Visul meu este să ajung la director de achiziții la o companie mare

Ce vedeți voi acum că l-au luat pe Chiliman e prostia tipică a politicienilor. Sunt bani mulți, dar și riscul e mare.

Eh, când ești în postura de a decide câștigătorul unui contract dintre o firmă privată și o altă firmă privată, ei bine, asta nu mai e infracțiune, e mană cerească.

Mi-am adus aminte, discutând cu un prieten, de companii unde se practică un parandărăt de 20% și de companii unde ajungea la 50%. Nu sunt sume de ordinul a milioane, dar sunt câteva mii și zeci de mii pe an. Fără riscuri, cum ziceam.

Contextul în care mi-am adus aminte de asta era că nenea ăla bătea șaua și eu, necunoscând limbajul, nu pricepeam ce dorește, așa că nu am mai colaborat de atunci.

anaf-antifrauda

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

31 comentarii

  1. In companiile mari serioase exista reguli, proceduri si audituri externe care impiedica astfel de mane ceresti sa pice pe capul unui sef de la achizitii.

    00
    • Ca la Microsoft? Sau la Google?

      00
    • corect. doar criza economica in care se afla si acum omenirea nici nu a inceput sub „obladuirea” unei dintre cele mai mari 4 (la acel moment) firme de audit din lume.

      00
    • NOU
      #5

      Multumesc frumos, am avut o zi foarte grea azi si m-ai facut sa rad cu lacrimi si in hohote timp de 15 minute :)))))))))))))))))))))))))))))))))

      00
    • rumbu… ai uitat sa mentionezi unicornii care vegheaza cu ochi umezi respectarea procedurilor.

      00
    • De-aia o firma de tigari care voia o aplicatie pentru nu stiu ce promotie a lor ne-a cerut noua spaga 50% din contract.
      De fapt, nu firma a cerut ci idiotul ( de la firma de tigari ) care incerca sa gaseasca firma care sa le faca softul.
      Noi am spus pas.

      00
    • NOU
      #8

      Rumbu, tu chiar meriti sa vina Mos Craciun la tine

      00
  2. Asta se practica si in strainatate, mai ales de cand a palit criza, salariile au scazut iar lacomia e mare. Nu e acelasi nivel de coruptie ca si la noi, dar cu cat e firma mai mare cu atat este mai mare procentul care se fura.

    00
  3. E la fel de ilegal și de la privat la privat, trebuie doar reclamat și dovedit de catre administrator

    00
  4. Vali, vezi tu, ca iei un pix de la servici, iei un leu sau 1 milion de euro, tot hot esti, si politicieii romani stiu ce fac, nu iau bani ca nu stiu….Dar cum la romani furtul sau sa ii zic mai frumos „afacerea” este sport national, ma mai mira doar cind vad ca cineva nu ia spaga…adica nu se „descurca”…

    00
  5. in joburile alea in companiile mari , ori vii cu bani de acasa , ori esti cineva cu directorul general, securistu, investitoru’…ori esti foarte corect si de fapt esti doar cu functia…

    00
  6. Si de la firmele private se fura in draci.
    De la angajatul mic care fura un pix, pana la managerul care fura prin contracte la fel de dubioase.

    00
  7. Sunt firme care ofera spaga pe fata. Ex. Rentrop&Straton ofera vouchere Emag sau tablete ieftine pentru diverse abonamente.

    00
    • tin minte ca acum vreo 3-4 ani astia mi-au trimis nu stiu ce carte, o idiotenie de carte, cum am vazut-o am si aruncat-o la cos (in acelasi cos cu revistele promotionale si cataloage promotionale)

      dupa care la vreo 2 saptamani imi trimit o factura fiscala pentru acea carte, altfel sa le-o trimit inapoi :)))))
      aoleuuu ce-am mai ras de modul lor de business

      i-am rugat sa ma dea in judecata.

      00
  8. Eu am facut achizitii in privat o vreme si nu am primit spaga, sunt prost?

    00
  9. Si zici ca nenea ala de batea saua era dintr-o agentie de media?

    00
  10. Mie imi trebuia o firma care sa faca o amenajare de spatiu, ceva de ordinul a 3-4000 de lei. Ala de la care asteptam oferta imi spune ca la cat ridic procentul? Nu intelegeam ce plm vrea. Pana la urma, vazand ca „ma tin tare” zice ca da 20%. Atunci mi-a picat fisa. Am zis ca nu vreau nimic, ca aia 20% sa ii scada din pret. Nici ca mi-a mai trimis vreo oferta. :)

    00
    • Normal ca n-a mai ofertat.
      Daca nu vrei sa iei sunt toate sansele sa il „freci” cu pretentii de calitate a lucrarii.

      00
  11. Pai la noi furtu’ e sarbatoare. Numa’ sa ne uitam nitel in ograda, la nunti si la furtul miresei. Si dupa aia vin si negociaza cu tine si cu nasul. Pastele ma-sii…Si pe a mea o ciordit-o.

    00
  12. Stai sa vezi cand sefi si sefuleti dintr-o mitropolie (nu spun care) au pe mana buget de achizitii pentru IT si toti au ultimele smartphoane si DSLR-uri si laptoape… iar unii dintre ei nu sunt mireni. Mi-e scarba.

    00
  13. totusi suntem in 2015 deja s-au mai schimbat lucrurile, acum vreo 8-9 ani era unu la compania aia mare dinspre Cristian care facea achizitii de la o firma care era el administrator si se inregistrase in sistemul ERP ; fiecare are pretul sau dar nu mai se arunca marea majoritate la gainarii

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.