Am citit ieri în Gândul că studenţii sunt de vina. Ei trebuiau să se intereseze dacă Universitatea funcţiona legal înainte de a se înscrie. Statul, în acest imens caz de înşelatorie, nu are nici o vină. Nu e treaba poliţiei să verificie ce funcţionează în sediile universităţii, nu e treaba Ministerului Învăţământului să alerteze Poliţia la apariţia anunţurilor în ziare. Nu. Studenţii sunt de vină.
Nu. Studentii nu sunt de vina. Sunt de vina cei mituiti de Spiru Haret pentru a permite functionarea acestei institutii-monstru care se vrea universitate.
Vina studentilor e alta: inconstienta de a se inscrie la o „universitate” care nu este acreditata, al carei diplome nu vor fi recunoscute, si, sunt convins, cu o calitate indoielnica a „actului pedagogic”. Si acestea, bineinteles, pe banii parintilor, care sperau, eronat desigur, ca le ofera copiilor un „viitor”.
Paul
Eu nu inteleg de ce nu infunda puscaria „rectoru” Bondrea. Si de ce respectivii studenti nu sunt deranjati de faptul c-au fost trasi in piept si s-au ales c-o hartie igienica extrem de scumpa. Nuuuuu, ei sunt suparati pe minister si pe ministru din cu totul alte motive decat alea reale.
Suntem bagati in ceata de articolele din presa. Au prins un subiect si acum il diseca, fara sa se documenteze cum trebuie. Din cate am inteles, exista hotarari judecatoresti care demonstreaza ca Universitatea Spiru Haret, inclusiv centrele IDD, functioneaza legal, dar despre alea nu vorbeste nimeni, pentru ca ordinul este sa fie pusa la pamant respectiva institutie.
Despre calitatea actului didactic n-are sens sa vorbim. Nu cred ca este mai buna sau mai proasta decat intr-o institutie de stat. Hai sa nu ne ascundem dupa deget… In plus, tu, ca Minister, vi dupa 4 ani si spui ca niste diplome date cu girul tau nu mai sunt valabile? Cum vine asta? Pai ce-i aici, alba-neagra? Vai de capu’ nostru…
Mie toata treaba asta mi se pare ca pute ca dracu’ a atac direct, comandat. Sunt atatea universitati particulare in tara asta care nu sunt cu nimic mai presus ca asta, si despre care n-am auzit un cuvintel… Probabil ce-i de la Spiru n-au mai cotizat, sau omul lor din Minister a plecat, sau…
ca intotdeauana in romania cei vinovati sunt cei care sunt prejuditiati, in cazul de fata studentii sunt victimele perfecte.
Când cumperi o conservă expirată e vinovat numai magazinul, statul, poliţia? Sau şi tu ai partea ta de vină că nu ai citit eticheta?
Ceea ce trebuie văzut în acest caz este dacă studenţii USH au avutt acces la etichetă sau nu.
Mda studentii sunt de vina, tot la fel cum acum multi ani au fost de vina deponentii de la FNI. Ar trebui sa schimbi tag-ul din justitie in mizerii.
normal ce e vina studentilor. de ce sa ne inscriem la o universitate de stat sa rupem bancile cu prezenta si cu toceala? mai bine ne inscriem la spiru, e taxa mai mica, spaga mai mica si la examene dam clickuri intr-o grila care s-a afisat pe site si pe care am invatat-o cu o noapte inainte de examen. mi se pare normala alegerea studentilor. si la sfarsit tot ei se plang ca nu le sunt recunoscute licentele luate cu 10.
eu nu sunt la spiru, am fost la cantemir alta teapa. acum m-am lasat pt ca mi-am dat seama ca invatamantul din romania nu are nici o valoare momentan. e suficienta experienta…pt moment.
ma voi ocupa de facultate pe la 35 de ani cand probabil voi fi avansata si voi avea nevoie de studii superioare.
Bine zis Andreea. Sper sa-mi foloseasca si mie candva cele doua facultati terminate la stat…ca doar nu m-am chinuit degeaba.
@Bogdan: Problema e ca asta, Spiru, „produce” unul din 3 absolventi de studii superioare din Romania, cat toate universitatile de stat la un loc. Apoi, desi are 300.000 de mii de studenti, nu are decat 1000 de profesori. Bataia de joc este evidenta.
@zoso: bine bine, dar cei care se duc acum sa se inscrie, cand toata media vuieste despre scandal, cum sunt? daca la anul o sa planga, o sa fie sau nu vinovati?
am asa o presimtire ca prin septembrie – adica cu putin inainte de alegeri – rezolva treaba basescu si toti studentii vor fi multumiti; si o sa se dea cu androneasca (psd) de pamint ca ea a stricat climatul academic la „cea mai importanta investitie privata din invatamint.”
@andreea: am eu o bănuială că la 35 de ani creierașul tău scump va fi destul de amorțit ca să se mai ia la întrecere cu cel al studenților de 20 de ani.
Ca să nu zic că până la 35 de ani, majoritatea femeilor au de regulă experiența cel puțin a unei burți până la urechi. La 35 de ani, majoritatea își văd de casă, copii, etc. Nu se apucă de facultăți. Pe care să le termine în cel mai fericit caz la 39 de ani.
Oricum, ce să zic… succes în planurile tale.
Am o cunostinta care e la Spiru Haret. Mi-a zis ca pentru 10 milioane ( lei vechi, bineinteles ) ma baga direct in anul doi… mi se pare ca era Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative si cred ca era la Brasov. Stii cum e romanul, cand suma ceruta e prea mica miroase a ceva putin alterat … asa cum mi s-a parut mie uniersitatea asta. Este universitatea tipica persoanelor ajunse (cum spunea andreea) la o varsta de peste 35 ani, moment in care au nevoie de o diploma pentru: 1. vreo 2 milioane in plus la leafa, 2. pentru a nu fi dati afara.
Eu acuma ma gandesc la ceva … cand termina astia Spiru Haret le vine sa arunce in sus chestia aia din cap sau trec la scurtarea venelor ?
Salut,
Ma numar printre studentii „pagubiti”. @Cristian Banu, eticheta de pe conserva pe care am mancat-o eu scria ca aceasta conserva are termen de valabilitate indelungat. Cu alte cuvinte, facultatea era acreditata de ani buni cand m-am inscris. Si a continuat sa fie pana in momentul licentei. Cum asa? Nu imi explic nici eu asta.
Persoanele care se „lauda” ca au facut o facultate la stat si au aflat si ei diverse lucruri despre facultatile din Spiru gresesc foarte mult. Ganditi-va de doua ori inainte sa scrieti ceva. Nu va mai bazati opiniile pe zvonuri.
Asta a fost o manarie, ba chiar o magarie, sunt interese ale unor politicieni la mijloc.
pai… cel putin la craiova, Spiru Haret il are ca decan pe Gheorghe Bica, fost sef al IJP Dolj. Politia e cu noi
Tot scandalul tinte de cash pt ca USH are cele mai mici taxe, iar in consecinta cei mai multi studenti vin la aceasta universitate, evident fiind problema fiecaruia daca invata sau nu.
Nu cred că vina poate fi împărţită atât de simplu. Unii ştiau că urmează studii neacreditate şi nu i-a interesat. Nu este vina statului. Într-adevăr, unii nu ştiau, în parte şi din cauzua mărului putred de la minister.
Evident, este o întâmplare şi nimeni nu este vinovat…
cel mai tare mi se pare halul in care absolventii licentiati 2009 ai Spiru Haret au fost scosi din examenele de titularizare pe motiv ca „diplomele voastre sunt caca-maca”.sa nu sari la gatul cuiva atunci?!
Nu ştiu a cui e vina, dar mă bucur că se închide Spiru Haret. Fiindcă oricum era degeaba, aşa sunt scutiţi nişte oameni să mai scoată nişte bani din buzunar pentru nişte diplome care n-au nicio valoare.
Nu se inchide nici Spiru Haret, nici Cantemir, sau Petre Andrei. Cei ce ar putea impune standarde sunt ori angajati acolo, dupa formula „ei sau copiii lor”, ori si-au primit educatia „in zona”, dupa aceeasi reteta a imposturii generalizate.
Acelasi subiect:
lol. Doar ce’am scris azi noapte un post „ceva” mai lung pe blogul piticului, vizavi de ideea androneascai de a declara diplomele absolventilor de la spiru nule (sau nerecunoscute, whatevah)
Redau:
Umm… daca se aplica legea retroactiv vor fi procese in masa (vs. guvern dar si vs. univ. SH).
Ganditi’va ca aproape toti cei cu o diploma de acolo o folosesc pt locul de munca. Fie ca doar pt. acea marire salariala care se acorda absolventilor de studii superioare, fie pt. functii ceva mai mari. Daca diplomele sunt anulate inseamna ca oamenii aia vor fi pusi sub acuzatie de uz de fals ? toti x sute de mii ?
E imposibil sa faca acest lucru. Ah, daca se dovedeste ca unele persoane si’au primit diplomele fara a se prezenta la cursuri / examene / dizertatii (cum… mai cunosc cativa), atunci da. Ia’i, tata, diploma inapoi si baga’l la puscarie cu tot cu aia care i’au dat’o.
