apartament inghesuit” au transformat-o in „ne place la bloc”.

    Porumb, porumb, dar bate blocul la orice ora.

    00
    • @Mihai: „imi place la bloc” se traduce prin ” nu vreau sa dau zapada/ sa tund iarba/sa strang frunze/o gramada de alte chestii care trebuiesc facute la casa si sunt dispus sa indur traiul la bloc pentru asta”. Nu e vorba de ce ne place, cat mai ales de ce ne displace sa facem.
      Noi traim intr-o casa cu mai multe apartamente, care are o curte interioara.
      E compromisul ideal – stai la casa, ai un pic de spatiu verde etc. In acelasi timp, cei care vor suprafete mari (si pentru locuit, si pentru curte) s-ar putea sa nu fie multumiti. Plus ca nu e chiar ieftin.
      Personal, nu as sta niciodata intr-o casa cu suprafata mare, pe un teren mare. Tot timpul e ceva de facut, si nu gasesc ca recompensa de a avea atat spatiu merita. Sau, altfel spus, spatiul pentru mine nu e o recompensa, ci o corvoada.

      00
    • LE: A nu se intelege ca sunt de partea abominatiilor cu open space in 40mp.
      Aia e o baterie de gaini, n-am idee de ce ar vrea cineva sa dea si bani pentru asa ceva.

      00
  26. Timflex parca era o firma care vindea saltele. Acum se pare ca fac si blocuri …

    00
  27. dormitorul ala galben pare furat de la duamna firea.

    imaginati-va ca mancati o ciorba cocotati pe scaunele alea cu un picior. sau stand la o bere cu baietii tot acolo…

    00
    • Bine că mi-ai amintit! Urăsc scaunele alea de bar din tot suflețelul meu de om scund.
      După ce mă urc cu chiu cu vai pe alea, oferind un spectacol demn de o bere și o pungă de popcorn, mai și stau de parcă aș sta cu curul în vârful unui băț.

      00
  28. ai de plm, rezidens din ala bun de la noi:
    – materialul ala plusat de culoarea diareei pus pe tot perete e diafan
    – galaxy brain pentru priza aia pusa deasupra plitei (chiar, nu e risc de incendiu sau alte nasoale?)
    – sifonierul ala lipit de pat e f misto, stai suit pe saltea sa poti pune/lua de acolo
    – opan-speis ala cu verde, tu stai pe canapea si la ce te uiti? la masa aia de bucatarie si la mobila de bucatarie? practic au pus un coltar ca sa te uiti la nevasta cum face mancare si sa ii mai dai instructiuni si injuraturi? (ahaha, mai au o poza in care s evede mai clar ca e fix in dreptul mobilei de bucatarie)
    – al celelalte 2 opan–speis ca arata acelasi plan, tu stai pe coltar si te uiti la hol si la dulapul de bucatarie?

    ce se mai vede din „advertorial” e ca blocurile alea sunt la cativa metri unul de altul (intre balcoane e sub o masina), chiar daca orientarea e de la est la vest, cata lumina apuca cei de la etajele inferioare? in plus, daca ai nevoie de o sticla de ulei sau o cana de faina/zahar, mai ca iti poate da direct vecinul de la blocul alaturat daca intinde mana

    aia care construiesc rezidensuri din astea ar trebui fortati sa locuiasca in ele

    00
  29. Cred ca am mai scris, am avut apartament de 2 camere, 60 de metri patrati, 3 balcoane, bloc nou. Am avut potentiali cumparatori care au venit si au intrebat daca pot sa il faca de 3 camere cu rigips … Asta e piata, asta se vinde.

    00
    • 3 balcoane? Mai las-o incolo, unde te crezi, in Total Recall?
      Aveai balcon si la wc?

      00
    • Un balcon mare de 12 mp pentru living si bucatarie pe est, unul de 2 mp in living pe nord si inca unul pentru dormitor tot de 2 mp. Asa e, lumea se uita ca la o ciudatenie cand le explici ce e de lux, ei sunt obisnuiti cu cotetele prezentate ca fiind de lux.

      00
    • 2mp?

      hai sa iti zic un secret… nu au avut aia cuie pentru cofraj si a fatat un pic… ca sa nu mai sparga i-au spus „balcon”….

      00
  30. Acuma… tot ca o nepriceputa, fiindca „Designul a fost făcut probabil de soția patronului, care se pricepe”, personal doresc sa imi exprim suprema admiratie pentru combinatia de culori din living si mai ales alaturarii de: canapea chesterfield + scaun de bar cu picior metalic + covor „blana de vaca”…!!!

    00
  31. Mă gândesc că cine locuiește într-un apartament cu bucătărie open space nu a curățat niciodată o ceapa sau nu a mâncat niciodată pește cu mujdei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube