Nu e vola.ro de vină, clienții sunt…

Nici o companie nu face din bunătatea inimii ei ceva. Acel "ceva" implică alocarea de resurse. Oameni. Logistică. Bani. Nu e logic pentru o companie să facă din astea pe gratis.

De asta nu pot să dau vina pe vola.ro. Dau vina pe oamenii care

  1. s-au făcut că nu știau că vola.ro e așa cum e, și sunt destule exemple la un click distanță, trebuie doar să vrei.
  2. i-a apucat călătoritul în perioada asta. nope, nu e momentul pentru scheme din astea, decât dacă sunteți influenceri și primiți excursiile astea moca, cu totul aranjat și plătit de agenție, inclusiv cu alea care nu livrează, dar influencerii se prefac că nu știu despre ce e vorba, sau mergeți în țări bananiere, unde nu aveți nevoie de nici un fel de act, doar de bani. aici includ lejer Tanzania, Maldive, Egipt, Mexic și altele. mergeți pe riscul vostru, dar asumați-vă riscul și la necaz, nu doar la prețuri mici.

Altfel, dacă aveți probleme cu Vola.ro, mergeți la influencerii care vi i-au recomandat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Mă mir că n-au cerut de la Vola să le trimită și sandvișuri. Plm, ești în pandemie, se modifică schimbarea de pe-o zi pe alta, cît de idiot să fii să nu dai o căutare pe google înainte de zbor? Geez.

    • În primul rând e gol și gratuit peste tot la vaccinuri, de ce nu sunt vaccinați?

      Așa cum nu comentezi când mergi în anumite țări din asia sau africa și ți se recomandă vaccin, nu văd de ce pe timp de pandemie covid nu îți faci vaccinul gratis.

      Dar pretenții de călătorit au fără nici un stres, mă repet, pe timp de pandemie, și se miră că li se cere test negativ.

    • Degeaba esti vaccinat, in unele tari, daca vrei sa zbori acolo ai nevoie si de teste. Olanda luna trecuta, Luxembourg si acum.

    • @manu144x: În multe țâri testul este obligatoriu chiar dacă ești vaccinat.

    • UK: stai in carantina 10 zile chiar daca esti vaccinat si ai test negativ. Se repeta testul in ziua 1 si ziua 8

    • Mea culpa, mi se pare stupid să fii vaccinat și să ți se facă teste.

      Atunci stai acasă, țara lor, regulile lor, n-ai ce face. Tu ești cel care mergi la ei, nu invers, ei fac regulile, tu ești cel care trebuie să le știi.

    • @manu144x: sunt multe țări unde și dacă ai vaccin tot trebuie să prezinți test. Plus că sunt și persoane care merg cu copii și chiar dacă sunt ei vaccinați poate este necesar testul pt copii (în funcție de vârstă și fiecare țară are alte criterii și se și schimbă). Că doar nu lași numai copii să se întoarcă acasă, iar tu te sui în avion că ești vaccinat și nu trebuie să prezinți test?
      Fix acest lucru: că am vaccinul i-a făcut pe mulți să piardă zboruri, că au neglijat să se informeze știind că sunt vaccinați și trebuia să prezinte și test.
      Fiecare trebuie să se informeze cât mai bine când pleacă undeva, nu să se lase numai pe ce face o agenție. Iar dacă agenția cu care au mers i-a dezamăgit, să nu mai aleagă acea companie, că sunt mulți care se tot plâng de o agenție anume, dar mereu tot l ei se duc să rezerve, că este mai ieftin. Și o dată, de două ori înțelegi, dar când ani de zile se tot plâng de aceiași și tot de la ei cumpără pachete….

  2. NOU
    #8

    Well, e simplu, te interesezi de la vola, pe mailul pe care probabil l-ai primit, nu de la cele oficiale de genul mae.ro sau de la alea pe care le are comitetul în subordine.
    „Era ieftin, ce naibiului? Alții trebuie să rezolve problema. Pe mine nu mă interesează care e treaba pentru că eu am telefon pentru fb și insta, restul saiturilor sunt sub nivelul meu de inteligență.”

  3. Vola mi-au tras țeapă când a dat faliment Malev în 2012 și nu mi-am mai recuperat banii de la ei nici după vreo 5 ani, când încă îi mai contactam. Mi-au vândut abureli, că trebuie să se judece IATA cu Malev. Probabil IATA (și/sau Vola) au câștigat procesul, și-au luat banii și duși au fost.

    Oricum, că am pierdut 1000ron nu mai contează. Banii se fac, iar ca învățătură de minte nu mai apelez la ei, nu îi recomand și nu voi mai face ever plăți prin virament bancar vreunei agenții de turism din România.

    • ai încercat si cu anpc sau ceva de genul?!

    • La faliment toti creditorii se inscriu ca sa isi ia banii inapoi, unii au intaietate in afata altora. Dupa ce Malev si-a vandut avioanele ruginite si ce proprietati mai aveau, au platit bancile si mafiotii rusi, pe Putin, pe amantele lui Putin si prietenii lui, la final sunt si clientii. Probabil pentru Vola.ro n-au mai fost bani.

  4. Ce PLM cauti sa calatoresti la dracu’ in praznic, fara vaccinul facut, in plina pandemie? S-a terminat pandemia si nu am fost anuntati? Nu am indraznit nici sa mergem in tara, sa vedem de soacra-mea, care e bolnava destul de nasol, ca inca nu stii ce si cum. Si suntem vaccinati de 2 luni deja. Calatoresti aproape de casa, daca te mananca, te duci unde is restrictii mai mici (desi sansele sa vii cu minunea aia cresc exponential), nu te duci cu tranzit, ca fiecare escala vine cu surprizele ei.

    Nah, ce sa zic, sa ajunga cu bine acasa …

    • Cine a zis ca nu au vaccinul facut? Chiar daca esti vaccinat inca se cere test covid cand calatoresti.

    • „Nu am indraznit nici sa mergem in tara, sa vedem de soacra-mea, care e bolnava destul de nasol, ca inca nu stii ce si cum. Si suntem vaccinati de 2 luni deja.” – asta e extrema cealaltă.

    • Nu toata lumea e asa de paranoica, mai ales cu vaccin la bord si eventual trecuti prin boala.

    • @Zarax, nu e extrema. Pentru ca am „sansa” de a sta la carantina in tara de escala, apoi in Romania, daca iar se modifica schimbarea si intrati in lockdown, apoi iar in tara de escala. Daca da dracu’ sa aleg varianta masina din Ungaria – Romania (ca asa am facut pana acum), ar mai fi o tara tranzitata cu potentiale surprize.

      Daca ar fi sa calatoresc, ceea ce planific macar prin toamna, as alege ori destinatii spre care ajung direct cu masina sau zbor direct.

      Ma streseaza nu neaparat ca stau intr-o cutie in zbor cu unii probabil nevaccinati, ci ideea ca depind de toanele unora si ale altora din diverse tari. Si la cat de volatila e situatia, parca nu as sta cateva saptamani carantinata la dracu’ in praznic.

    • @dojo, sunt 200 de cazuri de Covid pe zi in Romania. Nu sunt sanse sa intram asa de pe o zi pe alta in carantina.
      Are dreptate @Zarax, la voi este extrema cealalta.

    • @Dojo-escala inseamna sa te dai jos dintr-un avion,sa stai in zona de tranzit si sa te urci in alt avion,catre destinatie.Nimeni nu face carantina in tranzit,altfel n-ar mai tranzita nimeni.Test PCR ti se cere oricum cind te imbarci din USA catre Europa,ala e valabil
      si pentru tranzit.Am zburat de 5 ori roundtrip USA-Romania in timpul pandemiei(prin Paris,Amsterdam,Varsovia,Frankfurt) si nu m-a intrebat nimeni nimic in tranzit.Odata testul PCR aratat la imbarcare in US esti deja in sistem si nu te mai deranjeaza nimeni.Ai cazut in extrema cealalta presupunind lucruri care nu se intimpla.

    • asta cu „plina pandemie” a cam trecut. pentru doomeri va fi „plina pandemie” si peste 3 ani, come on.

      in „plina pandemie” am vizitat SUA recent (via Istanbul) si ce am vazut acolo a fost pura comedie.

    • @antonioro, asta depinde de destinatia ta finala, daca tara tranzitata e pe lista rosie a tari de destinatie faci carantina garantat, stiu asta foarte bine, eu exemplu nu mai pot tranzita turcia sau egipt pentru ca sunt pe lista rosie a tari unde muncesc, de acolo fara minim o escala nu pot ajunge la bucuresti

    • NOU
      #21

      @antonioro – te-au lasat sa intri in US din tari Schengen? ai cetanie americana? din ce inteleg altfel nu se poate.

  5. Mai bine să rămînă acolo sănătoși.

  6. ”Era datoria lor să ne informezeeeee, buhuhu, scandal, reclamații, proces!”. Ăștia-s din ăia care traverseaza fără să se asigure, că doar AU DREPTURI.

  7. Aia cu informatia la escala e cam silly. Nu as pleca (in Tenerife) fara sa ma interesez ce si cum, detalii.
    Faza dubioasa e aia cu check-in-ul. Cum adica nu poti face check-in si Vola trebuie sa-l faca?! Chiar daca nu cumperi direct de la linia aeriana, tot primesti biletul pe mail (fie numarul biletului or cod de rezervare) cu care poti face check-in.

    @Zarax – nu e extrema, sunt tari din care e foarte dificil sa pleci / intorci. In UE situatia e destul de relaxata (chiar daca oarecum fluida). In alte tari restrictiile sunt severe.

    • @sradu, cel mai probabil escala pe care ar trebui sa o faca @dojo in cazul in care vine in tara este in Europa, unde cum ai spus si tu, situatia este destul de relaxata.

  8. Conform site-ului vola, isi asuma ca fac ei check-in si ofera asistenta pentru anumite situatii. Aceste servicii sunt incluse in taxa de serviciu, cum o numesc ei (adica acel comision de 15-50 eur / bilet, in functie de clasa de zbor). Nu as acuza vola ca turistii nu se informeaza cu privire la conditiile de tranzit / calatorie, ci doar pentru ce scrie clar ca ofera ei drept servicii.

  9. Eu nu vad o problema cu călătoriile in perioada asta. Vad o problema cu oamenii care se asteapta sa fie la fel ca inainte.
    Te pornești la drum daca esti dispus sa dai bani extra pe bilete in caz de schimbare program, cazari in caz de carantina, si in primul rand daca te informezi cum trebuie. Si da, nimeni sa nu se planga dacă nu ii iese cum era planul inițial

  10. Banuiesc ca vorbesti in necunostinta de cauza despre tarile alea pentru ca am fost in Tanzania, Maldive si Mexic si nu se calatoreste in nici o tara fara acte decat daca vrei sa ramai acolo, daca-ntelegi ce zic. Si aici nu a fost cazul. Pe langa faptul ca m-am simtit mai in siguranta acolo decat in trafic in Romania.

    Asta, evident, exceptand faptul ca nu te lasa nici o companie aeriana sa te sui in avion daca nu ai si iti trebuie neaparat viza. Dar in tarile alea romanii au dreptul la visa on arrival.

    Asa, ca sa nu puna si alti oameni botul la ce ai scris aici.