Zice si madam andronescu cate ceva ca sa nu taca.. in loc sa’si vada de politehnica mamii ei in care te’nvata 18 mii de ecuatii si formule iar cand iesi de’acolo habar n’ai sa schimbi un bec! Nu zic ca toti ar fi asa, dar majoriteatea e fix pe’acolo.
La polul opus sunt (unii) oameni de la spiru (sau alte universitati de.. “prestigiu”). Stiu destui care nu numai ca au invatat acolo carte (bine, au fost autodidacti in mare parte, adevarat) dar se pot bate de la egal la egal cu orice alt absolvent de la marea universitate bvcvresti.
Pe de alta parte, unde dracu’ sa se duca absolventii de liceu care vor sa urmeze niste cursuri ceva mai deosebite (gen arhitectura) cand pe cele 200 de locuri de la mirobolanta facultate de arhitectura se bat 198 de loaze ale arhitectilor / profesorilor si inca vreo alti 2065 de fraieri?
Revenind la pulitehnica (pun intended), madam andronescu probabil e cam suparata ca tineretu’ isi baga picioarele in ea de inginerie (unde un an la “cu plata” a ajuns sa coste vreo 60 milioane) si se duce’n alte parti. Sa nu ne’ntelegem gresit, sunt de’acord cu Zoso, vizavi de plata pentru studii: nu te obliga nimeni sa faci o facultate daca nu te duce capu’. Daca te duce si vrei, exista burse (afara, nu cacatu’ ala de max 2mil. pe luna sau cat dracu’ mai e la noi). Daca nu, du’te tare, are tara nevoie si de soferi de autobuze, nu numai de avocati si pasapisde cu “asseu” (Ah, si PeSepisDe cu “studii politice”. Prescurtat SP. De la… Stii,.Presupun). DAR de banii aia (ramanem la cazu’ politehnica) – 60 meleoane in bani vechi – sa vedem ce’ti ofera universitatea:
– 1, MAXIM 2 profesori per facultate care stiu sa predea ceva (=sa fie si pedagogi)
– laboratoare noi si performante: vreo 2-3 in toata universitatea (si alea prin sponsorizari de afara, nu sunt accesibile tuturor)
– sali de cursuri imense – in care ingheti iarna cu fularu’ pe ochi si mori de cald vara, cu mobilier de pe vremea lu’ ilici si cu table de scris ceva de genu’ vopsea neagra pe perete.
– camine studentesti; ma abtin, aici vina e si a “studentilor”. Vad ca se modernizeaza. Da’ atat de bine, incat din 26 de camine in ultimii ani au facut vreo 15 (sa zicem?!) si trebuie sa le refaca pe primele.
– grupuri sanitare in institutie… Grupuri.. cum?! Sanitare sunt vreo 3-4 (si alea pe la rectorat, da’ tre’ sa fii foarte vigilent, ca daca te prinde cineva pe’acolo te’ai cacat direct pe tine, nu in buda)
Am vrut sa scriu ceva scurt si la obiect, dar mi’am adus aminte de prea multe lucruri si mi’a sarit tensiunea prin tavan. Are si ecaterina niste probleme de.. sa fie ea sanatoasa.
Ah.. si nu stiu daca a aflat, dar guvernul a incercat de vreo 3 ori sa scoata cate ceva din SH in ilegalitate. De fiecare data avocatii universitatii le’au dat… rusine. SH a castigat cam toate procesele cu guvernul de pana acum ( http://www.sp2.ro/spiru1 – PDF!). De ce? Pt. ca oameni gen ecaterutza sunt vai de mama lor in functiile alea. Or fi ei buni profesori, dar au impresia ca daca sunt in guvern ce debiteaza ei noaptea devine izvor de lege a doua zi. Si nu’i chiar asa. Duduia poate sa spuna ce’o vrea ea, dar mai exista, din pacate, si o Constitutie si un set de legi, drept pentru care o sa’si mai ia una peste bot.
PS: Ecaterino, stii bancul cu ridzi? Du’te dupa ea sa ti’l spuna
Studentii de la Spiru stiau foarte bine ca e o scoala de balet… Hai sa fim seriosi, dai la Spiru tocmai pt ca n-ai timp/chef de scoala, ai ceva bani, si iti trebuie fitzuica de absolvire. Punct. Asa ca sa ma lasa studentii de la Spiru…
Statul e si el la fel de vinovat pt ca permite asemenea escrocherii. Oricum nu se va inchide, nu va fi nimic. Trust me. Orice Pokemon cocalar e student, si va fi si masterand. Dar habar n-are care-i capitala Irlandei. Noi ne tinem super scoliti…mda…cu scoli de-astea…mai bine nu.
eu tot nu am inteles daca tot scandalul asta se aplica doar celor care au facut/fac facultatea la Spiru sau si celor de la masterate ?
