Aș vrea niște sancțiuni pentru avocații și judecătorii din procesul ăsta…

În Timișoara nu s-au mai făcut dezinsecții și deratizări din 2013, pentru că licitația de organizare a acestor activități a fost contestată și procesul încă nu s-a terminat. Detalii aici.

Până aici nimic anormal, e dreptul pierzătorului să conteste licitația, să facă proces, totul în regulă. Aș vrea însă să văd sancționați pe cei care au făcut ca procesul ăsta să dureze 4 ani, mai ales că vorbim de siguranța publică. Avocatul a cerut niște amânări aberante? Să îi dăm o sancțiune! Judecătorul dădea termene la 3 luni? Și lui niște sancțiuni! Să îi forțăm să meargă într-un picior prin parcuri seara, fără tricou, să îi piște țânțarii, poate așa înțeleg de ce era în interesul tuturor ca procesul să se rezolve cât mai repede.

La austrieci, procesul lui Fritzl, un tip care și-a sechestrat fiica 20 de ani și i-a făcut 7 copii, a durat 3 săptămâni. La noi, un proces durează ani buni, pentru că poate moare una din părți și nu mai e nevoie de verdict.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. „Avocatul a cerut niște amânări aberante? Să îi dăm o sancțiune! Judecătorul dădea termene la 3 luni? Și lui niște sancțiuni! Să îi forțăm să meargă într-un picior prin parcuri seara, fără tricou, să îi piște țânțarii”
    O sa faca contestatie bo$$.

    00
  2. Austria pământ romnânesc! (fără canguri)

    00
  3. Daca legea le permite…

    00
  4. In procedura judecatoreasca romaneasca primeaza „principiul aflarii adevarului”, daca vii in ultimul moment si *ceri* o expertiza care dureaza 1 luna dar poate fi relevanta, judecatorul trebuie sa o aprobe. Daca nu aproba, are sanse mari sa se accepte apelul pe care il depun partile, sau i se intoarca dosarul de la apel cu „rejudecare”. Prea multe dosare intoarse si nu mai pupi mariri in grad.
    In alte tari, ai o perioada de timp in care sa faci toate expertizele. Te-ai trezit prea tarziu ca mai era ceva relevant, nasol, viata e nedreapta.

    00
  5. mai e un caz tare (zic eu): cel prin care becali a pus mana pesteaua si tot ce tine de ea si acum ministerul recupereaza numele si palmaresul. sunt curios cum si cu cine a colaborat becali in treaba asta

    00
  6. Deci licitația din 2013 s-a blocat în instanță? OK, dar era pe cinci ani? Nu cred, deci ce i-a împiedicat să o lase în instanță și să facă altele în 2014, 2015, 2016, 2017, 2018? Răspunsul e că funcționarul român găsește orice scuză ca să nu facă treabă și să nu rezolve ceva.

    00
  7. Dar de ce trebuie neaparat licitatie? Pana la licitatie se poate face prin achizitie directa, adica maxim 30 000 euro. Imparti in 1000 loturi si ai rezolvat problema..

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.