  11. Eu nu am inteles nevoia asta arzătoare de a călătorii în alte tari in pandemie…

    • pentru ca ai chef, pentru ca e mai gol, pentru ca e mai ieftin

    • Și chiar trebuie să înțelegi? Sau să fii de acord cu alegerile tuturor? Sunt ”n” motive pentru care oamenii călătoresc în străinătate, dar la bază este faptul că așa doresc ei și majoritatea au experiențe frumoase. Însă trebuie să se informeze chiar mai mult decât înainte.
      Când nu cumperi biletul de avion direct de la compania aeriană nu primești mailuri cu ultimele modificări, trebuie să verifici tu, ceea ce nu este dificil, însă mulți nu au realizat că vremurile s-au schimbat și că nu mai este la fel de simplu cum era înainte. Oricum, mulți nu citesc tot conținutul mailului primit de la companii, nu citesc cu atenție acolo și ulterior se plâng.
      Au fost multe cazuri cu oameni refuzați la îmbarcare și fără agenții: spre Italia pentru că nu aveau test, a fost un caz cu 14 parcă acum două săptămâni, deși era clar că au nevoie de acest test și multe altele, să nu mai vorbim de cei prinși cu teste false, mulți români prin Spania parcă.
      Iar cu informatul, nu pot să uit cazul grupului plecat cu o agenție în Sri Lanka. Țara ridicase restricțiile de testare pentru cei vaccinați, dar numai pentru scurt timp și înainte de a pleca românii noștri nu au mai verificat condițiile, nici agenția lor. Așa că la destinație au fost testați toți și un turist vaccinat și care trecuse prin covid a fost depistat pozitiv. Așa că tot grupul de 17 persoane a fost carantinat în hotel, fiecare în camera lui, tip de 5 zile până ce s-a intervenit și cei care nu erau pozitivi au putut pleca spre Maldive. Aș spune că cel mai sigur este să nu te lași pe mâna nimănui în perioada aceasta, să studiezi din mai multe surse ce trebuie să prezinți la granițe și aș evita să merg în grup în destinații unde tot grupul este o ”bulă” – adică dacă este unul pozitiv se carantinează tot grupul.

    • @Mihai, daca asa ai chef, daca este mai gol sau daca este mai ieftin, iti asumi ca exista si niste riscuri ca planurile sa nu se concretizeze. Este penibil sa te agiti ca ai plecat in vacanta si nu ai putut sa intri in tara fiindca s-au inmultit in ultimele zile cazurile de Covid.

      Sau macar daca iti asumi toate astea, iti faci o asigurarea de calatorie. Doar ca atunci s-ar putea sa nu mai fie mai ieftin.

  12. „De asta nu pot să dau vina pe vola.ro. Dau vina pe oamenii care s-au făcut că nu știau că vola.ro e așa cum e, și sunt destule exemple la un click distanță, trebuie doar să vrei. ”

    Daca inlocuiesti vola cu cel.ro, mai ai aceeasi parere?

    • azi cam da. nu mai poți da vina pe cel.ro după 10 ani de făcut mizerii. e clar că nu se pot opri. de vine e cine pune botul și cumpără de la ei.

    • @C, pe langa toata magariile, trebuie sa faca ceva bine si cel.ro, ca altfel nu ar mai rezista pe piata.
      Din povestile pe care le aud, fiecare cumparator a fost pacalit macar o data, dar totusi ei isi mentin cifra de afaceri. Asa inseamna ca acei clienti pacaliti si-au facut un calcul si tot au iesit pe plus, sau ca cel.ro are cel mia smecher departament de marketing si atrag constant clienti noi care nu au mai cumparat de la ei intrecut.

    • @Andrei G eu am o parere diferita de politica editoriala a blogului. Am cumparat de mai multe ori de la ei la preturi mai mici decat la altii. O singura data am avut nevoie de garantie si a fost rezolvata treaba direct cu producatorul.

  13. Încetează băiete, vine Claudia și îți dă peste bot de nu te vezi. Cum îți permiți să scrii urât despre VOLA. De alții nu te-ai putut lua????

    În altă ordine de idei, da, 99% din revânzătorii de bilete sunt lepre, mulți nici nu pun datele tale de contact când trimit mai departe datele la companiile aeriene și apoi „uită” să te anunțe că s-a schimbat/anulat zborul.