Bine ca m-am apucat de ASE si am terminat tot ASE. Daca tot am bagat o gramada de bani macar stau linistit cu diploma in biblioteca.
Este vina studentiilor pentru ca nu au putut pune mana pe un telefon si sa sune la edu ca sa intrebe, cei de acolo iti specifica foarte clar. Am sunat sa intreb daca USH facultatea de informatica este acreditata, iar cel de la edu a zis clar, doar ZI si doar din Bucuresti, nu ID, nu FF nu din alt oras.
Problema nu este ca ies multi stundeti de la USH fara sa stie materia, este ca ID-urile si FF-urile lucrau ilegal si scandalu de la facultatea de drept, asa ca celelalte facultati nu sunt implicate in acest scandal si pana la urma, de ce sa faci facultate privata la FF si iD cand toata lumea stie ca este aproape acelasi lucru, mai ales la USH unde nu se cere prezenta
Sa zicem ca te hotarasti pe o facultate. Te duci te interesezi, vezi ca totul e in regula, peste toate pliantele scrie ‘Acreditata’ bla bla, intri si pe site-ul ministerului vezi acolo ca e acreditata la zi, dar are dreptul prin lege sa organizeze si ‘cursuri’ id. Si pe deasupra mai are si taxa mica. Ce faci? Eu zic ca te inscrii, nu mai stai pe ganduri.
Si nu, nu studentii sunt vinovati, pentru ca orice student pana la urma doreste o diploma, caci este foarte clar ca fara a lucru in timpul facultatii iesi praf de acolo. Oricare ar fi ea, facultatea, spiru, ase, poli…
@d: Uite, eu sunt una din cei 2065 de fraieri care au dat la arhitectura si, surpriza, am intrat a 24-a. Mai cunosc un alt fraier, fost coleg de liceu, care a intrat al 4-lea. Marea majoritate a colegilor mei au parinti care n-au nicio treaba cu arhitectura. Asa ca nu le mai plange tu de mila celor care nu au pile, ca se descurca ei. 70% din cei care „studiaza” la Spiru arhitectura sunt acolo pentru ca suna frumos. Restu’ sunt cei care nu au intrat la Mincu si stau un an acolo pana dau iarasi la stat (mai e si categoria celor care se complac si raman, pana la urma, la Spiru). Nu e nevoie sa facem 100 de facultati pentru ca raman pe dinafara cei slabi. Sa puna mana sa invete daca vor sa intre. La ce naiba ii trebuie tarii asteia 1000 de absolventi de arhitectura pe an (nu iau in calcul urbanismul, arhitectura de interior s.a.m.d.)?
da’ cine se apuca de facultate la 45 ani, sa o termine la 49 si la 55 sa iasa la pensie cum e ??? si mai are pretentie sa o si cred ca si-a luat toate examenele „pe-bune” …. dadada, ca pe fruntea mea scrie prost.
@Cristina – era doar un exemplu, sa nu ne cramponam atat. Stiu destul de multi care au intrat acolo din postura de progenitura, si nu cea de absolvent de liceu Si asta e o chestie care se’ntampla an de an, uneori sunt mai multi, alteori mai putini.
@Cristina – scuze daca te’ai simtit lezata, am uitat probabil sa pun ghilimelele. Nuanta era ca sunt fraieri din punctul lor de vedere, nu dintr’al meu. Stiu ce’nseamna un examen la o asemenea facultate si’i apreciez pe cei care au posibilitatea sa reuseasca acolo prin propriile forte si nu cu spagi sau alte interventii
Cristian Banu a scris pe 16 Iulie 2009, 9:59 am Reply to this comment
Când cumperi o conservă expirată e vinovat numai magazinul, statul, poliţia? Sau şi tu ai partea ta de vină că nu ai citit eticheta?
Ceea ce trebuie văzut în acest caz este dacă studenţii USH au avutt acces la etichetă sau nu.
In cazul de fata,eticheta de pe produs scria ca acesta este valabil.
Si in primul an,si in al doilea…si in anul 5 si chiar in momentul licentei.
Sa presupunem ca USH a mintit in legatura cu valabilitatea produsului,dar Ministerul,care a emis catre USH si a semnat acele diplome?
Foarte adevarat. STUDENTII SUNT VINOVATI! Ei si numai ei.
Cumparatorul este de vina, de vreo 2000 si ceva de ani de cand exista principiul caveat emptor. Nu garantez ca e scris corect corect
Studentul „romanesc” se imparte in urmatoarele categorii:
– cel care vrea sa devina un profesionist in domeniul X
– cel care vrea o diploma
– cel care munceste deja si are nevoie de diploma pentru a putea fi promovat sau pentru a nu-si pierde locul de munca
Cel care vrea o diploma este de 2 tipuri:
– nu vrea facultate la zi, nu ii place sa se duca la scoala -> se baga la ID
– nu vrea sub nicio forma sa plateasca taxa ! el vrea buget, se inscrie la 10 facultati ( la zi ), iar unde „reuseste” la buget, acolo ramane, indiferent ca e Drept, Farmacie sau Electronica – el acolo ramane, desi domeniul respectiv nu-l intereseaza absolut deloc
Mai bine de jumatate din cei care sunt pe locurile bugetate din facultati, sunt acolo doar pentru ca au intrat la buget, se târâie cu 5-uri restanțe prin toată facultatea și după ce termină se cred mari ingineri.
Angajatorii stiau dinainte de acest scandal, ce inseamna o diploma de la USH.
E chiar bataie de joc sa inveti o grila in cateva ore si dupaia sa te prezinti la un examen.
E o chestie tipica noua, romanilor, dar nu numai: sa ne aparam trecutul si prezentul si sa ne mintim in legatura cu viitorul… Eu daca sunt student la ASE, restul universitatilor sunt de cacat… Daca sunt la Poli, restul univ. sunt de cacat… Intelegeti ideea… Ba baieti si fete, de ce nu sunteti voi obiectivi? Legume, retardati sunt peste tot, nu numai la Spiru… Sa nu facem treaba mare pe noi… O concluzie evidenta in Romania: Ca sa spui cu adevarat ca ai terminat o facultate, oricare ar fi aceea, trebuie sa fii autodidact!!!! As avea atatea de spus, dar parca mai bine beau o bere…
Stralucitorul Turambar, nepotul ascuns al Mamei Omida de Telega, stie adevaratul motiv al trosnelii de la Spiru si nu vi-l spune decat daca trecetz pe la el prin ograda blogului sa-i facetz trafic nejustificat cules de pe pajistile abundente ale mosierului Zoso.
Deci sa nu zicetz ca nu v-am spus, da?
http://turambarr.blogspot.com/2017/07/spiruluilici.html
fata, te-am vazut ieri la tv, ce ai imbatranit. ti-a scos peri albi Anna.
Anna? Care, soro, ca la mine o cheama altfel?
Dar in rest ti-a placut, da? Ai vazut: mi-am ras mustatza, sa nu va mai aud ca tatar in sus, tatar in jos…
:p
Ce ordinari, bine ca au ajuns studentii de vina si in privinta asta.
(Proud student of Spiru Haret University)
….de victime colaterale ati auzit?
HG au aparut pe saitul MEC dupa declansarea scandalului (declaratia d-nei ministru la Realitatea).Pe contractele studentilor apare legea de acreditare a Universitatii si art.60 din legea invatamantului.CE TREBUIA SA FACA UN STUDENT ? SA CUMPERE TOATA COLECTIA ,,MONITORUL OFICIAL” SI SA STUDIEZE ,,MONITOR” CU ,,MONITOR”.APARE ZILNIC SI E GREU DE URMARIT SI VERIFICAT CHIAR DACA TI SE SPUNE SI ZIUA IN CARE A APARUL.GANDITI-VA, CAT TIMP TI-AR TREBUI SA VERIFICI ,,MONITORUL OFICIAL SI SA CAUTI O HOTARARE DE GUVERN(HG)
DATA CU MULTI ANI INAINTE SAU CU CATEVA LUNI INAINTE SA TE INSCRII LA FACULTATE.MUNCA DE SISIF.
Dragilor,
Atata timp cat imbecilismul invatamantului de Stat (nu de Mers) este garantat de Chemical Katrina plus combinatia Papusarul de la Cotroceni &ersand; Geoana je ne me mouille pas… ce viitor va doriti in aceasta mandra tzarishoara, care, dupa spusele lui Jirinovski (1991) este un stat artificial, format din suedezi italieni?
Sunt student la USH, RISE ID, Anul II si sunt mandru de asta! Chiar si eu, avand cunostiinte mult peste media acestui popor, am invatat o multime de lucruri de care habar n-aveam.
Nu am simtit o provocare intelectuala superioara de acest gen de mult, de peste 30 de ani.
Incercati sa bifati pe calculator de-amboulea, de exemplu la Razvan Theodorescu, Cultura si Civilizatie Europeana si aratati-mi ca treceti examenul.
Sunt obisnuit cu testarea pe calculator de peste 10 ani, am atestari internationale, am cazut, am luat, am platit din buzunarul meu, iar am cazut, iar am luat, m-am ridicat din tzarana mereu, ganditi-va bine inainte de a cuza in bloc pe toti de la USH de nereguli si de tampenie.
Pentru toti adeptii bolsevismului si Invatamantului de Stat incremenit in proiect: Sincer, chiar credeti ca la USH s-a adunat toata pleava de imbecili eager-beaver si la Stat s-a aglutinat completamente intelighentzia rumuna?
Am 44 de ani, nu am facut o facultate la vremea ei (dupa cum sustin unii trogloditi) din motive foarte puternice, a trebuit sa sustin o familie, am produs doi copii, la aldoilea astept sa vad daca repartizarea la buget la Stat functioneaza, primul a terminat la Stat in 2008, sotia mea a dat licenta la USH in 13.07.2009, eu sunt student USH Anul II la Relatii Internationale si Studii Europene, de ce am ales aceasta Universitate?! Pentru ca este prima care ma respecta, prima care imi cere taxe mici, prima care nu-mi cere prezenta obligatorie la cursurile ID, prima cu care am putut sa asigur familiei doua taxe anuale simultane, pentru copii si pentru sotia mea!
Am un salariu mult peste salariul minim pe economie, si totusi, nu-mi pot permite mai mult, din munca mea!
De mai mult de un an, salariul mi-a scazut cu 40%, din diferenta de curs, de la 3.41 la cat e acum, din neplata orelor suplimentare si a bonusurilor trimestriale, etc.
Lucrez de peste 8 ani intr-o firma multinationala si imi place, am primit de multe ori diverse premii, pentru outstanding results, domeniul Relatii Internationale si Studii Europene il fac la USH pentru ca imi place, nu are nici o legatura cu job-ul curent.
Am ales ID-ul de la USH dupa doi ani de ID la ASE, Cibernetica etc., pentru ca nu-mi puteam permite sa lipsesc de la munca, unde dreaku s-a vazut ID cu prezenta obligatorie la cursuri, in lumea civilizata? Aia se numeste FR, nu ID, dar in kapul celor care ne negociaza acum (pe noi, studentii si licentiatii USH) contra Ridzi, Udrea si EBA, nu e nici o diferenta, trebuie sa faci shpagatu ideologic si sa-ti ocupi pozitia de linge-kuru ideologic, asta e destinul rumunului repede votant sau nevotant delok…
Atata timp cat in aceasta tara, din munca noastra, a fiecaruia dintre noi, nu-ti poti permite o casa si o masina, inseamna ca ceva este putred in rumunika!
Vreti sa devenim nazisti, sa ne amintim ca Hitler a cerut o masina a poporului (eine Volskwagen) pe care orice muncitor sa poata sa si-o cumpere cu trei salarii luunare (si a aparut Broscuta, demontabila cu o singura cheie de 13, toata puntea din fata avand doar 7 piese, racire cu aer, 130 pe ora viteza maxima, la 1000 de Euro, cumparabila de orice muncitor cu salariul pe 3 luni) ?!
Atata timp cat se incalca Legile si Constitutia Tarii, Legile Europene si Acquis-ul Comunitar, de catre nemernicii neevaluati din componenta ARACIS (care ne considera pe toti idioti, deci refuz sa ma supun evaluarii unui monstru genetic bolsevic cu indei preconcepute inainte de inceperea anchetei), este sub demnitatea mea umana, de OM, Cetatean Roman si Cetatean UE sa accept toate nemerniciile de conjunctura ale imbecililor de guvernoi, care in criza, isi maresc cheltuielile, beneficiile si privilegiile, gasind in unii din voi adevarate skule supuse si repede-votante ale oricarei abominatii ilegale.
Diferenta dintre mine si multi care aproba Min.Edu. (Minimal Education) este data de diferenta in cunoasterea legilor si a drepturilor date de apartenenta la Uniunea Europeana
Oricum, veti ramane cu ce ati sprijinit, deja am avut primul interviu pentru job in Uniunea Europeana, acum doua zile.
Daca Tara nu ne respecta pentru ceea ce suntem si ceea ce reprezentam, ne vom gasi o alta Tara de adoptie, iar cei ramasi in urma, care au aprobat toate tampeniile guvernamentale, sa fie iubiti, de orice ocupant sadik!
Second post, 2 s-un sfert vegheaza!
Dragilor,
Atata timp cat imbecilismul invatamantului de Stat (nu de Mers) este garantat de Chemical Katrina plus combinatia Papusarul de la Cotroceni &ersand; Geoana je ne me mouille pas… ce viitor va doriti in aceasta mandra tzarishoara, care, dupa spusele lui Jirinovski (1991) este un stat artificial, format din suedezi italieni?
Sunt student la USH, RISE ID, Anul II si sunt mandru de asta! Chiar si eu, avand cunostiinte mult peste media acestui popor, am invatat o multime de lucruri de care habar n-aveam.
Nu am simtit o provocare intelectuala superioara de acest gen de mult, de peste 30 de ani.
Incercati sa bifati pe calculator de-amboulea, de exemplu la Razvan Theodorescu, Cultura si Civilizatie Europeana si aratati-mi ca treceti examenul.
Sunt obisnuit cu testarea pe calculator de peste 10 ani, am atestari internationale, am cazut, am luat, am platit din buzunarul meu, iar am cazut, iar am luat, m-am ridicat din tzarana mereu, ganditi-va bine inainte de a cuza in bloc pe toti de la USH de nereguli si de tampenie.
Pentru toti adeptii bolsevismului si Invatamantului de Stat incremenit in proiect: Sincer, chiar credeti ca la USH s-a adunat toata pleava de imbecili eager-beaver si la Stat s-a aglutinat completamente intelighentzia rumuna?
Am 44 de ani, nu am facut o facultate la vremea ei (dupa cum sustin unii trogloditi) din motive foarte puternice, a trebuit sa sustin o familie, am produs doi copii, la aldoilea astept sa vad daca repartizarea la buget la Stat functioneaza, primul a terminat la Stat in 2008, sotia mea a dat licenta la USH in 13.07.2009, eu sunt student USH Anul II la Relatii Internationale si Studii Europene, de ce am ales aceasta Universitate?! Pentru ca este prima care ma respecta, prima care imi cere taxe mici, prima care nu-mi cere prezenta obligatorie la cursurile ID, prima cu care am putut sa asigur familiei doua taxe anuale simultane, pentru copii si pentru sotia mea!
Am un salariu mult peste salariul minim pe economie, si totusi, nu-mi pot permite mai mult, din munca mea!
De mai mult de un an, salariul mi-a scazut cu 40%, din diferenta de curs, de la 3.41 la cat e acum, din neplata orelor suplimentare si a bonusurilor trimestriale, etc.
Lucrez de peste 8 ani intr-o firma multinationala si imi place, am primit de multe ori diverse premii, pentru outstanding results, domeniul Relatii Internationale si Studii Europene il fac la USH pentru ca imi place, nu are nici o legatura cu job-ul curent.
Am ales ID-ul de la USH dupa doi ani de ID la ASE, Cibernetica etc., pentru ca nu-mi puteam permite sa lipsesc de la munca, unde dreaku s-a vazut ID cu prezenta obligatorie la cursuri, in lumea civilizata? Aia se numeste FR, nu ID, dar in kapul celor care ne negociaza acum (pe noi, studentii si licentiatii USH) contra Ridzi, Udrea si EBA, nu e nici o diferenta, trebuie sa faci shpagatu ideologic si sa-ti ocupi pozitia de linge-kuru ideologic, asta e destinul rumunului repede votant sau nevotant delok…
Atata timp cat in aceasta tara, din munca noastra, a fiecaruia dintre noi, nu-ti poti permite o casa si o masina, inseamna ca ceva este putred in rumunika!
Vreti sa devenim nazisti, sa ne amintim ca Hitler a cerut o masina a poporului (eine Volskwagen) pe care orice muncitor sa poata sa si-o cumpere cu trei salarii luunare (si a aparut Broscuta, demontabila cu o singura cheie de 13, toata puntea din fata avand doar 7 piese, racire cu aer, 130 pe ora viteza maxima, la 1000 de Euro, cumparabila de orice muncitor cu salariul pe 3 luni) ?!
Atata timp cat se incalca Legile si Constitutia Tarii, Legile Europene si Acquis-ul Comunitar, de catre nemernicii neevaluati din componenta ARACIS (care ne considera pe toti idioti, deci refuz sa ma supun evaluarii unui monstru genetic bolsevic cu indei preconcepute inainte de inceperea anchetei), este sub demnitatea mea umana, de OM, Cetatean Roman si Cetatean UE sa accept toate nemerniciile de conjunctura ale imbecililor de guvernoi, care in criza, isi maresc cheltuielile, beneficiile si privilegiile, gasind in unii din voi adevarate skule supuse si repede-votante ale oricarei abominatii ilegale.
Diferenta dintre mine si multi care aproba Min.Edu. (Minimal Education) este data de diferenta in cunoasterea legilor si a drepturilor date de apartenenta la Uniunea Europeana
Oricum, veti ramane cu ce ati sprijinit, deja am avut primul interviu pentru job in Uniunea Europeana, acum doua zile.
Daca Tara nu ne respecta pentru ceea ce suntem si ceea ce reprezentam, ne vom gasi o alta Tara de adoptie, iar cei ramasi in urma, care au aprobat toate tampeniile guvernamentale, sa fie iubiti, de orice ocupant sadik!
Studentii SUNT de vina pentru aceasta mizerie, deoarece ei stiau foarte CLAR ce se intampla. Cine i-a pus sa se inscrie? Cu mana lor si-au facuto. Jumatate din Romania stie despre suedejia de la Spiru Haret.
S-o luam asa. Te-ai inscris la facultate. OK. Dai examen si vezi ca se copiaza in rand… ce faci?
1. Renunti, deoarece ti s-a INCALCAT dreptul la o evaluare corecta. ( din pacate sunt multi cocalari care considera faptul ca pot copia un avantaj, nu realizeaza ca li s-a incalcat, de fapt, un drept ) – varianta corecta
2. Te bucuri ca ai reusit si tu sa copiezi si ai luat un 10. Constiinta poate te macina asupra faptului ca tu de fapt nu te-ai ales cu nimic de pe urma acestei materii, dar esti orbit de acest „succes”. – varianta gresita
In situatia nr. 1, ai luat o decizie corecta, nu ti s-a oferit serviciul pentru care ai PLATIT, asa ca renunti.
In stiuatia nr.2 tu esti de vina, deoarece tu ai ACCEPTAT frauda de bunavoie.
Daca unii dintre voi sunteti in situati nr.2, VOI SUNTETI DE VINA, deoarece ati acceptat frauda de bunavoie.
Am absolvit o facultate la USH, la F.R. dar ceva mai demult. Si de ‘incapabila’ ce am fost (stiti ca asa sunt denumiti zilele acestea absolventii SPH), am dat examen si am luat, la master, la stat, pe locurile de la buget. Am si absolvit, asta in cazul in care unii sperau ca urmatoarele cuvinte sa fie pe gustul lor (adica ceva despre esec). Si de ‘analfabeta’ ce sunt, tocmai am terminat a doua facultate, la stat. Si de ‘incapabila’ ce sunt, sau tot ‘analfabeta’ (depinde cum le va face placere unora sa-mi spuna), fac si o scoala la Londra, timp de un an.
Dupa absolvirea USH, am lucrat o vreme pe domeniul de licenta (f. prost platita! ca, deh, prima oara e posibil sa nu ‘impusti’ cele mai bune optiuni – ma refer la specializarea aleasa la prima facultate, nu la universitatea aleasa), dupa care mi s-au oferit alte oportunitati profesionale si mi-am dorit altceva. Asa ca, dragilor (este vorba de cei care judeca fara sa stie situatia de fapt a absolventilor SPH), tineti minte un lucru, nu conteaza ce facultate termini, ca e de stat sau particulara, daca vrei sa inveti, inveti, daca nu, nu. Am avut colegi, la facultatea de stat, care au copiat pe rupte. Imi pare rau ca tb. sa spun asta. La fel si la SPH, sunt studenti care invata si care nu invata dar se descurca. Dar nu poti extinde o anumita categorisire la intreaga poplatie de absolventi ai unei universitati. Daca inveti, esti pasionat de un anumit domeniu, te perfectionezi s.a.m.d…, aceste actiuni se concretizeaza in rezultate profesionale bune. Chiar si fara pile. Eu nu am avut nici o pila si m-am descurcat. Oricum, un intectual se recunoaste dupa cunostinte, dupa comportament (comportamentul tb. sa cam fie in acord cu educatia etc.). Ce e drept, nu prea am mai vazut intelectuali de mult timp. Stiti ceva, era cineva care spunea pe aici, pe blog, ca ar vrea sa mai spuna ceva dar mai bine bea o bere. SI EU LA FEL. V-am pupat. P.S. Un sfat: invatati sa nu mai judecati ! Nici nu stiti ce bine o sa va prinda. Incercati sa faceti asta intr-o conversatie, sa nu judecati! Daca mai intrati aici, pe blog, sa-mi spuneti ce ati castigat.