  14. Exceptând faptul ca aia sunt vite și pleacă de acasă fără un search pe google, fac ditamai scandalul peste tot semnalizând cât sunt de prosti, Vola ce cacat de răspuns da? Nu ne simțim responsabili ? Vai de curu meu. Sunteți Ocupați cu sutele de clienți care va scriu ca au probleme ? Cred și eu, dacă dați chix non stop. Dacă v-ați face treaba nu v-ar scrie nici dracu. Suntem in 2021, zborurile nu se mai anulează de pe azi pe mâine, hai sa lăsam vrăjeala. Pana și blueair anunța cu cel puțin 14 zile o modificare.
    Alta întrebare: cine ia lăsat pe aia sa se suie in avion la București ?????? Testul se cere la îmbarcare.
    Parintii mei au călătorit in Spania anul trecut și anul asta la 2 luni frecventa, niciodată nu au avut probleme, mereu au făcut test și s-a cerut la îmbarcare. Desigur, cumpărat direct la companie, nu la bișnițari.

  15. Am luat și eu o țepușă recent. Un ghimpișor să mă învăț minte. Până acum am rezervat numai pe site la compania cu care zburam. Dar acu m-a mâncat undeva că am văzut ca are booking și zboruri și era prea simplu să iau și zborul și cazarea.
    Rezerv frumos totul bine confirmat. Peste ceva zile primesc mesaj de la companie că au anulat zborul. Zic bine nu-mi convine alt zbor vreau banii. Dar stai. Ei nu mi-i pot da evident că eu am plătit la booking.
    Sun la booking – un indian mă asigură că se ocupă. Mai trece o săptămână sun și stau pe hold o grămadă – închid. Le scriu. Peste 3 zile îmi răspund că nu e nicio anulare ei nu știu nimic. Le dau mailul de la compania aeriană cu anularea. Trec zilele și niciun răspuns.
    Deja consider că am plătit o lecție valoroasă cu banii pe biletele alea.

  16. Deci astia care se bazeaza pe diferite companii sa le faca concediul, tot asa merita sa si-o ia. Ceva all-inclusive in tenerife costa de la 650 de euro in sus pe persoana. Practic sunt 2 oferte la 650, una la 750, iar restul de la 850 de euro sau mai mult. De persoana. Tot in Tenerife, daca vrei all inclusiv, te uiti pe booking si vezi preturi pe la 600 de euro pentru 2 persoane in aceeasi perioada. Da, pe booking nu ai avionul inclus, dar un zbor Bucuresti – Tenerife si retur gasesti de la 733 de lei (cu o escala, cum aveau si aia).

    Altfel zis, pana mea, daca va place sa marcati banu’ gros pentru ca unu’ sau una da 2-3 telefoane sa rezerve in numele vostru niste camere de hotel si bilete de avion, cu sanse destul de mari sa va dea si teapa, foarte bine, tot asa sa faceti.

    • Sunt la fel de multe sanse sa ai probleme si cand te duci pe cont propriu si nu te bazezi pe o agentie. In plus, unii prefera sa plateasca putin mai mult si sa se relaxeze in concediu. Sa stie ca la coborarea din aeroport ii asteapta un autocar care ii duce la direct hotel si nu trebuie sa caute ei autobuze sau sa stea la negociei cu soferii de taxi. Vor sa stie ca la hotel pot beneficia de diverse excursii unde sa aiba si ghid in limba romana, etc.

    • Sunt la fel de multe sanse sa ai probleme si cand te duci pe cont propriu si nu te bazezi pe o agentie

      Ma, eu tot pe barba mea m-am dus in concedii si nu m-am bazat pe nici o agentie. 0 probleme oriunde am fost. 0.

  17. „Adica sa fiu prost si sa ma injur? Nu, taticu’! Sunt prost de risc sa mor sufocat cu propria saliva, dar ‘insert_brand_here’ e de vina ca nu vede ca sunt cu intelectul unei euglene. Basca, stiu sa scriu pe fb si sa dau si tag!”
    Am inteles eu gresit? Altfel, nu vad de ce spanac, in vremurile astea, te scarpini in cur cu carbid, si mai implici si terti? Aaaa…plm, influensareala, alea-alea. Luati sandvis de apa cu aer si ramaneti cu smiorcaiala!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile